vauvan kanssa kuubaan

justiina

Harkitsemme lomamatkaa Kuubaan maaliskuussa 7,5 kk ikäisen vauvan kanssa. Onkohan siinä mitään järkeä??? Niin pieni matkustaa koko matkan sylissä, ei omaa istumapaikkaa edes turvaistuimelle. Lento on pitkä ja vaihtaakin pitää. Ajatuksena on viettää lomaa yhdistelmällä Havanna-Varadero. Miten liikkuminen rattaiden kanssa onnistuu? Onko vuokra-auto ainoa mahdollisuus omin jaloin liikkumisen lisäksi? Ehkä taksilla pääsee, mutta onko se turvallista? Tarkoitan, millaista liikenne on, onko paljon kolareita, miten kuskit ajaa (ts. onko äiti koko ajan sydän syrjällään lapsen takia, joka tod näk joutuu istumaan matkat sylissä)? Saako maasta vauvanruokaa kuten maidonkorviketta ja purkkiruokaa? Olen kiinnostunut kaikesta, mikä liittyy pienten lasten kanssa Kuubassa matkailuun. Harkitsemme asiaa tarkkaan, ja mietinkin, että pitäisikö Kuuban-matka siirtää tulevaisuuteen, kun jälkikasvu on hieman isompaa...

9

2317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marita&venla

      tervehdys!!
      Olemme mieheni kanssa lähdössä nyt 8.1.06 matkalle Meksikon playa del carmeniin ja tarkoituksena piipahtaa myös Kuubassa. Meillä on 1,2v ikäinen tytär, jonka päätimme pitkällisen harkinnan jälkeen jättää tänne kotosuomeen. Kyseessä on häämatkamme. Itse pelkäisin ainakin kovasti erilaisia tartuntoja, kidnappauksia yms. En toki tahdo teitä pelotella. Uskon myös, että niin pienen lapsen kanssa liikkuminen paikasta toiseen on hankalaa. Ja varmasti stressaavaa niin teille kun vauvallenne.
      Oma ehdotukseni teille on, että ehkä olisi parempi siirtää matkaa hieman tulevaisuuteen( lapsikin muistaa jotain), tai lähteä reissuun ilman pikkuista. Jos vaan on tiedossa luotettavat hoitajat. Iso miinus puoli kotiin jättämisessä onkin sitten valtava ikävä reissulla!! sitä tässä itse kovasti pelkään!!!
      Vauvan ruokaa kuulemma myydään apteekeissa, joista mahd. saada myös äidinmaidon korvikkeita (jauhoina, joihin täytyy lisätä vesi). En uskoisi sen olevan ongelma. Hygienia puolesta on reissulla hyvä pitää huolta niin pienen kanssa, ettei saa mitään voimakasta vatsapöpöä tms...
      Hyvää matkaa, jos olette reissuun lähdössä..

    • vaari

      En kyllä lähtisi noin pienen lapsen kanssa niin pitkälle lentomatkalle, löytyyhän niitä lomapaikkoja lähempääkin (4-5 tunnin lentomatkoja). Kuubasta ei mitenkään takuuvarmasti löydy vauvojen ruokia, ainakin siellä oli paljon äitejä, jotka kerjäsivät rahaa maitoon lapsille (ehkä sitä sitten sai jostain ostaa?).

    • LH77

      Minulla ei ole kokemusta Kuubasta vauvan kanssa, mutta olimme vajaa vuosi sitten Malesiassa saman ikäisen kanssa ja reissu oli mahtava (myös vauva nautti silmin nähden). Minä tosin vielä imetin, mikä helpotti ruoka- ja juomahuoltoa merkittävästi (purkkiruokaa ja puurohiutaleita otimme mukaan, hedelmiä ja leipää poika söi näiden lisäksi paikan päällä). Yölento sujui enimmäkseen nukkuessa, kun poika mahtui onneksi vielä koneen babybasketiin.
      Nyt olemme menossa tamän reilu 1,5-vuotiaan kanssa Kuubaan. Vähän jännittää, kun paikallaan tuskin malttaa paljon pysyä.

    • dyjjf

      Phuketissa olimme 8kk:n kanssa, tosin taitaa Kuuban ja Thaimaan elintasossa olla eroja. Hotelli oli tosin erittäin hyvä, eikä poistuttu useiden hotellien kompleksista kovinkaan paljon. Ollaan aikaisemmin jo oltu Phuketissa ja sekä käyty retkillä ym., joten tämä reissu oli lähinnä löhöilyä lämpimässä.

      • mmm

        En malta olla puuttumatta niiltä osin tähän keskusteluun, että jos vauvan kanssa lähtee - -miksei 1,5 -vuotiaankin kanssa, niin lapselle TÄÄLTÄ OMAT EVÄÄT MIELUIMMIN KOKO MATKAN AJAKSI. Mitään nk. tavallisesta kuubalaisesta ruokakaupasta tai ravintolasta saatavaa ruokaa ei minusta pikkulapselle pidä antaa. Ainakin Havannassa on tosin niitäkin ruokakauppoja, joist saa jotain äidinmaidonvastikkeita, kenties purkkiruokaakin. Niistä en tiedä, mutta en kyllä suosittele. Pullovesi on pullovettä, mutta olen siitäkin kuullut, että on olemassa erityinen kuubalainen pullovesiversio, joka näyttää aidolta ja jota myydään kaupoissa, mutta ei ole aitoa. Tämmöisiä varoituksen sanoja siksi, että aikuinenkin on tosi suuressa pöpövaarassa kuubalaisen ruoan suhteen.


    • mmm

      Piti sulle vastata, mutta meni väärään paikkaan. Lue toi "en malta".

    • chiquita
    • cubakyllä

      Kyllä Kuubaan voi matkustaa lapsen kanssa jos vain haluaa. Olimme Kuubassa kun lapsi oli 10 kk vanha. Kaikki meni hyvin. Mukaan on hyvä viedä ruoat ja vaipat. Vaaippojakin saattaa löytyä mutta laatu on aika kehnoa verrattun meidän vaippoihin. Maitoa sieltä löytyy (Nan) jauheena mutta muuten en kyllä antanut kuin omia purkkiruokia. Taisi sieltä myös löytyä jotain puurojauhetta.
      Lentokoneessa saimme sen nukkumakorin ja siinä lapsi sai nukkua osan matkaa.
      Liikenne on mitä ulkomailla yleensä ja turvaistuimia sieltä ei löydä. Se on hyvä ottaa mukaan jos aikoo vuokrata autoa tai mennä jonnekin kauemmas autolla.

    • rkb

      Koneessa vaippojen vaihtamiset ja syöttämiset ja muu hoitaminen on vaikeeta varsinkin jos on pientä turbulenssia. Olen itse istunut 10 tuntia haisevan ja huutavan kakaran vieressä lentokoneessa matkalla Karibialle. Sää ei ollut tasaisin mahdollinen, eli olo oli aika kehno. Voin vakuuttaa että minuakin pahemmin siitä lennosta kärsi kakaran äiti (ja varsinkin isä), ja luultavasti koko parin viikon loman ajan he odottivat kauhulla paluumatkaa.

      Mun mielestä kantsis harkita jotain hiukan lyhyempää matkaa. Suorat charter-lennot esim. Kanarialle on hyviä reissuja lapsen kanssa, matkatoimistot kun ohjaavat lapsiperheet koneen etuosaan hyville paikoille. Yleensä niissä on sitten samanikäistä seuraa mikä parantaa lapsen viihtymistä.

      En kyllä muutenkaan näe mieltä lähteä Havannaan lapsen kanssa. Aikaeroon totuttelu saattaa tuottaa ongelmia. Liikenneturvallisuus ei ole parhaasta päästä, eikä hotelleissakaan juuri ole lapsia huomioitu. Ei siellä välttämättä löydy hotellihuoneesta mitään kylmäsäilytystilaa vedelle tai lapsen maidoille yms, sähkökatkosten aikana ilmastointi ei toimi. Meteli ja pöly on haitallisia, jne. Tuon ikäisen kakaran kanssa olis kyllä fiksumpaa viettää takuulaatuloma huoneistohotellissa Kanarialla.

      Kyllä kantsis odottaa että lapsi on sen verran iso että osaa jo nauttia Kuuban matkasta. Voi kakarasta kasvaa katkera moniongelmahäirikkö jos pääsee kerran elämässään käymään Kuubassa ja se kerta on 7,5 kk ikäisenä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe