Kerro kokemuksiasi Mauritiuksesta?

matkakuume

1)Mihin vuodenaikaan ja missä päin olitte?
2)Kuinka pitkän reissun teitte ja olitteko tyytyväisiä reissuun?
3)Oliko hinta-laatu suhde kohdallaan?
4)Mistä varasitte matkan netistä vai matkatoimistosta?
5)Lentoreitti?
6)Kannattaako "matkustella" saarella ristiinrastiin, vai keskittyä vain yhteen kohteeseen?

Sorry kysymysryöppy, mutta Mauritius kiinnostaa kohteena. Tarkoitus lähteä n. vuoden päästä ja viipyä n. 2vk. Netistä meinasin matkan ja majoituksen varata, ilmeisesti säästää jnkn verran. Olen lukenut matkakertomuksia netistä, mutta kaipailen silti lisää mielipiteitä eri kohteista.

12

15920

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomasaari

      Olen ollut Maurituksella kaksi kertaa kahden viikon lomalla. Viimeksi tulin pois marraskuun alussa. Edellinen matkani oli kolme vuotta sitten
      maaliskuussa. Molemmilla kerroilla asuin pienessä länsirannikon hotellissa. Saari on niin pieni, että se on äkkiä katsottu jos haluaa nopean vilkaisun. Molemmilla kerroilla sää oli vaihteleva. Ihmiset ovat mukavia juhlijoita.
      Tutustuin ekakerralla taksikuskiin, jonka kanssa keskustelin hinnan päivää kohti. Tingin tietenkin ja kuski ajeli mieleni mukaan ihan kohtuullisella reilusti alle sadan taalan hinnalla koko päivän. Toki tarjosin hänelle aterioita ja paukkuja. Hän vei minut myös moniin yksityisiin juhliin ja teki monta palvelusta.
      Vaikka se on pieni saari, on se mielestäni paras tietämäni lomakohde. Ensimmäisellä kerralla käytin espanjalaista Viahes Ecuador matkatoimistoa ja lensin Madridin ja Lusakan kautta Mauritiukselle ja takaisin Nairobin ja Lontoon kautta. Matkaseura oli espanjalaista.
      Toisella kerralla käytin englantilaista BA Sun
      Agencya Lontoosta suoraan Mauritiukselle. Matkaseura oli kansainvälistä. Matkustin tyttöystäväni kanssa. Sain apua matkailualalla toimivilta ystäviltäni etsiessäni halvimpia yhteyksiä. Ihan pikapika matkalle sinne ei taida päästä. Mutta kyllä suomalaiset matkatoimistotkin sinne vievät. Hinta tosin on kova. Yksi tärkeä pointsi siellä on. Ette pääse maahan jos teillä ei ole tiedossa majoituspaikka. Jos lähdette omatoimimatkalle, niin katsokaa jonkin tunnetun hotellin nimi ja osoite ja kirjoittakaa se papereihin. Asua voitte ihan jossakin muualla. Kannattaa tutkiskella omatoimimatkamahdollisuuksia. Sain (ehkä suhteilla) matkamme huomattavasti listahintoja halvemmalla.
      Ei muuta kuin matkaan ja zemppiä.

      • kommentistasi

        Ei kuulosta lainkaan hullummalta vaihtoehdolta tuo Mauritius. Toisaalta myös Uusi-Seelanti ja Australia houkuttaa. Mutta noihin toki pidemmäksi aikaa, kuin 2 vk.


    • Moorea

      1) Olimme elokuun alussa 2005, Grand Baien kylässä saaren pohjoisosassa. Hotellina Merville Beach, 3 tähteä. Ilma oli heikäläisittäin kylmä (paikallinen talvi), meikäläisittäin ihan mukava, n. 20-25 astetta arvioisin. Aurinko paistoi silti kuumasti. Sadekuuroja oli joskus, yleensä aamuisin, mutta olivat lyhytkestoisia.

      2) Matkan kesto oli 2 viikkoa, tai oikeastaan paria päivää vaille, eli 12 pvää. Reissun kesto oli mielestäni ihan sopiva, viikoksi ei pitkän lentomatkan vuoksi kannata lähteä. Saari on kuitenkin pieni, joten 2 viikkoa riittää hyvin sen tutkimiseen mikäli ei halua viettää koko aikaa rannalla.

      3 ja 4) Matkamme oli varattu Tjäreborgin kautta, vaikkakin kyseessä oli kuitenkin omatoimikohde. Olimme ainoat suomalaiset hotellissamme, samalla lennolla tuli kaksi muuta pariskuntaa, mutta he majoittuivat eri puolelle saarta. Matkan hinta oli 1800 e per nuppi, kallis tottakai, mutta olimme tyytyväisiä reissuun.

      5) Mennessä Hki-Lontoo-Mauritius, takaisin päin Mauritius-Frankfurt-Hki. Matka taittui odotteluineen ja lentokenttäkuljetuksineen n. vuorokaudessa (asumme tosin n. 100 km Helsingistä). Pisin lento Lontoo-Mauritius kesti noin 12 tuntia muistaakseni.

      6) Kannattaa ilman muuta matkustella! Kuten jo mainitsinkin, saari on sen verran pieni että yhdessä kohteessa ei riitä kamalan pitkäksi aikaa nähtävää. Ja saaren koon vuoksi ei oikeastaan ole väliä, mihin päin saarta majoitut. Välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä joka tapauksessa.

      Suosittelen myös vuokraamaan taksin päiväksi, tämä on todella edullista! Meillä tämä hoitui kätevästi hotellin kautta. Kiinnostavia paikkoja: Ile aux Cerfs itärannikolla, Port Louis (vaikkakaan ei kamalasti nähtävää), sisämaassa Black River Gorges -kansallispuisto sekä Chamarelin vesiputoukset colored earths (eli paikka jossa on 7 sävyä hiekkaa jotka eivät kuitenkaan sekoitu). Kannattaa ihan vaan ajella saarta ympäriinsä, esim. rantaa pitkin. Maisemat ovat hyvinkin vaihtelevat.

      Kysy jos haluat tietää vielä jotain, tässä nyt mitä tuli ensimmäisenä mieleen!

      • JJ-matkaaja

        Olimme viikon Mauritiuksella Etelä-Afrikassa vietetyn viikon jälkeen. Saari on pieni ja luonto ei mitenkään ihmeellinen. Vuokrasimme auton ja kiersimme saaren ja täytyy myöntää että pettymys tietyllä tavalla oli. Ehkä asiaan vaikutti sekin että takana oli 4000 km Etelä-Afrikassa ja ihania maisemia ja luonnonpuistoja.

        Lennot, hotellit yms. varasimme itse. Hotelli oli neljän tähden paikka.

        Hotellit hienoja ja viihtyisiä ja SYVÄNMERENKALASTUS oli tosi mukavaa ja hauska kokemus. Pahoinvointia hiukan mutta saalis korvasi heikon olon :-)

        Mauritius ei sovi aktiivimatkailijalle mutta löhöilijälle kylläkin. Kävimme toki surffaamassa, snorklaamassa yms. mutta...

        Matkailu rikastuttaa kuitenkin aina-joten ihan kiva reissu!


      • JJ-matkaaja
        JJ-matkaaja kirjoitti:

        Olimme viikon Mauritiuksella Etelä-Afrikassa vietetyn viikon jälkeen. Saari on pieni ja luonto ei mitenkään ihmeellinen. Vuokrasimme auton ja kiersimme saaren ja täytyy myöntää että pettymys tietyllä tavalla oli. Ehkä asiaan vaikutti sekin että takana oli 4000 km Etelä-Afrikassa ja ihania maisemia ja luonnonpuistoja.

        Lennot, hotellit yms. varasimme itse. Hotelli oli neljän tähden paikka.

        Hotellit hienoja ja viihtyisiä ja SYVÄNMERENKALASTUS oli tosi mukavaa ja hauska kokemus. Pahoinvointia hiukan mutta saalis korvasi heikon olon :-)

        Mauritius ei sovi aktiivimatkailijalle mutta löhöilijälle kylläkin. Kävimme toki surffaamassa, snorklaamassa yms. mutta...

        Matkailu rikastuttaa kuitenkin aina-joten ihan kiva reissu!

        Vuodenaika oli syksy ja lensimme kapkaupungistä mauritiukselle ja mauritiukselta lontoon kautta kotiin.


    • zla

      Vieläkö on matkakuume, tai oletteko jo olleet?

      Olimme vuonna 2005 maaliskuussa omatoimimatkalla ko. saarella. Oltiin noin kaksi viikkoa ja asuttiin saaren pohjoispäässä Grand Baie:n kylässä.

      Vaikeinta oli päättää minnepäin saarta majoittuisi, mutta kuulemma eteläpäässä saarta sataa enemmän, mutta on myös halvempaa. Pohjoisessa on enemmän aurinkoista, mutta myöskin kalliimpaa.

      Sanoisin, ettei yhdessä kohteessa ole paljon katselemista, joten kannattaa mennä saarta ristiin rastiin. Itse käytimme paikallisia matkanjärjestäjiä päivän retkiin. Näin saimme kuljetuksen ja retken suhteellisen edukkaasti. Toki bussejakin voi käyttää, mutta yleensä silloin joutuu vaihtamaan pääkaupungissa Port Louisissa kulkupeliä, ei kallista, mutta aikaa tuhraantuu. Grand Baien pääkadun (rantakatu) varrella on useita retkien järjestäjiä. Laitoin juuri ystävälleni selostuksen retkistä. Tässä sama sulle:

      Grand Baie has plenty of local tour operators which provide excursions around the island and to the close islands.

      I will put here some examples of tours they make:
      NORTHVIEW TOURS
      - Ile aux Cerfs (daily)
      Departure around 8.30 by van (an hour or twos drive). To Ile aux Cerfs by motor boat. Visite of the Grand-River-South-East waterfall by speed boat (you will get wet on the way, be warned but yes it was FUN). Back to Grand Baie by 6pm via the island. (time to enjoy the sea and georgerous beaches)
      Lunch: Chicken & fish BBQ (chicken was the size of my tumb-> small!!), salad (hardly could find it on my plate, so small), drinks (plenty) & dessert (grilled banana...) 750Rs
      Lunch option: grilled lobster in addition to the above 950Rs
      Option: Grand Baie - Ile Aux Cerfs (trip only) 300Rs.

      KEIFFEL TOURS
      -SOUTH / CHAMOUNY
      Dept around 8.30am. Visit of Bois Cheri tea plantation and tea factory. You may enjoy the taste of Bois Cheri tea (marvellouse place). The tour will then proceed to Grand Bassin sacred lake, to Vallee des couleurs Nature Park of breathtaking beauty with its enchonting waterfalls, ferm gardens, endemic plants and its famous 23 coloured earth, to the cliffs of Gris Gris of souillac, and finally to the Riviere des Anguilles Crocodile Farm and Nature Park. Back to GB at 6pm. Price 350 Rs.

      The tour operators seems to have similar excursions all but be sure to ask what does the trips include! Additional entrance fees where only mentioned in Ebrahim Travel & Tours papers.

      Contact infos:
      Northview Tours, Royal Road, tel (230)2635023, fax: (230) 2637791

      Ebrahim Travel & Tours, Royal Road, tel. (230) 263 7845,
      email: [email protected]

      We did not book advance, one day notice is enough normally. All the trips are not available daily. It would be best to pick up the brochures (A4 papers) at your arrival and read them on the first day. Then the next day you could go and ask when they do the trips you are interested in.


      Directions:
      Nortview and Ebrahims are located quite close (150metres) to each other on the costal road,
      near the Highlight Boutique "shopping mall".

      Löydettiin myös hyvä (siisti, edukas, hyvä sijainti ja turvallinen) apartementos majoitus.

      Heitä emaililla jos haluat tietää jotain lisää. Otsikoksi Mauritius [email protected]

      Bon voyage!

      • zla

        niin, rantalomailijalle oivallinen paikka. Myös sukeltajille (ei haita, sillä saarta ympäröi koralliriutta, jonka sisälle eivät pääse) ja muille vesiurheilijoille. Kalliimpien hotellejen hintaan saattaa sisältyä esim. kaksi aktiviteettia per päivä.

        Aurinko erittäin voimakas. Suojaudu todella hyvin. Rannalla ei voi auringossa makoilla paria tuntia enempää (en koskaan ole palanut Suomessa, nyt kerroin 20 ja kärähdin).

        Ei shoppailu kohde. Hankala löytää mitään ostettavaa paitsi pienoislaivoja, joita rakennetaan ympäri saarta. Ovat kalliita, mutta tehty orginaalimallien piirustusten mukaan.

        Mielenkiintoinen retki on Bois Cherin teeplantaasi sekä Pamplemoussen puutarha. Puutarhassa kannattaa maksaa hieman että saa paikallisen oppaan siitä sisäänkäynnin suusta mukaansa. Muuten aika turha mennä pälyilemään ellei ole itse asian harrastaja.
        Ile au Cerfs - mukava päivä retki kohde. Päivä biitsillä tyyliin. Saarella myös golf rata. Itse asiassa golf baanoja saarelta kyllä löytyy muutama....


      • Nimetön
        zla kirjoitti:

        niin, rantalomailijalle oivallinen paikka. Myös sukeltajille (ei haita, sillä saarta ympäröi koralliriutta, jonka sisälle eivät pääse) ja muille vesiurheilijoille. Kalliimpien hotellejen hintaan saattaa sisältyä esim. kaksi aktiviteettia per päivä.

        Aurinko erittäin voimakas. Suojaudu todella hyvin. Rannalla ei voi auringossa makoilla paria tuntia enempää (en koskaan ole palanut Suomessa, nyt kerroin 20 ja kärähdin).

        Ei shoppailu kohde. Hankala löytää mitään ostettavaa paitsi pienoislaivoja, joita rakennetaan ympäri saarta. Ovat kalliita, mutta tehty orginaalimallien piirustusten mukaan.

        Mielenkiintoinen retki on Bois Cherin teeplantaasi sekä Pamplemoussen puutarha. Puutarhassa kannattaa maksaa hieman että saa paikallisen oppaan siitä sisäänkäynnin suusta mukaansa. Muuten aika turha mennä pälyilemään ellei ole itse asian harrastaja.
        Ile au Cerfs - mukava päivä retki kohde. Päivä biitsillä tyyliin. Saarella myös golf rata. Itse asiassa golf baanoja saarelta kyllä löytyy muutama....

        Mun isovanhempien tutut olivat siellä ja sanoivat että koko paikka oli pettymys koska siellä ei voinut tehdä mitään kun kaikki oli niin kallista!!


      • kuulopuheita
        Nimetön kirjoitti:

        Mun isovanhempien tutut olivat siellä ja sanoivat että koko paikka oli pettymys koska siellä ei voinut tehdä mitään kun kaikki oli niin kallista!!

        Mikä on kallista? kun serkun kummin kaima kertoi siskonsa kautta millaista oli, on vaikea tietää mikä olikaan todellinen kokemus matkasta,
        jokainen Mauritiukselle matkaava tietää, että se on löhölomapaikka. aktiivisten isovanhemien tuttavien kannattaa lähteä muualle lomalle.


    • Reissaaja mru

      Mite voi ol kallist jos paikalliste kk palkka 300€ monesti käyneenä paikka paljon halvempi kuin mitkään kanaria saaret tms euroopan matkat. Ja paljon lämpimämpää ja nätimpää. Ottakaa lennot ja hotelli netistä niin sama hinta kun jossain kanarial 2-3 viikkoa.

    • ytytytytyty

      muutama vuos sitten tuli käytyä ja ei ollut aivan mun paikka. kaipasin enemmän tekemistä ja aktiviteetteja 8pv ei ollut yhtään liian lyhyt aika. rannoilla ei ollut edes kioskia mistä olisi voinut hakea ruokaa ja juomaa. (hallitus kuulemma kieltää) löhölomaa jos hakee niin mikä ettei. itse suunnistan vastakin thaimaahan. luonto kaunis ja taksi alle päiväksi ja saarta kiertämään. katamaraani retki ala allclusive oli myös ihan kiva päivä, mutta niinhän se on että toinen tykkää ja toinen ei ja loppujen lopuksi kokeilla kannattaa ei siitä korkealta tipu vaikkei omaksi suosikiksi nousisikaan.

      • Höpö höpö... hallitus mitään kiellä. Ei kannata uskoa kaikkia paikallisten juttuja. Aika monelta rannalta löytyy kioskeja ja monenlaista syömistä ja juomista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1436
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1062
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe