Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tansania

matkakuumeinen :)

Heippa! Ollaan tässä parin kaverin kanssa lähdössä kuukaudeksi Dar es salaamiin ja tarkoituksena katsastaa myös safarit ja kilimanjarot.. Mutta nyt kaipailisin sellaista perustietoa Darissa käyneiltä..Mm. millaisia ihmisiä,ruokaa juomavesi..asioita joita ei kannata tehdä/kannattaa tehdä millaiset rokotukset/malarialääkitys? Sairastuitko pahoihin vatsatauteihin? Millainen budjetti?Kaverillanni on siellä kyllä paikallinen tuttava jonka luona saamme asua koko matkan ajan, mutta silti kyllä jänskättää aika lailla..

16

8130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kehitellen

      Olen asunut Tanzaniassa reilun vuoden. Eri paikoissa. Jos lähtisin sinne turistina tekisin näin. Matkustaisin Kilimanjaron kentälle ja ottaisin kämpän Arushasta tai Moshista. Kiipeäisin Kilimanjarolle ja kävisin luonnonpuistoissa, Serengetissä ja Ngorongorossa.
      Lake Manyanaralla ja ehkä parin päivän matkalla Nairobissa. Sitten matkustaisin rannikolle Tangaan pariksi päiväksi. Jos on auto käytettävissä, niin tällä välillä on todella mielenkiintoisia kyliä ylhäällä vuorilla Kenian rajan lähellä. Kannattaa käydä.
      Vasta Tangan jälkeen matkustaisin Dariin. Mielestäni Dar on tympeä kaupunki. Saaret ovat luku sinänsä. Darissa on suomalaisten asuttama yhteiskylä Onnela. Siellä asuu kaikenlaisia ohikulkijoita. Asuin siellä noin kuukauden ja minusta se oli ihan mukava paikka asua ja aika halpakin. Etsikää tietoa.
      Ruoka ja vesi täytyy olla ihmiselle tarkoitettua. Vesi pullossa ja ruoka keitettyä.
      Rokotukset ja muu lääkitys: Oikeata tietoa löytyy. Heliopar malarialääkkeenä ei toimi.
      Muutenkin, ottaisin Tanzaniassa liikkuessani yhteyttä "kirkollisiin suomalaisiin". He ovat mukavaa väkeä ja auttavat ainakin antamalla hyviä vinkkejä.
      Siellä on kiva liikkua jos on rahaa eväänä.
      Tanzania ei ole enään ihan halpa maa.
      Linja-autolla pääsee paikasta toiseen ja ei maksa kovin paljon.

      • edelliseen

        Edellisessä kirjoitin ohjeen aloittaa oleskelunne Tanzaniassa Arushasta tai Moshista ja tehdä sieltä käsin kaikki eläinten pongausretket niin myöskin Kilimanjarolla käynti, jos aiotte kiivetä sinne. Arusha on lähtöpaikka lähes kaikille safareille ja retkille Nairobiin. Moshista lähtee lähes kaikki Kilimanjaron retket. Arushan vieressä on varsin hyvä pieni luonnonpuisto jos ette viitsi lähteä huippupuistoihin. Sieltä kannattaa tehdä autosafari viereiselle Mounth Merulle ja ympäristöön. Tanzanian keskiosiin ei kannata lähteä jos ei halua katsella puskia,puskia,pusk. Aloittaisin pohjoisesta että säästäisin ainakin tuhat matkakilometriä.
        Missään ei kannata olla tyhmänrohkea. Humalaisena ja yksin liikkuessa on suuri vaara joutua putsatuksi. Ryöstöt ovat melkein aina väkivaltaisia. Passiivinen rosmon torjunta on hyvä myös siellä. Ei mitään arvokasta näkyvissä. Ei mitään hienoja vaatteita päällä.
        Mieluummin liikun siellä kuin Kaisaniemenpuistossa.
        Iloa matkanne suunnitteluun. Hyvää matkaa.


    • kehit.. lisäys

      Ottakaa huomioon, että paikallinen väki on yleensä aika köyhää. On tietenkin varakkaitakin. En lähtisi sillä perusteella matkaan, että tuttava tarjoaa jos hänellä ei ole siihen mahdollisuuksia. Tanzanialaisen on hyvin vaikea sanoa Ei.

      • matkakuumeinen :)

        kovasti vastauksestasi! Siinä tuli paljon hyvää tietoa:) Toki tajuamme,ettei meitä kukaan voi elättää siellä..vuoden verran ollaan säästetty rahaa matkaa varten että pitäisi pärjätä. Ei muuta,kun hyvää kevään odottelua sulle:)


    • vinkit

      Kannattaa syödä Lariam tai vastaava malarianestoon, käyttää hyttyskarkottimia, hyttysverkkoja sängyssä ja iltaisin suojautua pukeutumalla.

      Darissa jouduin valepoliisien kynsiin. Välttäkää innokkaita oppaita ja etenkin jos tuttava on taksikuski, jonka kyyti halpaa! Rannalla sattui vähältä piti tilanne ryöstöstä. Dar on hikinen kaupunki!

      Tangassa kävin kahdesti ja menisin uudestaan. Kiva pieni kaupunki. Yövyimme rannalla olevassa hotellissa ja kävimme syömässä intialaisessa ravintolassa siinä vieressä. Liikuimme illalla pimeän aikaan ulkona eikä edes pelottanut. Darissa en sitä tekisi.

      Yksi vaihtoehto on lento Nairobiin ja siitä edelleen Tansanian puolelle. Olen muuten itsekin lähdössä parin viikon päästä, jos kaikki menee niin kuin toivon.

      antoisaa matkaa

      • matkakuumeinen :)

        myös sinulle paljon hyvistä vinkeistä!
        Tulee tarpeeseen=)


    • lisäystä

      Vastasin kysymykseesi lukematta aikaisempia viestejä. Luin ne vasta nyt ja olen yllättynyt, että näillä palstoilla annetaan noin asiallisia vinkkejä. Useimmiten ne ovat huuhaata.
      Kaikki Tanzaniaa koskevat viestit ovat asiaa.

      Hyvää jatkoa vuodelle 2006.
      Hyviä matkoja. Tulkaa terveinä takaisin.

    • Darissa

      Olet saanut jo paljon tietoa ja toivottavasti matkanne onnistuu. Jos paikallinen tuttavanne talo osoittautuu sellaiseksi jossa ette voi yöpyä Darin keskustassa Postalla on hostelleita esim. WMCA(24dollaria kahdelta/yö) ja tunnin päässä keskustasta Mbezi beacilla on Goig Handigraft center(suomalainen pojekti)jossa on halpa hostelli(5dollaria/yö). Onnela (Sea Gliftillä)yleensä varattu pitkäksi aikaa(n.12e/yö)
      Jos paikallinen kaverinne vi viedä teidät South beacille joka on Kiganbonin saarella(lautalla Kivukonin kalasatamasta)se on hieno paikka. Myös valkoisten paikka White Sands hotellin uima-altaalla/rannalla kannattaa viettää päivä. Sisäänpääymaksu on jotain 3-5e. Slipwayllä on kiva ihailla auringonlaskua. Yöelämästä Q-bar Osterbayllä ja Biliganas Postalla oli mun suosikkeja. The Grill hyvä ruokapaikka keskustassa. Mulla on myös ystäviä Darissa, mutta paikalliset on yleenä niin köyhiä että heille pitää maksaa kaikki jos haluatte mukaan pitämään hauskaa. Darissa on mwengen ostos alue josta saa edullisesti käsitöitä ja vaatteita, muistakaa tinkiä. Zanzibarilla kannattaa käydä jos aikaa!! Taksin ottaessa kannattaa aina varmistaa että kuski ymmärtää mihin haluatte, koska ne sanoo vaan "yes yes" ja saattaa lähtee ajamaan aivan väärään suuntaan. Dari oli musta kyllä kiva paikka! :)

      • matkakuumeinen :)

        Olen todella itsekkin yllättynyt tästä tiedon ja ystävällisyyden määrästä, siis suuri kiitos kaikille hienoista vastauksista:)


      • edelliseen

        Hotelli oli siis YMCA sorry olin kirjottanu väärin.
        Keskustan turisti infosta saimme aikoinaan kaiken tarpeellisen tiedon kaikista asioista. Sitten vielä jos sairastutte Ocean Roadilla on hyvä Aga Kahn sairaala kun ei siellä uskalla ihan joka sairaalaan mennä tarvittaessa. :)


      • matkakuumeinen :)
        edelliseen kirjoitti:

        Hotelli oli siis YMCA sorry olin kirjottanu väärin.
        Keskustan turisti infosta saimme aikoinaan kaiken tarpeellisen tiedon kaikista asioista. Sitten vielä jos sairastutte Ocean Roadilla on hyvä Aga Kahn sairaala kun ei siellä uskalla ihan joka sairaalaan mennä tarvittaessa. :)

        taisin tajuta kyllä mikä hotelli oli kyseessä:D
        kiitos vielä:]


    • matkakuumeinen

      miten matkasi sujui? Olisi kiva kuulla kokemuksia mitä teitte ja mitä ei kannata tehdä?

    • sydän Tansaniassa

      Olin itse 5 vk Tansaniassa syksyllä -05. 4vk oli koulun työharjoittelua ja 1 vk oli lomailua. Ihmiset Tansaniassa ovat avoimia ja hieman uteliaita. Englannilla pärjäätte hyvin, mutta kannattaa opetella muutama perus swahililause, kuten habari? (mitä kuuluu) ja siihen vastaus nzuri(hyvää). Tätä hoetaan siellä jatkuvasti ja kun osaat vastata tuohon kysymykseen niin ihmiset ovat haltioissaan. Jos olette alueella missä ei paljoa valkolaisia (=mzunguja) näy niin olette katseiden kohteena. Malarialääkitys kannattaa ottaa, mutta älkää ottako Lariamia vaikka sitä yleensä ekana tarjotaan. Siinä on tosi paljon sivuoireita, kuten hallusinaatioita (pahimmassa tapauksessa). Sit pitää olla keltakuume, lavantauti, polio ja twinrix/havrix. Ihmiset huijaa rahan kanssa siellä mennen tullen joten olkaa tarkkoja mitä maksatte. Muistakaa tinkiä! Noin puolet hinnasta yleensä lähtee. Vettä juokaa ainoastaan pullotettuna (saa halvalla paikallisista marketeista tai tienvarsi kojuista). Tässä oli nyt jotain alkajaisiks. Ei muuta kuin oikein antoisaa ja rauhallista matkaa!!

    • Elge

      Uskallanko lähteä yksinään naisihmisenä Tansaniaan? Kaverini lähtee vaihtoon sinne (en muista nyt sitä kylän nimeä mutta Kilimanjaron lentokentältä n. 40 km päässä... olisiko ollut Moshi) ja olisi tarkoitus, että lennän kukauden parin päästä itse sinne ja olisin pari viikkoa.
      En ole koskaan lentänyt, olen käynyt vain Viipurissa, Norjassa ja Ruotsissa. Englannin taito on välttävää ja ikääkin on vain muutaman vuoden yli 20. Että vähän hirvittää lähteä...

      • pelottaa

        enemmän lentäminen vai Tansaniassa oleminen? Saatan lähteä sinne syksyllä toistamiseen. Varovainen pitää olla eikä sekään aina riitä, mutta etukäteen on vaikea tietää mitä vastaan tulee.


      • Elge
        pelottaa kirjoitti:

        enemmän lentäminen vai Tansaniassa oleminen? Saatan lähteä sinne syksyllä toistamiseen. Varovainen pitää olla eikä sekään aina riitä, mutta etukäteen on vaikea tietää mitä vastaan tulee.

        En usko, että pelkään lentämistä, mutta vaihdot kentillä, kun kieliä osaa. Ystävä kylläkin jo vähän valaisi, että koneeseen kyllä kuulutettaan ja jos ei ota selvää nimestä, nii pitää itse mennä tollona virkailijalle huulet pyöreänä: ai dont unterstant?
        Sitten perillä, joka on muuten pienempi kylä kuin Moshi Kilimanjaron juurella, minkälaista se on käytännössä. Katsovatko kaikki kuin haamua, vai tulleeko he iholle (=myydäkseen tavaraa tai jotain sellaista), ovatko he siellä ystävällisiä, vai pitääkö olla epäluuloinen jokaisesta ts. onko rikollisuus kuin suuri vaara. jne. Niinkuin sanoin, en ole koskaan matkustanut Suomen naapurivaltioita pidemmälle, niin en osaa kuvitella ihan ihan vierasta kulttuuria ja käyttäytymistä. Siksi kai sitten pelottaakin, kun tiedä mitä on vastassa ja osaanko toimia oikein ja ratkaista ongelmia sen mukaan, mitä tulee vastaan. monimutkaista... ;)
        Pitää kai vain luottaa siihen, että kaveri pääsee sitten tuleen vastaan kentälle. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe