Koli?

kaisa

Hei,
onko jollakulla kokemusta Kolista? Millaiset palvelut verrattuna esim. Rukaan tai vaikka Vuokattiin?? Pääseekö ravintolaan syömään vielä kello 20? Onko tiivis tunnelma hiihtolomaviikkoina? Entä majoitus, onko kokemusta sokos-hotellin rivitaloista?

Onko enempi murtsikka- vai laskettelupaikka?
Suosittelisitteko pienille lapsille, mukaan lähtee tyttö 4v.?

kaikenlaiset kokemukset tervetulleita!! Kiitos etukäteen.

18

7785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolilla käynyt

      Olen käynyt muutamia kertoja laskettelemassa Ukko-Kolin rinteillä. En suosittele niitä ihan pienille lapsille. Rinteitä on vain kuusi ja korkeusero 230 m ja rinnepituus parhaimmillaan 1500 m eikä lastenrinnettä ole. Rinteet ovat aika vaativat.

      Loma-Kolin rinteet ovat muutaman kilometrin päässä, mutta en ole käynyt siellä. www.ski.fi palvelun mukaan Loma-Kolilla on lastenrinne ja rinteen muut tiedot:
      Suurin korkeusero: 140
      Pisin rinne: 1050
      Rinteiden lukumäärä: 6

      Kolin kotisivut: http://www.koli.fi/

      • rinnedatis

        Tietääkö kukaan,että pystyykkö ukko-kolita vuokraamaan twinejä(twintips)?

        Kiitos!


    • jannu

      Kyllä Loma-Koli on lapsille sopivampi paikka kun Ukko-Koli,mielestäni myös aikuisille. Mutta sama lippu käy kumpaankin niin mielisempi on helppo löytää.

    • Skimbat ja kahvipannu

      Moi

      Koli on ollut jo vuosia meidän porukan kantapaikka. Paikka tosin elää Ruususen unta. Ei voi rakentaa lisää rinteitä eikä mökkejä Ukko-Kolin rinteiden lähelle. Venäläisiä on alkanut olla yhä enemmän. Laskijat eivät valitettavasti viihdy Lomakolin rinteissä. Mutta lautailijat ja lapset kyllä.

      Mutta sitten siihen ihanuuteen. Kevätpäivänä on todellinen onni ja autuus istua Ipatin huipulla ja keitellä rauhassa nuotiolla kahvia. ja pudottautua siitä suoraan hyvälle mustalle rinteelle. Laskettelukausi kestää hyvinkin vappuun. ja hotellilla on aivan fantastinen palvelu.

      Siis pääsääntöisesto plussalla tuo Koli.


      Terkkuja tutuille

      Jussi

      • laskettelija

        oon menossa loma kolille laskettelemaaan ekaa kertaa niin tiiättekö onko siellä mitään säilytys lokeroita tai jotain


      • eräjormako?

        Kannattaa mennä pienen lapsen kanssa ehdottomasti lomikselle. Siellä on hiihtokoulu, pulkkamäki ja lastenrinne. Aikuisille löytyy aktiviteettia helpoista vaikeisiin rinteisiin ja maisemat kruuna koko päivän. Ja välillä kannattaa piipahtaa kaakaolla rinnekahvilassa :D


    • muumimamma2

      Jos perhelaskettelupaikkaa etsitte niin Häkärinteet on aivan loistava paikka siihen. Siellä on lapsille kaikenlaista ja lapsiin panostetaan:)

    • koli1

      onko loma kolilla kumpareita?

      • siitäjutusta

        On, mutta paikallinen osuuskauppa keskitti laskettelutoiminnan naapuririnteeseen Ukko-Kolille, jossa sen oma hotellikin on. Loma-Kolilla on sen myötä talvisin motorisoitujen apuvälineiden sijaan enemmänkin lihasvoimaan liittyviä aktiviteettejä, kuten hiihtoa, ja tänä vuonna sinne valmistuu ilmeisesti myös sisäliikuntahalli, joka valmistunee kevään 2017 aikana, ja lienee jatkossa käytössä ympäri vuoden:
        http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/115372-loma-kolille-rakennetaan-monitoimihalli-pelikentat-useille-lajeille
        - ja jos lasketella haluaa, pitää matkata Ukko-Kolille niinä päivinä kun haluaa lasketella. Loma-Kolin rinteessä kuulemma voi nykyään lumikenkäillä yms., mutta hiihtohissiä ei ole enää siellä käytössä.


      • TotuusSattuu
        siitäjutusta kirjoitti:

        On, mutta paikallinen osuuskauppa keskitti laskettelutoiminnan naapuririnteeseen Ukko-Kolille, jossa sen oma hotellikin on. Loma-Kolilla on sen myötä talvisin motorisoitujen apuvälineiden sijaan enemmänkin lihasvoimaan liittyviä aktiviteettejä, kuten hiihtoa, ja tänä vuonna sinne valmistuu ilmeisesti myös sisäliikuntahalli, joka valmistunee kevään 2017 aikana, ja lienee jatkossa käytössä ympäri vuoden:
        http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/115372-loma-kolille-rakennetaan-monitoimihalli-pelikentat-useille-lajeille
        - ja jos lasketella haluaa, pitää matkata Ukko-Kolille niinä päivinä kun haluaa lasketella. Loma-Kolin rinteessä kuulemma voi nykyään lumikenkäillä yms., mutta hiihtohissiä ei ole enää siellä käytössä.

        Suomeksi sanottuna Loma-Kolin rinteet on lopetettu ja vain Ukko-Kolilla voi enää lasketella. Hieno paikka se on mutta ei kovin hyvä pienille lapsille.


      • Anonyymi

        Kumpareitako. Lomakoli on mäntymesän keskellä joten siellä on runsaasti kumpareita eli muurahaispesiä. Siitä vaan pyllymäkeä laskettelemaan ja nauttimaan raikkaasta luonnosta, maasto sopii hyvin perheen pienimmillekin.


    • Anonyymi

      Pohjois-Karjalan matkailun ja Kolin häpeäpilkku, On sähköautojen latausaseman puuttuminen. Kolilla tehtiin vuonna vuonna 2022 uusi kävijäennätys ja kansallispuistojen suosio jatkaa kasvuaan. Metsähallitus kertoo, että kansallispuistojen käyntimäärät ylittivät vuonna 2021 ensimmäisen kerran neljän miljoonan rajan. Pielisen maisemissa vieraili viime vuonna lähes 260 000 ihmistä. Kolin kansallispuisto Lieksassa oli neljänneksi suosituin ja Kolin kävijät jättivät alueelle rahaa noin 25 miljoonaa euroa. Mutta tämän päivän sähköautojen latausasemaan rahaa ei ilmeisesti ole kenelläkään ollut mielenkiintoa sijoittaa, vaikka sähköautoilu mielletään yleisesti luontoarvoja kunnioittavaksi autoiluksi
      Kolia mainostetaan seuraavilla luontoarvoilla ja korulauseilla. ”Suomen rakastetuimman kansallismaiseman tarjoava Koli on ympärivuotinen matkailukeskus. Koli on samalla luonto- ja kulttuuritapahtumien areena, aito pohjoiskarjalainen maaseutukylä, kansallispuiston koti sekä portti ruuastaan, luonnostaan ja iloisista ihmisistään tunnettuun Pohjois-Karjalaan. Koli on mainio portti kansallispuistokierrokselle: Kolin kansallispuiston lisäksi Petkeljärven, Patvinsuon ja Tiilikkajärven kansallispuistot ja muut seudun luontokohteet kutsuvat vaikka päiväretkelle Kolilta.
      Jos sähköautoilija haluaa tulla Kolille ja tutustua em. kohteisiin Niin missä hän lataa autoaan? Pitääkö mennä akkujaan lataamaan 70 km:n päähän Joensuuhun vai 75 km:n päähän Nurmekseen koska lähimmät nykyaikaiset latauspaikat löytyvät em. paikkakunnilta.
      Eikö Koli voisi olla edelläkävijä Ja nostaa omaa luontoprofiiliaan entisestään perustamalla Kolin kylälle sähköautojen latauspisteen, jossa olisi pari 50 kW:n ja pari 150 kW:n pikalatausasemaa. Sijoituspaikkoja Kolin kylältä ei puutu sillä onhan Kolin kylällä jo entuudestaan esimerkiksi SOK ketjuun kuuluva Sale kauppa ja Ylä-Kolilla samaan ketjuun kuuluva Hotelli Koli, joten ABC ketjun ABC lataus sopisi Kolille paremmin kuin hyvin.
      Ylä-Kolilla sijaitseva 22kW:n latauspiste ON nykyisillä kävijämäärillä ja nykyisille sähköautoille kuin muinaisjäänne ajalta, jolloin vasta harjoiteltiin sähköautolla ajamista. Kolin nykyisillä latauspalveluilla ja sähköautolla matkaa tekeville Koli on vaikeasti reitille sovitettava kohde, sanoisin ”ANSA” jonne voi tyhjällä akulla jumiutua pitkäsikin aikaa. Moderni latausasema olisi vetonaula, joka houkuttelisi poikkeamaan Kolille, tutustumaan Koliin, sen tarjoamiin muihinkin palveluihin ja käyttämään niitä.
      Ilmainen neuvo kehittää Kolia ja vetää luontohenkisiä asiakkaita Kolille, tarvitaan yksi aloitteellinen, joka ymmärtää asian merkityksen luontoa kunnioittaville matkailijoille ja Kolin luontoarvoille. Koli voisi olla tiennäyttäjä ja esimerkki muillekin kotimaisille matkailukohteille. Meitä sähköllä liikkuvia on enemmän kuin takamailla uskotaan ja määrämme kasvaa huimaa vauhtia.
      https://chargefinder.com/fi

      • Anonyymi

        Mitä valitat, eikös päinvastoin sähköä nyt lähitulevaisuudessa tule säästää eikä tuhlata ! Moni säästää sähköä jo nyt kodin koneista ja valoista, ja millainen tuleva talvi tulee olemaan. Hyvin on Kolilla ollut tänäkin kesänä kävijöitä, ensi kesänähän Kolin kylälle valmistuu uusi hotelli, eiköhän siellä sitten löydy niitä sähköauton latauspisteitäkin niitä tarvitseville.


      • Anonyymi

        Miten ihmeessä vuonna 2022 tehtiin kävijäennätys, almanakan mukaan vuosi ei ole edes ohi ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten ihmeessä vuonna 2022 tehtiin kävijäennätys, almanakan mukaan vuosi ei ole edes ohi ?

        Kyllä se on ohi keposeen,nythän on jo 2023


    • Anonyymi

      KOLIN KYLÄHOTELLIN SYYTÄ PÄIVITTÄÄ PALVELUNSA SÄHKÖAUTOILIJOILLE
      Pari viikkoa sitten Kolilla vierailleena osui silmiini Kolista kertova maitteleva artikkeli jossa paikka kehuttiin maasta taivaaseen.
      https://www.sttinfo.fi/tiedote/kolin-matkailualue-on-valittu-pohjoismaiden-parhaaksi-ulkoilukohteeksi?publisherId=69817454&releaseId=69968347
      Lainaus artikkelista
      ”Kolin matkailualue on saanut Pohjoismaiden parhaan outdoor- eli ulkoilukohteen palkinnon. Palkinnosta kilpailivat muun muassa tanskalainen Sønderjyllandin alue sekä kotimainen GoSaimaa. Palkinto julkistettiin kansainvälisillä matkailumessuilla, ITB Berliinissä, 7.3.2023. Scandinavian Outdoor Awards palkitsee pohjoismaisia luontomatkakohteita, jotka ovat panostaneet merkittävällä tavalla alueensa matkailun kehittämiseen”. Mielenkiintoinen ja hyvin laadittu kirjoitus, mutta jotain on unohtunut ja pahasti”

      Kaunista tekstiä mutta palvelussa räikeä puute.
      Herää kysymys, mikä Kolilla on pielessä, kun sähköautoilija ei saa luontokohteessa ladattua autoonsa sähköä? Koli tunnetaan luonto kohteena, jonka kävijämäärät ovat kasvussa. Hyvä lisä on myös Neljän tähden Break Sokos Hotel Kolin Kylällä, joka tuo kaivattua kapasiteettiä lisää mutta luonto- ja ilmastoystävällisen sähköauton kanssa täytyy Kolille mennä akut täyteen ladattuna, jos aikoo liikkua autollaan myös lomakohteessa.

      Kolille saapuminen julkisilla kulkuneuvoilla ei ole helpoimmasta päästä, joten helpoin tapa on saapua omalla autolla. Yksi asia on kuitenkin unohtunut, sähköautojen latausmahdollisuudet ovat kolille saapuville matkaajille lapsen kengissä eli surkeat.

      Oli aikamoinen pettymys, kun oletin että upouudessa neljän tähden hotellissa olisi edes yksi pikalaturi hotellin asiakkaille. Olihan siellä latureita 10 KPL 11 kW:n ABC:n ”etana” latureita, joilla auton lataamisen ajaksi on parempi ottaa huone kun noilla 11 kW:n leluilla lataaminen kestää ikuisuuden, autosta riippuen 8-10 tuntia. Sama ongelma tuli eteen myös Ylä-Kolilla, sieltä löytyi vain muutama Rechargen 11 kW:n laturi. Onneksi Juuan ABC:ltä löytyi 150 kW:n latureita ja matka jatkui.

      En usko että uuden hotellin rakennusvaiheessa muutama teholatausasema olisi ollut ylivoimainen investointi. Käsittämätöntä palvelun tarjontaa kun neljän tähden hotellista puuttuu nopea latausasema ja lähimmät nopeat latausasemat ovat Juuan ABC:llä, jonne Kolilla majoittuvilla latausreissulta (meno paluu) tulee mittariin yli 70 km, tai Kontiolahden ABC:llä jossa Kolilta käydessä kilometrejä tulee meno paluusta mittariin 112 km. Sähköautoilu on kasvanut hurjasti ja lähes jokaiselta pienemmältäkin matkailukohteelta löytyy lähietäisyydeltä oma teholatausasema.

      Löytyykö PKO:lta Ymmärrystä sähköautoilijoille niin että tankkaaminen onnistuu kohtuuajassa ja niin ettei autoa tarvitse seisottaa päivää tai yön yli laturissa ja pääsee liikkumaan ja tutustumaan Kolin maisemiin. Jos Kolin kylähotelli ei hanki latureita niin Kolinportin Nesteellä olisi aika miettiä haluaako ohikulkevat ja Kolilla lomailevat sähköautoilijat asiakkaikseen.

      Yleisesti ottaen ABC asemien palvelu on tasokasta mutta Kolin taso 11 kW:n latureineen oli pohjanoteeraus.

      • Anonyymi

        Alueen runkoverkko ei kestä pikalatureiden vaatimaa kuormaa.


    • Anonyymi

      Latausasemat
      Siniset latausasemat teho 50 kW tai suurempi.
      Oranssit latausasemat teho alle 50 kW
      Koli loistaa alimitoitetuilla latausasemilla

      https://chargefinder.com/fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe