maxit vai luja

kumpi parempi

Mietin tässä maxit kivitaloa ja lujakivitaloa. Kumpi olisi järkevämpi vaihtoehto. Kummassa paremmat runkomateriaalit. Eikös luja taloissa ole harkon sisällä tavallista styroksia ja maxitin optroceissa jotain finnfoamin tapaista ns. "parempaa" tavaraa.

Onko kokemuksia kyseisistä paketeista ja niiden hinta eroista. Eli kumpi parempi ja kumpi kalliimpi. Ilmeisesti lujatalon jättipaketti on laajudeltaan maxitin pakettia huomattavasti laajempi.

16

15729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raksaaja--sh

      kuulin jotta esim. ouluun ei kellään ole ollut vielä varaa moista tehdä ... ainakaan säältäsuojaan valmispakettina pinnoituksineen

      Maxitilla on käsittääkseni uretaani eristeenä.

      Se on hieman EPS:ää eristävämpää kuivana. Mutta jos se jostain syystä pääsee vettymään, se ei kuiva. Uretaani on myöskin höyrynsulku EPS ei ole.

      Siinäpä joitain eroja.

    • olla

      lujalla vähän samantyyppinen sydeemi kuin lammilla eli harkkojen sisään valetaan betoni, kun taas jämäkällä, joka on nykyään lujabetonin omistuksessa, niin on se eristeharkko.. ja luja on kallis, muistaakseni n.130 neliön talo maksoi sateelta ulkoapäin suojaan pystytettynä 155000€ ja siihen vielä teet ite sisätyöt päälle.

    • aloittaja

      Monet asiantuntijat valittavat että eps häviää esim. maasta tai talon alta ajan myötä, mites on noissa luja harkoissa, katoaako eps sieltä seinän välistä samallalailla.

      • mutta aikaa

        se vaatii ehkä tuhat vuotta.


      • tietoa on

        SE ON MUURAHAISTEN HERKKUA... JOTEN EI OO KAUAA ERISTEITÄ SIELLÄ HARKOISSA HAH AHA HAHAH


      • voi yksinkertaisuus
        tietoa on kirjoitti:

        SE ON MUURAHAISTEN HERKKUA... JOTEN EI OO KAUAA ERISTEITÄ SIELLÄ HARKOISSA HAH AHA HAHAH

        niin,muurahaisethan menee helposti siitä 10senttiä paksun betonin läpi,on täällä todella välkkyjä ihmisiä.eps ei todellakaan häviä betonin sisältä mihinkään,se vaatisi ensin betonin häviämisen pinnalta.


    • Ksenofon

      Minusta kannattaa kysyä tuota Priimaa, HB:n uutta merkkiä: Niiltä saa sekä valuharkkoja että muurattavia.
      Jos epsi häviää, häviää uretaanikin, samoi rapistuu betoni: Kaikki Vuoden Betonirakenteeksi valitut 70-luvun saavutukset joudutaan jo korjailemaan.
      Jos et usko, käy Itä-Pasilassa katsomassa miten "ikikivi" kestää.

      • Rakentaja Rane

        Solupolystyreeni kestää vähintään 100 vuotta, jos se on suojattu UV säteilyltä. Saattaa kestää maailman tappiinkin.
        Tuotetta on käytetty jo kymmeniä vuosia hyvin laajasti ympäri maailmaa ongelmitta.
        Meilläkin viimeisen neljänkymmenen vuoden ajalta on vaikeahkoa löytää taloa, jossa Eps eristeitä ei olisi käytetty.
        Höyryttämällä valmistetussa alle 30 Kg/m3 Styroxissa ( tuotemerkki ) on hyvä vesihöyrynläpäisykyky ja se soveltuu erinomaisesti seinien eristykseen.
        Paras paikka sille olisi seinärakenteen ulkopinta, jossa se on erinomainen rappausalusta, kuivana ja lämpimänä.


    • luja

      ihan vaan tasoitemiehenä ja rapparina voin sanoa et olen sisältä ja ulkoa tehnyt maxitin taloja jokusen eikä yksikään ole muurattu hyvin vaikka 20vuotta ammatikseen muurannut muurari kyseessä... varaudu sitten maksamaan sisätöistä ja ulkopuolen raååauksista kovempi hinta... sana on kiirinyt näissä piireissä ja ketään ei lähde tekemään maxitin taloja jos muuta on tarjolla ja hinta on myös sitten oikomisineen ja muineen kovempi jos verrataan vaikka nyt tähän lujaan.... ja ne maxitin kivet on kamalia jo heittoja on kivien leveydessä parhaillaan jopa 2-3 senttiä... yksikin rakentaja heitteli ison kasan pois ku ei kerta kaikkiaan voinu käyttää. maxit ei ole ajantasalla kiviensä kanssa.... tasoitetöiden jälkeen kosteuden haihtuminen kestää huomattavasti kauemmin ku muilla talo valmistajilla...say no to the MAXIT (maxshit)

      • raksakunkku

        Kyllähän maxitin harkko on kiistatta kaikkein tarkin harkko. Ookkonää joku joka haluaapi mustata suomen mittatarkinta harkkoa ja kiistatta parasta työstää. Oon muuten tehnyt itselleni jämäkästä ja kaverille lammista. viimevuonna tehtiin maxitin talo ja oli unelma toteuttaa näihin verrattuna....ja varsinkin ohutsaumamuurattuna varmasti kuivin kokonaisuus.......


      • Leeb

        Tais olla lujan myntimies joka ton kirjoitti mut ei todellakaan tasoite"mies" tai sitten on luullut jonkun muun kivee maxitin kiveksi. maxitin kivet on niin mittatarkkoja kun harkot vaan pystyy olemaan.


    • myyntikieltoon

      En ostaisi kumpaalaan. molemmat ylihinnoiteltuja. Lujaa myydään nätillä tv ulkokuvalla jossa on vain kotelo jonka sisältä voi alkaa rakentaa. Vamlmiusaste 25 % ja mikä hinta??? pidetäänkö meitä suomalaisia ihan pellenä?
      Maxitin harkko muurataan vain vaakasaumasta ja pystysauma menee - - - eli pitäisi mennä 5 mm pontiin. Potaskaa. hyvilläkin muurareilla jää epämittaisilla harkoilla rakoja joista paistaa päivä läpi. Itse teen parasta aikaa ympäri murattavaa perinteista 350 mm harkkoa. Naapuri osti samalle tontille Maxitin harkot ja teki ennen joulua sisärappaukset.´Nyt niistä pysty / ponttisaumoista on koko harkko kiskonut vuodenvaihteen vesisateiden aikana itsensä vettä täyteen ja sisä rappaus näyttää menevän uuusiksi. Harkkoseinähan rapataan ulkoa vasta yhden lämmityskauden jälkeen, ettei se halkeile. Nyt tuli pakkaset ja ulkokuoren välissä vesi jäätyy, näyttää korkkailevan sieltä sun täältä. Kukahan maksaa. Miksi tällaisen tuotteen myyntiin ei saada myynti kieltoa onhan rakentamisessa muutenkin tietyt normit vesieristeissä ym!

      • Serpo 410

        Harmillista ettei rakentaja ole tutustunut ohjeisiin joissa kehoitetaan laittamaan serpo 410 kertaalleen ulkopuolelle heti samana vuonna. Tällöin kaikki pystysaumat menevät tukkoon.

        Muuraus vaiheessa tulee pysty saumoihin pyyhkäistä uretania pullosta, mikäli harkkojen väliin jää rako.

        Näin omilla työmaillani on toimittu ja ongelmia ei ole ollut... Ammatti taitoa ja omaajärkeä voi käyttää hyväkseen!!


    • raksakunkku

      Maxitin toimitus on huomattavasti laajempi. Lisäksi maxitlta löytyy kaikki palkkilaastit yms tikasraudoitteet ja väliseinät. kattoppa varsin www.maxit.fi

    • kokemusta on

      Maxitin harkot ovat omien kokemusten mukaan erittäin mitta tarkkoja ja helpompia työstää kuin lujan harkot. Lujan Kevytsoran seassa on isohkoja kiviä jotka vaikeuttavat harkon työstämistä. Lisäksi Lujan harkoissa käytetään tuonti kevyt soraa, joka saattaa sisältää rikkiä kuten Norjassa oli kuulemma käynyt. Riki oli aiheuttanut julkisivupinnoitteissa vauriota. Maxitilla on ainut kevytsora (Leca sora) tehdas suomessa. Lisäksi maxitilta löytyy myös muutkin tuotteet kuin harkot, mielestäni ei ole huono asia jos saan samalta valmistajalta pinnoitteet sisälle ja ulos, vesieristeet ym ym ym...

      ja se mitä tulee kuivumis aikaan niin siinä ei ole eroa suuntaan tai toiseen jos vertaa lujan kevytsoraharkkoon, mikäli vertaa valuharkkoon kuivuu kevytsoraharkot nopeammin ja jos vertaa kevyt betoni harkkoon / siporex harkkoon niin sen kosteyden imukyky on kaikista suurin ja kuivumisaika kaikista pisin.

    • nro**1

      Miksette rakenna siporexistä.On taatusti paras rakennusaine.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe