tällä tavalla

ovat suositeltavia.

Ällah-sanan perusmuoto on ollut äl Äläh, josta käytössä on poistunut ä-vokaali ja tuloksena oli Ällah. Äläh-sanalla voi olla kaksi merkitystä:

1.älähä, joka tarkoittaa ”palvoa”. ”Älähä äl Rädjol” (mies) tarkoittaa ”Mies palvoi.”
2.välähä, joka tarkoittaa ”hämmästys”. Kukaan ei pysty täydellisesti ymmärtämään Häntä. Jos ajetellaan esinettä jolla on alku loppu eli se on syntynyt jostain ja tuhoutunut jotenkin. Esimerkiksi henkilö on syntynyt tiettynä hetkenä ja kuollut tiettynä päivänä. Näistä voimme ymmärtään kokonaisuuden alusta loppuun. Kuvittelemalla jonkin asian, rajaamme sen samalla. Jumalaa ei voi rajoittaa tai rajata. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei ihminen ymmärtäisi Jumalasta mitään. Ymmärrämme mainiosti että Hän on meidän Luojamme. Hän antaa meille anteeksi ja huolehtii meistä. Riittää että tunnistamme Allahin Jumalana.

Islamilaisen kirjallisuuden ajatus että ”kukaan ei pysty ymmärtämään Jumalaa” tarkoittaa sitä ettemme pysty ymmärtämään Häntä ”kokonaisuutena”, mutta se ei mitenkään tarkoita sitä, ettemmekö pystyisi ymmärtää Hänen Ominaisuuksiaan.

HUOM 1
Ennen Islamia Jumalan nimi oli Ällah. Todisteet tälle löytyvät Koraanista 6:136 ja 43:87. Näissä jakeissa todistetaan että ennen Islamin tuloa arabit kutsuivat Jumalaa Ällah-nimellä. Tämä nimi ei ole siis moslimien keksimä tai Islamista alkunsa saanut. Toisaalta tämä tarkoittaa, että tämä nimi on tarkoitettu vain Jumalalle.

HUOM 2
Poikalasta kutsutaan syntymän jälkeen esim. Pekaksi. Myös jotain toista lasta voidaan kutsua Pekaksi. Nämä kaksi Pekkaa elävät samaan aikaan ja jos he tulevat yhtä aikaa ovesta sisään, sanomme, Pekat tulivat. Mutta Allahia ei ole kahta, joten tätä sanaa ei ikinä käytetä monikossa. Tämä nimi on tarkoitettu vain Jumalalle ja jonka Jumala on itse hyväksynyt nimekseen Koraanissa.

HUOM 3
Jos ystävämme on nimeltään Pekka. Jos hän on erityisen kiltti henkilö, voimme osoittaa tämän esittelemällä hänet muille ihmisille ”kilttinä Pekkana”. Tästä esimerkistä voimme ymmärtää, että kiltteys ei ole ihmisten ominaisuus. Jos näin olisi, kaikki ihmiset olisivat kilttejä. Jumalalla on paljon ominaisuuksia. Hän Armelias Armahtaja, Anteeksiantava, Kuuleva jne. Ensin pitää huomioida että Jumalan Ominaisuudet ovat yhtä kuin Hän Itse. Mutta Jumalaa voidaan kutsua Parantajaksi, jolloin halutaan tarkoittaa juuri Jumalan Ominaisuutta Parantajana – ei muita Ominaisuuksia. Ällah on Jumalan nimi, joka sisältää kaikki Hänen Ominaisuutensa. Siksi Koraanissa on paljon jakeita, joissa Ällahille (nimelle) on annettu paljon Ominaisuuksia esimerkiksi 2:227, 49:18, 51:58 ja 59:24. On siis mahdollista antaa Hänen nimelleen Ominaisuuksia, mutta päinvastoin sitä ei voi käyttää. Loppujen lopuksi Älläh on täydellisin Jumalan nimi.

HUOM 4
Jos henkilö haluaa tulla moslimiksi, hän ei voi edellisen perusteella mainita uskontunnustuksessa Jumalan nimenä Tämän Ominaisuuksia – esimerkiksi Anteeksiantava. Ainut hyväksytty tapa on uskontunnustuksessa sanoa Jumalaa Ällahiksi, koska se on täydellinen ja se sisältää kaikki Jumalan ominaisuudet.

HUOM 5
Älläh-sanan merkitys voi siis tarkoittaa joko ”palvoa” tai ”hämmästys” ja siten Hän on kaikkien olentojen ja kaiken Jumala. Itse Hän kutsuu kaikki luokseen ja ohjaa sitä Ominaisuuksillaan. Näin vain Hän itse opettaa ja pystyy opettamaan meille, mitkä Hänen Ominaisuutensa ovat. Ällah on siis vain Hänelle tarkoitettu nimi eikä muita voi kutsua sillä nimellä. Vaikka yksittäistä objektia ei voi kutsua Allahiksi, sitä voidaan kuitenkin käyttää genetiivin objektina esimerkiksi kutsumalla henkilöä Jumalan orjaksi (’Äbd –Ällah). Nämä tällä tavalla muodostetut, Jumalaa asemaa ylistävät ja omaa alhaisuuttamme korostavat nimet ovat suositeltavia.


http://www.suomenshiiamuslimit.org/phpBB2/viewtopic.php ?t=3896

0

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

        tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
        Ikävä
        134
        3599
      2. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        110
        1409
      3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

        "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
        Maailman menoa
        271
        1320
      4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        69
        1239
      5. Kalateltta fiasko

        Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
        Kuhmo
        17
        1134
      6. Nainen voi rakastaa

        Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
        Ikävä
        79
        1081
      7. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        45
        1028
      8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

        Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
        Sanaristikot
        57
        1019
      9. Rakastan sinua

        Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
        Ikävä
        30
        1016
      10. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        53
        938
      Aihe