paraneeko hiiva..

elina

voiko hiiva parantua itsestään ilman lääkekuuria tms? itselläni ovat "paikat" olleet aika arat ja punaiset ja lisäksi yhdyntä aiheutti kovaa kipua. En siis ole varma onko kyseessä hiiva vai joku muu..voisiko myös virtsputkentulehdus aiheuttaa tämän?

13

11112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emätinpuikko

      Moi,

      Jos olet varma että sinulla on hiiva, miksi et mene apteekkiin ja osta reseptivapaata Canesten puikkoja?! Hiiva kannattaa hoitaa koska se on todella kiusallinen enkä ole koskaan kuullut että hiiva menisi ohi ilma lÄäkettä.
      Tai sitten varmuuden vuoksi lÄäkäriin, koska kyseessä tietenkin voisi olla sukupuolitauti joka tarvitsee myös hoitoa.
      Virtsaputken tulehduksesta tuskin hiiva tulee, vaan usein se johtuu akteerikannasta.
      Hoida Hiivasi nainen pian lääkkeillä pois!

    • kokenut

      Mene ihmeessä apteekkiin. Siellä ne tietää vakka suositella jotakin hyvää. jos et kuitenkaan halua asiasta puhua menet vain intiimituotteiden osastolle ja valitset vaikka canesten-pakkauksen.

      Katso että mukana on myös voide ulkosynnyttimien hoitoon. Jos ei ole (on olemassa paketteja, joissa vain emätinpuikot), osta voide erikseen. Voide on kyllä kallista, mutta riittoisaa ja säilyy hyvin vaikka seuraavan kerran varallekin. Sillä voit myös tarvittaessa hoitaa kumppanisisi mahdolliset oireet.

      Jos kumppanillasi on kutinaa ja kirvelyä myös, levitetään voidetta myös hänen paikkoihin. Hoitamattomana hän saattaa tartuttaa sinut uudestaan, vaikka oma hiivasi talttuisikin lääkkeillä.

      Älä valitse kaikkein halvinta tuotetta. Ainakin minulle se tuli paljon kalliimmaksi kun piti uusia hoitokerta.

      Käytä ehdottomasti kuuri loppuun vaikka oireet katoaisivatkin nopeasti. Hiiva ei silti välttämättä kadonnut.

      Jos hoidot eivät tehoa, sitten lääkärille.

      • on myös

        Hiiva on kyl tosi epämiellyttävä, kokemusta on. Itse olen todennut saavani sen seksistä. Huolellinen peseytyminen ennen ja jälkeen seksin on poistanut ongelman. Itse sain lääkäriltä viimeeksi suun kautta otettavan erittäin tehokkaan lääkkeen. Yks pilleri ja se siitä hiivasta. Edellisestä kerrasta on nyt kaks vuotta. mulle ei canesten (kuivattaa pahasti) eikä gyno daktarin (polttaa) sovi.


    • oomaa

      Hiivan itsestään paraneminen on varmaan yksilökohtaista? Itsellä tapaus tältä viikolta: kauhea kutina ja haju yhden päivän ajan. Tuntui että kuolen. Noh, hiivahan se siellä kutitteli taas paikkoja. Tänä aamuna heräsin, eikä hiivasta tietoakaan? Itsestään ikäänkuin meni ohi. Samoin virtsatietulehdukset minulla lähtee mäkeen, kun otan 3 tablettia C-vitamiinia. Minulla myös muut tulehdukset ovat usein parantuneet itsestään, esim. nielutulehdus parani ilman lääkkeitä (sain siis lääkäriltä jo antibioottikuurin, mutten kerennyt hakea sitä apteekista, kun oireet olivatkin jo loppu)

    • iikka

      Onko kellään kokemusta hiivasta, joka ainoastaan kirveli hiukan ja poltteli vähän? Luin eräältä sivulta että oireita voivat olla kirvely, kutiaminen _tai_ haavumat ja punotus. Kaikki ystäväni kuitenkin kuvailevat sitä ainoastaan kutittavaksi tunteeksi.

      • HoitajaOon

        En ole koskaan kuullut, että hiiva tai virtsatietulehdus lähtisi itsekseen. Voivat olla vakaviakin hoitamattomana. Etenkin vitsatietulehdus, joka voi hoitamatta levitä munuaisiin. Kys.vaivat ovat yleisiä ja varmasti jokainen nainen kokee elämässään ainakin kerran. Rohkeesti lääkäriin selvittämään pissatulehdus tai apteekkiin hakemaan hiivaläälitys(hiiv.lääk. saa ilman reseptiä ja nykyään ihan suun kautta nieltävänä pillerinäkin). Jos hiiva oireet ei sillä lähde niin varailla aika sukupuolitautitest. tai lääkärille, joka selvittää voiko oireet johtua muusta(esim.pesuaineyliherkkyydestä tai jostain allergiasta). Itse olen latexi allerginen ja saan kondomeista hiivan kaltaisia oireita.. Ps. c-vitamiini on on virtatietulehduksen hoidossa myytti. voi helpottaa oireita, mutta alkanutta tulehdusta ei poista.


      • HoitajaOon

        Hups. Kommentti väärälle henk..Noh, väliäkö tuolla


    • vesitintin

      Mulla oli boksi viikon kipeä. Ensikertalaisena vasta eilen tajusin, että kohdalle on osunut hiiva (yleensä muuten vain arka liian seksin jälkeen..) Kutinan selitin sheivauksen jälkeisellä alkavalla sängellä.. sitten tajusin kokkareet vuodossa..

      Tänään hain canestenit, mutta nyt tuntuu menneen ohi jo koko himputin tauti. Ei kutita, vain vähän arka. Seksiä ei kuitenkaan voi harrastaa, sattuu pieninkin kosketus. Luulisin, että jos tarpeeksi odottelisi, menisi kokonaan itsestään ohi kun jo 60% tuskasta pois. Hoidon otan kummiskin.

    • Tyttö 15 v

      Munki pillua kutittaa. Mut miks? Ei ole vuotoo eikä näy mitää hiivaa. Mut kutiaa. En oo ollu yhdynnässä mut oon sormittanu häppäreit ja yks kundi pussas niit kerran. Mitä mä teen? Punotusta on siin emättime aukos mut ei kirvele. Voiks olla sptauti?

    • 13vuotiastyttö

      Hei olen 13 vuotias tyttö ja minulle on alkanut tässä pari päivää sitten tulla kirvelyä,punotusta,pieniä haavoja ja on tullut valkoisia kokkareita alapäästäni en ole kertonut vanhemilleni että olen harrastanut seksiä ja enkä ole kertonut tästä tulheduksesta tai ainakin epäilen että se on hiivatulehdus koska kaikki merkit viittaa siihen, olen yrittänyt ottaa selville että annetaanko minun ostaa apteekista mitään ja että vanhemille ei kerrottaisi niin onko mitään mitä voisin tehdä.......... ? Ja ala päästä tulee välistä kokkareita ja sitten myös vähän vetelämpää ja se on valkoisen väristä niin en oikeen tiedä mitä tehdä tässä iässä.....?????

      • Lääkäriin_vaan

        Yleensä ensimmäisellä kerralla jos epäillään hiivatulehdusta, pitää käydä lääkärissä ja hän varmistaa että kyse on nimenomaan hiivasta eikä jostain muusta tulehduksesta. Sen jälkeen nainen yleensä osaa tunnistaa hiivan ja voi lääkitä reseptivapailla lääkkeillä itseään.
        Jos kyse onkin jostain muusta tulehduksesta (on riski koska yhdyntöjä) niihin tarvitaan reseptilääke ja sen vuoksi aina lääkärikäynti.


      • HoitajaOon

        Hiiva ei ole seksitauti. Varmasti lähes jokainen nainen saa tulehduksen ainakin kerran elämässään. Monet saa esim. antibioottikuurin jälkeen..Rohkeesti kertoon mamalle. Ymmärtää varmasti.

        Tosin, koska olet harrastanut seksiä, niin kyse voi aina olla jostain muusta kuin esim. hiivasta.

        Kaikille nuorille yhteisesti. Et ole tarpeeksi kypsä aloittamaan seksiä, jos et ole valmis kantamaan vastuuta mahd.seurauksia (esim.seksitauti, raskaus), ottamaan vastuuta ehkäisystä, käymään tarvittaessa lääkärissä, käymään gynellä tarkastuksissa (esim.Papa), käymään sukupuolitautiklinikalla/tarvittaessa tautitesteissä jne.


    • Anonyymi

      siis mä olen 13, mulla on siis lievää kutinaa joskus mun alapäässä, ja välillä jotain kokkareita. joskus emätin haisee mutta se on usein kuukautisten jälkeen jolloin siellä saattaa olla vielä vanhaa verta. ihan hyvin oon selvinnyt. kai se sitten on yksilöllistä, paraneeko itsestään vai ei:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe