Kaason tehtävät

ennen, jälkeen ja häiden ai...

Ystäväni pyysi minut morsiusneidoksi (tarkoittaa hänen kielellään kaasoa ü), ja olisin vain halunnut näin ummikkona kysellä vähän perusjuttuja...

Ensin polttareista: Kysyin ystävältäni, ketä hän haluaisi juhlistavan polttareita kanssamme, ja näitä ihmisiä oli yhteensä (minut mukaan lukien) neljä plus sitten morsiamen pikkusisko joka on polttareiden aikaan 13, ja osallistuu ainakin osaan toiminnasta. Mutta siis kysymys koskee nyt sitä, että miten hoitaa järkevästi polttareiden rahoitus, ettei tulisi hirveitä kuluja, kun ihmisiä on vain muutama, mitään kadulla keräystä EI tehdä eikä ole kiva jos ihmiset joutuvat laittamaan kauhesta rahaa näihin. Kun ajatukseni olisi ollut tällainen vähän erikoisempi, morsiamelle sopiva ohjelma, kuten tandem-laskuvarjohyppy tai muuta vastaavaa. Eli nyt tarvitsisin sitten hyviä ideoita, mitä ohjelmaa siellä voisi olla tämän perinteisen saunottamisen ja syömisen lisäksi. Baariin ei aiota mennä, joten ajattelin että jokin mökin vuokraus voisi olla hyvä. Mökin löytäminen on vain himpun verran vaikeampaa, kun polttareiden aikaan on jo talvi.

Sitten vuorossa kysymys; mitä kaikkea kaason tehtäviin ylipäätään kuuluu? Pariskunta on ainakin tämän hetken suunnitelmien valossa lähdössä suoraan juhlista häämatkalle, joten en tiedä miten häämakuuhuoneen koristelu tmv. onnistuu, jos sellaista ei tule. Toisaalta, voisinhan antaa lahjaksi hotellissa hääyön, josta olisi mukava virkeänä lähteä matkaan.
Sinänsä olen kyllä varmaan vähän huono kaaso, kun olen ihan peukalo keskellä kämmentä koristeiden teossa, joten ihan kauheasti en niihin haluaisi panostaa ettei hermo mene ,siis ei mitään leikkaa-liimaa-yhdistä-irrota-kokoajälleen -juttuja, ajattelin koristeeksi lähinnä jotain kukkia sinne huoneeseen, jos jotain tälläistä tulee.

Kuinka paljon on hyvä/kohteliasta/sopivaa osallistua häiden suunnitteluun tai lähinnä neuvojen antamiseen, ettei ole tunkeileva? Tosin morsian kyllä ihan itsenäisesti kyselee jonkin verran, ja on sanonut että on todella mukava että minulla on niin paljon vinkkejä annettavana (en ole naimisissa, sen puoleen mitään kokemusta ei ole).

Vastaako kaaso itse pukeutumisestaan ja kampauksestaa, vai antaa morsian ohjeistuksen, miten tulisi pukeutua, tai kenties kustantaa varustuksen (meikin, kampauksen ja jos "pitää" laittaa jotain superupeaa päälle)?

Entä häiden ohjelma (jos ei ota huomioon nyt vielä mitä morsiuspari tahtoo, kun en tiedä, vaan vähän yleisesti mikä voisi olla mukavaa (olipa hankalasti sanottu...))?

Millaista lahjaa kaason (ja tässä tapauksessa avomiehen) pitäisi viedä? Siis onko jotain tällaista perinteistä, mitä kaasot yleensä antavat morsiusparille?
Oletan, että minä (ja bestman ehkä, kun vain selviää kuka se on) vastaan illan ohjelmakulusta, ellei parilta tule mitään erillisohjeita. Eli juhlimisesta ei kai voi kaason kohdalla puhua?

Miten häiden jälkeen? Kuuluuko kaason tehtäviin juhlapaikan purkaminen, jos on jokin sellainen tila (esim. seurojen talo), jos pari on jo lähtenyt matkalle, vai pyydetäänkö eri ihmiset siihen hommaan?

Siinähän sitä asiaa jo olikin.. Vastatkaa kiitos mahdollisimman moni ja kertokaa, onko käsitykseni kaasoudesta liian orjuutettu vai meneekö se noin. Tahdon kaiken menevän ns. nappiin, ja olen tosi innoissani järjestämisestä. Kyseessä on paras ystäväni, jonka kanssa olemme tiiviisti yhteydessä, siksi haluan osaltani järjestää unohtumattoman kokemuksen. Ihan senkin vuoksi, että häihin panostettava summa heidän kohdallaan ei ole mikään ihan pieni (ottavat lainaa, nuoripari kun ovat). Joten en halua, että huono/osallistumaton kaaso pilaa järjestelyjä ja tuottaa yletöntä stressiä parille/ huonot muistot esim. polttareiden osalta (lähipiirissä yksi tällainen tapaus).

Mutta nyt.. Kiitos kaikista fiksuista neuvoista ja ohjeista, tulevat todella tarpeeseen

5

15377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tytsy

      Itse olen tämän kuun lopussa kaasona.
      Olemme morsiamen kanssa sopineet tehtävistä, joten sinunkin kannattaa reilusti kysyä mihin hän haluaa sinun osallistuvan.

      Niin polttareista sen verran että meitä oli 5 morsian polttareissa. Sain morsiamelta listan keitä hän haluaisi polttareihin ja otin heihin yhteyttä.
      Morsiamen muut ystävät eivät olleet minulle tuttuja ,joten ehdotin että näkisimme ja suunnittelisimme polttareita yhdessä, jotta niistä tulisi sellaiset eetä kaikki pitäisivät niistä.
      Samalla voitiin tutustua vähän, joka taas kevensi polttareissakin tunnelmaa, kun ei ihan ventovieraiden kanssa tarvinut olla.
      Tämä sopi kaikille hyvin ja näimmekin ennen polttareita noin 3 kertaa olimme yhteydessä sähköpostitse.
      Minä otin ennakkoon selvää asioista lähinnä netistä ja kun ekan tapaamisen jälkeen selvisi mitä ihmisillä oli varaa laittaa polttareihin oli helpompi lähteä suunnittelemaan niitä.
      Ei kannata suunnitella ennen kuin tietää budjetista, sillä peruutuksia voi alkaa tulemaan jos käyvät liian kalliiksi.

      meidän porukassa oli pari opiskelijaa joten se rajoitti paljon, mutta saatiin halvalla mukava ilta vietettyä.
      Minä maksoin kaasona vähän enemmän, kuin muut, mutta sain myös jälkikäteen yhdeltä vähän enemmän. Hän halusi rahoittaa vähän enemmän, joka oli mukava yllätys.

      Järjestimme morsiamelle jalkahoidon, jonka minä alunperin maksoin kokonaan. tämän jälkeen kävimme hohtokeilaamassa ja viimeisenä syömässä hyvin hienossa ravintolassa.
      olimme myös tehneet avioliitosta selviytymispakkauksen, jossa oli kaikkea mukavaa pientä mm. essu, syötävät alushousut..näihin kirjoitimme pienen tekstin mitä varten ne ovat.
      mukana oli myös muita pieniä yksityiskohtia, kuten ihmisiltä keräsimme mielipiteitä pieniin lappuihin millainen on hyvä vaimo/aviomies.
      Nämä liitän polttarikansioon, jonka teen morsiamelle.

      polttarit tulivat keskimäärin maksamaan muille 15e omat ruoat ja minulle vähän enemmän.
      mutta kohtuudessa pysyttiin ja mukava ilta vietettiin.
      Ilta päättyi morsiamen kyyneliin, joka oli liikuttavaa..

      Kannattaa hakea tietoa netistä hakusanoilla häät,polttarit
      Sieltä saat vinkkejä kuinka yleensä toimitaan häiden suhteen ym..
      muista että häät ovat kuitenkin jokaisella omanlaiset, joten ne eivät mene aina tietyn kaavan mukaan, joten suosittelen että juttelet reippaasti morsiamen kanssa.
      Onnea matkaan:)

    • Anneli
    • kaaso vastaa:

      ystäväni pyysi kaasoksi,suostuin mutta pienellä rajoituksella: järjestän polttarit ja hääyön hotellissa. Häiden ohjelman järjestää erikseen valittu seremoniamestari. Olen sen verran kova jännittäjä, että en halua stressata itseäni turhaan. Tämä järjestely sopi morsiamelle oikein hyvin. Polttareihin on tulossa 13hlöä, tarkoitus on mennä porukalla tanssitunnille,hieroja on tilattu ennen saunaa,tehdä morsiustaikoja,syödä ja sitten kun ollaan jo sopivasti vauhdissa, saunalle tulee sexväline-esittelijä (morsian joutuukin itse kertomaan tuotteista)muistoksi ostamme sitten hänelle jonkun tuotteen. Loppuilta kierrellään ravintoloissa ja lauletaan karaokea yms. Budjetti on noin 35e/hlö (sisältää saunan ja ruuan) eli n.15e/hlö menee morsiamen kuluihin. Jos rahaa jää sillä ostetaan rekvisiittaa häihin (polttarikansio, valokuvien kehitys yms. Häälahjaksi annan mieheni kanssa hääyön hotellissa sekä huoneeseen herkkukorin kuohuviineineen.Pukeutumisesta, kampauksesta ja meikistä vastaan itse. Morsian ei ole esittänyt erikoistoiveita. Bestman pukeutuu frakkiin joten sekin jo "velvoittaa" fiinimpää pukeutumista. Minun onneni on, että morsian on erittäin kova järjestämään itse, melkein jo järjesti polttaritkin puolestani ;) eli luotan siihen, että hän pyytää apuani tarvittaessa. Joitakin vinkkejä ja vaihtoehtoja olen antanut, katsotaan nyt ottaako vihjeistä opikseen. Neuvon sinua, että reilusti sanot morsiamelle jos tuntuu, että joudut hoitamaan liikaa tehtäviä. Niitä voi jakaa useammalle henkilölle! Toivotan teille onnea matkaan! Olisi mukava kuulla miten häät meni. Milloin ne on? Meillä on maaliskuussa.

      • ennen, jälkeen,häissä

        Kiitos neuvoista!

        Hieman kyllä mietityttää onko tehtäviä minulle liiaksikin, vaikka luulenkin että se on itse kuviteltua..

        Häät on vasta helmikuussa -07, että aikaa minulla on vielä yli vuosi.. Eli ajoissa ollaan liikkeellä =)

        Tiedän, että polttariporukassa on ainakin yksi, joka olisi halunnut morsion kaasoksi, mutta vain minut on velvoitettu. Ajattelin kysyä morsiamelta, että jos tuntuu liian raskaalta, voinko delegoida kyseiselle henkilölle jotain järjestelyjä.

        Häälahjaa olen miettinyt, että antaisimmeko mieheni kanssa myös hääyön, vai jotain pysyvää muistoa. Molemmat tuntuu hyvältä ratkaisuilta, onneksi sitäkään ei tarvitse olla nyt päättämässä =)

        "Minun" morsian ei ole niin kova järjestelemään, kysyy paljon neuvoja, ja huomenna meillä onkin pieni suunnittelupalaveri (tuntuu että vien kohta sulhasen paikan häiden suunnittelussa, mutta kai se pariskunta itse tietää mitä tekee..)

        Tuota seremoniamestaria voisin kyllä itsekin ehdottaa, ellei bestman ole kova järjestämään ohjelmaa. Itselläni ei meinaan ole hirmuisesti ideoita ohjelman suhteen, mutta ei se mahdottomuus ole järjestääkään.

        Kuinka paljon kaasolla ja bestmanilla on tapana jakaa tehtäviä keskenään/hoitaa niitä yhdessä?

        Mutta haluaisin kuulla myös sinulta, kuinka häät ja polttarit sujui, mitä voisi tehdä toisin, mikä oli ehdoton huippujuttu jne. Voidaan varmaan sähköpostin välitykselläkin viestiä jos vaan sinulle käy?


    • kaasona ollut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 115
      2396
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2237
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2001
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      13
      1378
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1357
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe