Optinen etsin?

mitä se on

Mitä on optinen etsin, ja mitä sillä tekee?

Ajattelin ostaa uuden kameran, mutta arvostelussa lukee, että siitä puuttuu optinen etsin. Pärjääkö ilman sitä?

Onko mun vanhassa kamerassa Fujifilm FinePix 4700zoom optinen etsin? Jos ei ole, niin todennäköisesti pärjään ilman sitäkin, kun en osannut kaivata sitä.

28

2811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p-oronen

      linssi siinä kamerasi yläosassa, eli se "normaali" etsin. Eli kyllä siinä Fujissa sellainen on.
      Se toinen digikameroissa on LCD etsin.
      Tarvitaanko optinen etsin on kyllä henkilökohtainen asia. Itse käytän pääsääntöisesti sitä koska silloin saa helpommin tärähtämättömiä kuvia kuin pitämällä kameraa kaukana päästä. Eli kameraa voi tukea poskeen. Toisaalta LCD näyttö on kätevä monessa tilanteessa esim kun ottaa lähikuvia maantasolla tai kameraa joutuu pitämään korkealla vaikkapa kuvatessa edessä seisovien yli tms. Ja jos LCD näyttö on vielä käännettävissä eri asentoihin niin käyttö helpottuu edelleen. Jos käyttää optista etsintä voi (ainakin useimmissa kameroissa) sulkea LCD näytön pois virtaa kuluttamasta. Siinä hieman argumentteja puoleen ja toiseen...

    • vielä vähän

      Kameroissa joissa on ns. superzoom (> 8x polttovälisuhde tms, rajaa en tiedä)niin sanotaan että optisen etsimen tekeminen on hankalaa ja kallista.

      Ilman optista pärjää kyllä kuten itsekin. Tosin moni vannoo ettei optista etsintä lyö mikään mutta kyllä ilmankin pärjää eikä normaalikuvauksessa asiaa edes muista enää.

      • jossu

        Mitähän varten ammattilaiskameroissa voi käyttää kuvatessa vain optista etsintä.No koska näyttö on tarkoitettu kuvan tarkastelua varten, ei kuvaamista.
        Onhan selvää että näytön kautta kuvaaminen on varmin tapa saada tärähtäneitä kuvia.


    • Acthung

      Kyllä ammattilaiskameroissakin voi kuvata takanäytöltä. Sen kanssa on hyvä suurentaa kohde esim. makroa kuvatessa, tarkennus on paljon helpompaa kuin optisen etsimen kautta. Opiskelkaa niin opitte.

      • 83866

        Eikä edes tarvitse olla ammattilaisjärkkäri, että voi kuvata takatelkkarin avulla.
        Optinen etsin on hyvä mm. kirkkaassa vastavalossa ja kamera silmillä tulee vähemmän tärähtäneitä kuvia, kuten edellä jo mainittiin.


      • hidas_sytytys

        Voi jee. Tunnet varmaan itsesi fiksuksi, kun pitää vastailla 10 vuotta vanhaan ketjuun.

        10 vuotta sitten tuo janipetterien "kädet ajossa" kuvaaminen sujui melkolailla kehnosti, kun automaattitarkennus ei tällöin toiminut a) ollenkaan b) toimi huonosti.

        Ja onpa noita optisia etsimiäkin montaa sorttia. Tähän ketjuun kirjoitelleet "asiatuntijat" taitavat olla aika pilttejä, kun eivät ole nähneet a) mittaetsinkameraa b) perinteistä pokkaria "avaimenreikäetsimellä".

        Huono optinen etsin, siis surkea "avaimenreikä" parallaksivirheineen, on vaan huono. Hyvä eletroninen etsin korvaa mainiosti tällaiset ja haastaa monessa hommassa perinteisen peilietsimenkin Käytöstä riippuu, mikä on paras...


    • kksfakkfhnak

      Jos pystyt näkemään kameran etsimen läpi ilman, että siinä on virta päällä on siinä optinen etsin.
      Optisen etsimen etu on, että näet aina sen läpi ja kuva on aito, eikä ympäristön valo häiritse, kuten takapanelia käytettäessä. Optinen etsin ei myöskään syö sähköä ja akku kestää pidempään.
      On olemassa kunnollisia sähköisiä etsimiä, mutta jokainen tiirailu niihin on poissa akusta ja valaistus, eikä väritkään vastaa paljaalla silmällä näkemääsi.

    • fz100

      Näin kesällä optisen etsimen hyvä puoli on, että se kirkastuu automaattisesti auringonvalossa. Ainakin pokkarini sähköisessä etsimessä pääsee auringonvaloa sen verran silmään, ettei siitäkään kirkkaalla tahdo näkyä mitään. Kädellä varjostaminen kuitenkin auttaa.

      • valoa_tunnelissa

        Pokkarien ns. avaimenreikäetisimissä on kyllä kirkas kuva (käytännössä yhtä kirkas kuin näkymä paljaalla silmällä), mutta rajaus on suunnilleen sinnepäin eikä etsimessä näy valotusaikaa ym. oleellisia tietoja. Lähi/makrokuvauksessa erillinen (ei kuvausoptiikan läpi "katsova") optinen etsin on tasan tarkkaan hyödytön.

        Halpojen järkkärien optinen etsin on huomattavasti avaimenreikää tai mittaetsinkameran etsintä himmeämpi - etenkin näiden F/5,6 kittizoomien kanssa. Joo, se kyllä kirkastuu auringonpaisteessa, joten siitä pointsit, mutta tällainen etsin voi olla hämärässä kuvattaessa aika himmee. Joissain tilanteissa sähköinen etsin futaakin paremmin - näissähän lisätään vahvistusta heikossa valossa & kuva muuttuu yleensä mustavalkoiseksi tällöin, mutta näkee sentään, mihin tähtää!

        Sivulta silmään pääsevä auringonvalo ei sinällään ole tekniikasta riippuva juttu. Pitäisi olla reilun kokoinen "kumitutti" etsimen ympärillä, mutta harvassa kamerassa on. Lippalakki korjaa puutteen aika hyvin.

        Halvoissa järkkäreissä etsinkuva ei ole 100 % vaan siitä on rajattu reunat pois. Elektronisissa etsimissä rajaus on takka. Lisäksi optisen etsimen suurennossuhde voi olla aika pieni. Tässä kuluttajia kusetetaan croppikertoimilla, koska suurennussuhde mitataan aina 50 mm objektiivilla. Croppikennojen kanssa mittaus pitäisi tehdä vastaavan kuvakulman antavalla n. 32 mm objektiivilla. Etsin onkin siis "valoa tunnelin päässä".

        Elektronisen etsimen etuna ovat
        - toimii myös videokuvauksen aikana
        - etsintä voi käyttää otettujen kuvien selailuun (ei auringonvalo haittaa juurikaan, eikä ohikulkijat pääse "saaliinjaolle")
        - jooei elektronisen etsimen väritoisto vastaa ihmissilmän näkemää, mutta eipä se kameran tallentama kuvakaan ole täysin tätä vastaava ... eli etsimestä näkeekin, mitä "filmille" tallentuu (mukaan luettuna valkotasapaino, huippuvalojen leikkautuminen jne.)

        Elektronisen etsimen dynamiikka ei ole yhtä hyvä kuin kennon, mutta tämä toimiikin niin että kuvaaja voi luottaa, että kaikki mitä etsimessä näkyy tallentuu kuvaan vähän enemmänkin. Optisen etsimen kanssa voi käydä niin, että osa kuvasta on täysin tukossa tai puhkipalanut tai sekä että, kun ei minkään kennon dynamiikka pärjää kisassa näköaistia vastaan.

        Erityisen hyödyllistä eletronisen etsimen tarjoama valotuksen esikatselu on pokkarien rajallisen dynamiikan kanssa, kun pitää koko ajan taiteilla valojen puhkipalamisen ja varjojen tukkoon menon kanssa -> valotus pitää saada just eikä melkein nappiin. Järkkärit antavat enemmän anteeksi (=kuvaa voi korjailla jälkikäteenkin).


    • ertyu8998

      mulla tuollainen, laita Googleen V6 2.8x 3" LCD DSLR

      ostin sen ensin peilittömään, mutta koska oli niin hyvä niin ostin toisenkin ja katkaisin rautasahalla toisen vinottain joten voi katsella avoimesta vasemmalta ja oikealta. Tuo sopii mun jokaiseen kameraan, pokkariin jalusta ruuvilla ja videokameraan liimasin pienet pellit näytön ylä ja alareunaan niin kiinnittyy siihen suppilossa olevalla magneetilla.

      Hyvältä on tuntunut varsinkin jos joutuu seuraamaan tarkasti urheilukuvauksissa, kun on kiinni pässä (suppilo kokonaisena) on vakaampi.

      http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X.TRS0&_nkw=V6 2.8x 3" LCD DSLR Viewfinder œilleton pour&_sacat=0

      • Minullakin on tuollainen ja kerran kokeilin. sen jälkeen on jäänyt käyttämättä. Ei tuollaista kolhoa viitsi kuljettaa mukana. Menee koko kompaktin kameran idea hukkaan.


      • Kuuuukkeli

    • etsimetön

      Optinen etsin on peilinheiluttajien käyttämä tekosyy kameran valintaan.
      – videota kuvatessa sellaisesta etsimestä ei näy mitään
      – histogrammi ei näy etsimessä
      – heiluva peili täräyttää kameraa laukaistessa
      – normaalirakenteisia laajakulmaobjektiiveja ei voi käyttää peilin vaatiman tilan takia

      • 45678900987654

        Automaattitarkennus 100x nopeampi ja tarkempi.

        R.I.P peilitön paska.


      • 4567895345346
        45678900987654 kirjoitti:

        Automaattitarkennus 100x nopeampi ja tarkempi.

        R.I.P peilitön paska.

        Ja ps. kuka kuvaa videota etsimen läpi?

        On meillä siinä taas ammattikuvaaja peilittömän kanssa pätemässä.


      • etsimenläpi
        4567895345346 kirjoitti:

        Ja ps. kuka kuvaa videota etsimen läpi?

        On meillä siinä taas ammattikuvaaja peilittömän kanssa pätemässä.

        Millään kameralla ei kuvata mitää etsimen läpi vaan objeksiivin ”läpi”. Ilmeisesti ihan jokainen joka käyttää videokameraa käyttää etsintä kuvatessaan. Samoin kaikki muut joka kuvaavat videota kirkkaassa valaistuksessa jos kamerassa on etsin.
        Palstan ammatilaiset on pitävästi todistaneet, että peilinheiluttimen ja pokkareiden takanäytöltä ei näe mitään valoissa ja akku tyhjenee alta aikayksikön kun poltetaan jatkuvasti näyttöä.


      • Peilitön_runkkari

        Järjestelmäkameralla kukaan ei kuvaa etsimen kanssa videota. Ehkä kuvaavat oikealla videokameralla, mutta nyt puhuttiin järjestelmäkamerasta.


      • etsimenläpi
        Peilitön_runkkari kirjoitti:

        Järjestelmäkameralla kukaan ei kuvaa etsimen kanssa videota. Ehkä kuvaavat oikealla videokameralla, mutta nyt puhuttiin järjestelmäkamerasta.

        Miksi monissa peilittömissä kameroissa esim Fujifilm X-T2 (pokkareissa esim PowerShot G16) on etsin? Kuvataanko sen ”kanssa” mitään?
        Elektroninen etsin mahdollistaa histogrammin ja lopullisen kuvan näkemisen kuvaa sommiteltaessa. lisäksi se voi näyttää mm kuvan yli/alivalottuvat kohdat


      • kjhdvjhsjvn
        etsimenläpi kirjoitti:

        Miksi monissa peilittömissä kameroissa esim Fujifilm X-T2 (pokkareissa esim PowerShot G16) on etsin? Kuvataanko sen ”kanssa” mitään?
        Elektroninen etsin mahdollistaa histogrammin ja lopullisen kuvan näkemisen kuvaa sommiteltaessa. lisäksi se voi näyttää mm kuvan yli/alivalottuvat kohdat

        Kyllä optisella etsimellä kuvataan. Jokainen vähänkään valokuvausta ymmärtävä käyttää sitä. Se on ainut käyttökelpoinen monissa tilanteissa.
        Näyttöpanelia, mitä elektronisella etsimellä tarkoitat voi käyttää mainitsemallasi tavalla vain jalustalla ja liikkumattomiin kohteisiin.

        Optinen etsin on nopeampi, helpompi seurata liikkuvaa kohdetta, ei kuluta muutenkin heikkoa akkua ja sallii kuvan sommittelun ilman virran tuhlausta, kuvausote tukevampi, mahdollistaa pidemmät suljinajat käsivaralta, kuin näyttöpaneli. Myöskään ympäristön valo ei häiritse optista etsintä.

        On myös olemassa optisen etsimen kaltaisia sähköetsimiä, "silmänreikiä", jtka toimii optisen etsimen tavoin. Niiden suurin heikkous on virrankulutus, mikäon poissa akun kestosta ja mahdollisesta kuvamäärästä latauskertaa kohti.

        On hyvä, että kameroissa on nykyään molemmat mahdollisuudet. Kummallakin on etunsa eri kuvaustilanteissa, mutta pelkällä näyttöpanelilla varustettu kamera on tosi surkea esitys. Kännykkä hoitaa sen viran paremmin.


      • etsimenläpi
        kjhdvjhsjvn kirjoitti:

        Kyllä optisella etsimellä kuvataan. Jokainen vähänkään valokuvausta ymmärtävä käyttää sitä. Se on ainut käyttökelpoinen monissa tilanteissa.
        Näyttöpanelia, mitä elektronisella etsimellä tarkoitat voi käyttää mainitsemallasi tavalla vain jalustalla ja liikkumattomiin kohteisiin.

        Optinen etsin on nopeampi, helpompi seurata liikkuvaa kohdetta, ei kuluta muutenkin heikkoa akkua ja sallii kuvan sommittelun ilman virran tuhlausta, kuvausote tukevampi, mahdollistaa pidemmät suljinajat käsivaralta, kuin näyttöpaneli. Myöskään ympäristön valo ei häiritse optista etsintä.

        On myös olemassa optisen etsimen kaltaisia sähköetsimiä, "silmänreikiä", jtka toimii optisen etsimen tavoin. Niiden suurin heikkous on virrankulutus, mikäon poissa akun kestosta ja mahdollisesta kuvamäärästä latauskertaa kohti.

        On hyvä, että kameroissa on nykyään molemmat mahdollisuudet. Kummallakin on etunsa eri kuvaustilanteissa, mutta pelkällä näyttöpanelilla varustettu kamera on tosi surkea esitys. Kännykkä hoitaa sen viran paremmin.

        … Näyttöpanelia, mitä elektronisella etsimellä tarkoitat …mutta pelkällä näyttöpanelilla
        Ei elektroninen etsin ole mikään näyttöpaneeli vaan se on etsin joka toimii silloinkin kun peilinheiluttimen etsimestä ei näy kuvatessa mitään. Minusta ”näyttöpaneeli” on turhake kameroissa joissa on hyvä elektroninen etsin, peilinheiluttimissa se taas on suorastaan pakollinen ”virrankuluttaja”.

        ”Niiden suurin heikkous on virrankulutus, mikäon poissa akun kestosta ja mahdollisesta kuvamäärästä latauskertaa kohti.”
        Tuo on omituista vikinää jolla ei ole käytännössä mitään merkitystä.

        Peilinheiluttimien ”suurimpia” vikoja:
        – ääni häiritsee kohtuuttomasti monissa tilaisuuksissa
        – kuva/kamera tärähtää peilin heiluessa tai peili on lukittava yläasentoon jolloin etsimessä ei näy mitään.
        – normaalirakenteisia laajakulmia ei voi käyttää
        – histogrammi ja tallentuva kuva ei näy etsimessä
        – kamerat on tolkuttoman suuria ja painavia kannettavaksi
        jne

        http://www.sulantoblog.fi/onko-optinen-etsin-tiensa-paassa/


      • eikukaanko
        Peilitön_runkkari kirjoitti:

        Järjestelmäkameralla kukaan ei kuvaa etsimen kanssa videota. Ehkä kuvaavat oikealla videokameralla, mutta nyt puhuttiin järjestelmäkamerasta.

        ”mutta nyt puhuttiin järjestelmäkamerasta.”
        Taidat ihan oikeasti luulla aloittajan kysymää Fujifilm FinePix 4700-kameraa järjestelmäkameraksi?
        Arvaa onko tämän palstan otsikko ”Järjestelmädigit”


      • tavallinen_nettiviisas
        Peilitön_runkkari kirjoitti:

        Järjestelmäkameralla kukaan ei kuvaa etsimen kanssa videota. Ehkä kuvaavat oikealla videokameralla, mutta nyt puhuttiin järjestelmäkamerasta.

        > Järjestelmäkameralla kukaan ei kuvaa etsimen kanssa videota. Ehkä kuvaavat oikealla videokameralla, mutta nyt puhuttiin järjestelmäkamerasta.

        Järjestelmäkameroita ovat esim. Sony Alfa 700 sekä NEX 600. Molemmilla on monet kerrat tullut kuvattua videota ja nimenomaan etsintä käyttäen. Enhän minä nyt mikä kädet ojossa, polvet koukussa ja takakenoon nojautuen sopivan huojuvaa kuvaustyyliä hakeva janipetteri ole.

        Sinulla puolestaan voisi vähän olla opiskeltavaa kameratekniikassa. Kun ei kumpikaan em. kameroista edes ole mikään uutuus.


      • turhaa_läpsytystä
        45678900987654 kirjoitti:

        Automaattitarkennus 100x nopeampi ja tarkempi.

        R.I.P peilitön paska.

        > Automaattitarkennus 100x nopeampi ja tarkempi.

        Hahhah. Kuvaat jollain vanhalla paskalla ja selität sitä maailman parhaaksi.

        Se peililäpsyttimien ylivertainen tarkennus oli ns. vaiheentunnistavan tarkennusjärjestelmän ansiota. Alkuun pokkarit ja ns. peilittömät järkkärit ja wanhanaikaiset peililapsyttäjätkin LCD-nöyttöä käytettäessäolivat hitaan, yritä ja erehdy menetelmään perustuvan kontrastipohjaisen tarkennuksen varassa.

        Mutta tämä asetelma ei koskaan ollut kiveen hakattu. Ensi vaiheessa sitä
        murrettiin yhdistämällä elektroninen etsin ja vaiheentunnistava tarkennus. Esimerkkinä Sony A700, jossa on kiinteä, puoliläpäisevä peili ohjaamassa valoa vaiheentunnistavan tarkennuksen sensoreille. Ratkaisun vuoksi AF on koko ajan pelissä, myös videota kuvattaessa. Vrt. normaaleissa peililäpsyttimissä kamera on sokea valotuksen aikana. Näissähän on tosiasiassa 2 peiliä. Ensimmäinen on puoliläpäisevä ja ohjaa valoa optiseen etsimeen. Toinen ohjaa valoa AF antureille. Molemmat pitää nostaa valotuksen ajaksi pois tieltä, joten AF anturitkin ovat sen aikana sokeita.

        A700 etsin on elektroninen, joten etsikuva näyttää tarkan rajauksen (halvoissa peililäpsyttimissä rajaus on vähän sinnepäin) plus siihen etisnkuvan päälle saa kaikkea hyödyllistä lisätietoa, kuten vaikka keinohorisontin -> eipä tarvi joka kuvaa suoristella jälkikäteen.

        Vaan tuokin on jo taakse jäänyttä elämää. Nykyään onnistutaan jo vaiheentunnistus jotenkin integroimaan suoraan kennolle, joten ei enää tarvita erillisiä antureita eikä peililäpsyttimiä. Tekniikka ei vielä pelaa yhtä hyvin kuin perinteisten peililäpsyttäjien AF, mutta pitää muistaa, että peilijärkkärien terkennusta on viilattu 30 vuotta ja näitä kennolle integroituja vasta pari. Ero taitaa pian kaventua merkityksettömäksi useimmille käyttäjille.


      • isukille_terveisiä
        kjhdvjhsjvn kirjoitti:

        Kyllä optisella etsimellä kuvataan. Jokainen vähänkään valokuvausta ymmärtävä käyttää sitä. Se on ainut käyttökelpoinen monissa tilanteissa.
        Näyttöpanelia, mitä elektronisella etsimellä tarkoitat voi käyttää mainitsemallasi tavalla vain jalustalla ja liikkumattomiin kohteisiin.

        Optinen etsin on nopeampi, helpompi seurata liikkuvaa kohdetta, ei kuluta muutenkin heikkoa akkua ja sallii kuvan sommittelun ilman virran tuhlausta, kuvausote tukevampi, mahdollistaa pidemmät suljinajat käsivaralta, kuin näyttöpaneli. Myöskään ympäristön valo ei häiritse optista etsintä.

        On myös olemassa optisen etsimen kaltaisia sähköetsimiä, "silmänreikiä", jtka toimii optisen etsimen tavoin. Niiden suurin heikkous on virrankulutus, mikäon poissa akun kestosta ja mahdollisesta kuvamäärästä latauskertaa kohti.

        On hyvä, että kameroissa on nykyään molemmat mahdollisuudet. Kummallakin on etunsa eri kuvaustilanteissa, mutta pelkällä näyttöpanelilla varustettu kamera on tosi surkea esitys. Kännykkä hoitaa sen viran paremmin.

        > Kyllä optisella etsimellä kuvataan. Jokainen vähänkään valokuvausta ymmärtävä käyttää sitä.

        Hahhah. Pelle koittaa päteä, kun on saanut isukilta lahjaksi mahtijärkkärin.

        Pelle taitaa olla 2000-luvulla syntynyt, kun ei ole koskaan käsissään pitänyt perinteistä pokkaria, jossa on ns. avaimenreikäetsin. Sekin on optinen etsin, mutta

        - näkymä on kuin avaimenreikään kurkistaisi, on vääristymää, on parallaksivirhettä -> kuvan rajaus on aina melkoista tuuripeliä

        - etsimessä ei näy valotusaikaa tai muita tietoja, korkeintaan on pari lediä, jotka ilmaisevat, että AF on kameran mielestä lukittu ja/tai salama latautunut

        Myös joistain digipokkareista tällainen löytyy. Käyttötarkoitus = aurinkoinen sää, jolloin kameran takaseinän LCD-näytöstä ei saa tolkkua.


      • turhaa_hössötystä
        turhaa_läpsytystä kirjoitti:

        > Automaattitarkennus 100x nopeampi ja tarkempi.

        Hahhah. Kuvaat jollain vanhalla paskalla ja selität sitä maailman parhaaksi.

        Se peililäpsyttimien ylivertainen tarkennus oli ns. vaiheentunnistavan tarkennusjärjestelmän ansiota. Alkuun pokkarit ja ns. peilittömät järkkärit ja wanhanaikaiset peililapsyttäjätkin LCD-nöyttöä käytettäessäolivat hitaan, yritä ja erehdy menetelmään perustuvan kontrastipohjaisen tarkennuksen varassa.

        Mutta tämä asetelma ei koskaan ollut kiveen hakattu. Ensi vaiheessa sitä
        murrettiin yhdistämällä elektroninen etsin ja vaiheentunnistava tarkennus. Esimerkkinä Sony A700, jossa on kiinteä, puoliläpäisevä peili ohjaamassa valoa vaiheentunnistavan tarkennuksen sensoreille. Ratkaisun vuoksi AF on koko ajan pelissä, myös videota kuvattaessa. Vrt. normaaleissa peililäpsyttimissä kamera on sokea valotuksen aikana. Näissähän on tosiasiassa 2 peiliä. Ensimmäinen on puoliläpäisevä ja ohjaa valoa optiseen etsimeen. Toinen ohjaa valoa AF antureille. Molemmat pitää nostaa valotuksen ajaksi pois tieltä, joten AF anturitkin ovat sen aikana sokeita.

        A700 etsin on elektroninen, joten etsikuva näyttää tarkan rajauksen (halvoissa peililäpsyttimissä rajaus on vähän sinnepäin) plus siihen etisnkuvan päälle saa kaikkea hyödyllistä lisätietoa, kuten vaikka keinohorisontin -> eipä tarvi joka kuvaa suoristella jälkikäteen.

        Vaan tuokin on jo taakse jäänyttä elämää. Nykyään onnistutaan jo vaiheentunnistus jotenkin integroimaan suoraan kennolle, joten ei enää tarvita erillisiä antureita eikä peililäpsyttimiä. Tekniikka ei vielä pelaa yhtä hyvin kuin perinteisten peililäpsyttäjien AF, mutta pitää muistaa, että peilijärkkärien terkennusta on viilattu 30 vuotta ja näitä kennolle integroituja vasta pari. Ero taitaa pian kaventua merkityksettömäksi useimmille käyttäjille.

        > Vrt. normaaleissa peililäpsyttimissä kamera on sokea valotuksen aikana.

        Siis peililäpsyttimen AF on sokea/pois pelistä valotuksen JA videokuvauksen aikana.

        Siinä on niiden tuhon siemen. Minuakaan ei videokuvaus kiinnosta niin paljoa, että viitsisin oikean videokameran hankkia. Mutta järkkäri, joka pystyy lisäbonuksena kuvaamaan videota on kyllä jees.


      • 345678
        etsimenläpi kirjoitti:

        Miksi monissa peilittömissä kameroissa esim Fujifilm X-T2 (pokkareissa esim PowerShot G16) on etsin? Kuvataanko sen ”kanssa” mitään?
        Elektroninen etsin mahdollistaa histogrammin ja lopullisen kuvan näkemisen kuvaa sommiteltaessa. lisäksi se voi näyttää mm kuvan yli/alivalottuvat kohdat

        Kuvataan STILL kuvia etsimen läpi, mutta ei VIDEOTA järjestelmäkameralla eikä pokkarilla.


      • peilitön_runkkari
        tavallinen_nettiviisas kirjoitti:

        > Järjestelmäkameralla kukaan ei kuvaa etsimen kanssa videota. Ehkä kuvaavat oikealla videokameralla, mutta nyt puhuttiin järjestelmäkamerasta.

        Järjestelmäkameroita ovat esim. Sony Alfa 700 sekä NEX 600. Molemmilla on monet kerrat tullut kuvattua videota ja nimenomaan etsintä käyttäen. Enhän minä nyt mikä kädet ojossa, polvet koukussa ja takakenoon nojautuen sopivan huojuvaa kuvaustyyliä hakeva janipetteri ole.

        Sinulla puolestaan voisi vähän olla opiskeltavaa kameratekniikassa. Kun ei kumpikaan em. kameroista edes ole mikään uutuus.

        En ole maininnut tässä ketjussa mitään kameramerkkiä. Vitun retardi opettele lukemaan.


      • läpi_päässä
        345678 kirjoitti:

        Kuvataan STILL kuvia etsimen läpi, mutta ei VIDEOTA järjestelmäkameralla eikä pokkarilla.

        Miksi ei kuvata videoita? Koska sinulla on jokin muinaisjäänne, jolla moinen ei onnistu, eikä kellään saa olla parempaa kameraa kuin isin pikku mussukalla, joka on saanut ensimmäisen = maailman parhaan järkkärin kittizoomilla?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe