maailman synty?

opiskelija

Eli , olen tekemässä työtä Hindulaisuudesta ja sen 7 ulottuvuudesta ( myytit , opit, rituaalit, kokemukset, yhteisöt , moraali ja aineellisuus) ja olen pahasti juuttunut siihen etten löydä kahta samanlaista versiota maailman synnystä . siis sitä mihin hindulaiset uskoo .

jos osaa kertoa jotain muuta paikkansa pitävää ja varmaa liittyen ulottuvuuksiin olisin kiitollinen

17

3141

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Govinda das

   Jos mahdollista, käy lähimmästä kirjastosta katsomassa, olisiko siellä seuraavaa kirjaa:

   Srimad-Bhagavatam-Kolmas laulu,luominen

   tekijä: Bhaktivedanta Swami Prabhupada

   • opiskelija

    ei mitään , kaikki hindulaisuutta koskevat kirjat ovat lainassa (paitsi englanninkielinen teos joka koski ruokaa hindulaisuudessa ,kristin uskossa(katolilaisessa ja ortodoksisessa) islamissa ja budhalaisuudessa ) eli jos viitsisit /pystyisit /ehtisit antamaan tiivistelmää ?

    kiitos joka tapauksessa


  • Ja luominen.

   Kun ajatus ilmenee, maailma ilmenee.

   Kun ajatus ei ilmene, maailma ei ilmene.

   • low 5

    Luominen tapahtui ja jatkuu yhä (miten niin maailma luoTIIN, onks tää niinku mielestäs historiaa jo häh?!:) siksi koska se nyt vaan tapahtuu/on.
    Mitä helkkarin väliä sillä on MIKSI tai MITEN se tapahtui/tapahtuu? Ja nimenomaan, luuletko ihmisenä tajuavasi edes sekstiljoonan vertaa SEn/TÄMÄn syy ja seuraus -suhteista?!(joita ei edes tosiasssa ole kuten ei heh ole luomistakaan eli eh-heh...:).
    Paljon parempiakin/tärkeämpiä asioita on (aitohindu[TradeMark] heppuleilla) pohdittavana (meditatiivisesti tai ihan-vaan), guten se maistuuko nänni namilta vai nami nänniltä.


   • Pussydestroyerxxx
    low 5 kirjoitti:

    Luominen tapahtui ja jatkuu yhä (miten niin maailma luoTIIN, onks tää niinku mielestäs historiaa jo häh?!:) siksi koska se nyt vaan tapahtuu/on.
    Mitä helkkarin väliä sillä on MIKSI tai MITEN se tapahtui/tapahtuu? Ja nimenomaan, luuletko ihmisenä tajuavasi edes sekstiljoonan vertaa SEn/TÄMÄn syy ja seuraus -suhteista?!(joita ei edes tosiasssa ole kuten ei heh ole luomistakaan eli eh-heh...:).
    Paljon parempiakin/tärkeämpiä asioita on (aitohindu[TradeMark] heppuleilla) pohdittavana (meditatiivisesti tai ihan-vaan), guten se maistuuko nänni namilta vai nami nänniltä.

    tapa itsesi


  • kotisivullani
  • alfa123om22
  • NäinSeMinunMielestäniOn

   Ihminen ei tiedä kuinka ja milloin maailma syntyi. Kaikki, mm uskontojen sisältämät syntykertomukset, ovat vain ihmisten luomia taruja, vailla todellisuusperää...ja kaikki ovat yhtä tosia...

  • alfa123om22

   Kuinka hindulaiset voisivat tietää tarkoin mihin he uskovat kun kerran kolme eri Jumalaa: Shiva, Visnu ja Brahman oli mukana luomisessa ja tätä kuvastaa pyhä aum tavu tuon videon mukaan. Mutta nuo kolme Jumalaa riitelivät keskenään siitä kuka Luoja on ja siksi varmaan epätitoisuus siitä on selviö myös hindulaisten keskuudessa.

   Itseäni kiinnostaa, että onko tuo Kaikkien syiden valtameri tai maailmankaikkeuden meri sama kuin juutalaisen uskonnon Elohim Jumala, jota juutalaiset pitävät Luojana.
   Siinä tapauksessa voisi olettaa heidän käsityksensä olevan: Riita poikki ja voita väliin. Hieman materialistinen.

   Jos vertaillaan hindulaisuuden ja juutalaisuuden luomistarua niin hinduilla se on tarkempi ja yksityiskohtaisempi, muuta riitaisa tulkinnoiltaan. Sen sijaan juutalaiset valitsivat persoonallisen Jumalan asemesta persoonattoman Maailmankaikkeuden meren Luojaksi???

   • lk5j

    Ihan pieniä oikaisuja. Hindukosmologiassa Brahma, Visnu ja Siva toimittavat erilaisia tehtäviä, nimittäin luomista, ylläpitämistä ja tuhoamista, tässä järjestyksessä. Nämä tehtävät ovat kuin virkoja, joilla on rajallinen kesto (esim. yhden maailmankaikkeuden elinkaari). Mitään kertomusta riidasta, kuka oli luoja, en ole kuullut minkään hindutarinan yhteydessä.

    Hindukertomukset erilaisista jumalhahmoista (on olemassa tämän-ja-tämän-niminen jumala, jolla on nämä-ja-nämä ominaisuudet) ovat useinkin sellaisia, että niitä ei ole edes tarkoitettu otettaviksi minään kirjaimellisena totuutena, vaan ne ovat jonkinlaisia narratiiveja, joilla maailmankaikkeuden toimintaa, aspekteja ja voimia kuvataan symbolisella tavalla.

    Brahman on aivan eri asia kuin Brahma. Brahman on absoluutti, perimmäinen todellisuus, josta kaikki muodot kohoavat, josta ne saavat elinvoimansa, ja johon ne aikanaan liukenevat. (Vertaa tätä toiminnalliseen kolminaisuuteen Brahma-Visnu-Siva.)

    https://global.britannica.com/topic/brahman-Hindu-concept

    Brahman, in the Upanishads (Indian sacred writings), the supreme existence or absolute reality. The etymology of the word, which is derived from Sanskrit, is uncertain. Though a variety of views are expressed in the Upanishads, they concur in the definition of brahman as eternal, conscious, irreducible, infinite, omnipresent, and the spiritual core of the universe of finiteness and change. Marked differences in interpretation of brahman characterize the various schools of Vedanta, the system of Hindu philosophy based on the writings of the Upanishads.

    According to the Advaita (Nondualist) school of Vedanta, brahman is categorically different from anything phenomenal.

    Kuten yo. kirjoitustavasta on havaittavissa (sana voidaan kirjoittaa myös pienellä alkukirjaimella), brahman ei ole minkään eriytyneen persoonan (jumalpersoonankaan) erisnimi, vaan käsitteenä se on yleiskäsite, jolla viitataan kaiken ajallisten ja muuttuvien muotojen perustana olevaan ykseydelliseen tietoisuusabsoluuttiin, joka on siis kaiken todellinen itse. Tämä ykseys, identifikaatio Brahmanin kanssa on myös koettavissa mystisessä kokemuksessa, joka poistaa kaiken erillisyyden harhan.


  • alfa123om22

   "maailmankaikkeuden toimintaa, aspekteja ja voimia kuvataan symbolisella tavalla. "

   Luomiskertomuksiin liittyvät symbolit ovat mielestäni melko hankalat tulkita ja vaativat paljon mietiskelyä ennen kuin niistä saa irti mitään. Esim. kuvastaako Visnun navasta poispäin kiipeävä lootuksen varsi sähkö magneettista voimaa ja sen samanmerkkisten varausten toisiaan hylkivää vaikutusta? En tiedä ja symbolit ovat liian isoja, jotta niitä tekisi mieli edes ajatella.

   Tuo Brahmanin määritelmä kuullostaa kovin samalta kuin Paramatma eli Bhagavan eli Ylisielu. Onkohan Brahmanilla ja Bhagavanilla tekemistä toistensa kanssa?

   • lk5j

    "Tuo Brahmanin määritelmä kuullostaa kovin samalta kuin Paramatma eli Bhagavan eli Ylisielu. Onkohan Brahmanilla ja Bhagavanilla tekemistä toistensa kanssa?"

    Kyllähän niillä taitaa olla.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Paramatman

    In Hindu theology, Paramatman or Paramātmā is the Absolute Atman or Supreme Soul or Spirit (also known as Supersoul or Oversoul) in the Vedanta and Yoga philosophies of India. Paramatman is the “Primordial Self” or the “Self Beyond” who is spiritually practically identical with the Absolute, identical with Brahman. Selflessness is the attribute of Paramatman, where all personality/individuality vanishes.

    The word “atman” generally denotes the Individual Self, but by the word “Paramatman” which word also expresses Boundless Life, Boundless Consciousness, Boundless Substance in Boundless Space, is meant the Atman of all atmans or the Supreme Self or the Universal Self. The word “Atman” which literally means non-darkness or light, is Brahman the subtlest indestructible Divine existence.

    Jokainen atman (sielu) on siis pohjimmaiselta olemukseltaan brahman, kaikkeuden sielu tai itse. Tätä perimmäistä ykseyttä tarkoitetaan, kun sanotaan atman=brahman.


  • lolgt

   oot vitun homo

  • Anonyymi

   Jotenkin niin surullista miten nää kaikki kommentit on 16-vuotta sitten :(

  • Anonyymi

   Onko joku tietoinen, jos hindu-uskonnon piirissä tulee ihmisiä uskoon, siis Jumalan lapsiksi?
   Kaikista uskonnoista siirtyy ihmisiä kristinuskoon. Mutta toiseen suuntaan on liikettä ehkä vähemmän.

   • Anonyymi

    Miksi sitten niin paljon ihmisiä eroaa kirkosta?


  • Anonyymi

   Tiedän että kaikista uskonnoista kääntyy ihmisiä pois ja irti kaikista teeskennellyistä uskonnoista, kirkoista ja muista muotomenopesistä.
   Linkissä siitä kirjoitus:
   https://Jeesus-on-Herra.com/et-tarvitse-uskontoa/

   Lyhyt kirjoitus, mutta sisältää koko asian.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   629
   5555
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   3649
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   233
   1922
  4. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   1458
  5. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   114
   1391
  6. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   130
   1372
  7. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   57
   1085
  8. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   1008
  9. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   927
  Aihe