Wien

Mozart

Mitä mahtaisi löytyä Wienissä tekemistä noin 3 illalle ? Päivät ovat varatut, joten aikaa on vain illat tai aamupäivät. Ehdotuksia ???

5

1634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • I left my heart in Austria

      Ehdottomasti paikalliseen viinitupaan (Heurige) esim. Grinzingin kaupunginosaan (esim. U4 metrolla Heiligenstadtiin ja sieltä ratikalla eteenpäin) viinitupaan istumaan ja nauttimaan viinistä ja muista herkuista. Auki olevat tuvat on merkitty vihreällä havunoksalla, kaikki eivät siis ole aina auki.

      Lukuisissa mahtavissa kahviloissa kannattaa myös käydä nauttimassa kupillinen ihanan leivoksen kera ja nauttia ilmapiiristä (keskustassa kahviloita on lukuisia. Turistioppaissa on eritelty hintatasoa. Valitse itse mukavin.).

      Wienissä on myös upeita klassisen musiikin konsertteja (mm. Musikvereinissa Karlzplatzin lähellä). Liput lipputstosta tai niitä kaupittelevilta.

      Käy vaikka Kahlenberg/Leopoldsberg kukkulalla jonakin noista illoista ihailemassa Wieniä ja sen valoja ylhäältä päin katsottuna. Hahmotat myös koon ja voit löytää maisemasta niin Praterin, Stephansdomin kuin monet muut nähtävyydet. Kukkulalle pääset Heiligenstadtista lähtevällä bussilla joka on muistaakseni 38a. Näkymät upeat!

      Nyt ei ole ehkä jäätelö sesonki, mutta jos olet jäätelön ystävä niin kannattaa käydä ehdottomasti Zannonilla (auki ympäri vuoden)Rotenturmstrassella (aivan lähellä Stephansdomia) syömässä jäätelöannos. Jäätelö on taivaallista ja sitä kuuluisaa italialaista.

      Jos olet museoiden ystävä suosittelen ainakin taide-ja luonnonhistoriallista museota ja Albertiinaa. Kaikki ovat 1. kaupunginosassa eli aivan keskustassa.

      Et kertonut milloin olet menossa mutta lähipäivinä avataan Wienissä jokavuotinen luistinrata Raatihuoneen pihalla keskustassa. Sieltä voi vuokrata luistimia ja luistella musiikin tahdissa ja nauttia Glühweinia siinä sivussa. Luistinrata on iltamyöhään auki ja tunnelmallinen.

      Hevosajelua keskustassa suosittelen vain jos olet valmis sijoittamaan n. sata euroa moiseen. Uskon, että hevosajelu illalla olisi mukava siihen aikaan kun liikenne on hieman rauhoittunut ja siinä istuskellessa kaupunki tulisi tutummaksi. Tämä on kiva vinkki jos et ole liikkeellä yksin.

      Suosittelen myös kokeilemaan paikallisia ruokia, eli ei heti mäkkärille kun nälkä yllättää vaikka niitä Wienissäkin on niin silti suosittelen maistamaan paikal. herkkuja.

      Näitä juttuja minä tekisin iltaisin jos olisin niin onnekas, että siellä nytkin olisin. Toivottavasti löysit jotain itsellesi ja näistä oli apua. Kysy lisää jos haluat. Suosittelen myös matkaoppaiden tutkimista.

      • Nimetön

        on kyllä mielettömän hyvä paikka, pakko päästä
        kyllä jo senkin takia uudelleen Wieniin tässä.
        Hevosajelua suosittelisin myös ilman muuta, kuuluu kyllä Wienin reissuun ehdottomasti. Myös
        eläintarha on jees.


      • Mozart

        Kiitos miljoonasti. Oli todella kiva saada näin mukavia vinkkejä !


      • Mozart

        Mitä siellä Heurigessa kannattaisi syödä ? Yksi meistä ei tykkää possusta/makkaroista. Mitkä olisi sellaiset kaikelle sopivat suolaiset vaihtoehdot ?


      • I left my heart in Austria
        Mozart kirjoitti:

        Mitä siellä Heurigessa kannattaisi syödä ? Yksi meistä ei tykkää possusta/makkaroista. Mitkä olisi sellaiset kaikelle sopivat suolaiset vaihtoehdot ?

        vaikka ihana vuohenjuusto ja maukas sämpylä liptauer'illa eli ihanalla maustevoilla kuorrotettuna, nam!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe