Wien

Mozart

Mitä mahtaisi löytyä Wienissä tekemistä noin 3 illalle ? Päivät ovat varatut, joten aikaa on vain illat tai aamupäivät. Ehdotuksia ???

5

1600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • I left my heart in Austria

      Ehdottomasti paikalliseen viinitupaan (Heurige) esim. Grinzingin kaupunginosaan (esim. U4 metrolla Heiligenstadtiin ja sieltä ratikalla eteenpäin) viinitupaan istumaan ja nauttimaan viinistä ja muista herkuista. Auki olevat tuvat on merkitty vihreällä havunoksalla, kaikki eivät siis ole aina auki.

      Lukuisissa mahtavissa kahviloissa kannattaa myös käydä nauttimassa kupillinen ihanan leivoksen kera ja nauttia ilmapiiristä (keskustassa kahviloita on lukuisia. Turistioppaissa on eritelty hintatasoa. Valitse itse mukavin.).

      Wienissä on myös upeita klassisen musiikin konsertteja (mm. Musikvereinissa Karlzplatzin lähellä). Liput lipputstosta tai niitä kaupittelevilta.

      Käy vaikka Kahlenberg/Leopoldsberg kukkulalla jonakin noista illoista ihailemassa Wieniä ja sen valoja ylhäältä päin katsottuna. Hahmotat myös koon ja voit löytää maisemasta niin Praterin, Stephansdomin kuin monet muut nähtävyydet. Kukkulalle pääset Heiligenstadtista lähtevällä bussilla joka on muistaakseni 38a. Näkymät upeat!

      Nyt ei ole ehkä jäätelö sesonki, mutta jos olet jäätelön ystävä niin kannattaa käydä ehdottomasti Zannonilla (auki ympäri vuoden)Rotenturmstrassella (aivan lähellä Stephansdomia) syömässä jäätelöannos. Jäätelö on taivaallista ja sitä kuuluisaa italialaista.

      Jos olet museoiden ystävä suosittelen ainakin taide-ja luonnonhistoriallista museota ja Albertiinaa. Kaikki ovat 1. kaupunginosassa eli aivan keskustassa.

      Et kertonut milloin olet menossa mutta lähipäivinä avataan Wienissä jokavuotinen luistinrata Raatihuoneen pihalla keskustassa. Sieltä voi vuokrata luistimia ja luistella musiikin tahdissa ja nauttia Glühweinia siinä sivussa. Luistinrata on iltamyöhään auki ja tunnelmallinen.

      Hevosajelua keskustassa suosittelen vain jos olet valmis sijoittamaan n. sata euroa moiseen. Uskon, että hevosajelu illalla olisi mukava siihen aikaan kun liikenne on hieman rauhoittunut ja siinä istuskellessa kaupunki tulisi tutummaksi. Tämä on kiva vinkki jos et ole liikkeellä yksin.

      Suosittelen myös kokeilemaan paikallisia ruokia, eli ei heti mäkkärille kun nälkä yllättää vaikka niitä Wienissäkin on niin silti suosittelen maistamaan paikal. herkkuja.

      Näitä juttuja minä tekisin iltaisin jos olisin niin onnekas, että siellä nytkin olisin. Toivottavasti löysit jotain itsellesi ja näistä oli apua. Kysy lisää jos haluat. Suosittelen myös matkaoppaiden tutkimista.

      • Nimetön

        on kyllä mielettömän hyvä paikka, pakko päästä
        kyllä jo senkin takia uudelleen Wieniin tässä.
        Hevosajelua suosittelisin myös ilman muuta, kuuluu kyllä Wienin reissuun ehdottomasti. Myös
        eläintarha on jees.


      • Mozart

        Kiitos miljoonasti. Oli todella kiva saada näin mukavia vinkkejä !


      • Mozart

        Mitä siellä Heurigessa kannattaisi syödä ? Yksi meistä ei tykkää possusta/makkaroista. Mitkä olisi sellaiset kaikelle sopivat suolaiset vaihtoehdot ?


      • I left my heart in Austria
        Mozart kirjoitti:

        Mitä siellä Heurigessa kannattaisi syödä ? Yksi meistä ei tykkää possusta/makkaroista. Mitkä olisi sellaiset kaikelle sopivat suolaiset vaihtoehdot ?

        vaikka ihana vuohenjuusto ja maukas sämpylä liptauer'illa eli ihanalla maustevoilla kuorrotettuna, nam!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4723
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1061
    Aihe