Sheltti ihmisille.......

*Sheltti*

Minkälaista on omistaa sheltti ?
Onko se niin sanottu helppo koirarotu ? Kuinka paljon se tarvitsee lenkkeilyä ja voiko sen kanssa mennä pyörä lenkille. Sheltti joutuisi olemaan yksin kotona 3-6 tuntia silloin kun muu perhe olisi töissä/koulussa, onko OK ? Mitä muuta sheltistä pitäisi tietää. Kertokaa omista shelteistänne. Voiko niitä pitää muiden lammikki eläinten kanssa samassa talossa esim. hamsterin.

6

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sheltti

      Meillä on puolivuotias shelttityttö. On se helpompi kuin monet muut rodut. Meillä oli ennen kultainennoutajakarhukoiraschäfernarttu. Kyllähän shelttikin lenkkeilyä kaipaa. 5km päivässä on hyvä. Sheltti on yllättävän energinen(ison koiran ominaisuudet pienessä koossa) ja sitä olisi hyvä pitää paljon vapaana. Yksinoloon pitää totutella vähitellen. Lainaa kirjastosta kirja Elämää shetlanninlammaskoiran kanssa. Siinä on paljon tietoa.

      Sheltti tulee yleensä hyvin toimeen muiden lemmikkieläinten kanssa kunhan se siihen totutetaan.
      Meillä on myös 4 hamsteria, joista 2 talvikkoa. Koira tulee hyvin toimeen niiden kanssa, vahtii ja paimentaa. Keskenään en silti niitä jätä ja alkuun kannattaa olla varovainen.

    • minä

      Lisää shelttitietoa ja harrastajien kommentteja löydät www.lemmikkipalstat.net ja sieltä keskustelut ja lopuksi vielä shelttipalsta. Suosittelen.

    • katri
    • Bitch

      Meidän sheltti on ainakin ollut unelma koira! Ei koskaan ole tehnyt mitään pahoja ja on kestänyt olla yksin jopa 8 tuntia. Toki sitten on pitänyt kauheasti leikkiä sen kanssa.

      Sheltti ei koskaan kasva aikuiseksi, vaan sillä säilyy leikkimielisyys vaikka ikää karttuukin.

      Useat sheltit omaavat suuren ruokahalun, ne myös lihovat hyvin helposti (terveysriski). Sheltti on melko terve rotu, mutta silläkin esiintyy mm. silmäsairauksia (CEA) sekä erilaiset jalkojen jänteiden luksaatiot ovat melko yleisiä.

      Sheltti saattaa olla hyvin omanarvontunteva, mutta yleensä tulee toimeen myös muiden koirien ja vieraiden ihmisten kanssa. Shelteissä esiintyy myös paljon arkoja yksilöitä, vaikkakin koko ajan vähenevissä määrin. Kannattaa valita rohkea ja vilkas pentu, vanhempien luonne merkitsee myös paljon.

      Meidän sheltti on tykännyt muista pieneläimistä, mutta hieman ovela se on ollut. Saattaisi pistellä parempiin suihin, jos tilaisuus tulisi ;)

      • Anonyymi

        Turpa kii, pönttö bitch
        CEA on collieiden silmäsairaus, joka on periytynyt shelteille, kun taustalla on collie. Shetlannista ja Skotlannista kun ovat, nii samat on yleensä sairaudet. Voi estää heti pentuna, jos käy silmän erikoistutkimuksissa, on mahdollista saada CEA pois. Myös niveldyplaasiat kuuluu näille koirille, ja jopa ehkä hieman taittuneet polvet. (en osaa selittää.) Meillä asuu paljon shelttejä, hoffeja, Australianpaimenkoiria, Valkkareita, Sekarotusia ja muita, ja muita lemmikkejäkin....


    • Anonyymi

      Mulla on kaksi shelttiä, mustavalkoinen ja trikki. Shelttiä tulee harjata viikossa 2-4 kertaa, riippuu karvan pituudesta. Sheltit on älykkäitä ja leikkisiä, sopii ihan kenelle vaan. 3-vuotias pikkusiskonikin kanssa leikkivät. Me käymme aamulla metsässä, muuten päivällä ja illalla kolme kertaa, eli 3-4 kertaa ulkona per päivä. Sheltin kanssa voi mennä pyörällä koska vaatii liikuntas suht paljon, mutta ei liikaa. Meillä sheltit on yksin kotona 4-5 tuntia, koska kouluni kestää sen aikaa. Lenkitän ne heti kun tulen kotiin. Sheltit on suht kilttejä eli lemmikkieläinten kanssa voi pitää. Uimisesta ei kaikki pidä pitkän turkin takia. Ei sheltit kauheen riemukkaita oo vieraita kohtaan, mutta kun meidän sheltit tutustu vieraisiin, niin kyllä ne sitten tykkäs niistä. Isovanhemmallani on espanjanvesikoira 10 kk, josta tykkäävät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe