umpisuolen leikkauksesta toipuminen

nina-80

Lähinnä tiedustelisin asiaani naispuolisilta ihmisiltä tätä kysymystäni;

Mulla leikattiin 9.1.-06 eli maanantaina umpisuoli. Haava-alue kirvelee ihon sisäpuolelta ja tietty ihoalue....mikä on ihan normaalia lääkärin mukaan. Tietty mulla voi olla haava kipeempikin sen takia, kun on toisen kerran menty kk ajan sisällä vatsanpeitteisiin, koska kk sitten tehtiin hätäsektio ja nyt vietiin umpisuoli.

Nyt kysyisin vaan että kuinkahan kauan tätä ihon kirvelyä, jomotusta ja kuumotusta pitää kärsiä, ennen kuin se menee ohi?

Miten kauan olette toipuneet leikkauksesta ihan kokonaan?

Olisin todella kiitollinen jos jotkut voisivat kertoa aivan kaiken kokeuksestaan jne.

Ja hienoa olisi, jos jollakulla on esim. tehty samalla lailla kun mulla....mahtaako kellään muulla olla samanlaista tapausta kuin minulla...

61

49042

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • upparin leikkaus

      ei ainakaan mulla kirvelly mitenkän. Kysele lääkäriltäsi, jos sulla jotain erikoista.

    • mira

      hei! Oireiliko sinulla umppari pitkään? Missä vaiheessa lähdit lääkäriin? millaista kipua se oli? Minun tyttärelläni on kuulemma selkeästi umpisuoli tulehtunut, hänellä on vatsa ollut kipeänä jo viikon mutta kun kerran kivut eivät ole lisääntyneet eikä kuume noussut niin mitään ei tehdä. Kuulemma voi itsestäänkin parantua. Kauankohan tuota kipua pitää katsoa... näkyykö umpisuolentulehdus ultrassa? pitää lähteä huomenna ruinaamaan sinne lähetettä.

      • nina-80

        oireillut. Sunnuntai ja maanantai välisenä yönä oli lievää kipua ja vihlo oikeaan kylkeen, joten ei pahemmin saanut nukuttua. Aamulla piti lähteä asioille ja kävely oli sitten hankalaa ja sattui oikealle puolelle mahaan. Kävin äitipolilla, koska luulin että sektiohaavassa olisi jokin tulehdus, mutta se oli ihan kunnossa. Umpisuolen kohdilta aristi niin paljon, että piti kirurgilääkärin katsoa ja se leikattiin sitten pois, vaikkei selvästi tiedetty että johtuuko se umpisuolesta vai ei. Kuumetta minulla ei ollut lainkaan. No kyllä se oli tulehtunut.

        Olen kyllä sitä mieltä, että kyllä kannattaa mennä lääkäriin ja mielummin keskussairaalaan, jos meinaa että asialle tehtäisiin jotakin. Hyvässä lykyssä se voi olla myöhäistä jos se pääsee puhkeamaan...ja kuulemma pitempään toipuminen kestää.

        Aika harvoin umpisuoli paranee...yleensä se menee vaan huonompaan suuntaan. En ole koskaan kuullut, että kellään olisi itsestään tai yleensäkään parantunut. Kyllä ne aina leikataan pois, jos on tulehtunut.


      • umpisuoli...

        ...oireili yhden päivän ja illalla kun piti mennä nukkumaan niin oireet paheni sen verran että oli pakko lähteä sairaalan päivystykseen. Oireena oli koko vatsan alueen kivut ja kävely oli hankalaa, ei kuumetta. Sairaalassa sitten ottivat tulehdusarvon (CRP verikokeella, arvo oli n.20) ja kun se ei ollut lähtenyt laskuun niin ehdottivat leikkausta. Ei katsoneet ultralla ja luulenpa ettei sitä edes ultralla näe.
        Sanoivat kyllä että sen voi saada rauhoittumaan myös lääkkeillä (ilmeisesti antibioteilla), mutta todennäköisesti tulehtuu jonkun ajan kuluttua uudelleen.

        Leikkauksen jälkeen söin pari pv särkylääkkeitä, ei ollut mitään kirvelyjä haavan alla. Tosin parin viikon päästä jouduin käymään lääkärissä kun vatsassa oli omituisia kipuja, olivat sitä mieltä että siellä oli jotain tulehdusta ja antoivat antibiotti-kuurin, jonka jälkeen se sitten parani.


      • Umppari

        Mulla oli kahden vuoden ajan, noin puolen vuoden välein, maha kipeä ylävatsasta (ja oksentelua),vuorokauden kuluttua ylävatsakivun alkamisesta kipu alkoi hellittää ja siirtyi alavatsan kosketuarkuudeksi(keskellä ja vasemmalla alavatsalla). Vatsa ei ollut koskaan kipeä oikealta alhaalta missä umppari on.
        Olin sairaalassa kaikkilla kerroilla mutta mitään syytä ei löydetty ja neljännellä kerralla saman homman yhteydessä nousi kuume 40:een ja ottivat sitten osastolle ja päättivät lähteä tähyvtämällä tutkimaan missä vika on ja sieltähän se toistuvasti tulehtunut ja jo puhjennut umppari löytyi.


    • puol vuotta sitte leikattu

      mut leikattiin noin puolvuotta sitte ja se tuli yllättäen...Eräänä perjantai päivänä oli omituinen olo, ihan ku ois närästäny, yritin poistaa sitä samariinilla mut ei toivookaa et se ois lähteny. Sit töistä menin kotiin ja kuumetta oli 37,8 ja vatsakipu siirty alas oikeelle. Menin ihan normaalisti nukkumaan ja aamul tuntu siltä et nyt tarvii jotain tietoa tästä ja soitin sairaalaan ja menin sinne ja 5 tuntia mua tutkittiin ja sit leikkauspöydälle.Pari viikkoo olin tosi kipee...autoon ei päässy mitenkään istumaan.toivuin aika nopeesti.mut nyt vielä tuntuu outoja vihlasuja vatsassa, en tiedä mistä johtuu...

      • pitkään

        Kuinka pian pääsee kotiin? Kuinka pitkä sairasloma?


      • Muuan leikattu
        pitkään kirjoitti:

        Kuinka pian pääsee kotiin? Kuinka pitkä sairasloma?

        Pitkä väli, mutta jollekin tiedoksi oma kokemukseni.
        Oireilin vatsakipuja noin vuoden aikana useamman kerran. Kipu kesti viitsen tuntia kerrallaan. Eräänä perjantaina kävin taas tutkittavana vatsakivusta, ei mitään tulehdusta verikokeessa. Pyhänä taas oli kipeä, pärjäsin kuitenkin. Sitten yöllä tuli niin valtava vatsakipu, että ambulanssilla menin sairaalaan. Iso tuska siellä hellitti, mutta oli koko ajan kipeä. Maanantain iltapäivällä tulehdusarvot oli jo niin koholla, että päätettiin leikata. Jouduin odottamaan vielä yön yli sairaalassa, koska sinne tuli vakava leikattava.
        Tiistaina sitten aamupäivällä leikattiin. Oli musta pätkä ja pahassa paikassa, lääkäri joutui ronkkimaan suolien alta.
        Siinä lystissä haava jotenkin tai sen toinen pää varmaan venyi, eikä ole vieläkään kunnolla kiinni. Aikaa on tasan 2 kuukautta leikkauksesta. Tänään huomasin ruven alta tulleen verta. Pariin viikkoon en ole sitä hoidellut enää. Siinä haavan yläosassa on noin sentin, puolentoista kokoinen läntti, missä on rupi keskellä. Se taitaa olla onkalo, koska rupi sitkeästi pysyy paikallaan. Muuten haava parani hyvin.
        Nostamista oli tänään, puita kuusi banaanilaatikollista ja pari isoa ämpärillistä jyviä linnuille. Se oli liikaa rasitusta.
        Aika kauan varovainen pitää olla nostojen kanssa. Aloittajalla oli lapsi nosteltavana, ja varmaan haava reagoi siihen.


    • Umppari

      Mulla leikattiin tähystyksellä jo puhjennut umppari, ja vatsan seutu on "heikko", ei meinaa jaksaa olla pystyasennossa koko päivää, ja housuja en pysty käyttämään, kun kaikki mikä pianaa vähänkin, aiheuttaa liikkuessa vihlontaa.Onko mulla ollut tuntemuksia pidempään (kuin sen pari viikkoa mitä läkurit sanoo että toipumisaika on)?
      Haavat parani hyvin että ne ei kyllä oo kirvelly tms. arkoja kyllä muuten.

      • ultrattu

        Kyllä ultralla näkee onko umppari tulehtunu jos vaan on suht laiha henkilö, ettei oo liikaa rasvakudosta nahan alla.


      • Anonyymi
        ultrattu kirjoitti:

        Kyllä ultralla näkee onko umppari tulehtunu jos vaan on suht laiha henkilö, ettei oo liikaa rasvakudosta nahan alla.

        Varjoainekuvauksella pystyy toteamaan tulehduksenkin


    • eeerrr

      Mulla meni pari viikkoa, enemmänkin meni, että tuli kunnolla kuntoon, muttta parin viikon päästä oli suht ok olo ja pystyi tekemään töitä (toimistohommia). Voisin kuvitella, että raksalla ym. menee kolme-neljäkin viikkoa.

    • ultras123

      Mulle kirurgi sanoi, että ultrassa näkee ainoastaan jos umpilisäke on puhjennut. Tulehtunutta / tervettä ei sen sijaan mitenkään, joten turha toimenpide ultraus.

      Tulehtunut umpilisäke ilmoittaa kyllä itsestään ja lääkäri sen käsin tunnustelemallakin toteaa ja toisaalta puhjenneen umpilisäkkeen kanssa ollaan jo leikkaussalissa, eikä odottelemassa aikaa ultraan.

      • burstappendix

        Tää on vanha keskustelu mutt toi menee toisinpäin. Jos on puhjennut niin annetaan antibiootteja, odotetaan että arvot laskee ja laitetaan kotiin. Jos on tulehtunut niin sitten suoraan leikkaussaliin. Miulla puhkes pari kuukautta sitten ja nyt oottelen tietoo meenko leikkaukseen vai en. Hyvällä tuurilla ei tarvii, umpisuoli vain kuivettuu kuin rusina. Tuossa parantumisessa voi kestää parista kuuteen kk. Miulla oli tosi salakavalat oireet. Mie luulin että miulla oli mahatauti, yökkäilin muutaman kerran, ei tullu mitään ylös, ei ollu nälkä ollenkaan koko maha oli tosi arka. Ikinä ei koskenu umppariin. Kun menin sairaalaan miulla oli puhjennut umppari tehny 3 isoa paisetta jotka sattu niin paljo että piti mennä ambulanssilla päivystykseen. Siellä olin viikon kun CRP laski 400 muistaakseni 50. Kuumetta oli sairaalareissun ajan 39 astetta siihen asti kun puhkaisivat paiseet. Sen jälkeen kuume laski, kaikki kivut hävis ja arvot vaan tippu. 4 antibioottia oon syöny kotona ja jouduin käymään uudestaan sairaalassa kun yksi paise uusiutui mut nyt ootan vaan lisätutkimuksia


      • Anonyymi
        burstappendix kirjoitti:

        Tää on vanha keskustelu mutt toi menee toisinpäin. Jos on puhjennut niin annetaan antibiootteja, odotetaan että arvot laskee ja laitetaan kotiin. Jos on tulehtunut niin sitten suoraan leikkaussaliin. Miulla puhkes pari kuukautta sitten ja nyt oottelen tietoo meenko leikkaukseen vai en. Hyvällä tuurilla ei tarvii, umpisuoli vain kuivettuu kuin rusina. Tuossa parantumisessa voi kestää parista kuuteen kk. Miulla oli tosi salakavalat oireet. Mie luulin että miulla oli mahatauti, yökkäilin muutaman kerran, ei tullu mitään ylös, ei ollu nälkä ollenkaan koko maha oli tosi arka. Ikinä ei koskenu umppariin. Kun menin sairaalaan miulla oli puhjennut umppari tehny 3 isoa paisetta jotka sattu niin paljo että piti mennä ambulanssilla päivystykseen. Siellä olin viikon kun CRP laski 400 muistaakseni 50. Kuumetta oli sairaalareissun ajan 39 astetta siihen asti kun puhkaisivat paiseet. Sen jälkeen kuume laski, kaikki kivut hävis ja arvot vaan tippu. 4 antibioottia oon syöny kotona ja jouduin käymään uudestaan sairaalassa kun yksi paise uusiutui mut nyt ootan vaan lisätutkimuksia

        Jos umppari puhkeaa, voi tulla peritoniitti (vatsakalvon tulehdus) joka hoitamattomana voi tappaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos umppari puhkeaa, voi tulla peritoniitti (vatsakalvon tulehdus) joka hoitamattomana voi tappaa.

        Minulta puhkesi mutta koteloitui eikä aiheuttnut tulehdusta, lääkäri sanoi harva selviää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos umppari puhkeaa, voi tulla peritoniitti (vatsakalvon tulehdus) joka hoitamattomana voi tappaa.

        Mulla vuosia sitten ei puhjennut umppari, vaan sen leikkaamisen yhteydessä puhkesi paksusuoli.
        Tulihan siitä peritoniitti ja sepsis. Sairaalassa kaksi kuukautta.
        Aikaa tapauksesta on viitisentoista vuotta, enkä ole vieläkään toipunut, enkä tule toipumaankaan.
        Sanoivat kyllä jo silloin, että tulee vaivaamaan lopun elämää, ja onhan tuon jo huomannut, että näin on.


    • keijokivespussi

      leikattiin umpisuoli viime kesänä ja pääsin himzai yhden yön jälkeen. kotona kävelin about viikon verran helvtin hitaasti ja kyyryssä kun ei pystynyt ja uskaltanut kun sattui nii maa perkleesti jos selkää yritti suoristaa ( johtui varmaan tikeistä) mutta niin... suurin piirtei 1-2 viikko siin meni

    • joku

      onko normaalia että hiuksia lähtee umpi suolen leikkauksen jälkeen

      • idiot

        umpisuoli, senkin elämämkoululainen.


      • Dodih
        idiot kirjoitti:

        umpisuoli, senkin elämämkoululainen.

        Elämänkoululainen, senkin viisastelija


    • mammutti

      Oisko stressi osittain syynä hiusten lähtöön? En ole ainakaan kuullut moisesta ennen eikä itselläni lähtenyt tukka.

    • Raataja rahtari

      Minulta leikatiin 6.8.2012 umpisuoli ja se puhkesi leikkauksen yhteydessä. Paskat levisi ypäristöön siis suolistoon. Siitä seurasi vatsakalvon tulehdus " ja tiputuksessa tapahtuva antipiotti ja nesteytys hoito"leikkaus haava jouduttiin jättämään ns avohaavaksi. sairaalassa olin kahteen otteeseen yhteensä kaksi viikkoa. Nimittäin minut kotiutetiin liian aikaisin kuntooni nähden ja jouduin palaamaan Keskus sairaalaan kuoleman kielissä olutuani tuossa välissä kotona pari päivää. Sairaslomilla olen yhä nyt leikkauksesta on kulunut 6 viikkoa. Menen lääkäriin 19.8. 2012 syy siihen on hyvin yksiselitteinen haava ei ole parantunut kunnolla ja siitä erityy vielläkin jonkin laista nestettä..En uskalla mennä viellä raskaaseen nostelua vaativaan palkkatyöhöni vaan haluan että haavauma paranee kivuttomaksi ennen työn aloittamista..

    • aoua

      Multa poistettiin umppari 3.12.12 eli viikko sitte. Mulla on outoa kipua vasemmassa ala vatsassa leikkaus haavan vieressä. Siihen sattuu kun nauran, yskin, aivastan tai muuten vaan kun olen ollut muualla kun makuu asennossa. Onko kellään ollu vastaavanlaista?

      • hjcoj

        Mulla oli sitä mutta se parani antibiooteilla. Tosin mulla oli itekseen sulavat tikit..


    • vieras4

      Antibiotilla ei parane kokonaan

    • Sairastaja75

      Minulta leikattiin umppari toissailtana myöhään illalla. Kotiin pääsin jo eilen päivällä, mutta kovasti olen kipeä. Avoleikkaus oli ja nyt 2vkoa sairaslomaa. Mietin, miten muut toipuivat, koska minulle ainakin liikkuminen on ihan tuskaa. Paikallaan kykenen olemaan aika vähillä kivuilla. Vessaan meno on jo hyvin iso tuska, saatika että jotain muuta tekisi...

      • huh!

        Eikö sulle mitään särkylääkereseptiä annettu?
        Neljäntenä päivänä leikkauksesta, kivut alkavat pikkuhiljaa hellittää, mutta tuossa vaiheessa kyllä tarvitaan vielä vahvaa kipulääkitystä.

        Itseltäni umppari leikattiin seiskytluvulla, ja siihen aikaan sairaalassa kyllä pidettiin useita päiviä. Jos oikein muistan, niin ainakin 5 päivää siellä vietin. Kotiin päästessäni kivut olivat jo sen verran hallinnassa, ettei lääkitystä muistaakseni enää tarvittu.

        Tuo sinun tapauksesi kyllä kuulostaa hurjalta, että jo seuraavana päivänä kotiutetaan!


      • haava
        huh! kirjoitti:

        Eikö sulle mitään särkylääkereseptiä annettu?
        Neljäntenä päivänä leikkauksesta, kivut alkavat pikkuhiljaa hellittää, mutta tuossa vaiheessa kyllä tarvitaan vielä vahvaa kipulääkitystä.

        Itseltäni umppari leikattiin seiskytluvulla, ja siihen aikaan sairaalassa kyllä pidettiin useita päiviä. Jos oikein muistan, niin ainakin 5 päivää siellä vietin. Kotiin päästessäni kivut olivat jo sen verran hallinnassa, ettei lääkitystä muistaakseni enää tarvittu.

        Tuo sinun tapauksesi kyllä kuulostaa hurjalta, että jo seuraavana päivänä kotiutetaan!

        Minulla leikattiin umppari 13.1 ja sairaslomaa 1kk. 12.2 pitäisi aloittaa työt (fyysinen työ) jos päivän on jalkeilla niin illalla haava alue on kipeä ja leikkausarven alla tuntuu pullistuma..liekkö asiaan kuuluvaa?? Onko kenelläkään vastaavaa? Haava kyllä parantunut hyvin


      • ihmettelee

        Itselläni oli samatyyppinen kokemus. Kivut olivat kovat, lääkkeeksi sain vain panadolia ja hoitajat käskivät olemaan vamittamatta kun kuulemma syöpäpotilaatkin pärjäävät panadolilla. Kotona söinkin sitten buranaa ja voltarenia kaveriksi ja vähän paremmin meni. Neljäntenä päivänä kivut tosiaan helpottivat onneksi (:


    • Smape84

      Mulla puhkesi raskausviikolla 37. Alkoi ihan puskista tosi voimakkaalla vatsakivulla, jonka jälkeen siirtyi kylkeen. Soitin seuraavana päivänä sekä synnärille että kunnan ensiapuun; olettivat mahataudin oireiksi ja sanoivat, että tarkkaile vointia kotona. 2 vuorokautta menin pitkin seiniä ja kun kuume alkoi sahaamaan, menin ensiapuun, jossa epäily munuaisaltaan tulehduksesta. Lähettivät suoraan yliopistolliseen sairaalaan. Siellä crp melkein 300 & ultratessa todettiin puhjennut umppari märkäpesäkkeellä. Jouduin viikoksi gastrolle suonensisäiselle antibiootille, jossa dreneerattiin märkä. Sen jälkein sain suun kautta otettavan antibioottikuurin. Viikon olin kotona, synnytys käynnistettiin ja synnytyksen jälkeen tilanne oli muutaman viikon hyvä, kunnes kuume nousi jälleen. Kävin uudestaan ultrassa, jossa todettiin nestekertymä, kävin suolen tähystyksessä, joka normaali. Nyt vihdoin toissapäivänä pääsin leikkuriin, kun itse vahvasti asiaa ajoin. Tähystysleikkaus laajeni ja tehtiin avohaava. Leikkauksen laajuuteen nähden voin suhteellisen hyvin. Tosin lapset ovat mummolassa, kun nostelu kielletty.

    • JohnThaDon

      Nivusen kohdalla kipu, mikä ei ollut kovin kova. Lähdin kuitenkin käymään lääkärissä, koska en pystynyt seisomaan kunnolla suorassa, vaan aina vihloi oikeaa nivusta lonkkaluun kohdalta.

      Lääkärissä painelivat ja ottivat labratestit. Sitten päättivät antaa lähetteen Keskussairaalaan, koska viittasi niin vahvasti tulehtuneeseen umpilisäkkeeseen.

      Sairaalassa ottivat vielä lisää testejä ja totesivat, että pitää leikata. Jouduin kuitenkin odottamaan 1,5vrk, koska leikattavana oli kiireellisempiä tapauksia.

      Kävin myös ultraäänitutkimuksessa, koska mitään varmuutta tulehduksesta ei ollut. Tulehdusarvot olivat hieman koholla, mutta eivät hälyttävät. Ultraaja sanoi, että todella tulehtuneen umpparin huomaa kyllä, koska se on yleensä turvonnut. Tämä riippuu kuitenkin ruumiin rakenteesta hyvin paljon. Lähinnä minä kävin tutkittavana, koska oli epäilys, että voisi olla urheiluvamma nivusessa. Ei ollut.

      Umppari leikattiin tähystämällä ja tulehtunut oli. Eli voidaan sanoa, että tulehdus ilmenee monella eri tavalla. Toisilla on niin kovat kivut, että luulee hengen lähtevän, kun taas toisilla ei ole juuri mitään kipuja tai kuumetta.

      Toipumiseen kannattaa käyttää aikaa, eikä etenkään nostella mitään, koska sitten on riski saada tyrä, mikä taas pitää leikata ja parannella.

      Ohjeet sairaalasta olivat, että mitään yli 3kg painavaa ei saa nostaa 3 viikkoon. Kuukauden jälkeen voi alkaa pikkuhiljaa treenata kevyesti omien tuntemusten mukaan.

      Vähän näistä on lipsuttu, kun on pieniä muksuja, mutta kyllä sen on joka kerta jälkeenpäin huomannutkin!

      • umpisuoli

        Mulla leikattiin tulehtunut umppari täällä Tukholmassa 2 viikkoa sitten. illalla leikattiin ja seuraavana päivänä kotiin.kävely sujui yllättävän hyvin. leikkaus oli kameraleikkaus, 3pientä reikää..nyt kun olen alottanut kävelylenkkien tekemisen, vähintään 2 km kerralla niin yhteen haavakohtaan alkaa sattua ja pitää hiljentää tahtia tai istahtaa penkille. Onkohan tää ohimenevää vai pitäiskö mennä lääkäriin..? nyt sais mennä uimaankin, mutten uskalla jos on vaikka joku tulehdus siellä.


      • ihmettelee

        Itseäni ihmetyttää kun en saanut sairaalasta mitään muita ohjeita kun että elämää voi jatkaa normaalisti. Saunomista, uimista, raskaidenasioiden kantamista tai mitään muutakaan ei kielletty. :O


    • ballomaha

      kuinka kauan menee, että tähystysleikkausessa pumpattu hiilidioksidi imeytyy pois? Leikkauksesta viikko ja maha vieläkin kuin raskaana olevalla.

      • ihmettelee

        Varmaan eri ihmisillä eri tahtia, mutta itselläni viikonkuluttua ilmat oli jo hävinnyt. Kaasu poistetaan leikkauksen lopulla joten ihmetyttää että maha voi olla "kui raskaanaolevalla". Kyllähän kaasua hieman sisälle jää ja epämukavalta tuntuu hetken, itsellä ilma aiheutti kipua hartioihin.


    • udd

      Minuakin kiinnostaisi tuo tieto :)

    • ballomaha

      Reilu viikko siinä meni sitten.

    • Vilii

      Pari vuotta vanha keskustelu,mutta mutta..
      Itseltäni leikattiin umppari tuossa muutama kuukausi sitten. Hakeuduin päivystykseen jo muutaman päivän kestäneen kovan vatsakivun takia. Kuume oli korkea,reilu 38 joten otin paria tuntia ennen lähtöä särkylääkkeen. Sen takia vatsakivut ei ollut enää pahimmat mahdolliset. Kirurgikin taisi vatsan tutkia,pistivät osastolle seurantaan,kun crp koholla,reilu 130. Seuraavalle päivälle ultraääni,siellä märkäpesäke löydös. Samana iltana leikkauspäätös,mutta leikkaukseen pääsin vasta ultraa seuraavana aamuna. Umppari kerennyt sairaalassa jahkailun takia puhjeta.. Kotiin pääsin 3päivää leikkauksesta ja viikon ajaksi vielä vahvat antibiootit. Kotona ei mitään ongelmaa. Sairaslomaa sain 2viikkoa.

      • aSAsaaas

        38C ei ole korkea kuume...


      • Vilii

        Kirjoitinkin reilu 38. Ja henkilöstä riippuen on korkea,mulla ei koskaan kuume nouse yli 37:n,joten tuo voitanee laskea korkeaksi. :)


    • hiilidioksidimaha

      On leikattu umpilisäke helvettiin sieltä mahasta mätänemästä. Muuta oireita ei ollut kuin alavatsakipu ei ollut lämpöä.
      Operaation yhteydessä todettiin tulehtunut lisäke joka saatiin poistettua ja kaiken piti olla hyvin, kunnes seuraavana yönä nousi kuume 39,8 ja parin päivän perästä tulehdusarvo oli kohonnut 379.

      9vrk sain sairaalassa lökötellä antibioottia nauttien IV x3 päivässä. Lääkäreiden ihmetellessä mistä voi johtua tulehdusarvojen raju nousu (eikä se koskaan kunnolla selvinnytkään) Niin ja kivuissa ei tarvinnut olla missään vaiheessa.

      Oli mukava reissu, tekisin sen koska vain uudestaan.

      • hiilidioksidimaha

        Vielä tuosta crp:stä, olen kuullut monen sanovan että jos crp nousee yli 100 olo on kauhea, mutta en voi tuohon kyllä yhtyä.
        Oloni oli melko normaali ainoastaan väsytti eikä ruokahalua ollut yhtään, ei muuta. Jotku hoitajat tuota vointiani ihmetteli, tuntui että olisi kuolemaa pitänyt tehdä niiden arvojen perusteella.


    • 15-vuotias

      Multa leikattiin tulehtunut umpisuoli eilen tähystysleikkauksella. Oli vissiin puhjennut leikkauksen aikana. Kipuja on hartiossa ja mahan alueella, erityisesti alavatsassa. Henkilökunta on erittäin mukavaa ja toivon että pikkuhiljaa paranisin tästä.

      • MäävaMääv

        22.8 tähtäyksellä leikattiin umppari ja kysta. Maaliskuussa märkäpesäke jonka toi umppari oli tehnyt.
        Nyt kolme vkoa leikkuusta. Edelleen oikea nivuseen säteilee ja vihkoon välillä. Panadolfortea ja burana600 sain. 33v nainen. Saas nähdä... pari vkoa oli määrä kytätä ja odottaa vielä et loppuuko säryt... jos ei ni uudestaan sisäpolille. Itse maaliskuussa jouduin EA koska tulehdusarvo oli 97 /en myöskään ollut kuollut. Kävelin ym. (4lasta) .....


    • Liikkeellevaan

      Tämä ketju on jo vanha mutta kirjoitan silti. Itselläni leikattiin umppari avoleikkauksena nyt viisi vuorokautta sitten. Aamulla menin terveyskeskukseen illalla alkaneen mahakivun takia ja olin vielä samana päivänä menossa töihin. Mitään suuria kipuja ei ollut muuta kuin välillä ja tuntui selkeästi oikealla puolella. Aamulla menin päivystykseen ja odottelin lääkärille, otettiin verikokeita ja virtsanäytteitä ym. Lopulta n. klo 13 päätettiin että keskussairaalan puolelle, sitten tutkittiin vähän lisää koska tulehdusarvot eivät olleet mitenkään suuresti koholla ja muutkin veriarvot tosi hyvät. Ainoastaan valkosolujen arvo oli korkea mikä viittasi tulehdukseen (sekin hyvin vähän). Tehtiin lisää tutkimuksia ja illalla päätettiin että leikataan seuraavana aamuna. KOKO PÄIVÄNÄ minun ei ollut annettu syödä syystä että jos pitää leikata! Lopulta kuitenkin jostain kumman syystä päätettiinkin yhtäkkiä leikata illalla (oliko kirurgilla tylsää). Hyvin meni ja aamulla klo 11 leikkauksen jälkeen annettiin lupa lähteä kotiin parantumaan. Töistä sairauslomaa viikko mutta kouluun luennoille sai mennä ihan normaalisti. Tikkien poisto leikkauksesta viikon päästä. Äkkiä siis lähettivät kotiin, pari päivää särkylääkkeillä ja sillä helpotti.
      Nyt vatsa on vielä turvoksissa, iltaa kohden yleensä kipeytyy mutta muuten ei kipuja juurikaan itselläni ole. Ulostaminen hieman vielä hankalaa mistä varmasti osasyy tuohon turvotukseenkin. Enemmän vaikeuksia tahtoo olla siinä että on tarpeeksi rauhassa vaikka ei särkyjä olekaan ettei repeytymisiä tulisi.
      Kivut on tietysti jokaisella yksilöllisiä mutta tällaisen jälkeen kannattaa liikkua. Käveleminen esimerkiksi auttaa parantumisessa ja itse alkuvaiheessa totesin hyväksi konstiksi painaa kämmenellä (tukea) haavan kohdalta kävellessä niin helpottaa kipuja :) Nytkin jos portaita menen tms niin tuen vieläkin jotta pystyn kävelemään normaalisti. Älkää siis pelätkö liikkua vaan tehkää niin paljon rauhallisia liikkeitä kuin kipu antaa periksi! Istuminen on kaikista pahin vaihtoehto ainakin itselläni, silloin paine kertyy vatsaan enemmän.

      • Anonyymi

        mulla leikattiin umppari mikä ei ollut puhjennut, leikkauksen jälkeen sain vakavan vatsakalvon infektion ja paiseen, crb 606, KIITOS KESKIPOHJANMAAN KESKUSSAIRAALAN,OLI HENGENLÄHTÖ LÄHELLÄ!


    • Noroko

      Minulta poistettiin umppari eilen. Kivut alkoi omituisena pienenä vatsakipuna perjantaina 13 maita päivällä. Siitä jatkui oksenteluna ja ripulina, mahakupujen lusääntyessä. 10 maita illalla oli soitettava amppari viemään keskussairaalaan. Sielä vietin yön, kipulääkettä sain parin tunnin välein ja 7 pussillista nestettä. Ripulointi loppui jo ennen amppari tuloa ja vikat yökkäykset oli kun pääsin sairaalaan. Pe-la välisenä yönä ja la aamunakin, lääkärit oli sitä mieltä että se on noroa. Kövin röngtenissä, mahaan alueen ultassa ja verikokeita otettiin useammat. Vasta tivattuani tarpeeksi pääsin varjoaine kuvauksiin. Sieltä syy sitten paljastuikin ja 15 maita olin jo leikkaus salissa lauantaina.

    • Whoknows

      Vaikka tämä on vanha ketju, niin kirjoitan silti. Minulta siis leikattiin umpilisäke noin 2 kuukautta sitten ja kivut alkoivat leikkausta edellisenä päivänä keskeltä mahaa. Kivut eivät olleet kovat, joten pystyin esimerkiksi lähteä kavereiden kanssa ulos normaalisti. Illalla koin huimausta ja vatsakivut voimistui. Sain kuitenkin hyvin unta ja sitä seuraavana päivänä kipu oli siirtynyt mahan oikealle puolelle hieman alaspäin ja heti ensimmäisenä tuli mieleen, että sen on pakko olla umpisuolen tulehdus. Lähdettiin sitten sinä aamuna yksityiselle lääkärille ja ottivat verikokeet ja painelivat vatsaa. Olisiko cpr arvoni ollut tuona aamuna 30? Lääkärissä arvelivat, että vatsassani on vain ilmaa. Illalla kivut kovenivat ja päätettiin sitten lähteä päivystykseen. Päivystyksessä kuulustelivat oireita ja oireiden perusteella päättivät lähettää minut ultraan. Olen melko hoikka nuori ja ultrassa näkyi melko selvästi, että umpisuolen lisäkkeeni on tulehtunut ja sitten päättivät, että se leikataan. Aluksi ei tiedetty, että milloin mutta sitten jossain 12 aikaan yöllä tulivat ilmoittamaan, että kirurgi on vapaa. Sitten minut leikattiin ja heräsin heräämöstä noin 45-60minuuttia leikkauksen jälkeen ja kertoivat, että leikkaus meni hyvin. Kotona en pystynyt tehdä mitään viikkoon kipujen takia. Kivut hävisi kokonaan umpisuolenlisäkkeen kohdalta ja leikkauskohtiin vain koski. Mutta siis nyt on kulunut noin 2 kuukautta ja kivut ovat hävinneet kokonaan paitsi jos yskin, niin vasemman puoleisessa haavassa tuntee vielä kipua.

    • Anonyymi

      Leikkauksesta 22 päivää eli n. neljä viikkoa. 31.7.19 lähdin terveyskeskuksen päivystykseen turvonneen vatsan, kuumeen (38 astetta) ja ylävatsakipujen vuoksi. Terveyskeskuksesta sain lähetteen keskussairaalan päivystykseen. Siellä totesi lääkäri, että kuvia ei vielä tässä vaiheessa kannata ottaa ja että jäädään seuraamaan asiaa ja annettiin mahdollisuus lähteä myös kotiin. Tulehdusarvot olivat alhaiset tässä vaiheessa, mutta silti hieman koholla. Kotia tullessa sain ripulikohtauksen ja kaikki tuli vetenä ulos ja luulen, että tässä vaiheessa myös umpilisäke puhkesi. Minulle kerrottiin jälkeenpäin, että umpilisäkkeen puhjetessa olo ja kipu voi tuntua paremmalta. Lähdin siitä sitten nukkumaan ja heräsin aamuyöstä kouristuksen omaiseen kipuun, enkä pystynyt makaamaan enkä tuskin seisomaan, vatsaa vei kuin tulessa. Siitä sitten päivystykseen keskusairaalaan aamuyöstä. Nyt kipu oli siirtynyt alavatsaan ja se oli kova, tärisin kauttaaltaan ja sain särkylääkettä suun kautta, jonka oksensin samantien ulos. Sitten kipulääkettä suoneen ja kipu hellitti hieman. Verikokeissa todettiin hurja nousu tulehdusarvoissa. Siitä sitten kuvauksiin, missä todettiin puhjennut umpilisäke. Melko nopeasti myös leikkaukseen, joka tehtiin nukutuksessa tähystyksellä neljästä kohtaa. Puhkeemisen seurauksena sain vatsakalvontulehduksen ja myös bakteerin verenkiertoon. Tulehdusarvot leikkauksen jälkeen 321 ja olo sen mukainen. Vatsaa poltti kuin tulessa, närästi ja vatsa oli arka ja pinkeä kuin ilmapallo. Ulos ei tullut mitään ja kaavailtiin jo nenä-vatsaletkun käyttöä, että saataisiin oloa parannettua. Jännitin ja pelkäsin letkun laittamista niin kovasti, että suoli alkoi toimia ensimmäisen kerran. Sitten olikin yhtä ripulointia muutama päivä. Kaikki mitä laitoin sisään tuli siinä samassa vetenä ulos. Neljän päivän päästä löydettiin onneksi oikea antibiootti, joka puri bakteeriin verenkierrossa. Tulehdusarvot alkoiva laskemaan. Sain siirron päivystysosastolta, joka oli tosi kiireinen ja ikävä osasto, toiselle osastolle. Olo alkoi vähitellen kohenemaan ja sain myös ripulilääkettä, jolla vatsa saatiin tasaantumaan. Yhdeksätenä päivänä pääsin kotiin ja noin viikko sitten loppuivat antibiootit. Pari päivää sitten aloin tuntea ajoittaista kipua vasemmalla puolella suolistossa. Vatsa möyrii ja kipu on kouristuksen omaista, menee ja tulee ja olo on hieman saaraloinen. Eilen kävin terveyskeskuslääkärillä ja ulostenäyte otettiin, josta saan vastauksen huomenna perjantaina. Viime yö meni valvoessa, kun ei kunnon asentoa kivun takia löytynyt. Jotenkin tuntuu siltä, että tämä ei vieläkään ole tässä...Ainoa minkä voin todeta, että kohdallani tehtiin vakava arviointivirhe eli minua ei olisi pitänyt päästää kotiin niin oltaisiin melko varmasti säästytty turhilta komplikaatioilta ja kivulta.

      • Anonyymi

        Selvisikö sinulle mistä on kyse? Tuliko uusia yllätyksiä? Minulla on aika samanlainen kuvio tässä menossa..


    • Anonyymi

      Umpparini leikattiin vuonna 2006 enkä ole toipunut vieläkään, enkä toivu ikinä.
      On sanottukin että tulee vaivaamaan lopun elämää.

      Sattuipa viheliäinen hoitovirhe leikkauksen yhteydessä ja tuli vatsakalvontulehdus ja yleinen verenmyrkytys, kuukauden verran vierähti tuolloin teholla keinotekoisessa koomassa.
      Onneksi umpparia ei tarvitse leikellä uudestaan, en enää lähtisi samaan.....

    • Anonyymi

      Minulta puhkesi 12v vanhana umpisuoli siloin oli hyvä tuuri , se koteloitui eikä tullut tulehdusta , ilmnkos lääkäri sanoi tästä harva selviää. myöhemmi yli60 v sain taudin jota lääkaritkää ei kaikki eds tunne, Sattui hyvä kirurki joka leikkasi olin vielä töissä 12v sen jälkeen, voi olla hyvä tuuri

    • Anonyymi

      Itselläni leikattiin umppari 12.10 jouduttuani ambulanssilla sairaalaan paria päivää aikaisemmin todella kovan vatsakivut takia.
      Leikkauksesta seuraavana päivänä pääsin jo kotiin,kipeä vatsa tietysti vielä on leikkauksen jäljiltä,mutta vieläkin kolme päivää leikkauksen jälkeen kun yritän kävellä vähän pitempää matkaa alkaa huimata ja tulee pahoinvointia,kauankohan tällaista on ennenkuin tilanne normalisoituu,onko muilla ollut huimausta ja pahoinvointia liikkuessa leikkauksen jälkeen?

      • Anonyymi

        Mulla leikattu umppari 12.1. Oireina äkillisesti turpoava vatsa sekä vatsakivut, oksentelu ja kuumetta. Kirurgi määräsi 1,5vkoa sairaslomaa mutta sain puhuttua fyysisen työn takia 2 viikkoon. Huimausta ja kipuja koko tämän ajan leikkauksen jälkeen. Kannoin eilen ostoskassia jonka jälkeen järkyttävät kipukrampit. Kipu heijastunut nyt varsinkin öisin nivuseen jos on askelia tullut enempi päivän aikana.

        Ohjeistus sairaalasta, että normaalia elämää vain heti kotiuduttua. Olen hyväkuntoinen ihminen ja nyt leikkauksen jälkeen hengästyn lyhyestä kävelymatkasta, alkaa huippaamaan sekä iskee kipukrampit.

        Maanantaina menossa onneksi lääkärille neuvottelemaan sairasloman jatkosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla leikattu umppari 12.1. Oireina äkillisesti turpoava vatsa sekä vatsakivut, oksentelu ja kuumetta. Kirurgi määräsi 1,5vkoa sairaslomaa mutta sain puhuttua fyysisen työn takia 2 viikkoon. Huimausta ja kipuja koko tämän ajan leikkauksen jälkeen. Kannoin eilen ostoskassia jonka jälkeen järkyttävät kipukrampit. Kipu heijastunut nyt varsinkin öisin nivuseen jos on askelia tullut enempi päivän aikana.

        Ohjeistus sairaalasta, että normaalia elämää vain heti kotiuduttua. Olen hyväkuntoinen ihminen ja nyt leikkauksen jälkeen hengästyn lyhyestä kävelymatkasta, alkaa huippaamaan sekä iskee kipukrampit.

        Maanantaina menossa onneksi lääkärille neuvottelemaan sairasloman jatkosta.

        Määkin sain aluksi vain viikon sairauslomaa mut kerrottuani, mitä teen työkseni, se nostettiin kolmeen viikkoon. Olen ollut muuten ihan hyväkuntoinen leikkauksen jälkeen, mut ainoa vain et vatsa on jotenkin pulleana edelleen, leikkauksesta on nyt siis reilu kuukausi aikaa. Samoin, kun olen ollut nyt viikon töissä, ja niinku aiemmin sanoin, työni on hyvin fyysistä, mulla on ollut tosi kummallisia tuntemuksia vatsassa… luin jostain sivustolta, et leikkauksen jälkeen pitäisi syödä kolme kuukautta äärimmäisen terveellisesti ja siinä oli viel listankaikista ruuasta ja juomista, mitä vältellä. Olin aika järkyttynyt tuosta tiedosta, itse söin ehkä kolme viikkoa ”terveellisesti” ja nyt syön ihan normaalisti, normaalia ruokaa. Mietityttää vain nuo vatsan tuntemukset ja turvotus…


      • Anonyymi

        Minulta leikattiin umppari 5 päivää sitten ja edelleen on vastaavaa huimausoiretta kuin mitä sinulla on ollut.

        Missä vaiheessa oire poistui?


      • Anonyymi

        Sama ilmiö, pahoinvointia., huimausta, ei jaksa kävellä. Sairaalassa pitäisi paremmin kertoa, mitä on odotettavissa.


    • Anonyymi

      Mulla leikattiin puhjennut umppari 3 pv sitten pääsiäislauantain iltana, oli ehtinyt kehittyä torstaiaamusta. Oireet olivat ensin kuin ilmavaivoja, sitten kunto romahti, en pystynyt edes hampaita pesemään istumatta välillä. Crp 187, leukkaritkin korkealla. Sairaalassa TT ja leikkaus. Antibioottitiputuksessa leikkauksen jälkeinen yö, seur päivänä kotiin Kefexinin ja Trikozolin kanssa. Nyt huono olo, huimaa, oksettaa, ei ruokahalua, mutta ei pahempia kipuja. Antibioottiripuli. Odotellaan, selviääkö ilman absesssia.

      • Anonyymi

        Mun pojan, kerroin juuri jossain palstalla matalasta sykkeestä.

        Niin umpisuoli leikattiin jotain 25v. hämeemlinnan "opetussairaalassa2, joku oppilas. sai 5-6 pussia verta, poika ei tuntenut äitiään 2 päivään. Itse en mennyt, en kestä nähdä sellaisia.

        Kun ei parantunut leikkasi tavallinen lääkäri jonkun päivän kuluttua , tikkejä kai parikymmentä.
        tikit kiristeli vuosia, nyt siitä on paljon aikaa eikä ole enää valittanut.

        Oli vain kipuilua, ei mitään puhkeamisia.


    • Anonyymi

      Onko normaalia että kuume noussut näin kolmen päivän jälkeen leikkauksesta lääkäri vain kehotti pitää silmällä jatkuuko kuumeilu mutta en usko että normaalia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe