MILLOIN POIS PINNASÄNGYSTÄ

MINÄ

NII ELI MISSÄ IÄSSÄ OLETTE SIIRTÄNEET NORMAALIIN LASTENSÄNKYYN, JA MITEN SE ON SUJUNUT? MILLÄ OLETTE SAANEET LAPSEN PYSYMÄÄN SIELLÄ SÄNGYSSÄ

25

19203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käpslokki pois päältä heti

      Mun kiipes pois itte, eikä suostunut enää menemään sinne nukkumaan, oli jottain reilu vuoden vanha.

      • Ihmettelen vaan

        joo! Millanen pinnis teill oikein oli, jos muksu jo 12kk ikäsenä sielt pois pääsee?


      • äidin sängyssä kiinni
        Ihmettelen vaan kirjoitti:

        joo! Millanen pinnis teill oikein oli, jos muksu jo 12kk ikäsenä sielt pois pääsee?

        fiksuna kakarana tunki jalkansa patjaan notenkin tukemaan ja otti ja ponnisti ja heitti tai miten sen nyt sanoisi, itsensä siitä reunan yli. Olikohan 1,5 tai jotain vanha. Kokeiltiin monta kertaa ja aina teki saman, "hyppäsi2 sieltä isoon sänkyyn. Nauroi, oli vissiin hauskaa. Vanhanaikainen pinnasänky se oli.


      • meilläkään
        Ihmettelen vaan kirjoitti:

        joo! Millanen pinnis teill oikein oli, jos muksu jo 12kk ikäsenä sielt pois pääsee?

        poika pinniksessä.Tuli yli jo 11 kk iässä jos vaan sai sukat pois jalasta.kiipes pinnoja pitkin varpaillaan yli.
        Koitin matkasänkyäkin,mutta siinäkin liian matalat reunat,vaikka oli silmien tasolla yläreuna.Jotkut lapset vaan eivät pysy missään...


      • väliä
        Ihmettelen vaan kirjoitti:

        joo! Millanen pinnis teill oikein oli, jos muksu jo 12kk ikäsenä sielt pois pääsee?

        minkälainen pinnasänky on jos on sellainen vekara joka kiipeää vaikka sileää seinää pitkin. omani tuli pää edellä ensimmäisen kerran pinniksestä 7kk:n ikäisenä (toisen kerran jälkeen vaihtui sänky suosiolla matalaan lastensänkyyn), ja sen jälkeen kiipesi kolme vuotiaaksi asti ihan mihin vaan - eikä todellakaan pidätellyt mikään..


      • **kesä**
        Ihmettelen vaan kirjoitti:

        joo! Millanen pinnis teill oikein oli, jos muksu jo 12kk ikäsenä sielt pois pääsee?

        samoin. Pinnis oli vuoden ikäisenä vain hidaste mutta ei este. Ja ihan tavallinen pinnis se oli. Jotkut vaan ponnistaa korkeammalle ja kovemmin ja toisia aikaisemmin. Ei siinä mitään ihmeellistä ole, mun mielestä.


        Edelliselle kommentoijalle vielä, että meillä tyttö ajoi apupyörien kanssa fillariakin jo 2 vuotiaana ja samana kesänä oli jo kiipeilytelineessä. Tyttö haluaa ponnistaa korkealle ja minä kannustan!

        Ei lapsen tahto ja kyvyt mitään ikärajoja tunnusta!!


      • PojanÄiti32
        Ihmettelen vaan kirjoitti:

        joo! Millanen pinnis teill oikein oli, jos muksu jo 12kk ikäsenä sielt pois pääsee?

        Meilläkin tuli laidan yli, ikää oli vajaa 11kk. Ihan sellainen tavallinen Ikean valkoinen pinnasänky, pohja niin matalalla kuin saa. Kova oli nuorempana kiipeilemään. No, on toki yhä, nyt jo ikää tosin 2,5 vuotta.

        Mutta siis sitten reilun vuoden iässä hankittiin tavallinen sänky, jossa on lisänä reuna, ettei kieri nukkuessaan lattialle. Aluksi jäi sänkyyn ihan mielellään, mutta viikon jälkeen keksi, että siltähän voi kävellä pois... Pari iltaa meni rampatessa kymmenisen kertaa viemässä lasta takaisin sänkyyn. Ekalla ja tokalla kerralla kehotettiin jäämään sänkyyn, ja sen jälkeen ei puhuttu lapselle enää mitään, ettei siitä tule "leikkiä" ja huomion hakua. Kahden illan jälkeen lapsi sitten hoksasi, ettei kannata nousta sängystä, kun joutuu vaan heti takaisin, eikä saa huomiota. Ei ollut ongelmia sen jälkeen.


    • Tuplat 1v3kk

      on pitänyt jo pidempään ihan samaa kysyä, joten mielenkiinnolla vastauksia odotan.

      Meidän tuplat on kovia pyörimään ja jotenkin tuntuu, et pinnasängyt juuri siksi jo ahtaat, mutta nyt mietin, että mitenkähän saan tämän vauhtikaksikon nukkumaanmenon aikaan sängyssä pysymään, kun on niitäkin iltoja, että riehuvat ja villitsevät toisiaan..

      Eli minkä ikäinen lapsenne oli siinä vaiheessa, kun pinnasängyt vaihtui lastensänkyyn?

      • näin...

        Esikoinen oli 1,5 vuotta kun siirty tavalliseen sänkyyn ja toinen täyttää maaliskuussa 2 ja vielä on pinnasängyssä, tosin suunnitteillao n ostaa ihan lähiaikoina tavallinen sänky hänellekkin. Esikoinen siirrettiin noin aikasin tavalliseen sänkyyn, koska vauva tarvis pinnasänkyn...muutoin ois ollut varmaan pisempään pinnasängyssä.
        Saas nähä miten onnistuu ton toisen laittaminen tavalliseen sänkyyn kun on tottunut siihen että illalla vain vie hänet pinnasänkyyn ja suostuu jäämään sinne yksinään kun tietää ettei pääse pois, mut entä sit kun on tavallinen sänky ja pääsee sieltä pois, voi olla jonkin aikaa aikamoista tappelua että suostuu jäämään, voi ola että joutuu jopa nukutella hänet aina.
        Kannata sitä että ajoissa siirtää tavalliseen sänkyyn, koska mitä möhemmin siirtää sen vaikeempaa se varmaan on... Ainakin itse ajattelisin että viimestään sitten kun 2vuotta.


    • ma-rina

      esikoinen laitettiin isontytönsänkyyn 1v7kkna, kun haluttiin pinnasänky tarvittiin kuopukselle. halusimme, että esikoinen ei yhdistä sängyn vaihtoa kuopuksen syntymään ja siksi pinnasänky oli poissa silmistä, poissa mielestä parikuukautta, ennen kuin kuopus syntyi.

      kuopus taas siirrettiin isonpojansänkyyn 1v11kkna. kiirettä ei olisi ollut, sillä pinniksen laidat olivat niin korkeat, ettei tuo esikoinenkaan sieltä päässyt pois edes tarkoituksella. mutta kun löysin edullisen kerrossängyn ja kun esikoinen niin kovasti kärtti päästä yläsänkyyn, niin tuntui reilulta päästää sitten kuopuskin pois pinniksestä.

      mutta sen kyllä huomaa omissa yöunissaankin. kuopus nukkui katkeamattomat yöunet pinnasängyssä, mutta nyt on meidän perheessä kaksi yökyöpeliä lasta. vaan ehkäpä tilanne taas rauhottuu, kun molemmat tottuvat uusiin sänkyihin.

    • heinä

      Esikoinen oli siis 2v 8kk kun siirtyi "isoon sänkyyn". Hyvin sopeutui heti uuteen sänkyyn eikä yrittänyt karkailla. Ei ollut mitään syytä aiemmin siirtää pois pinniksestä kun siellä hyvin pysyi ja mahtui olemaan.

      Toinen on nyt 1½v ja pinnasängyssä nukkuu. Joskus kiipeää laitojen yli viereiseen petiin, mutta ei haittaa.

    • pojua

      alko nukkuun siellä ihan eri ikäisinä, katsoin parhaimmaksi sen että täytyy osata seistä! sitten laitettiin päiväunille lasten jatkettavaan sänkyyn, sitten ku oltiin sata varmoja ettei enää tipahda, ja alkoi itsekin jo laskeutua pois sieltä niin sitten otettiin pinnasänky pois! eli tavallaan kaks sänkyä oli yhtä aikaa. Hyvä keino, yksään ei tipahtanu, ku totuttelivat pikkuhiljaa siihen sänkyyn.

    • vaihto toiseen

      Meillä esikoinen siirtyi pinnasängystä lasten sänkyyn 1.5v ja hyvin pysyi siellä, totteli kun sanoin että äiti sitten hakee pois sängystä.
      Kuopus siirtyi 1v. pinnasängystä kerrossängyn alapetiin. Siihen ollaan laitettu ylimääräinen n.10cm reuna ettei putoa unissaan alas. Jalkapäädyssä on tilaa mistä pääsee itse sänkyyn tai pois sieltä. Nukkumaan mennessään ei tule pois sängystä. Ainoastaan välillä käy leikin ohessa sängyssään laittamassa vaikka nallet nukkumaan.
      Meillä kummatkin on omaksunu heti ekasta illasta uudessa sängyssä sen periaatteen et kun mennään nukkumaan niin sieltä ei sitten tulla pois ku vasta aamulla ku äiti hakee pois.
      Aika hyvin vai mitä?
      Keinot: lapsi on jo tottunut nukahtamaan itsekseen pinnasängyssäkin rauhallisesti ennenkuin sängynsiirto tehdään, ja sit mä ihan sanoin lapsille näin:" tässä on sun uusi sänky, meepä kokeilemaan pötköttelyä( kävi päiväsaikaan kokeilemassa), kokeiltiin yhdessä pötköttelyä päiväsaikaan, ja sit ku eka ilta laitoin nukkumaan, sanoin hyvät yöt ja nyt sitten nukutaan ja sängystä ei saa tulla pois."
      Ja niin sitä sit nukuttiin...

      • äiti

        Meillä vanhin siirtyi 1,5 vuotiaana, keskimmäinen samoin 1,5 vuotiaana ja nyt kolmas on 1v 10 kk ja nukkuu edelleen ja aion antaa nukkua niin kauan kun mahtuu. vanhin kiipesi n. vuoden vanhana pois pinnasängystä ja keskimmäinen alle vuoden vanhana. Sitten alkoi yöllä juoksentelu vähäksi aikaa kunnes oppivat uusiin sänkyihinsä. Nyt nuorin ei tule vieläkään yli laitojen joten saa nukkua edelleen pinniksessä.


    • toimii

      Miksi tehdä ongelma tuosta asiasta? Laitoin neidin jatkettavaan sänkyyn vuosikkaana, vaikka kova hyörimään ja pyörimään unissaan. Laitoin sängyn seinän ja meidän sängyn väliin, jottei pääse putoamaan. Seinänpuolen vuorasin vielä tyynyillä, jotta ei ihan kohtuuttomasti hakkaisi päätä seinään. On toiminut. Ja jos oikein ikävä aamulla tulee, niin pääsee helposti kömpimään äidin viereen =) Ehkei kuitenkaan kannata laittaa vielä isoon sänkyyn, jos ei ite osaa pakittaa sängystä alas...tämä oma arvio...

    • hyvin onnistui

      Kerran aikaisemmin jo kokeiltiin silloin poika kipeä, joten ei onnistunut. Nyt nukkunut kohta kuukauden jatkettavassa sängyssä. Laitoja on hieman pehmustettu peitoilla, kun on kova pyörimään. Lattialle ei ole tippunut, tosin yksi ilta nukkui ylävartalo petissä ja jalat roikkuivat lattialla. Ilmeisesti oli unissaan lähtenyt sieltä pakittamaan ja nukahtanut matkalle.. :) Lattialla sijauspatja kuitenkin pehmusteena.
      Ihanaa kun lapsi itse aamulla tulee äitiä herättämään eikä tarvitse herätä itkuun! Nukkuu siis koko yön omassa sängyssään, omassa huoneessa.

      • taaperosänkyyn

        reilu viikko sitten ja hyvin on menny!! Pari kertaa on tullu illalla pois mut on menny takas kun on käsketty ja sit nukahtanu. Yöt menny paljo rauhallisemmin kun ei tarvii pinnoihin sotkeutua jalkojen ja käsien kans. Meillä kans tulee aamulla äitiä ja isiä herättää, mikä on sata kertaa mukavampi herätys kuin kauhia rääkyntä naapurihuoneessa!!!! Neiti siis kuukauden vajaa 2V!!!!


    • **kesä**

      silloin viimeistään, kun lapsi tulee itsekseen reunojen yli!!!

      Meillä pinniksestä tavikseen vaihdettaessa ja uuteen opetellessa eka 1,5 kk:tta oli hel**ttiä. Joka ikinen ilta mulla meni 1-1,5 tuntia siihen kun kannoin lasta takas omaan sänkyyn. Kotitöiden ja tv:n katselun jouduin heittämään romukoppaan, koska mun ilta meni käytännössä lapsen kanssa makkarin ja olkkarin välillä ramppaamiseen. Niin ja se pinnis lähti heti samana päivänä, kun neiti ilmestyi päikkäreiden jälkeen omin toimin mun viereen toiseen huoneeseen, arvaa meinasinko saada sydärin.
      No uuteen opetellessa illat ja lapsen sänkyyn kantaminen 30 kertaa peräjälkeen meni joskus naureskellen, joskus itkien ja joskus olin ihan raivon partaalla.

      Lapsi oppi kuitenkin sinnikkyydellä omaan sänkyyn, enkä koskaan "väsyttänyt" lasta silittämällä ja muilla kikoilla, koska sitä hommaa tekisin varmasti vieläkin (nyt 4). Eli ole näiden kikkojen kanssa tarkkana, homma jää helposti "päälle" jos jotain "apukeinoja" ottaa käyttöön.
      Lopulta meilläkin sitten neiti oppi siihen, että juoksentelu ei kannata, koska "palautus" omaan sänkyyn tulee välittömäsi. Ja sitten se ilta, kun jäi lopulta iltapusujen jälkeen oikeasti nukkumaan oli ikuisesti mieleenpainuva!!

      Eli varaudu siihen, että aikaa ja hermoja se kysyy mutta sinnikyys tässäkin asiassa lopulta palkitaan!

      • kkasruoefj

        Alettiin käyttää unipussia siinä vaiheessa, kun alkoi kiipeillä, eli vähän yli 1-vuotiaana. Pussi on ollut menestys kaikin tavoin. Se rauhoittaa illalla ja estää tosiaan kiipeilyt. Joten ipanamme saa olla pinniksessään kunnes ei enää mahdu... Luulen, että pituus ei riitä joskus 2-vuotiaana.


    • Pwh h

      3v. ja edelleen nukkuu pinniksessä. Rakastaa omaa sänkyään kovasti eikä parin kokeilun jälkeen ole suostunut menemään jatkettavaan sänkyyn,joka jo makkarissa myös.
      Neito kiipeää itsekin toisinaan sänkyynsä lepäämään kun on väsy ja poiskin pääseeminiosti. On jo kauan päässyt kumpaankin suuntaan itse.
      Ilmeisesti pinnis turvallisen oloinen. En pidä siis kirettä pinniksen pois viemisessä kun sihen hyvin vielä mahtuu.
      Työkaveri kertoi heillä kaikkien kolmen lapsen nukkuneen liki 5 vuotiaaksi pinniksessä. Sanoi myös,että ilmeisesti pinnis turvallinen ja lapsen siellä hyvä nukkua että miksi kiirehtiä pois.

      • dfghjcvbn

        Meillä esikoinen siirtyi 2v4kk matalaan sänkyyn, vaikka jo alta vuoden ikäisenä tuli pinniksestä sujuvasti pois. Nosti kulmasta jalkansa lyhyemmän reunan päälle ja siitä ponnisti. Nukkuikin sitten unipussissa niin kauan kunnes ei enää sopivia unipusseja löytynyt. Toinen siirtyi 2v2kk ikäisenä. Oli rauhallisempi tapaus, ei koskaan tullut pinniksestä itse pois. Lähinnä pelättiin, kun hyppi ja nytkytti sänkyä huoneessa edes takas, että jossain kohtaa kaataa sänkynsä. Kumpikin ottivat matalan sängyn hyvin vastaan, lähinnä päikkäreille oli vaikeampi rauhoittua. Ensimmäinen tuli välillä öisin pois, nyt toinen on toistaiseksi nukkunut kaikki yöt hyvin.


    • hotmamaliini

      vanhempi oli vajaa 2 kun siirrettiin isompaan sänkyyn ja toinen siirtyi 1,5 vuotiaana koska pinnasänky oli lainassa sukulaiselta joka tarvitsi sen siis takaisin :) Kummallakin meni ihan hyvin, isomman lapsen jutuista en paljoa enää yksityiskohtia muista mutta nuoremmalla meni muutama päivä kun jäi jo itekseen sänkyyn ja nukahti sinne.. ne pari päivää se tuli ite sieltä pois ja tassutteli veikan huoneeseen leikkimään (makuuhuojeet yläkerrassa) ja sieltä sitten huudeltiin että TAAS on sisko täällä kun hän yrittää lukea :)
      Muutama ilta siis näin, mutta jäi sitten ihan hyvin....viikko sitten oli jtn ihme kikkailua että tultiin pariin kertaan vielä kolkuttelemaan porttia sänkyyn viennin jälkeen ja toki aina välillä jtn on, mutta noin periaatteessa kaikki mennyt aika hyvin..paitsi sen osalta, että aiemmin sai äiti lötköleää aamulla vielä rauhassa kun heräsi pinnojen kolinaan...nuorin leikki pehmoleluillaan vielä hetken ihan rauhassa...nyt se mokoma kiipee heti äitin viereen (toki onneks vähän aikaa lököttelee siinä), sänky siis meijän sängyn ja seinän välissä toistaseks...ja nyt on monena yönä kömpinyt viereen nukkumaan enkä ole jaksanut laittaa takas...ehkä ens yönä teen sen..

      • 30+

        Siirettiin poika 2.5 vuotiaana pinniksestä isojen poikien sänkyyn. Olis mahtunu vielä nukkumaan, ei kiivennyt itse pois, vaihdettiin ihan omasta fiiliksestä johtuen. yöt nukkuu omassa sängyssä, tosin illalla sattaa hakea jonkin lelun tai kirjan sänkyyn mukaan.


    • 1220

      Esikoinen oli 8kk kun siirtyi lastensänkyyn, keskimmäinen 1v. ja nuorimmainen 1v. Aikansa he kaikki "karkailivat" sängyistä, mutta oppivat kuitenkin pian että siellä rauhoitutaan nukkumaan. Eivät ole putoilleet, oppivat nopeasti myös sen alastulon. Kannattaa kuitenkin seurata lasten motoriikkaa; jos kiipeilevät ja liikkuvat muutenkin paljon jo pieninä, on pinnasänkyä matalampi lastensänky turvallisempi vaihtoehto.

    • fisutt

      Pari päivää 1v synttäreitten jälkeen vaihdettiin pinnis pois. Itse olisin halunnut vaihtaa jo aiemmin, mutta oli pakko odottaa, että muksu osaa edes jotenkuten laskeutua jalat edellä. Helpotti öitä huomattavasti, kun ei tarvi itse nousta ylös laskemaan muksua alas pinnasängyn reunalta seisomasta eikä tutit enää öisin karkaile lattialle kun sänky on seinän ja oma sängyn välissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe