Tyytyväiset matkalaiset

Sunshine

Olimme Dominikaanisessa tasavallassa 2 viikon lomalla joulun ja uudenvuoden yli ja täytyy sanoa, että meillä ei kyllä ole juuri mitään valittamista. Aurinkoa riitti, koko kahden viikon jaksossa vain kaksi sadepäivää. Olimme Sosuassa huoneistohotellissa nimeltä Club Residential ja hotellista on pelkkää hyvää sanottavaa. Huoneistomme oli n. 65 m2, siis erittäin tilava. Laitoimme aamupalat ja osan aterioista itse, joten säästimme siinä hiukan ja sen lisäksi saatoimme itse päättää milloin ateria-ajat ovat.

Vaikka olemmekin tyytyväisiä niin toki Dominikaanisessa tasavallassa on negatiivisiakin asioita, jotka pitää vain hyväksyä: hintataso oli kaupoissa ja ravintoloissa melko korkea, jätehuolto toimii huonosti ja ainakin Sosuassa oli pääkadulla jatkuva kaksitahti-mopojen pakokaasun katku ja kulkukoiria joka paikka täynnä.

Mielestämme Dominikaaninen tasavalta ei ole välttämättä paras kohde lapsiperheille, liikuntaesteisille eikä vanhuksille, mutta muille suosittelemme kyllä.

3

1236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sissi

      Heips, itse olen ajatellut matkaa samaiseen hotelliin. Olisi mukavaa, jos viitsisit kertoa lisää hotellista. Oliko "normaalit" huoneet todellakin niin isoja? Millaisessa kunnossa huoneet on, entä keittiövarustus? Millainen alue on jossa ko. hotelli sijaitsee? Entäpä uima-altaat, millaiset? Oliko uimarannalle pitkä matka? Kaikki muukin tieto on tervetullutta. Niin ja jos muistat niin kertoisitko joitakin hinta esimerkkejä dommareista?

      • Sunshine

        Hei!

        Luulen, että kaikki kyseisen hotellin huoneistot olivat samanlaisia eikä mitään "normaalihuoneita" ollut olemassakaan. Ainakin ulkoapäin niin olisi voinut päätellä, samanlaiset parvekkeet, ikkunat ym. Kävimme naapuritalossa vieraisilla ja heillä häämatkalaisina oli hiukan vielä omaamme hienompi huoneisto, mutta perusratkaisultaan samanlainen. Asuimme itse alakerran huoneistossa ja se oli erittäin siisti. Kylppärissä suihku ja WC, sitten semmoinen pieni välitila kylppärin ja makuuhuoneen välissä, jossa allas ja pöytätaso. Makuuhuoneessa kaksi parisänkyä ja pieni yöpöytä, kaapit seinässä ja vielä runsaasti lattiatilaa. Olohuone - keittiö yhdistelmä, olohuoneessa sohva, nojatuoli, pöytä, telkkari, pieni ruokapöytä ja neljä tuolia. Keittiön erotti olohuoneesta alakaapisto ja taso. Keittiövarusteet olivat kyllä hiukan puutteelliset, ruokailuastioita oli kyllä, mutta ruoanlaittovälineitä siis kauhoja ja kapustoja ym. ei juurikaan. Kannattaa ottaa mukaan tiskiharja ja astianpesuainetta, ehkä jopa oma astiapyyhe.

        Hotellissa oli kuusi tai seitsemän rakennusta, piha-alueella kaksi pientä uima-allasta, joissa ei kyllä ollut kovin paljon porukkaa koskaan. Auringonotto pihalla oli kyllä mahdollista, mutta tuoleja piti siirrellä kun hotellirakennukset olivat melko korkeita eikä aurinko ei päässyt paistamaan ihan joka suunnasta. Hotelli sijaitsi aivan pääkadun varrella, ei kuitenkaan aivan keskellä pahinta (tai parasta) baarialuetta. Hotellin alue on aidattu, yöllä siellä on erikseen vartiointi. Sijainnista johtuen yölläkin kuuluu kaikenlaisia ääniä mopojen pärinästä kovaääniseen musiikkiin, mutta siihenkin tottuu.

        Päärannalle oli matkaa ehkä kilometrin verran, mutta Sosua by the Sea -hotellin lähellä olevalle rannalle (oisko ollut 500 m) pääsi myöskin. Siellä kävimme vain kerran, meistä pääranta oli ihan mukava paikka, siinäkin tosin kannattaa asettua keskivaiheille, ihan uimarannan alussa pohja ei ole niin hyvä ja on vähän likaisempaakin. Tuolista ei kannata maksaa 40 pesoa enempää ja siihenkin hintaan kannattaa tingata varjo ja pöytä.

        Ruoan hinta oli melko lailla Suomen tasoa, pieniä eroja tietenkin, mutta ruokaostoksiin meni helposti pari-kolmekymmentä euroa. Veden kantaminen on melkein rasittavinta kaupassa käynnissä. Päätien varrella oli isompi marketti Playero Supermercado (tai jotain sinne päin), josta sain melkein mitä tahansa, myös eurooppalaisia ruokia, mutta hotellin lähellä oli kaksikin pienempää kauppaa, joista esim. veden voi ostaa. Rommi on halpaa :) mutta käy tietenkin kunnon päälle juoda kovin paljon. Ravintolailtaan pitkän kaavan mukaisine aterioineen ja juomineen saa kyllä sata euroa uppoamaan eikä se tarkoita, että edes kännäisi vaan ihan vaan istuu rauhassa ja nauttii.

        Vuokrasimme pari kertaa hotellin läheltä Cindyn vuokraamosta motskarit ja kävimme ajelemassa. Kannattaa katsoa, että saa kunnossa olevan ajopelin. Kypärää ei pyynnöistä huolimatta saatu kuin kuljettajalle ja sekin oli avomalli eikä olisi suojannut tosiasiassa yhtään. Teimme myös yhden bussimatkan Puerto Plataan, matka maksoi yhteen suuntaan 35 pesoa eli vähemmän kuin postimerkki Suomeen.

        En nyt hoksaa mitä muuta voisin kertoa. Kysy jos jokin erityinen juttu kiinnostaa. Mukavaa matkaa :)


      • vuosi sitten

        Hei!
        Kyseisen hotellin huoneet ovat kaikki saman kokoisia. Varustus sen sijaan vaihtelee, koska ne ovat periaatteessa ns. lomaosakkeita, joita hotelli vuokraa eteenpäin mm. matkatoimistoille. Eli huoneiden varustetaso saattaa vaihdella rutkasti sen mukaan mitä sen omistaja on sinne hommannut.

        Kävimme muutamassa kämpässä viime talvena ja tosiaan toisissa huoneissa saattoi olla risa rottinkisohva, kun toisessa oli hieno valkoinen nahkasohva. Sama juttu muussa varustetasossa. Telkkari oli yhdessä huoneistossa pieni matka-tv ja toisessa iso laajakuva-tv. Eli ihan tuurista näköjään kiinni, minkä sattuu saamaan.

        Hotelli oli mielestämme tosi mukava. Ja turvallinen, kiitos ihanan yövartijan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      631
      22497
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      128
      21921
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      118
      11860
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      395
      9867
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      270
      6886
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      25
      5841
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      150
      3069
    8. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      13
      2295
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      68
      1798
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      117
      1641
    Aihe