Macchu Picchu

the nomad

hellurei!!

tassapa pienta infoa! eli mentiin cuscoon joulukuun 19. ja otettiin dormi hostal Loki´sta,loytyy netista, aikas kallis 28solea (1sol=4.1E), mutta kannattaa menna muutamaks yoks pelkastaan sen paikan takia, mieleton vanha linna, jonka ylakerran baarista avautuu aivan uskomaton panoraama koko cuscoon!!!wow!! sen muutaman yon jalkeen voi palata plaza de armakselle keskustaan ja ottaa oma huone, 15solea, esim. Royal cusco hotel aivan gringo alleyn tuntumasta..aivan mahtava elokuvateatteri ylakerrassa!!!!

no niin asiaan. Eli kannattaa ehdottomasti teha se Inka traili 4 paivaa!! silla ainoastaan siten pystyy todella paasemaan sisalle koko juttuun, kaverini teki molemmat, junareissun cuscosta (hanen siskonsa tuli kaymaan viikoks) ja sitte taman inka rallin, han oli myos tata mielta, etta eikun kavelemaan. Maisemat aivan huikeita ja paikallista redbullia vaan poskeen niin nousutkaan ei tuota ongelmia!! isse otettiin touri Miska travellista plaza de armasilta, hintaan 170$ opiskelijoille, ilman korttia 210$, mutta ilman korttiakin sen pystyy ostamaan tuohon 170 taalaan, en vaan muista taman matkatoimiston nimea, mutta tinkimaan!! Mita varaamiseen tulee..me varattiin se reissu 20.paiva ja oli tarkotus alottaa 27.paiva no se siirty kumminki sitte 30. paivalle, jostakin syysta!! eli tahan aikaan vuodesta viikko tuntuu riittavan!! kesalla ei taida onnistua! helmikuussa koko traili on suljettu!!! Mutta kuitennii..viimeinen aamu on aivan maaginen, heratys 4 aamulla ja 2h patikointi Puerta del solille, sitte ootella etta pilviverho hiljalleen vetaytyy raunioitten paalta paljastaen nuo ihmeelliset ja taianomaiset rakennelmat, wauuu!! jos junalla saavut niin tulet raunioille vasta 10aikaan. Ja voit vain kuvitella, miten eroavat inkasamoajan ja junaturistin fiilikset itse paikan paalla, toinen on matkustanut 4 tuntia, toinen 4 paivaa!!

Toiseksi!!!!jos mahdollista niin vuokratkaan 400cc monttupyorat ja opas paivaksi!! Oli aivan uskomaton reissu, makso yht. 70$ sis. kaiken. ajeltiin ympari sacret valleyta inkaraunioilta toisille yht. 250kilsaa, off road setit oli aivan mielettomia, 70kilsaa pitkin sorateita ja peltoja!!ehdottomasti joka taalan arvonen!

niin ja jos ruokailut kiinnostaa, niin suunnaksi Tipon ja lautaselle jatti marsu!!!nam!:)

terveiset Quitosta!!

4

1085

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hepsantuu

      Oliko tuo 70 dollaria hinta porukalta vai per hlö? Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, hieman vaan arveluttaa, miten tuollaiselle menopelillä pärjää kokematon kuljettaja. Voiko yksinäinen matkailija liittyä johonkin suurempaan ryhmáän?

      Kuinka vaikeaa korkeaa ilmanalaan tottuminen oli? Onko hengittäinen vaikeaa? Olitteko aluksi jossain alempana tottuttelemassa ja kuinka kauan?

      Itse olen kärsinyt jo kuukauden hengitysongelmista (astma?) ja siksi hieman arveluttaa, selviänkö edes Cuzcoon asti.

      Olen myös lukenut, ettá osa turisteista suorastaan vihaa kaupunkia. Kaupungilla lienee hieman vaarallinen maine tai epämiellyttäván turistimainen. Miten teidän mielesta?

      Satoiko paljon?



      T. Hepsantuu
      http://www.livejournal.com/users/hepsantuu/

      • ja sol

        Ensimmaisen viestin kurssikorjaus: 1 euro=4.1 sol, muutenhan huoneen hinta olisi aika kallis. Casa de cambioista antavat kylla talla hetkella eurosta jotain 3.8x sol. Visalla automaatista nostettu saa soleja tuolla 4.1 kurssilla mutta tuleehan siihen paalle se visan kateisnostomaksu, etta taitaa samoihin menna.

        En tieda vihataanko sita. Cusco on aika kylma. Majapaikasta riippuu paljon, lammin vesi on ehdoton. Pakokaasut jaavat roikkumaan kaupunkiin se kun sijaitsee sellaisessa kattilassa, sopivalla saalla on aika epamiellyttavaa, varsinkin jos on astmaa tai muuta hengitysongelmaa.

        Minulla ei ole ollut vuoristotautia. Cuscoon olen mennyt bussilla joten sopeutuminen tapahtuu siina matkan aikana. Ongelmia ei ole ollut edes yli 5000 metrin korkeudessa (paitsi vasymys), mutta monilla tulee vahintaan paansarkya mika kylla pilaa reissun tehokkaasti.


    • Tapu

      Miten matkustit Perusta Quitoon ?

      • the nomad

        heps! terveiset Medellinista (kolumbia)..aivan upea kaupunki!!!!

        yobussilla Limaan, olikohan 8h, kannattaa maksaa hieman enemman, mita halvimmat liput olisi, isse maksoin 100 solea, kallein 140, halvin 70..palomientas tai jotain..noh kuiteinkin. muutama paiva limassa, Miraflores on varmasti se paikka, minne siella kannattaa hakeutua..bussilla sitten Trujilloon, 6h..siita uus bussi Mancoraan, perun parhaat rannat (itse en pitanyt), maailman parhaat valkovenalaiset surf & turf ravintolasta rannan tuntumasta ja mahtavat aallot, oli piinaava yobussi, 8h..oltiin siella 4 aikaan yolla, heh, kais siita johtukin ettei ensi vaikutelma ollut mitenkaan hurmaava!!

        Mancorasta bussi rajalle ja saman tein Equadorin puolelle, metrobussi (minivanit)kulkee puolen tunnin valein mancorasta rajalle asti (7 solea), rajalla leimat passiin ja paras ottaa toinen taksi suoraan equadorin rajalle, missa passit leimataan, isse tein opastetun lenkin ympari kaiken maailman katuja ja viimein paasin bussiasemalle, josta ois saanu bussin sinne rajalle...paras ottaa taksi suoraan equadorin passipisteelle tai ostaa bussilippu suoraan tumbesista ekvaattoriin..no kuitenkin sielta equadorin leimauspisteelta voi hypata mihin tahansa bussiin ilman lippua ja matka jatkuu..itse menin Cuencaan..all colonial!!kannattaa menna jos suoraan quitoon menee..sielta voi sitten menna joko suora quitoon tai otta vaihtoehtoisen reitin rannikon kautta, Montanita on kuulemma paljon mancoraa parempi, en tieda sen enempaa kun en menny...mutta cuencasta kannattaa etsia casa sol hostelli, parempaa ei voi loytaa!!! bussiaseman infosta saa kayntikortin! Cuencasta yobussilla quitoon, siinapa se! quitossa tosiaan, secret garden hostel, jos haluaa laatua ja halvalla! party place..centro del mundo hostal..kolmesti viikossa ilmasta rommia, heh!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe