Siteiden säätö

miten?

Osaiskos joku neuvoa lasten laskettelusuksien siteiden säätämisestä. Elikkäs kun niissä on sellainen ruuvattava juttu, jossa on asteikkoa 0,75:stä 4,5:een, niin mihin kohtaan se ruuvataan tuollaisella n. 114 cm pitkällä ja 18 kiloa painavalla ipanalla metrin mittaisissa suksissa?

Entäs aikuisten suksissa vastaava juttu? Onko tähän jotain kaavaa?

20

43647

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Rasputin

   laskijan paino jaetaan kymmenellä ja vähennetään yksi, eli 80 kiloselle jannulle siteet voi säätää 7 kohdalle. Mut en tiiä päteekö enää noin alhaisilla painolukemilla kuin 18 kiloo... kannattaa laskettelukeskuksee mennessä käydä suksihuollon/vuokraamon kautta jossa sedät kyllä tietää ja säätävät siteet oikeisii lukemii.

   • herman

    Tuota kaavaa olen käyttänyt itselläni ja lapsilla. Eli 18 kiloselle 0.8. Tärkeää on että kaatuessa irtoo. Omilla lapsillani tuo kaava toiminut hyvin.


  • mukaan

   Useilla sidevalmistajilla on omat taulukot joiden mukaan kannattaa säädättää siteet. Asiantunteva liike tai suksihuolto osaa varmasti neuvoa tässä asiassa.

   • suksihuoltaja

    että kannattaa säädättää amaatilaisella siteet niin välttää jalan murtumiset yms....


  • Tipu

   Suksikaupassa kerrottiin että ehdottomasti pitää antaa asiansa osaavan henkilön säätää siteet. Säädössä huomioitava monon koko ja laskijan paino, en muista josko suksen pituuskin vaikuttaa... Siis isojalkaiselle samanpainoiselle ja pituiselle kaverille laitetaan eri lukema kuin pienijalkaiselle. Näin ymmärsin myyjän puheista. Suosittelen käymään laskettelukeskuksen huoltopisteessä, jotta ei tule ongelmia vakuutusyhtiön kanssa...

  • kokenut

   Lapsille säädöt kannattaa tehdä siten että suksi varmasti irtoaa jalasta kaatuessa. Oikeat säädöt on silloin kun lapsi saa sivusuunnassa suksen irti potkaisemalla suksen kanttia maahan. Takasiteen säädöt on silloin oikeat kun lapsi saa suksen irti potkaisemalla suksea taakseppäin siten että kantapää nousee ylöspäin. Ehkä hieman hankalasti selitetty, mutta noin olen itse säätänyt kaikille lapsilleni ja myös itselleni.

   • Monttu auki..

    Ai että siteen saa potkulla irti? Lapsilla tuon vielä ymmärrän


   • JonesBro
    Monttu auki.. kirjoitti:

    Ai että siteen saa potkulla irti? Lapsilla tuon vielä ymmärrän

    Vaikka on vanha ketju, niin täytyy varoittaa, että älkää tämän kirjoittajan neuvon perusteella ainakaan siteitänne säätäkö! Ketjussa jaetun laskurin mukaan henkilön oikea DIN olisi n. 8,5 kirjoittajan antamilla lähtötiedoilla.


  • astone
  • kokenutlaskija

   ei suksien tarvi lähtee normi laskussa ollenkaan eli voi pistää aika vitun tiukalle eli 18 kilonen voi pistää vaikka 3

   • kokenutlaskija???

    "ei suksien tarvi lähtee normi laskussa ollenkaan eli voi pistää aika ***** tiukalle eli 18 kilonen voi pistää vaikka 3"

    Höpö höpö. Lapselle aina alipainotteiset ssädöt ja suksen on lähdettävä irti jalasta todella herkästi. Lasten sääriluut eivät ole kehittyneet ja katkeavat herkästi jos side ei aukea. Aloitteleva laskija ja lapsi eivät mene kovaa rinteessä, vaan pääpaino on tasapainon ja perusasioiden opettelu hiljaisessa vahdissa, ja kaatumisia tapahtuu usein. tällöin suksen on avauduttava, koska ei oikein olla vielä edes opittu hallitsemaan kaatumistakaan. Sitten on eri juttu kokonaan aikuiset, jotka ovat laskeneet paljon. Leikkikööt siteiden kovilla säädöillä niinkuin huvittaa. En oikein jaksa uskoa että tuo edellinen on kovinkaan kokenut laskija.


  • freestylehemmo

   Itse olen 12 v ja pitkä 155 ja painan 47kg, ja harrastan slopestyleä. Ja minulla on siteet säädetty 42,5kiloselle ja lähtee jalasta jos kaadun, esim kun vedän pressistä tai sitten kaadun metsässä tai kun hyppään boxista.

   • prolaskija

    freestyle laskussa aina 5kg omasta painosta


  • pro laskija

   2,2 olis sopiva

   • jokkex

    Vähän vanha ketju, mutta törmäsin googlatessa.

    Meidän likalle laitoin noin 1,5. Tyttö on 142cm ja 28 kg ja luut kuin mehupillit. Hän on varovainen laskija eikä mikään agressiivisesti laskeva lihaskimppu.


  • jokkex
  • Pipsa-possu

   No kannattaa pistää vähän löysälle ku ittellä meni pienempänä jalka poikki ku ei ollu säädetty hyvin

  • anonn33344

   Laskija kuin laskija niin hyvä kun saa väkisin siteen irtoamaan, etu- tai takapäästä. Kyllä aikuinenkin saa käännettyä siteen edestä auki jos on vain normaalit lihakset. Tai takaa auki väkisin/napakasti. Normaalissa laskussa eivät kyllä aukea. Lapselle toki voi opettaa että iskee suksen kärjen maahan sivuttain että irtoaako. Takaside saa lähteä kunnon nykäisyllä.

  • Anonyymi

   Ostettiin tossa viime talvella kokoa liian isot monot ja heiluvat jalassa jne. Jos nyt ostaisin pienemmät monot olisiko niitä Siteitä mahdollista muuttaa sillain että sopii pienempikn monoihin?

   • Anonyymi

    Kyllä niitä voi säätää monon koon mukaan. Ota sukset mukaan monokaupoille niin varmasti säätävät samalla.
    Ja jos tuuri käy, niin ei edes tarvitse säätää mitään, monojen pohjan mitta voi olla sama kuin entisissäkin, vaikka sisäkengän koko olisi vähän eri.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   233
   3972
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   100
   2023
  3. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1966
  4. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1721
  5. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   53
   1616
  6. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1527
  7. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1451
  8. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   85
   1260
  9. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1215
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1018
  Aihe