onko toivoa?

cat70

Meillä, nykyisin exälläni, on parikymppinen siniotsa. häkkilintu, joka saa olla toisinaan irti, puhuu hienosti, mutta on vihainen/arka. Se on ollut aikanaan kesy yhdelle miehelle, mutta hän joutui luopumaan siitä, jolloin lintu tuli välikäden kautta meille. Alkuun yritimme kesyttää sitä, mutta ei toivoa. Herkkua se ottaa nätisti kädestä, kämmeneltä, sormien välistä, mutta pelkkää kättä kohti hyökkää heti. Sosiaalinen se on, sillä haluaa olla aina siellä missä ihmisetkin. Miten tuosta saisi vielä kesyn vai saako koskaan?
Ilmeisesti kyseessä on luonnosta pyydetty lintu, ei varmuutta, mutta nilkkarenkaan perusteella se on ollut v. 87 Ruotsissa tullissa karanteenissa, silmässä on harmaa alue (naarmu?) ja yksi kynsi kasvaa suoraan. Olisiko vahingoittunut pyydystettäessä? Samoin lintu pelkää mielettömästi rukkasia, kaikennäköisiä käsiä peittäviä hanskoja. Hyppii ne nähdessään hysteerisenä pitkin seiniä, joten emme ole hanskoja sille näyttäneet vuosiin.
Ideoita? Mikä tuo harmaa läntti silmässä voisi olla, jollei naarmu/arpi.

7

699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kärsivällisyyttä,

      varmaa kättä ja lempeyttä tarvitaan nyt. Ja paljon aikaa.

    • whehee

      siltä että lintu on saanut trauman joskus pienempämä, ehkä pyydystettäessä. Täytyy olla kärsivällinen, ja ansaita linnun luottamus. Hiljaa hyvä tulee. Tsemppiä! :)

      • cat70

        ollaan pikkasen kerrallaan yritelty saada sen luottamusta mutta ei onnistu. Samanlainen aina vaan. Ja lintu on ollut meillä jo 13 vuotta... Välillä luovuttu kun ei merkkiäkään kesyyntymisestä, välillä taas yritetty uudelleen.

        Vaikuttaisiko asiaan se, että lintu on ollut pienenä täysin käsikesy yhdelle miehelle. Maannut sylissä selällään jne. mutta perheen vaimollekin ollut aggressiivinen. Amazonithan on yhden ihmisen lintuja?


      • Lintu
        cat70 kirjoitti:

        ollaan pikkasen kerrallaan yritelty saada sen luottamusta mutta ei onnistu. Samanlainen aina vaan. Ja lintu on ollut meillä jo 13 vuotta... Välillä luovuttu kun ei merkkiäkään kesyyntymisestä, välillä taas yritetty uudelleen.

        Vaikuttaisiko asiaan se, että lintu on ollut pienenä täysin käsikesy yhdelle miehelle. Maannut sylissä selällään jne. mutta perheen vaimollekin ollut aggressiivinen. Amazonithan on yhden ihmisen lintuja?

        Mikään lintu ei ole yhden ihmisen lintu jos sen siihen totuttaa (paitsi jacot taisi olla enemmän taipuvaisia tähän?). Toisaalta kaikki linnut voivat olla yhden ihmisen lintuja jos ne siihen totutetaan. Kaikki riippuu täysin 'koulutuksesta'. Mainitsemasi amatsoni on ehdottomasti ollut yhden ihmisen lintu, jos on edellisen omistajan vaimoakin kohtaan ollut aggressiivinen.. :( Tsemppiä totuttamiseen..


    • papparikaija

      sorry ei ole toivoa

    • sene

      Papukaija voi ystävystyä yhdessä hetkessä. Toisaalta se voi tulla paremmin toimeen toisen sukupuolen kanssa, esim tässä tapauksessa miehen kanssa.

      Todella pitkäjänteistä työtä tarvitaan. Lähestymiset pitää olla omaehtoisia, eli anna linnun itse päättää lähestymisestä. Herkuilla voi vähän houkutella, esim häkin päällä. Varovainen pitää koko ajan olla, liikkeet rauhallisia ja hitaita.

      Rauhallista juttelua, rapsutusta vain jos lintu sitä pyytää, paljon läsnäoloa, huomioimista, kommunikointia kauempaa.

      Enpäs silti tiedä, onko toivoa. Mutta ei se mahdotonta ole.

      • sene

        Tähän piti vielä vähän lisätä. Ystävyys merkitsee myös antautumista, voi olla kivuliasta, mutta kättä ei pidä vätlttämättä vetää heti pois, kun hyökkäys alkaa.

        Toinen juttu, oletko tarjonut olkapäätä. Vaikka tuntuukin pelottavalta, niin lintu ei yleensä ole agressiivinen olkapäällä, vaan rentoutunut, etenkin jos aikaisemmin on ollut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe