Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Paras editointiohjelma?

Pena

Noniin, eli etsin hyvää ja laadukasta editointiohjelmaa. Onko Magix Movie Edit Pro:t hyviä? Olen editoinut Pinnacle Studio 9:llä mutta se ei ollut kovin hyvä kuin ainoastaan leikkelemisessä, sen ääniefektit olivat huonolaatuisia, ne olivat kuin jostain lasten elokuvasta.
Olen nähnyt Gigantissa Pinnaclen uusimpia versioita, jotka maksavat 120 euroa. Magix Movie Edit Pro 10 maksaa Anttilassa 65 euroa. Onko se laadukkaampi kuin Pinnacle?
Magixissa voi editoida 16 raitaa samaan aikaan, mutta onkohan siinä paljon ääni- ja visuaalisia efektejä?

36

20219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Pena

        Mutta onko kenelläkään kokemuksia ohjelman käytöstä?


      • Digiootti
        Pena kirjoitti:

        Mutta onko kenelläkään kokemuksia ohjelman käytöstä?

        Magix Movie Edit Pro 2005:tä, kympin edeltävästä versiosta minulla on kokemusta. Se on mielestäni todella hankala käyttää editointi hommaan, mutta näyttäviä valokuva slide esityksiä sillä saa kätevästi tehdyksi.


    • Jarkko

      Olen kokeillut Pinnaclea (helppo oppia mutta surkea laatu) U-leadia (aika hyvä) mutta paras on Adobe Premier Elements. Hieman vaika oppia alussa, mutta ihan ammattitasoa, voit tehdä ihan kaikkea mitä keksit. Varsinkin äänileikkausominaisuudet ihan eri planeetalta kuin nuo muut. Eikä kaadu koskaan. Jos osaat englantia niin hanki "Premier Elements for Dummies" avuksi, niin yhdessä illassa pääset jyvälle ja poltat jo ensimmäisen dvd:n.

      • Pena

        Jaaa, mitähän tuo maksaa


      • Digiootti

      • Lennusetä

        Tietääkö joku hyvää editointi ohjelmaa, jolla pystyisi tekemään outroja ja peruseditoimaan?


    • vaihtoehtoja

      Tässä jotain hyviä ja laadukkaita editointiohjelmia Windowsille: Adobe Premiere Pro, Avid Xpress Pro tai Liquid Pro, Canopus Edius Pro. Uleadin Mediastudio Pro saattaisi myös olla käyttökelpoinen vaihtoehto. Ja Macintoshille on tietysti Final Cut.

      Pinnacle Studio 9 on ominaisuuksiltaan liian rajoittunut oikeaan editointiin. Ehkä se silti riittää joillekin harrastelijoille kotivideoiden "siistimiseen". Magixia en tunne, mutta luultavasti se on kuitenkin ominaisuuksiltaan Pinnacle Studiota monipuolisempi.

    • Premiere Pro

      Adobe Premiere Pro 1.5 tai 2 ! saat ebay.co.uk :sta varmaan 20 punnalla.

      • käytän

        Ulead Media Studio Pro 6 ohjelmaa. Siihen on uudempikin versio. Minusta hyvä, on kyllä englannin kielinen, mutta suht. helppo oppia.
        Voi tekstittää alku ja lopputekstit ja lisätä äänet ja siirtymäefektit ym. Suosittelen.


      • on paras!!!
        käytän kirjoitti:

        Ulead Media Studio Pro 6 ohjelmaa. Siihen on uudempikin versio. Minusta hyvä, on kyllä englannin kielinen, mutta suht. helppo oppia.
        Voi tekstittää alku ja lopputekstit ja lisätä äänet ja siirtymäefektit ym. Suosittelen.

        Ulead mediastudiota olen käyttänyt koti ja työtarpeisiin ja olen erittäin tyytyväinen (mahdollisuus olisi käyttää Adobe premiereäkin mutta mediastudio on parempi!)


      • et luultavasti
        on paras!!! kirjoitti:

        Ulead mediastudiota olen käyttänyt koti ja työtarpeisiin ja olen erittäin tyytyväinen (mahdollisuus olisi käyttää Adobe premiereäkin mutta mediastudio on parempi!)

        osaa kayttaa premierea! Ero on kuin yolla ja paivalla.. tsori nyt vaan!


    • vaihtoon

      Minulla on ollut pari vuotta käytössä tuo MAGIX Movie Edit Pro 2005. Ostin sen, kun Mikrobitin testissä oli hyvällä hinta/laatusuhteella ja maksoi vain noin 70 €. No nyt parin vuoden kokemuksen jälkeen EN SUOSITTELE ohjelman ostoa, jos meinaa tehdä pidempiä videoita/elokuvia (pitkällä tarkoitan yli 10 min). Ohjelma kaatuu noin 80 %:n todennäköisyydellä ja vielä lopussa eli kun on muutaman tunnin "huhkinut", niin palkintona on kaatuminen. Kovalevytilaa on ja 2,6 gigan prossa sekä 1 gt käyttömuistia. Todella epävarma - jos taasen teet muutaman minuutin pätkiä ja vähemmän tehosteita, niin ok muutaman käyttökerran jälkeen ohjelma helppokäyttöisyyden oppii ja se suht. nopea. Testatessa on mennyt eräskin dvd -levy ja ohjelma on tullut kalliiksi ajan ja materiaalin suhteen. Nyt etsin toista parempaa/vakaampaa ohjelmaa.

    • SVP8

      Itse käytän Sony Vegas Pro 8. Helppo sitä on käyttää kun hakee ohjeita netistä. Esim YouTube hakuun: Sony Vegas 8 niin löytyy paljon ohjeita.

    • vitun hyvä! ;)

      Yks parhaista editointi ohjelmista on Sony Vegas Pro (uusin versio) se on kyllä kin tarkoitettu ammattilaisille, mutta esim. mulla on se opin käyttää sitä aika helposti kun osaan englantia. Sen voi ostaa esim netistä sonyn omilta sivuilta mutta se maksaa kai jotain 200-300 euroo mutta on iokeesti hyvä!, suosittelen

    • Parhaat kai

      Adobe Premiere tai Sony Vegas.

      • Canonisti_____minäkin

        Ylempi lista on hyvin käyttökelpoinen verrattaessa ohjelmia toisiinsa.


    • Lightworks for free
    • Stutta påå

      Itselläni on Pinnacle Studio 15 ja pelittää hyvin. Olen tehnyt reilun toista tunnin elokuvia pari vuotta vanhalla Samsung R780 läppärillä eikä ole onglemaa.

      Harkinnassa on Studio 16 plus hankkiminen

    • opiskelija

      Tässä on esimerkkinä ohjelma, joka on leikattu & värimääritelty Final Cut Prolla. Alku, lopputunnarit & välianimaatio on tehty erikseen Adoben After Effectissillä & motionilla, mutta Final Cut Pro on ihan käypä leikkausohjelma. Premiere on kylläkin omasta mielestäni käyttäjä ystävällisempi ja monipuolisempi.

      http://www.youtube.com/watch?v=Zyi16uLRItM

    • Vegas♥

      Mä olen käyttänyt Sony Vegas Pron kaikkia ohjelmia, mutta vaan trialina (ilmaisia, taitaa kestää jotain 3vk tai jtn)
      Sit pitäis ostaa.. mutta aika kallis on :( MUTTA muuten aivan loistava videon editointi ohjelma♥ En ole kaltaista vielä löytänyt.

    • audiovideoguy

      "Mikä on paras editointiohjelma?" -kysymys on yhtä subjektiivinen kuin "mikä on paras auto?" -kysymys. Riippuu käytettävissä olevasta rahasta, ajasta ja tarpeista.

      Jaan tässä ohjelmat karkeasti kolmeen ryhmään.
      1. Rautaiset ammattiohjelmat
      2. Harrastajan puoliammattimaiset ohjelmat
      3. Kotivideoijan filminsiistijät


      1. Rautaiset ammattiohjelmat.
      Jokaisella näistä ohjelmista on leikattu pitkiä suomalaisia, että Hollywood-elokuvia. Ne ovat hintavia, mutta vakaita, monipuolisia ja nopeita. Niissä on laaja tuki eri tiedostomuodoille ja resoluutioille. Vaativat enemmän tai vähemmän opiskelua. (Final Cut Pro X joukon helpoin)
      Tähän luokkaan kuuluvat:

      Avid Media Composer (uusin versio 7; 987€)

      Adope Premiere Pro (uusin versio CC (7.1) vuoden sopimuksella 24€/kk)

      Final Cut Pro (vain mäkille, uusin versio X; 270€)

      (Pro-tippinä: 7 vuotta vanha version Premiere Pro:sta (2.0) löytyy ilmaiseksi netistä. Googlailkaa. Jos joku testaa, niin voisi raportoida tähän toimiiko hyvin esim. windows 7 koneella.)


      2. Harrastajan puoliammattimaiset ohjelmat
      Huomattavasti edellisiä halvempia, yleensä alle satasen. Näillä voi leikata vakavampikin harrastelija vaikka oman lyhytelokuvansa. Perusleikkaus sujuu helposti ja ohjelmat ovat suhteellisen vakaita. Ohjelmat voivat myös olla helppokäytteisempiä kuin yllä olevat ammattiohjelmat, mutta hitaampia ja vähemmän vaihtoehtoja sisältäviä kuin luokan 1 ammattiohjelmat. (Olettaen että olet opetellut ne kunnolla!)
      Tähän luokkaan kuuluvat mm.

      Sony Vegas Pro (uusin versio 12, 480€)
      -melkein yhtä hyvä kuin luokan 1 ammattiohjelmat

      Adope Premiere Elements (uusin versio 12, tarjouksessa 68€)
      -Premieren pikkuveli

      CyberLink PowerDirector (uusin versio 12, $74)
      -4k-tuki, paljon efektejä, nopea

      Corel VideoStudio Pro X6 (70€)
      -4k-tuki, paljon työkaluja, motion tracking

      Sony Movie Studio Platinum 12 (61€)
      -Nopea, paljon siirtymiä ja efektejä

      Pinnacle Studio 16 (70€)

      Lightworks 11 (ilmainen)

      Näitä löytynee paljon lisää..

      Arvosteluja: http://www.pcmag.com/products/compare/1642?ids=256528,258041,232228,315792


      3. Kotivideoijan filminsiistijät
      Ilmaiset ja/tai huonot ohjelmat jotka ovat joko epäkäytännöllisiä kunnon leikkaamiseen (huono interface) tai kaatuilevat koko ajan. Nämä kelpaavat kyllä kotivideoiden leikkaamiseen, mutta vähänkin vakamissa leikkausprojekteissa aiheuttavat itkua ja hampaiden kiristystä kaatuilun tai huonon käytettävyyden takia. Lisäksi efektejä on usein vähän ja ne eivät ole kustomoitavissa.
      Mm.

      Windows Movie Maker
      Imovie (Mac)
      Kameroiden mukana tulevat videotyökalut
      AVS Video Editor yms........


      Muistakaa että videoeditointiohjelma on vain työkalu, kuten vasara. Vasaraa on joko mukava käyttää ja se toimii tai sitten ei. Rakennettavan talon hyvyyteen tai huonouteen vasaravalinalla ei ole merkistystä. Se on kiinni vasaran käyttäjän ammattitaidosta.
      Kaikkien videoeditoinitohjelmien "kuvanlaatu" on sinällään yhtä hyvä, ratkaisevaa on minkälaista materiaalia syötät ohjelmaan.

      • * * * * *

        Mistä Avid MediaComposerin saa alle tonnilla?

        Itsellä nyt on tietysti ilmaiseksi imuroitu, mutta se onkin eri juttu.


      • * * * * *
        * * * * * kirjoitti:

        Mistä Avid MediaComposerin saa alle tonnilla?

        Itsellä nyt on tietysti ilmaiseksi imuroitu, mutta se onkin eri juttu.

        ..ja vastaan heti perään itse, sillä Avidin sivuilla se näyttää olevan tuohon hintaan. Oli onpas hinnat laskenut.
        Suomilammilla v6.5 maksaa 1 995,00€ Alv 0% (alvilla 2 473,80€).


    • FireBoy04

      :-/

    • moi1

      no jos nyt mietitään nii videopad on aika helppo ja hyvä, kaiken lisäks ilmainen

      • Aloittelija

        Vinkkinä videoeditoinnin aloittelijoille huhtikuussa (2014) alkaa edullinen After Effects peruskurssi, vkl (2,,5 pv). Ks. ilmonet.fi , valitse opistoksi Vantaa ja hakusanaksi After Effects, katsominen ei vaadi kirjautumista. Näitä halpoja kursseja kun ei juurikaan ole tarjolla. Käsittääkseni ihan ammattilaisten paljon käyttämä.


    • patras/miksi

      Pitääkö olla paras, en tiedä mikä on paras tänään, vuoden kuluttua se on kuitenkin jo vanha ja pitäisi päivittää.

      Paras vaatii vähintään 32" hyvän näytön ja tehokkaan koneen, todennäkösesti paras ei pyöri alle 2000 euron uudehkolla koneella.
      Parasta pitää myös osata käyttää, sillä on hankala tehdä tavallisa perusvideoita sitä varten pitäisi olla perusohjelma.
      Tärkeitä on että osaa käyttää, eikä tuhannet erilaiset vaihtoehdot.

      Tavalliselle pulliaiselle on riittävän hyvä Pinnacle Studio 17 Ultimate.
      Eikä kannat tilata edes kokeiluversiota netistä, sillä minule ei tullut kaikkea ja latauksen täydellinen poisto oli hankalaa.
      Melko sopiva hinta, suosittelen ultimatea jos vähänkin on siihen varaa.
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/41849/dqqrm/Pinnacle-Studio-17-Ultimate-videoeditointiohjelmisto

    • TässäSulleVastaus

      Tässä ois muutama mahtava editointi ohjelma suosittelen erittäin paljon näitä:
      Sony vegas pro 13 Linkki: Ilmainen: http://www.sonycreativesoftware.com/download/trials/vegaspro
      ja maksullinen: http://www.sonycreativesoftware.com/vegassoftware. Sit toinen ohjelma Camtasia studio 8 Linkki: Ilmainen: https://signin.techsmith.com/?wa=wsignin1.0&wtrealm=https://www.techsmith.com&wctx=rm=0&id=passive&ru=/download/camtasia/&wct=2016-04-14T14:40:21Z&client_id=D5C6305A-38F2-4C73-A195-6626FC7B891D&trial=true

      ja maksullinen: http://shop.techsmith.com/store/techsm/en_GB/buy/productID.289432000


      Toivottavasti koitat kyseisiä ohjelmia :)

      Minun mielipiteeni: Minun mielestä Camtasia studio kahdeksan on helpompi oppia kuin Sony vegas pro 13 mutta Sony vegas pro 13 on mielestäni laadukkaampi Sony vegasiin voit katsoa tutoriaalin youtubesta (youtube.com) haet vain "3Karkki3 miten editoida sony vegasilla" hän osaa auttaa. Toivottavasti autoin :)

    • liianvaikeetaon

      Juu kun tälläinen jo vähän ikää saanut kokeili tuota camtasia ja sehän ei tukenut mpeg2 josta tehdään dvd lähti pois saman tien liian hankalat englannin tutorit ei jaksa tekniikka enkkua alkaa opettelemaan puhdasta suomea ei saa.Joo mulle riittää windows moviemaker ja kiintolevytallentimen perusleikkaus ja nimeysohjelmat.

    • tietäjätaitaja

      paras on tuo Magix movie edit pro

    • Kielitaidoton

      Moi. Onko mistään ostettavissa SUOMENKILISIN ohjein ohjelmaa??

      • Canonisti_____minäkin

        Mac'n mukana tuleva iMovie on suomenkielinen. Se riittää hyvin kotivideoihin ja YouTube materiaalin työstöön. Vähän videoita tekevälle se on varmasti helpoin opetella.

        Ensimmäiseksi rajat tulevat vastaan äänimaailman työstössä. Mac'n mukana tulee kuitenkin Garage Band ohjelma äänien työstöön.

        Teen videot (HD) nykyään nelisen vuotta vanhalla 27" iMac'llä ja mainitulla iMoviella. Se tuottaa teknisesti ihan riittävän hyvää tulosta minulle. Efkteissä se toki häviää pro ohjelmistoille, mutta on vastaavasti helppo oppia.

        Olen kokeillut myös 11" läppärillä editointia. Se ei ollut toimiva ratkaisu minulle, vaikka tiedän sitäkin tehtävän.


      • Canonisti_____minäkin

    • Jälkipolvien.kuvaaja

      On suomenkielinen Pinnacle Studio 16 -videoeditointiohjelmisto. Saa gigantista ja verkkokaupasta. tuo 16 riittää jo "kaikille" tavallisille, mutta on loppu.

      On helppo suomenkielinen aika fiksuja videoita saa melko pian aivan ilman ohjeiden lukemista.
      Minusta tärkeämpää on ohjelman osaaminen kuin sen suuret mahdollisuudet erilaisiin efekteihin.

      Ostaisin kyllä sian cd version jos on asema, koska ihme ja kumma kun ohjelman poistaa täysin ja lisäksi kaikki erilliset sen luomat tiedostot 2 kertaa vuodessa, siitä tulee paljon nopeampi. Resetointi Tiedostojen ja kaikkien muiden poistaminen ei auta ihan samaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2162
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      44
      1864
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1550
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      68
      1525
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1442
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1372
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1332
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe