Miten luokitellaan pedofiili ?

Teppiss

Eli pitääkö pedofiilin olla tietyn ikäinen, eli jotain 30v vai onko se vain siitä että hän käyttää useampaa lasta hyväksi ? Esim. jos 14v tyttö ja 24v mies seurustelisi, niin voidaanko häntä sanoa pedofiiliksi ?

6

979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on keskustelua

      mutta käsittääkseni pedofilia ihan käsitteenä tarkoittaa seksuaalisen kiinnostumisen kohdistumista lapseen, joka ei ole vielä saavuttanut sukukypsyyttä ja ulkoisia sukukypsyyden merkkejä (karvoitus, rinnat tytöillä jne). Siinä mielessä myös esimerkiksi teini-ikäinen, joka on seksuaalisesti kiinnostunut lapsista, on pedofiili. Mitään ikärajoja ei siten tarvita.

    • sakaisin

      Pedofilia ja lapsiin kohdistuvat rikokset ovat eri teermejä. Median viljelee liikaa termejä pedofiili, pedofilia, pedofiilirinki jne...

      Rikoslaki ei tunne termiä pedofiili, koska se on psykologinen termi.

      Pedofiililla tarkoitetaan AIKUISTA, jonka seksuaalinen kiinnostus kohdistuu ALLE PUBERTEETTI-ikäisiin lapsiin. Puberteetti taas on jokaisella lapsella yksilöllinen, kuten muukin kehitys.

      Jokainen hyväksikäyttötapaus tulisi arvioida tapauskohtaisesti. Huomioitavaa on myös hyväksikäytön kohteeksi joutuneen lapsen henkinen ja ruumiillinen kypsyys, sekä tekijän tarkoitus ja tahallisuus.

      Kaikki pedofiilit eivät syyllisty lapsien seksuaalisen hyväksikäyttöön, vaan heille riittävät esim. pienistä lapsista otetut valokuvat sekä niiden katselu.

      Toisaalta, kaikki rikoslain perusteella lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyvät eivät ole pedofiilejä, vaikka "kohde" onkin lain silmissä alaikäinen, mutta ymmärtää kuitenkin kanssakäymistilanteessa tapahtuvan merkityksen. Huomioitava asia on myös molempien kypsyys ja henkisen kehityksen taso.

      -> HUOM tapaus Timpe. Minun mielipiteeni, tapahtunut ei tee Timpestä pedofiiliä. Laki määrittää sen mikä hän on. Teki kuitenkin väärin, mutta termeillä on tapana mennä sekaisin.

      Pedofiiliksi leimaaminen edellyttää tarkempia psykologisia tutkimuksia.

      Toivottavasti selkeni!

      • Maj-Lis

        Lääketieteellisestä tautiluokituksesta löytyy pedofilialle tarkat määritelmät. Esimerkiksi, että vähintään yli puolen vuoden ajan eiintyy toiveita tai mielikuvia seksisuhteesta lapsen kanssa. Pedofiili voi olla siis, vaikkei syyllisty tekoihin. Yleensä haaveilu johtaa tekoihin, jos niitä haaveita ruokitaan esimerkiksi lapsipornolla tai sitten järjestyy sellainen tilaisuus, jossa haaveet voivat realisoitua. Taipumus on läpi elämän kestävää ja aikuisina lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneistä on aloittanut tällaisen toiminnan jo murrosiässä.

        Pedofiili ei ole koskaan päässyt seksuaalisessa kehityksessä aikuisen tasolle eikä pysty muodostamaan tervettä ja vastavuoroista suhdetta aikuiseen kumppaniin.

        Taudinkuvaan liittyy myös esim. ihastus lasten vaatteisiin ja muuhunkin lapsiin liittyvään rekvisiittaan. Kyse on addiktiosta. Kyse on yleensä myös siitä,että pedofiili toimii hyvin suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti luodaksen ensin lapseen luottavaisen ja hyvän suhteen ja sitten pikkuhijaa alkaa käyttää lapsen luottamusta hyväkseen ja tekeekin hänelle pahaa. Pedofiili selittää toimintaansa sillä, ettei se vahingoita lasta, että se on hyväksi lapselle ja että heidän suhteensa on tasavertainen ja lapsi on ollut suostuvainen tekoon. Syyllisyyttä he eivät tunne teoistaan. Toimintaan liittyy petos lasta ja ympäristöä kohtaan. Monissa tapauksissa tällainen henkilö on lasten keskuudessa suosittu ja hyvin leikkisä ja taitava käsittelemään lasta.

        Kirjallisuudessa pedofiileista on tehty monenlaisia luokituksia liittyen heidän toimintatapaansa.

        Osa lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneistä ei ole pedofiileja. Heillä esim. seksuaalikumppanin puute voi johtaa siihen , että he järjestävat lapsen kumppanikseen tai sitten esim. Kaukoisämmatkalla sortuvat lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kun lapsia on siellä tarjolla.

        Se on kuitenkin selvää, että lapsi ei ole koskaan kyvykäs antamaan suostumustaan tai kieltäytymistään mihinkään seksuaaliseen suhteeseen. Vastuun asiasta kantaa aina aikuinen. Laki on määritellyt suojaikärajat, jotka ovat perheen sisällä korkeammat. Lapsen kokemus seksuaaliseta häirinnästä tai -hyväksikäytöstä jättää elinikäiset traumat ja murrosiäsä tai aikuisuudessa voi ratkaisevasti hunontaa hänen elämänlaatuaan ja pärjäämistään hyvin elämässä. Monet joutuvat kärsimään erilaisista psykkisistä ongelmista ja hakeutumaan terapiaan ongelmiensa kanssa. Myös lapsen oma seksuaalinen kehitys voi häiriytyä hyväksikäytön seurauksena.


      • Anonyymi

        Taidat olla täyspöljä. Älä yritä manipuloida ihmisiä ajattelemaan pedofiliasta jotain mitä se ei ole. Pedofilia on lapsen määräämistä, painostamista. pakottamista. manipulointia. Käytä aivojasi jos sinullakin ne kerran on. Täydellinen nollatoleranssi pedofilialle.


    • 14-vuotias on alaikäinen lapsi, ja vielä henkisesti kehittymätön sukupuolisuhteeseen.

      Pedofiilille 14-vuotias on liian vanha, ellei sitten ole reilusti ikäistään nuoremman näköinen.

    • Anonyymi

      *
      Heittelee ihmisiä tupakantumpeilla ja ruokkii rottia Espoon Perkkaalla osoitteessa Everstinkuja 6 C! Samaten hänen ystävänsä, joka ajaa kännissä Skoda Octaviaa, jossa on NIV-243 rekisterikilpi. Varokaa heitä, tekevät myös sabotaasia polkupyörille ja autoille. Pistävät nastoja lähialueen tieosuuksille, jotta koirat loukkaantuisivat. Ovat myös syylliset Espoon työvoimatoimistossa heitettyyn paskaan. Uhkailevat ohikulkevia lapsia ja päiväkoteja sekä tuntemattomia ihmisiä erityisesti polkupyörilijöitä pihallaan everstinkuja 6 C ihan avoimesti. Tämä siis Espoo ja Perkkaa!
      *

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe