kokemuksia napolista

italiafani

Monet kerrat olemme omatoimimatkailleet PohjoisItaliassa, liikkuneet junalla ja bussillakin.
Nyt kiehtoisi omatoimimatka Roomaan, Napoliin ja sinnepäin.
Onko kukaan varannut itse netistä hotelleja Napolista? Millaisia kokemuksia napolista muutenkin?

5

6643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Naples

      Napolista pelotellaan aina ihmisiä ja niin tekevät myös itse italialaiset. Joo, onhan sielläkin hyvä pitää siltät auki, järki päässä ja katsoa missä liikkuu ja milloin. Napoli vaan nyt on ehdottomasti paras paikka Italiassa ja olenkin käynyt siellä mooonta, mooonta kertaa. Kokemuksesta tiedän, että Napoli ei jätä ketään kylmäksi; sitä joko vihaa tai rakastaa. Se on suurten vastakohtaisuuksien kaupunki, hälisevä noidankattila jossa ensin näyttää siltä kuin kaikilla on suunnaton kiire kaikkialle. Pian kuitenkin huomaat että ei se ihan niin olekaan.
      Hotellin varaaminen netistä on ihan ok, mutta ei ehkä välttämätöntä. Katsos: Napoli ei ole mitenkään suuri matkailukaupunki ja siksi hotellin löytäminen ilman varaustakin on kohtuu helppoa. Jos olet valmis maksamaan hotelliyöstä noin 100€, niin ota hotelli Castell Nuovon lähettyviltä. Jos etsit edullisempaa, katso läheltä päärautatieasemaa. Kalliit hotellit taasen sijaitsevat rannalla sekä kukkulalla.
      Parhaat shoppailupaikat ovat mielestäni Via Toledolla sekä Via Umberton kieppeillä ja niiden sivukujilla.
      Via Toledon viesessä on mielenkiintoinen vanhan Napolin alue joka on kuin suoraan Fellinin elokuvista kapeine kujineen, mummoineen ja pyykkinaruineen. Sinne älä kuitenkaan mene pimeällä! Ole muutenkin tarkkana jos kujille uskaltaudut sillä skootterivarkaat vaanivat täällä turisteja.

    • on...

      ihana kaupunki mutta myös siellä on omat huonot puolensa esim. julkinen liikenne. asuin napolissa n. puoli vuotta ja mikä tulee aina välttämättä mieleen on kyllä se, että olen joutunut niiiin monta kertaa odottamaan seuraavaa bussia/tramia koska ne on ollut niin täysiä että en ole mahtunut mukaan. sattuuhan sitä muuallakin joskus ja lontoossakin saa välillä pitää todellakin puoliaan jos haluaa jatkaa matkaansa. tultiin kerran ischialta lomalta kaveriporukalla ja bussi oli niin täysi että hyvä jos pystyi hengittämään, edes suorassa ei pystynyt seisomaan. valitettavasti se oli ainoa bussi jolla me päästiin jatkamaan matkaa sillä kertaa joten oli pakko ahtautua: kiemurtelin tuskissani liian lähellä ovea (käytännössä nojasin siihen enkä pystynyt pitämään mistään kiinni) ja käteni jäi kerran bussin ovien väliin niin, että siinä oli seuraavat päivät sitten sellanen kiva puolen käsivarren kokoinen mustelma. onneksi en tippunut liikkuvasta bussista, kiitoksia paikalliselle poikaystävälle joka on guru näissä hommissa ja yritti parhaansa mukaan pitää mut matkassa...

      yksi elämäni kauneimmista hetkistä on ollut ehdottomasti se, kun kävin poikaystäväni kanssa ensimmäistä kertaa posillipolla ja näin koko napolinlahden... aivan mahtavaa!

    • Volcanic eruption

      Napoli on Italian p-reikä. Olemme käyneet Italiassa useissa eri kaupungeissa ja täytyy sanoa että Napolissa ei ole mitään kehuttavaa. Tai voisi se olla ihan hieno paikka jos siellä ei olisi niitä nykyisiä ihmisiä. Kadulla kulkiessa oiken tuntee miten sinua tarkkaillaan ja rahoihin halutaan kiinni. Hotellimme oli melko lähellä rautatieasemaa, joka oli todellakin virhe. Sitä melun, roskan, p**kan ja narkkareiden määrää. Satamatietä ja sen läheisyyttä kannattaa välttää ja siellä liikkua vain taksilla. Siellä meidät ryöstettiin kertaalleen (olimme selvinpäin ja keskellä päivää isolla tiellä). Ruoka on halpaa mutta tämä "todellinen" italia tarjoaa sen muovisilla puutarhatuoleilla istuttaessa kertakäyttöastioista paskan hajussa vilkkaan tien vieressä. Napolissa parasta on tiet joka suuntaan pois sieltä. Lähiseuduilla on mahtavan näköisiä paikkoja joita ei voi mitenkään verrata tuohon italian häpeätahraan. Huom. jos menet napoliin niin ota huomioon että poliisiasemat eivät ole auki joka päivä. Kuten päivänä jona meidät ryöstettiin. En suosittele kannattamaan kaupunkia turismilla ennen kuin se hoitaa asiansa kuntoon ja tekee siitä turvallisen ja viihtyisän paikan myös turisteille. Go Vesuvius, do it again.

    • tjutju

      Napoli on kaunis kaupunki. Ei tosin kannata majoittua aseman seudulle. Olen kävellyt Napolissa useita kertoja yksin aamuisin, päivisin, iltaisin ja öisin. Koskaan en ole tuntenut oloani yhtään uhatummaksi kuin esimerkiksi Helsingissä. Koskaan en ole tullut ryöstetyksi eikä koskaan ole mitään taskuistani viety.

      Ruoka on halpaa, hyvää ja erityisesti laadukasta. Tietenkään ei kannata mennä syömään paikkaan, joka tarjoaa aterian muovisilla puutarhatuoleilla nautittavaksi kertakäyttöastioista paskan hajussa vilkkaan liikenteen keskellä. Ruokapaikan saa luonnollisesti myös Napolissa valita ihan itse.

    • fan italiana

      tjutjun kanssa samoilla linjoilla, ei Napoli ole yhtään sen kummempi kuin muutkaan isot kaupungit. Kun vertaan esim Marseilleen, voin todeta Napolin paljon turvallisemmaksi, toki en yömyöhään yksin menisi ihan jokaiseen kaupunginosaan, mutta kyllä se on aika arveluttavaa Hesassakin vaikka assan tienoilla. Napolissa on paljon nähtävää, se on edullinen niin ruoan kuin ostostenkin suhteen, ihmiset ovat ystävällisiä, muttei tyrkkyjä. Oma suosikkimajapaikkamme on ollut Santa Chiaran nurkilla, eikä mitään ongelmia ole koskaan tullut vastaan - jopa taksit ovat olleet luotettavia. Olisikohan omissa asenteissa jotain korjattavaa, jos ahistaa - ja jos ahistaa, jätä väliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe