Kortisoni janottaa

ja pissattaa..

Meillä on hauvalla kortisoni-kuuri meneillään. Nyt 9 päivää on syöty ja annosta on pienennetty 2 kertaa tässä ajassa. Vielä on pari viikoa jäljellä ja kerran vielä annosta pienennetään. On aivan uskomatonta miten koiraa janottaa tuo lääkitys! Lääkäri kyllä sanoi, että janottaa, mutta en ollenkaan osannut varautua tällaiseen. Miten muilla on mennyt kortisonikuurien aikana tuon juomisen kanssa? Me joudutaan käymään 3-4 tunnin välein pissalla (yöllä myös), kun koira juo, juo, juo ja juo. Vesikuppi on vähän väliä tyhjillään. Mietin vaan, että koskahan tää alkaisi helpottamaan. Ei ole koirallekkaan kivaa, kun se ei haluaisi mielellään edes näillä pakkasilla mennä ulos ja kuitenkin kokoajan joudutaan käymään. Sisällekkin välillä tiputtelee pissaa, kun on niin kova hätä vaikka oltaisi juui oltu ulkona...JA sitten kun ei vielä osaa pyytää selvästi ulos.. :( Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia.
JA myös ruokahalu kasvoi lääkityksen ansiosta entisestään. Nyt ulkona popsitaan jo kakkaakin, kun kotona ei ole kokoajan ruokaa tarjolla...Light-ruokaa kävin ostamassa että voin antaa vähän enemmän päivässä, mutta tuohan söisi vaikka hevosen.

7

8914

Vastaukset

 • Itse en kyllä antanut koirani aikoinaan juoda ja syödä normaalia enempää kortisoni kuurin takia, eläinlääkärikin käski annostella veden saantia niin, ettei se ylitä hirveästi koiran normaalia määrää, mitä se yleensä juo. Vesi annettiin pienissä erissä päivän aikana.

  • koiralle ikävää, kun ei saa vettä vaikka on ihan kauhea jano? Itse ainakin jos ajattelen että en esim. yöllä sais vettä ja suu on ihan kuiva niin ei tuntuisi kivalta...
   Ruoan nyt vielä ymmärtää, että sitä ei anneta normaalia enempää kun koira kuitenkin pärjää, mutta tuo veden rajoittaminen särähtää minun korvaani.


  • se ole kirjoitti:

   koiralle ikävää, kun ei saa vettä vaikka on ihan kauhea jano? Itse ainakin jos ajattelen että en esim. yöllä sais vettä ja suu on ihan kuiva niin ei tuntuisi kivalta...
   Ruoan nyt vielä ymmärtää, että sitä ei anneta normaalia enempää kun koira kuitenkin pärjää, mutta tuo veden rajoittaminen särähtää minun korvaani.

   Siksi vettä annettiin pienissä erissä, aina kun koira halusi ja kyllä se kestää sen pienen janon tunteen, kun yrittää esim. Aina keksiä muuta huomioitavaa, kun koira pyytää vettä ja on sitä pikkuisen saanut. Eihän se koira sitä vettäkään tarvi enempää, kuin normaalisti, ei se liika veden juontikaan ole hyväksi.
   En tiedä onhan tämäkin yksilöllistä, mutta meidän koiralla meni ihan hyvin näin ja ell. Tosiaan kielsi antamasta vettä niin paljon kuin koira juo.


 • haittapuoli on juuri tuo älytön jano ja sitä myöten myöskin tiheämpi pissimisen tarve.
  Oma koirani painoi reilut 20kg ja vettä kului miltei pari litraa vuorokaudessa, enemmänkin olisi saattanut mennä jos kuppia olisi täytetty enemmän. Pissimiskäyntien väli oli pahimmillaan vain reilu pari tuntia!
  Vaikka annosta pienennetään tuo jano/pissi-rumba helpotti ainakin meillä vasta kun lääkitys lopetettiin(pari päivää viimeisen lääkkeen ottamisesta, kun lääke ei enää vaikuttanut).
  Kortisoni-kuuri on tosi kiusallinen sekä koiralle että omistajalle. Ainakin meillä koira häpesi että oli joutunut pissimään sisälle(aina ei ollut mahdollista päästää koiraa tarpeeksi tiheästi pihalle). Myös oma pinna alkoi olla tiukalla jatkuvan ulkonaravaamisen ja lattioiden kuuramisen takia...
  Meillä kortisoni aiheutti janon yltymisen lisäksi myös lihasjäykkyyttä, joka vaikutti koiran liikkumiseen. Tämä lihasjäykkyys ilmeni vasta kuurin loppuvaiheessa ja jatkui hieman kuurin loppumisen jälkeen.
  Ruokahaluun en huomannut kortisonilla olevan mitään vaikutusta, koirani oli aina ollut perso ruualle.

  Jaksamista sekä sinulle että koirallesi ja toivotaan että kuuri myöskin todella tepsii vaivaan, jonka takia se on koirallesi määrätty. Meillä kun kortisonin käytöstä ei sitten loppujen lopuksi ollut edes mitään hyötyä.

 • tasapainottamaan elimistöä kortisonikuurin aikana. Ehkä juuri tuo kakin syöminen onkin oire siitä, että koira yrittää luontaisesti tasapainottaa omaa ruuansulatuselimistöään. Naudanmaha nim.om. raakana annettuna saattaa vaikuttaa samoin, kuulemma!

  • Meillä syödään koko loppuelämä kortisonia ylläpitolääkityksenä kun muu ei auta!!Annos on onneksi hyvin minimaalinen. Ruokahalu on kasvanut kyllä huimiin mittoihin ja toisten elukoiden kakat maistuu myös tosi hyvälle ;)) Vettä menee mielestäni suht normaalimäärä. Syötän mm.mahaa mutta en oikeen osaa sanoa auttaako se kakansyöntiin sillä olen huomannut että lenkillä joku kakka maistuu kun taas joku kakka ei...valikoiva maku vissiinkin ))!!


 • Voi jukra. Sakemannilla menee vettä aivan tolkuttomasti ja pissaaminen tietysti sen mukaista. Veden saantia en ole rajoittanut, en ole uskaltanut. Ajattelin sen vaikuttavan jotenkin munuaisten toimintaan,. Annoksia pienennetään jo ja toivottavasti tuo kakan syöminenkin loppuu kun lääkkeet loppuu. HUH

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  144
  6111
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  160
  2448
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  34
  829
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  483