Argentiinalainen liha on maailman kuulua (tai ainakin siellä minne sitä viedään ja riittää) hyvyydestään, johtuen mm. siitä, että siellä lehmiä ei lihoiteta läskipalloiksi niinkuin esim. Pohjois-Amerikassa.
Eka matkastani on niin kauan, että kaikki on varmaan muuttunut näinä vuosina. Silloin aikoinaan keskustassa oli muistaakseni Pippo niminen halpa mutta hyvä ravintola, jossa tosiaan ruoka oli se pääasia ja pöytäliinaksikin repäisivät isosta rullasta paperiarkin. Oih niitä aikoja!
Mutta minkälaisissa paikoissa Buenos Airesissa syödään parhaat Bife de Lomot nykyisin?
Ravintola topic: Buenos Aires
5
1620
Vastaukset
- la renga
en tiedä. Oli kuppila mikä hyvänsä niin liha on aina parempaa kuin suomalainen sidostesukka. ja halpaa...
- Costanera
Buenos Airesissa olen käynyt Avenida Costanera:lla Aquellos Años nimisessä paikassa ( http://www.aquellosanios.com.ar ). Se on kaunis ravintola, ja tarjoilijat ovat pukeutuneet kuten tarjoilijoiden keskimääräistä paremmassa ravintolassa tuleekin. He liikkuvat vikkelästi ja ilmainen shampanjalasillinen on tuossa tuokiossa nenän edessä jos olet nyökännyt ¿Una copita de champán? -kysymykseen. Ja ruokalista tulee nahkakantisena siistin, uuden näköisenä käteen, samoinkuin viinilista. Miksi uuden näköisenä? No siksi, kun taas on pitänyt nostaa hintoja ja panna kaikki uusiksi, tietysti. Lihan hinnat ovat nousseet karkeasti sanottuna 1,5 tai 1,7 kertaiseksi parin vuoden aikana, kuulema. Mutta silti illallisen hinnaksi tulee noin 100 10 pesoa/kaksi henkeä tavallisine hyvine viineineen, jakamalla annokset ”Paillard de Lomo” ja erikoissalaatti ”Primavera”. (Tuo 10 pesoa on erikseen tarjoilijalle jätettävä 10% tippi! Älä jätä antamatta, koska siellä se on iso osa tarjoilijan palkkaa) Annokset ovat meinaan niin isoja, että jää syömättä yksin ainakin tavallisen kokoiselta ihmiseltä. Ja 110 pesoa tekisi tämän päivän kurssin mukaan n. 30 euroa, siis 15 euroa nuppi.
Monesti Buenos Airesin ravintoloissa annoksista onkin sanottu erikseen, että tarkoitettu kahdelle j.n.e. Yksin syödessä pitää olla tarkkana mitä tilaa. Helposti puolet jää syömättä. - rnordstrom
Hyvä paikka, mistä etsiä ravintolaa on www.guiaoleo.com.ar . Niillä sivuilla voi kävijät arvostella ravintoloita ja syöttää hinta- yms. tietoja omasta käynnistään.
Ravintoloita voi hakea nimen mukaan, alueen mukaan, keittiötyypin mukaan tai suoraan kartalta klikkaamalla kaupunginosaa.
Kävijä voi syöttää (muistaakseni) vain kerran puolen vuoden aikan jonkun tietyn ravintolan käynnin.
Hintatieto on keskiarvo kävijöiden valitseman aterian hinnasta. Hinta on pääruoka/persoona drinkki (ei alkoholijuoma) jälkiruoka. Kattaushinnasta ei sanota mitään mutta jos sellainen kerran on, laittaisin sen, koska se on kiinteä/persoona.
Katsoin kysymääsi Pippoa. Niitä löytyy nykyisin kolme ja yhdestä on tietoa tarpeeksi eli 9 kävijää raportoineet. Yhden hengen ruokailu näin laskettuna 14 pesoa/henkilö ( viini 10% koko summasta tarjoilijalle tippiä)
Tällähetkellä ravintoloita on 2110kpl. Nauttikaa kävijät. Itse en pääse näillä näkymin sinne. - nomad
ojo de lomo 4 senttia paksu, medium...en pysty kuvailemaan!!! Mutta tosiaan, upscale tuntuu olevan puerto madero uudet ravintolat, recoletassa myos hyvia paikkoja, ja tietysti lumoavassa San telmossa..
- nomad
Buffet de carne. Hilliton paikka 31-36 (n.8-9 euroa)pesoa ajankohdasta riippuen, vloput kalliimpia. Hintaan sis. mahtava tarjoilu, 2 salaattipoytaa, grilliherkut, pullo talon viinia (755cl)/kannu olutta/1l vetta ja jalkiruoka.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467625
- 334203
- 573705
- 503190
- 172866
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons652551- 542398
- 512378
- 402339
- 162276