Ravintola topic: Buenos Aires

Norre

Argentiinalainen liha on maailman kuulua (tai ainakin siellä minne sitä viedään ja riittää) hyvyydestään, johtuen mm. siitä, että siellä lehmiä ei lihoiteta läskipalloiksi niinkuin esim. Pohjois-Amerikassa.

Eka matkastani on niin kauan, että kaikki on varmaan muuttunut näinä vuosina. Silloin aikoinaan keskustassa oli muistaakseni Pippo niminen halpa mutta hyvä ravintola, jossa tosiaan ruoka oli se pääasia ja pöytäliinaksikin repäisivät isosta rullasta paperiarkin. Oih niitä aikoja!

Mutta minkälaisissa paikoissa Buenos Airesissa syödään parhaat Bife de Lomot nykyisin?

5

1567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • la renga

      en tiedä. Oli kuppila mikä hyvänsä niin liha on aina parempaa kuin suomalainen sidostesukka. ja halpaa...

    • Costanera

      Buenos Airesissa olen käynyt Avenida Costanera:lla Aquellos Años nimisessä paikassa ( http://www.aquellosanios.com.ar ). Se on kaunis ravintola, ja tarjoilijat ovat pukeutuneet kuten tarjoilijoiden keskimääräistä paremmassa ravintolassa tuleekin. He liikkuvat vikkelästi ja ilmainen shampanjalasillinen on tuossa tuokiossa nenän edessä jos olet nyökännyt ¿Una copita de champán? -kysymykseen. Ja ruokalista tulee nahkakantisena siistin, uuden näköisenä käteen, samoinkuin viinilista. Miksi uuden näköisenä? No siksi, kun taas on pitänyt nostaa hintoja ja panna kaikki uusiksi, tietysti. Lihan hinnat ovat nousseet karkeasti sanottuna 1,5 tai 1,7 kertaiseksi parin vuoden aikana, kuulema. Mutta silti illallisen hinnaksi tulee noin 100 10 pesoa/kaksi henkeä tavallisine hyvine viineineen, jakamalla annokset ”Paillard de Lomo” ja erikoissalaatti ”Primavera”. (Tuo 10 pesoa on erikseen tarjoilijalle jätettävä 10% tippi! Älä jätä antamatta, koska siellä se on iso osa tarjoilijan palkkaa) Annokset ovat meinaan niin isoja, että jää syömättä yksin ainakin tavallisen kokoiselta ihmiseltä. Ja 110 pesoa tekisi tämän päivän kurssin mukaan n. 30 euroa, siis 15 euroa nuppi.

      Monesti Buenos Airesin ravintoloissa annoksista onkin sanottu erikseen, että tarkoitettu kahdelle j.n.e. Yksin syödessä pitää olla tarkkana mitä tilaa. Helposti puolet jää syömättä.

    • rnordstrom

      Hyvä paikka, mistä etsiä ravintolaa on www.guiaoleo.com.ar . Niillä sivuilla voi kävijät arvostella ravintoloita ja syöttää hinta- yms. tietoja omasta käynnistään.

      Ravintoloita voi hakea nimen mukaan, alueen mukaan, keittiötyypin mukaan tai suoraan kartalta klikkaamalla kaupunginosaa.

      Kävijä voi syöttää (muistaakseni) vain kerran puolen vuoden aikan jonkun tietyn ravintolan käynnin.

      Hintatieto on keskiarvo kävijöiden valitseman aterian hinnasta. Hinta on pääruoka/persoona drinkki (ei alkoholijuoma) jälkiruoka. Kattaushinnasta ei sanota mitään mutta jos sellainen kerran on, laittaisin sen, koska se on kiinteä/persoona.

      Katsoin kysymääsi Pippoa. Niitä löytyy nykyisin kolme ja yhdestä on tietoa tarpeeksi eli 9 kävijää raportoineet. Yhden hengen ruokailu näin laskettuna 14 pesoa/henkilö ( viini 10% koko summasta tarjoilijalle tippiä)

      Tällähetkellä ravintoloita on 2110kpl. Nauttikaa kävijät. Itse en pääse näillä näkymin sinne.

    • nomad

      ojo de lomo 4 senttia paksu, medium...en pysty kuvailemaan!!! Mutta tosiaan, upscale tuntuu olevan puerto madero uudet ravintolat, recoletassa myos hyvia paikkoja, ja tietysti lumoavassa San telmossa..

    • nomad

      Buffet de carne. Hilliton paikka 31-36 (n.8-9 euroa)pesoa ajankohdasta riippuen, vloput kalliimpia. Hintaan sis. mahtava tarjoilu, 2 salaattipoytaa, grilliherkut, pullo talon viinia (755cl)/kannu olutta/1l vetta ja jalkiruoka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1423
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1215
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      102
      1044
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      954
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      928
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      843
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      814
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      794
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe