Ravintola topic: Buenos Aires

Norre

Argentiinalainen liha on maailman kuulua (tai ainakin siellä minne sitä viedään ja riittää) hyvyydestään, johtuen mm. siitä, että siellä lehmiä ei lihoiteta läskipalloiksi niinkuin esim. Pohjois-Amerikassa.

Eka matkastani on niin kauan, että kaikki on varmaan muuttunut näinä vuosina. Silloin aikoinaan keskustassa oli muistaakseni Pippo niminen halpa mutta hyvä ravintola, jossa tosiaan ruoka oli se pääasia ja pöytäliinaksikin repäisivät isosta rullasta paperiarkin. Oih niitä aikoja!

Mutta minkälaisissa paikoissa Buenos Airesissa syödään parhaat Bife de Lomot nykyisin?

5

1614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • la renga

      en tiedä. Oli kuppila mikä hyvänsä niin liha on aina parempaa kuin suomalainen sidostesukka. ja halpaa...

    • Costanera

      Buenos Airesissa olen käynyt Avenida Costanera:lla Aquellos Años nimisessä paikassa ( http://www.aquellosanios.com.ar ). Se on kaunis ravintola, ja tarjoilijat ovat pukeutuneet kuten tarjoilijoiden keskimääräistä paremmassa ravintolassa tuleekin. He liikkuvat vikkelästi ja ilmainen shampanjalasillinen on tuossa tuokiossa nenän edessä jos olet nyökännyt ¿Una copita de champán? -kysymykseen. Ja ruokalista tulee nahkakantisena siistin, uuden näköisenä käteen, samoinkuin viinilista. Miksi uuden näköisenä? No siksi, kun taas on pitänyt nostaa hintoja ja panna kaikki uusiksi, tietysti. Lihan hinnat ovat nousseet karkeasti sanottuna 1,5 tai 1,7 kertaiseksi parin vuoden aikana, kuulema. Mutta silti illallisen hinnaksi tulee noin 100 10 pesoa/kaksi henkeä tavallisine hyvine viineineen, jakamalla annokset ”Paillard de Lomo” ja erikoissalaatti ”Primavera”. (Tuo 10 pesoa on erikseen tarjoilijalle jätettävä 10% tippi! Älä jätä antamatta, koska siellä se on iso osa tarjoilijan palkkaa) Annokset ovat meinaan niin isoja, että jää syömättä yksin ainakin tavallisen kokoiselta ihmiseltä. Ja 110 pesoa tekisi tämän päivän kurssin mukaan n. 30 euroa, siis 15 euroa nuppi.

      Monesti Buenos Airesin ravintoloissa annoksista onkin sanottu erikseen, että tarkoitettu kahdelle j.n.e. Yksin syödessä pitää olla tarkkana mitä tilaa. Helposti puolet jää syömättä.

    • rnordstrom

      Hyvä paikka, mistä etsiä ravintolaa on www.guiaoleo.com.ar . Niillä sivuilla voi kävijät arvostella ravintoloita ja syöttää hinta- yms. tietoja omasta käynnistään.

      Ravintoloita voi hakea nimen mukaan, alueen mukaan, keittiötyypin mukaan tai suoraan kartalta klikkaamalla kaupunginosaa.

      Kävijä voi syöttää (muistaakseni) vain kerran puolen vuoden aikan jonkun tietyn ravintolan käynnin.

      Hintatieto on keskiarvo kävijöiden valitseman aterian hinnasta. Hinta on pääruoka/persoona drinkki (ei alkoholijuoma) jälkiruoka. Kattaushinnasta ei sanota mitään mutta jos sellainen kerran on, laittaisin sen, koska se on kiinteä/persoona.

      Katsoin kysymääsi Pippoa. Niitä löytyy nykyisin kolme ja yhdestä on tietoa tarpeeksi eli 9 kävijää raportoineet. Yhden hengen ruokailu näin laskettuna 14 pesoa/henkilö ( viini 10% koko summasta tarjoilijalle tippiä)

      Tällähetkellä ravintoloita on 2110kpl. Nauttikaa kävijät. Itse en pääse näillä näkymin sinne.

    • nomad

      ojo de lomo 4 senttia paksu, medium...en pysty kuvailemaan!!! Mutta tosiaan, upscale tuntuu olevan puerto madero uudet ravintolat, recoletassa myos hyvia paikkoja, ja tietysti lumoavassa San telmossa..

    • nomad

      Buffet de carne. Hilliton paikka 31-36 (n.8-9 euroa)pesoa ajankohdasta riippuen, vloput kalliimpia. Hintaan sis. mahtava tarjoilu, 2 salaattipoytaa, grilliherkut, pullo talon viinia (755cl)/kannu olutta/1l vetta ja jalkiruoka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      171
      3428
    2. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      154
      1929
    3. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      147
      1849
    4. Saran ökytyyli käänsi katseita.

      On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      159
      1784
    5. Nyt on aika laittaa parit selkoon.

      Onko pareja täällä. Laita kirjaimet kuka tykkää kenestäkin ?
      Ikävä
      77
      1634
    6. Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä

      Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall
      Maailman menoa
      348
      1609
    7. Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä

      En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m
      Ikävä
      81
      1449
    8. The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."

      Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut
      Tv-sarjat
      20
      1288
    9. Miksi ihmeessä?

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
      Ateismi
      25
      1199
    10. Ootko huomannut miten

      pursuat joka puolelta. Sille joka luulee itsestään liikoja 🫵🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      158
      1192
    Aihe