Ravintola topic: Buenos Aires

Norre

Argentiinalainen liha on maailman kuulua (tai ainakin siellä minne sitä viedään ja riittää) hyvyydestään, johtuen mm. siitä, että siellä lehmiä ei lihoiteta läskipalloiksi niinkuin esim. Pohjois-Amerikassa.

Eka matkastani on niin kauan, että kaikki on varmaan muuttunut näinä vuosina. Silloin aikoinaan keskustassa oli muistaakseni Pippo niminen halpa mutta hyvä ravintola, jossa tosiaan ruoka oli se pääasia ja pöytäliinaksikin repäisivät isosta rullasta paperiarkin. Oih niitä aikoja!

Mutta minkälaisissa paikoissa Buenos Airesissa syödään parhaat Bife de Lomot nykyisin?

5

1577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • la renga

      en tiedä. Oli kuppila mikä hyvänsä niin liha on aina parempaa kuin suomalainen sidostesukka. ja halpaa...

    • Costanera

      Buenos Airesissa olen käynyt Avenida Costanera:lla Aquellos Años nimisessä paikassa ( http://www.aquellosanios.com.ar ). Se on kaunis ravintola, ja tarjoilijat ovat pukeutuneet kuten tarjoilijoiden keskimääräistä paremmassa ravintolassa tuleekin. He liikkuvat vikkelästi ja ilmainen shampanjalasillinen on tuossa tuokiossa nenän edessä jos olet nyökännyt ¿Una copita de champán? -kysymykseen. Ja ruokalista tulee nahkakantisena siistin, uuden näköisenä käteen, samoinkuin viinilista. Miksi uuden näköisenä? No siksi, kun taas on pitänyt nostaa hintoja ja panna kaikki uusiksi, tietysti. Lihan hinnat ovat nousseet karkeasti sanottuna 1,5 tai 1,7 kertaiseksi parin vuoden aikana, kuulema. Mutta silti illallisen hinnaksi tulee noin 100 10 pesoa/kaksi henkeä tavallisine hyvine viineineen, jakamalla annokset ”Paillard de Lomo” ja erikoissalaatti ”Primavera”. (Tuo 10 pesoa on erikseen tarjoilijalle jätettävä 10% tippi! Älä jätä antamatta, koska siellä se on iso osa tarjoilijan palkkaa) Annokset ovat meinaan niin isoja, että jää syömättä yksin ainakin tavallisen kokoiselta ihmiseltä. Ja 110 pesoa tekisi tämän päivän kurssin mukaan n. 30 euroa, siis 15 euroa nuppi.

      Monesti Buenos Airesin ravintoloissa annoksista onkin sanottu erikseen, että tarkoitettu kahdelle j.n.e. Yksin syödessä pitää olla tarkkana mitä tilaa. Helposti puolet jää syömättä.

    • rnordstrom

      Hyvä paikka, mistä etsiä ravintolaa on www.guiaoleo.com.ar . Niillä sivuilla voi kävijät arvostella ravintoloita ja syöttää hinta- yms. tietoja omasta käynnistään.

      Ravintoloita voi hakea nimen mukaan, alueen mukaan, keittiötyypin mukaan tai suoraan kartalta klikkaamalla kaupunginosaa.

      Kävijä voi syöttää (muistaakseni) vain kerran puolen vuoden aikan jonkun tietyn ravintolan käynnin.

      Hintatieto on keskiarvo kävijöiden valitseman aterian hinnasta. Hinta on pääruoka/persoona drinkki (ei alkoholijuoma) jälkiruoka. Kattaushinnasta ei sanota mitään mutta jos sellainen kerran on, laittaisin sen, koska se on kiinteä/persoona.

      Katsoin kysymääsi Pippoa. Niitä löytyy nykyisin kolme ja yhdestä on tietoa tarpeeksi eli 9 kävijää raportoineet. Yhden hengen ruokailu näin laskettuna 14 pesoa/henkilö ( viini 10% koko summasta tarjoilijalle tippiä)

      Tällähetkellä ravintoloita on 2110kpl. Nauttikaa kävijät. Itse en pääse näillä näkymin sinne.

    • nomad

      ojo de lomo 4 senttia paksu, medium...en pysty kuvailemaan!!! Mutta tosiaan, upscale tuntuu olevan puerto madero uudet ravintolat, recoletassa myos hyvia paikkoja, ja tietysti lumoavassa San telmossa..

    • nomad

      Buffet de carne. Hilliton paikka 31-36 (n.8-9 euroa)pesoa ajankohdasta riippuen, vloput kalliimpia. Hintaan sis. mahtava tarjoilu, 2 salaattipoytaa, grilliherkut, pullo talon viinia (755cl)/kannu olutta/1l vetta ja jalkiruoka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe