Viisikymppinen

Tapu

Viisikymppinen mies on lähdössä toukokuussa kolmeksi viikoksi peruun. Yksin Packpacker- lomalle. Cusco ja Maccu Piccu pitäis nähdä. Vähän huolestuttaa tuo turvallisuuskysymys...
Olisko vinkkejä ?

4

1122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naisia

      Taskuvarkaat ym. ovat kai suurin vaara. Tai todennakoisin. Vahdi tavaroitasi. Kaupunkien kaduilla reppu mieluummin mahan paalla. Rinkan kanssa on tietysti vahan hankalaa :-) mutta siis vahdi tavaroitasi, junassa, busseissa ja asemilla. Jata kamat hotelliin. Ala ota opasta ja tiennayttajaa kadulta. Se on huijari ja ryovari. Tama siis turvallisuuden maksimointimielessa sanottu.

      Limassa ja muissakin kaupungeissa on vaarallisia alueita joissa ei kannata liikkua yksin edes paivasaikaan, ei ainakaan tavaroidensa kanssa.
      Limassa kylla parjannet Mirafloresissa, Keskustassa, Barrancossa ja San Isidrossa, muualle ei kai noin lyhyessa ajassa ehdikaan.

      Mutta varo niita katutyttoja. Ne on kaikki vaarallisia. Ne Mirafloresin keskuspuiston nurkillakin , Pizzakadulla (muista paikoista puhumattakaan) pyorivat naiset ovat kaikki vaarallisia. Ei ne ehka tapa mutta tavarasi vohkivat.


      Itsella ei ole ollut ongelmia taksien kanssa vaikka tunnen perulaisia naisia ainakin jotka eivat uskalla ottaa taksia kadulta vaan soittavat puhelintaksin. Itse ajelen ongelmitta...

      Cusco on normaalin jarjen mukaan kulkiessa yhta turvallinen kuin mika tahansa paikka...

      Sitten on tietysti viimeaikoina ollut paljon maantierosvoja jotka ryostavat pitkanmatkan busseja. Ei siita ehka kannata hirveasti huolestua, todennakoisyys etta se kohdalle osuu on kuitenkin aika pieni. Rosvot ovat olleet ahkerimpia viikonloppuisin yolinjoilla. Eli turvallisin bussimatka on arkipaivana valoisaan aikaan. Ikava kylla monet linjat ajetaan oisin.

      Itselle ei ole hirveita sattunut vaikka olenkin nyt jo kolmatta kertaa maassa ja taalla kulkenut yksin ainakin Cuscossa, Arequipassa, Ayacuchossa, Huarazissa ja missa viela...perulaiset tutut ovat kauhuissaan.

      • Tapu

        Juuri sellaisia vinkkejä kuin halusinkin ! Kiitos. Puhuin tänään yhden pariskunnan kanssa joka viime vuonna kierteli 4 viikkoa Perussa ja ylistivät ihmisten ystävällisyyttä. Heillä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia missään.


    • Back-packer

      Olimme Perussa kuukauden kiertelemässä ja mitäänongelmia ei ollut. Maassa oli tosin silloin(kin) levottomuuksia, aseellinen vallankaappausyritys jossa tapettiin poliiseja ja lisäksi joku muu isompi mylläkkä. Mielenosoituksia näkyi paljon. Siinä se sitten olikin.

      kun käyttää tervettä järkeä, ei Perussa ole vaarallista. Suurin riski ovat liikenneonnettomuudet, koska vuoristotiet ovat kapeita, sade on voinut huuhtoa osan tiestä mennessään ja kuskit ajavat kuin hullut. Yöbussin jos ottaa (pitkille matkoille kannattaa ehdottomasti ottaa) niin laadusta kannattaa maksaa. Hyvämaineisen ja turvallisen bussifirman matka maksaa enemmän kuin halpisbussit mutta mukavuus on myös huippuluokkaa. Penkit kaatuvat vuoteiksi ja niissä on hyvä nukkua.

      Missään kaupungissa emme kokeneet oloamme uhatuiksi, emme edes Liman vanhassa keskustassa. Tosin mieheni on sellainen isompikokoinen muskelikaveri, en tiedä oliko sillä vaikutusta asiaan. Mitään meiltä ei varastettu, mutta olimmekin tarkkoja tavaroiden suhteen. Vaatteisiin ompelin piilotaskut ja turvallisenkaan tuntuisessa paikassa ei tavaroita jätetty vaille vahtimista. Uimarannalla pakolliset tavarat oli otettava mukaan, esim. pieni määrä rahaa, silmälasit jne ja ne joutui jättämään rannalle kun meni uimaan. melkein aina löytyi joku ystävällinen paikallinen joka lupasi vahtia tavaroita, toki sitten pidimme silmällä tätä paikallista:) Liman uimarannoille ei kannata lähteä iltaisin käveleksimään ainakaan yksin eikä puoli omaisuutta mukana, useampi tarina kuultiin reissaajilta että oli tullu turpiin ja tavarat pöllitty.

      Vinkkinä: jos on aikaa, kannattaa tutustua Cuscosta käsin Sacred Valleyn saloihin moottoripyörän selästä. Ajoimme itse n. 200 km päiväretken ja kiersimme eri raunioita ja oli tosi hienoa. Kannattaa vain varautua siihen, että mutkan takana voi tiellä olla mitä vain: lampaita, aaseja, lehmiä, lapsia, koiria, bussi poikittain tiellä... Pyörän vuokra oli tosi edullinen, tosin me reissasimme sellaiseen aikaan, ettei turisteja plajoa näkynyt joten hinta oli halvempi kuin tavallisesti.

      Mukavaa matkaa, kysele lisää jos tulee mieleen jotain!

      • Tapu

        Tuo moottoripyörä onkin hyvä idea, minulla kun on sellainen kotonakin ! Ovatko tiet päällystettyjä ? Minkälaisen pyörän vuokrasitte ? Olen LonelyPlanetin kirjasta lukenut että asuminen hostelleissa ja pienissä hotelleissa on Perussa tosi halpaa. Pitääkö paikkansa ? Kerkesittekö käymään viidakkoalueella Andien toisella puolella ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1817
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1687
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      809
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe