Citroen DS/ID/CX harrasteautoksi?

ZB

Joo, tuollainen vanhempi matalalinjainen Citroen on alkanut kovasti kiinnostamaan harrastemielessä. Kyseisistä malleista on varmaankin mielipidettä suuntaan jos toiseenkin, mutta seuraaviin juttuihin jos saisi kommenttia:

-kuinka "vaikeita" harrastekohteita vanhat isot kissat on verrattuina muihin aikalaisiinsa? Kannattaako unohtaa suosiolla, jos aiempaa kokemusta auton laitosta ei kauheasti ole, joskin halua pakertamiseen kyllä löytyy...

-pahimmat hazardit em. malleja katsellessa? Mihin kiinnittää huomiota, ettei tulisi käviä ylläreitä?
Kuinka vaikeita em. ovat ylläpitää? Onko esim. Itä-Suomen alueella vireää merkkikerhotoimintaa?

5

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaapo

      Kyllähän varsinkin CX-mallia pidetään yleisesti melkoisena pommina. Rahaa saa kulumaan kunnostukseen aikamoisia summia. Toisaalta asiaa on liioiteltu melkoisesti - ainahan vanhaan autoon euroja saa palamaan.

      Jousitus ei ole mikään reisa, vaikka toisin väitetään. Moottori on erittäin kestävää laatua, 300 tonttua ilman remppaa ei ole mikään haave, siis vapaastihengittävälle koneelle.

      Helmapellit tykkäävät syöpyä, muttei tavallista enemmän nekään. Sähköhäikkiä löytyy, tosin tämä juttu perustuu vain kaverini 25 GTi Turbo 2:n oikkuihin.

      Naapurilla oli sitten DS, tämä kääntyvillä etulampuilla oleva viimeisen mallivuoden versio ennen CX:ää. Tuntui olevan jopa lujempi kuin CX, ruostekaan ei pesiytynyt pelteihin sitten millään.

      2-litrainen kone on hiukkasen altis kuumenemaan, tarkista kansipahvin kunto. Kaasarikoneissa on helposti väljää mekanismeissa, aiheuttaa käyntihäiriöitä. Takajarrut jumittavat helposti, paineentasausventtiiliä kannattaa herkistellä pidemmän seisonnan jälkeen. Tämä on kyllä yleisranskalainen ilmiö.

      Eipä niissä sitten ihmeempiä ole kuin vanhoissa autoissa yleensäkään. Osat vaan tuppaavat olemaan tyyriin puoleisia, mutta esim. Tampereella on yksi edukas mesta, keskittynyt kyllä enemmän 2CV:n osiin.

    • bx-ukko

      ettei vanhat ds/id:t ole sen lahompia kuin samanikäiset autot yleensä, eli yhtä lahoja. Eli peltiremppaan saa varautua. Sen verran tekniikkaan perehtyneenä sanoisin, että id/ds mallit ovat selväpiirteisimpiä vrt. CX:n.
      Osat ds/id malleihin ovat suht kalliita ja niitä ei löydy ihan jokapaikasta.
      Toisaalta, maksoihan auto aikanaan varsin paljon, lähes halvimman mersun luokkaa. Joten tähän suhteutettuna hinnatkin ovat sen mukaisia. Tosin eivät ne ihan maltaita maksa, riippuen mitä haluaa ja mistä.
      CX-mallit ovat taltioimisen arvoisia. Niitä saa suht halvalla helpohkoja kohteita.
      Valitsit minkä näistä tahansa, etenkin ds/id, saat tyyliä ja mukavuutta vailla vertaa.
      Linkkejä: www.sitruunapatonki.tk
      ja tässä hakusanaksi: automobile citroen r.y finlande

    • heh heh©

      Ensinnäkin liity ihmeessä tonne:
      http://groups.msn.com/sitruunapatonki/_whatsnew.msnw?pgmarket=fi-fi
      Ja selaile keskusteluja, sieltä löytyy paljon asiaa.

      Sanoisin CX:ien omistajana, että kyllä niitä löytyy aika pahojakin pohjaltaan, joskin myös hyviä. Ensinnäkin pohjarakenne on aika monimutkainen jossa on monia kohtia johon kurat keräytyvät ja ruostuttavat. Toiseksi jousituksen lepotilassa ne makaavat lähellä maanpintaa. Pidempiaikainen seisottaminen esimerkiksi heinikossa tai pehmeässä maassa aiheuttaa sen, että runkopalkit makaa maassa, siitä seuraa että ruostuu helposti, puhumattakaan että talvella pihalla säilytettäessä kerääntyy ympärille lunta ja alle jäätä joka sulaa alle lammikoksi ja taas pohja ruostuu entisestään. Eli kauan pihalla seisseet saattaa olla pahoja pohjastaan, vaikka olisivat nättejä päältä. Ei ne varmastikaan sen huonompaa peltiä ole kuin mikään muukaan, mutta rakenne on ruostumista suosiva. Kun löytää hyvän yksilön tai jos jaksaa/taitaa hitsailla, niin kyllä sen pystyy ehjänä pitämään kunnon suojauksella ja hoitamisella. Tekniikka ei aiheuta ihmeenpiä ongelmia jos työkalut pysyy käsissä ja osaa ja ymmärtää mitä korjausoppaassa lukee.

      Kaikenkaikkiaan hiton hieno harrastepeli! Käyttöautoksi en ihan varauksetta suosittelisi, jos tarkoitus on vain ajaa paikasta a paikkaan b mahdollisimman edullisesti. Mutta jos haluaa nähdä hiukan vaivaa mukavan matkustamisen eteen, niin, sanoisin sen olevan myös käyttöautona vaivan arvoista.

    • Anonyymi

      ONKS CX MALLIA PALJOA ENÄÄ LIIKENTEESSÄ
      ITSE NOSTAN CX 2200 JA 2400 MALLIT KORKEALLE

    • Anonyymi

      Näissä italialaisissa autoissa on tosi tyyliä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe