kylppärin vesueristys taloyhtiössä

Tietääkö kukaan, kuuuluuko taloyhtiön kustantaa vesieristys kylppäriin, kun tehdään remppaa? jotkut sanoo että kyllä , toiset on sitä mieltä, että se maksaa, joka tekee. Onko mitään lakipykäliä olemassa asiasta ?
Ilmianna
Jaa

15 Vastaustapitäisi saada korvaus vesieristeestä. Olen ensimmäinen kylppäriremontin tekijä yhtiössä, ja isännöitsijä sanoi, että periaatteessa taloyhtiö maksaa vesieristyksen (yhtiön edustaja tarkasti vesieristyksen). Nyt vain odottelen yhtiökokousta, missä esittää kuitit ja kulut, ja odottaa kuinka käy. Sääntöhän menee niin taloyhtiöissä, että asukas vastaa sisäpinnoista ja yhtiö pinnan alla olevista jutuista. Tärkeintä on tuo eristyksen hyväksyttäminen yhtiöllä!
Ilmianna
Jaa
Riippuu ihan tapauksesta. Jos kylppärissä on olemassa ehjät vesieristeet (muovimatto tai laatan alla vesieristys) ja ne rikotaan remontin teossa, niin miksi taloyhtiön pitäisi maksaa.. Jos taas on kyseessä vesivahinko tai vesieristys on vanha tai puuttellinen tai sitä ei ole ollenkaan, niin fiksu taloyhtiö maksaa vesieristeet ja asennustyön ja myös valvoo työn. Vastuu remontissa on kuitenkin tekijällä/teettäjällä eli remppahfirmalla ja osakkaalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Mikäli edellisestä remontista on kulunut aikaa, niin kyllä fiksu taloyhtiö maksaa vesieristykset tapauksessa kuin tapauksessa, sekä valvoo työn lopputuloksen. Hyvin tehty homma kuitenkin nostaa kiinteistön arvoa ja vähentää suurempia riskejä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itse itseään selventäen.. Siis yksittäisen osakkaan kylppärin tasonparannusrempassa (ei esim. vesivahinko) vastuu remontista on osakkaalla, vaikka taloyhtiö valvoisi remontin. Jos remppa tehdään taloyhtiön toimesta, vastuu tietty pysyy taloyhtiöllä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ainakaan minulla ei ollut ongelmaa. Taloyhtiö kustansi kylppärin lattian tasoituksen, vesieristeet ja työt, myös kostuneet saunan lämpöeristeet ja höyrynsulun.

Ihan järkevää, sillä talo on 1990 rakennettu ja vuotoja alkaa ilmaantua. Niitä korjaillaan sitte sitä mukaa, mutta korjaus ei ole todellakaan mitään luksusta.. Jos asukas tekee laatoitus remppaa, niin tässä yhteydessa taloyhtiö järjestää, valvoo ja maksaa eristykset.
Ilmianna
Jaa
Voi kuulua taloyhtiölle. Mutta mikä se taloyhtiö on ? Eikö kysymys kuuluisi paremmin niin että kuuluuko naapurien maksaa vesieristys.

Meillä ainakin tehtiin kylpyhuoneremontti omilla rahoilla, ei yhteiskunnan eikä naapurien rahoilla.
Ilmianna
Jaa
On pykälät. Osakas kustantaa kun kyseessä ei ole vaurion korjaus.
Ilmianna
Jaa
Ei kai kuulu mitenkään kustantaa.

Mutta hallitus voi tehdä päätöksen.

Minunkin asunnoisani omassa ja vuokratuissa on tehty monenlaisia päätölsiö.

Toisessa taloyhtiö teettää ja kustantaa,
vesieristyksen.
Eli kun ilmoitat, taloyhtiö purkaa vanhan ja vesieristää.
Senjälkeen voit itse laatoittaa.

Toisessa maksaa vain vesieristys tarvikkeet.

Toisessa maksaa tarvikkeet ja työn.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
.. ja hallitus maksaa eristeet omasta pussistaan, jos yksikin osakas älähtää..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On toki lakipykäliä ja riippumatta siitä mitä edelläolevat asiasta sanoo niin ei ole yhtä totuutta asiasta koska kustannusjako riippuu taloyhtiön noudattamasta vastuunjako käytännöstä.

Tuosta taloyhtiön ja osakkaan välisestä vastuu jakaumasta on olemassa yleinen suosituslinja jonka mukaan vesieristys kuuluu taloyhtiölle eli ei osakkaan kustannuksiin.Mutta pitää muistaa,että taloyhtiöllä voi olla myös tuosta linjasta poikkeava vastuu käytäntö.Nudatettava linja löytyy yhtiöjärjestyksestä.

Vaikka vesieristys kuuluisikin taloyhtiölle niin pitää muistaa kohtuu asioissa,Jos esimerkiksi remontoi pesutiloja säännöllisesti kun ei värit enää ole muotia niin ei ole kohtuullista vaatia joka kerta yhtiöltä korvausta vesieristeistä koska
nekin pitää laittaa usein kaakelien vaihdon yhteydessä.
Ilmianna
Jaa
Jos as.oy:n yhtiöjärjestyksessä on määritelty että vesieristyksen asennuksen kulut kuuluu osakkaan itse maksettavaksi, silloin osakas maksaa. Jos taas mitään tälläistä ei ole määritelty niin yhtiö maksaa.
Kaikessa tapauksessa yhtiöllä on oikeus vaatia että eristys laitetaan ja myös oikeus valvoa,että näin myös tulee tehtyä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vesieristyksestä on hyvä keskustella yhtiökokouksessa. Me olemme sopineet, että ei makseta, mutta jos joku veisi käräjille, joutuisimme maksamaan. Mikäli yhtiöjärjestystä muutetaan, silloin voidaan määrätä, että jokainen maksaa itse. Silloin asia on yksiselitteinen.

Sinänsä ilmaista se ei ole, vaikka taloyhtiö maksaisi, sillä yhtiövastikkeessa joudumme maksamaan yhtä sun toista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eikös se ole kaikkien etu,että jos jollain repsottaa kaakelit tai muovipinnat kylppärissä niin taloyhtiö tulis vastaan remontti kustannuksissa maksamalla vesieristeeseen saakka... Onkos se parempi vaihtoehto,että asukas antaa veden päästä rakenteisiin saakka ja sitten kuivatellaan sieltä sun täältä...ja sehän ei taidalla olla ilmaista touhua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Taloyhtiö ei saa maksaa vedeneristeitä ns. mukavuusremontin (vedeneristeissä ei ole vikaa) tekijälle, se on vastoin as.oy. lakia.

Jos vedeneriste pettää, silloin yhtiö maksaa vedeneristeen sekä myös laatat ja tarkastusmaksutkin.

Tässä on paljon tietämättömyyttä!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kylppärin vesueristys taloyhtiössä

Tietääkö kukaan, kuuuluuko taloyhtiön kustantaa vesieristys kylppäriin, kun tehdään remppaa? jotkut sanoo että kyllä , toiset on sitä mieltä, että se maksaa, joka tekee. Onko mitään lakipykäliä olemassa asiasta ?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta