Pariisi/Hotel Chopin

pariisitar

Miten onkoon kellään kokemusta Chopin hotellista? Olen Pariisin hiihtolomalla suuntaamassa, joten muitakin matkavinkkejä ois kiva saada esim. shoppailupaikoista budjettimatkailijoille. Niin ja vielä, miten ilman ranskan kielen taitoa tulee toimeen kaupungissa?

4

1012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pariisiin ihastunut

      Voin suositella lämpimästi. Pienehkö viihtyisä hotelli, jossa aitoa ranskalaista tunnelmaa. Hyvä, monipuolinen aamupala. Hyvä sijainti. Grands Boulevards metroasema ihan lähellä.

      Ystävällinen henkilökunta. Vastaanotossa puhuvat hyvin englantia, mutta öisin vastaanotossa olevat pojat eivät osanneet englantia. Mukava hotelli siksikin, että se on kävelykadun varrrella, jossa portit suljetttiin yöksi, oli rauhallista, vaikka sijainti on niin keskeinen. Sisään pääsi kelloa soittamalla, jos portti oli suljettu. Ainoa negatiivinen puioli oli, että ainakin meillä oli huone sisäpihalle päin, joten näkymät eivät olleet kovin kummoiset.

      Itse valitsimme hotelli Chopinin uudelleen, kun olemme taas menossa huhtikuussa Pariisiin juuri noista syistä. Mutta pidä kiirettä, paikat menevät nopeasti koska hinta-laatusuhde on hyvä. Varasimme matkan joulukuussa ja vain yksi huone jäi silloin vapaaksi.

      Kokemuksemme mukaan englannilla pärjää varsin hyvin, tosin muutamat ranskan fraasit on hyvä opetella ennen matkaa (tervehdykset, kiittäminen jne), saa ystävällisen palvelun.

      Ostoksilla kävimme La Defensen kaupunginosassa, jonne metrolla pääsee hyvin,eikä ollut pitkä matka. Siellä on isoja kauppakeskuksia ja mm. uusi riemukaari. Olimme edellisen kerran elokuussa 2003, jolloin oli alennusmyynnit. Oli oikea shoppailijan paratiisi ja aiomme mennä sinne nytkin.

      Jos olet Pariisissa viikon, kannattaa ottaa passikuva matkaan ja ostaa Carte Orange (pour une semaine=viikoksi), on kaikista edullisin metrokortti. Mutta se kannattaa ostaa vasta maanantaina, koska on voimassa ma-ma.

      Kävimme eka reissulla matkatoimiston tutustumismatkan, joka kattoi tavallisimmat nähtävyydet, opas oli todella hyvä, vuosia Pariisissa asunut nainen.

      Vielä tämmöinen hieman huvittava asia, että lauantaina ja sunnuntaina tupakkakaupat ovat suljettuja, oli todella työn ja tuskan takana saada ostettua tupakkaa. Ravintoloissa ja ruokakaupoissa ei tupakkaa myydä. Lukuisten kyselyiden jälkeen saimme ostettua sitä eräästä ravintolasta tiskin alta.Ihmeellistä niin isossa kaupungissa. Niin että jos tälläisen paheen omaat, varaa tarpeeksi tupakkaa mukaan.

      Antoisaa Pariisin matkaa!

      • pariisitar

        Mukava kulla että on tullut valittua mielyttävä paikka ja kiitos hyödyllisistä vinkeistä. Varsinkin tuo metrokortti vaikuttu käytännöliseltä. Miten sen saisi hankittua?


      • Kepiblanc
        pariisitar kirjoitti:

        Mukava kulla että on tullut valittua mielyttävä paikka ja kiitos hyödyllisistä vinkeistä. Varsinkin tuo metrokortti vaikuttu käytännöliseltä. Miten sen saisi hankittua?

        Senhän saa jo suomesta, matkatoimistosta.


      • Pariisiin ihastunut
        Kepiblanc kirjoitti:

        Senhän saa jo suomesta, matkatoimistosta.

        En oikein usko, että Carte Orangea saa ostaa Suomesta, koska kortti on tarkoitettu oikeastaan pariisilaisille. Mutta sen ostaminen metroasemalta onnistui ihan hyvin. Kun laitoit valokuvan tiskiin ja pyysit Carte Orangen, sait lipun, johon sitten liimasit valokuvasi, taisi olla jokin tarrasysteemi. Sen kummempaa kielitaitoa ei tarvinnut. Voi olla että Suomesta saa ostaa Paris Visite-kortin, mutta se on kalliimpi kuin Carte Orange. Ja kannattaa tosiaan ostaa vasta maanantaina, niin on pidempään voimassa. Tai riippuu tietysti siitä minä viikonpäivänä menet Pariisiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3799
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2367
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2095
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1999
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      414
      1418
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1170
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1145
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      75
      1027
    Aihe