kastepöytä

katbe

Millainen ja kuinka korkea kastepöydän pitää olla? Ihan ruokapöytä vai käykö matalampi esim. sohvapöytä? Täytyykö liinan olla pöydän peittävä?

5

9279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kommentoi jälleen

      Siitä lähdetään, että toimitaan niillä varusteilla, mitä perheestä löytyy, juhlavuuden kärsimättä.

      Sohvapöytä käy mainiosti. Olen urani aikana nähnyt monenlaisia kastepöytävirityksiä kodeissa baaritiskistä alkaen ;). Papin ja vauvaa sylissään pitävän kannalta on tietysti mukavaa, jos kastemalja ei ole kovin matalalla, mutta yleensä malja on helppo ottaa käteen ja kastaa vauva ihan selkä suorana seisten.

      Pöydän ei siis tarvitse olla iso pinta-alaltaan. Pöydälle pitää mahtua kastemalja, raamattu ja kynttilä ja mukavaa on, jos siinä on kukkiakin. Minusta on kaunista ja juhlavaa, että liina peittää koko pöydän. Tarvittaessa kauniin liinan saa ihan valkoisesta lakanastakin kun sen hyvin silittää.

      • äitee +4

        Suurin osa muuten tykkää että tuoleja on tarjolla myös kummeille ja vanhemmille jos seremonia kestää kauan. Sylikummi väsyy varsinkin vähän vanhemman lapsen pitämiseen.

        Yksi kummeista voi nostaa maljan lapsen pään alle jolloin toimitus juhlavampi kuin kaikkien kumarassa kykkiessä..

        Kastemaljaa on kiva koristella, mutta papin kannalta lienee mukavinta että sinne ei sirotella mitään sekaan ja vesi on lämmintä, vauva tykkää siitä enemmän kuin pappi..

        Pään kuivaamiseen on hyvä olla pieni valkea liina vaikka nenäliina tms ja samalla pappikin kuivaa kätensä ennen kirjaansa tarttumista..

        Raamattu on yleensä ja useimmiten kummi saa antaa lukunäytteen.

        Kynttilän tulisi olla valkoinen ja palamassa. Sillä on oma symboliikkansa ja siitä sytytetään kastekynttilä joka kannattaa muistaa sammuttaa toimituksen jälkeen ettei pala kerralla loppuub.

        Kukat paitsi koristavat pöytää kuvaavat myös elämää jne ja siksi niitä yleensä myös on.

        Toisinaan näkee että pöytä on sukupuolen mukaan väritetty kynttilää myöden, mutta kannatta pitää mielessä että kyse on toimituksesta jossa asioilla on oma merkityksensä ja symboliikkansa kastemekosta alkaen. Ei siis ole ihan sama asia miten homma hoidetaan..

        Moni myös luulee että tutti on pannassa, mutta meillä ainakin tutti on saanut olla ja vain siunausten, kasteen yms toimitusten ajaksi pappi sen nappasi pois pöydälle.

        Monessa paikassa pappi tulee käymään ja kertoo omista toiveistaan jne ja samalla tilaisuus selkenee teille. Meillä toi jopa laulujen sanatkin!


    • vxvxvxz

      Lasta voi kasteen aikana vaihtaa sylistä toiseen, kastetoimituksen voi tarvittaessa keskeyttää jos lasta täytyy syöttää. Tutti kannattaa pitää lähellä. Jos lapsi ei viihdy selällään, turha kiusata lasta pitämällä häntä niin, pystyssäkin hän voi seurata juhlaa itsekin.

      • cgsfdgdh

        Nimimerkillä muutamien satojen kastejuhlien kokemuksella ;)

        Eikä se pitkä juttu ole, 15-30 min.


      • Näinpä näin

        Heh, itse olin serkusten tuplaristiäisissä toisen vauvelin sylikymmina. Tämä toinen serkuksista nukkui sylikumminsa sylissä kuin nukke, vaaleanpunainen rusetti kauniisti helmaa pitkin laskeutuen, kun taas oma kummilapseni ei viihtynyt pitkällään lainkaan vaan vatkasin häntä aina tilaisuuden tullen pystyasennossa naama punaisena, mikä edes hieman hiljensi volyymia :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 118
      2444
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2257
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2011
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe