Valkosipulinkynnet

Ymmy

Voiko näitä vetää raakana sellaisenaan? Kaverini väittää että vihlovat munuaisia jos raakana vetää. Ajattelin että jos palasina nielen näitä kynsiä veden kanssa (en pure, niin eivät ala haista suussa).

Piti ostaa kapseleita mutta paketti jota tutkin ilmoitti että ne kapselit on sokerilla myrkytetty. Toinen kaupan valmiste puolestaan maksoi aivan sairaasti.

(Hiivan häätöön suunnittelen.)

14

7442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valkosipulin frendi

      Ettäkö ottaisi munuaisiin, enpä ole koskaan kuullutkaan!?
      Mulla joskus otti tai siis poltti vatsaan, mutta ei enää.
      Syön aina kynnen/kaksi, kun olen tulossa kipeeksi ja myös kun olen jo kipeä, se autta flunssaan, ainakin mulla on helpannut.

    • Lemu.

      Eihän niitä nyt palasina kannata nieleskellä, sillä eihän silloin valkosipulin ainesosat pääse kunnolla imeytymään. Kapselit ovat humpuukia. niissä on valkosipulia vain nimeksi.
      Oikeassa olet, että raakaa valkosipulia ei pidä pureskella, ellei halua haista kuin kärpän raato. Kannattaa ostaa pihtityyppinen puserrin, jolla murskaa kynnen hienoksi vesilasiin, päälle kylmää vettä, ja nielaisee murskeen pureskelematta. Tai sitten hienontaa kynnen hienoksi silpuksi veitsellä, ja sama kuvio. Jos valkosipulia käyttää näin raakana joka päivä, haju alkaa tulemaan jo ihollekin - ei kiva. Eli silloin tällöin vain.
      Valkosipulilla tutkitusti on antibioottisia ominaisuuksia.

      • Ymmy

        Kärpän raato... Tuo oli hyvin murjaistu!

        Söin ihan ohuina siivuina eilen (kun en vastauksia tänne ajoissa saanut), ja täytyy sanoa että tuli lievä ahdistus, yöllä alkoi rinnasta hieman puristaa. Ehkä ruoansulatushäiriö, kun en mikään sydänvikainenkaan ole. Taitaa olla liian raakaa kamaa minulle sellaisenaan, varmaan parempi laittaa ruokaa.

        Vieläkin maku suussa vaikken edes purrut.

        Tai sitten se "ahdistus" on jotain taistelun ääntä kun sipuli tappaa siellä hiivaa. TOIVOTTAVASTI tappaa!


      • Lemu.
        Ymmy kirjoitti:

        Kärpän raato... Tuo oli hyvin murjaistu!

        Söin ihan ohuina siivuina eilen (kun en vastauksia tänne ajoissa saanut), ja täytyy sanoa että tuli lievä ahdistus, yöllä alkoi rinnasta hieman puristaa. Ehkä ruoansulatushäiriö, kun en mikään sydänvikainenkaan ole. Taitaa olla liian raakaa kamaa minulle sellaisenaan, varmaan parempi laittaa ruokaa.

        Vieläkin maku suussa vaikken edes purrut.

        Tai sitten se "ahdistus" on jotain taistelun ääntä kun sipuli tappaa siellä hiivaa. TOIVOTTAVASTI tappaa!

        Illalla otettuna raaka valkosipuli voi viedä yöunet. Eikä koskaan tyhjään vatsaan, sillä voi tulla närästyksen tyyppinen olo. Vain päivällä, ja aterioinnin jälkeen.
        Noista lisävaivoista huolimatta kannattaa käyttää raakana, on sen verran hyvä luomulääke.


      • Ymmy
        Lemu. kirjoitti:

        Illalla otettuna raaka valkosipuli voi viedä yöunet. Eikä koskaan tyhjään vatsaan, sillä voi tulla närästyksen tyyppinen olo. Vain päivällä, ja aterioinnin jälkeen.
        Noista lisävaivoista huolimatta kannattaa käyttää raakana, on sen verran hyvä luomulääke.

        Selvä... Tässä päivälläkin alkoi vielä hirveä kipu vatsassa, kuin puukko olisi työnnetty läpi. Hellitti kun heittäydyin pitkäkseni.

        Ehkäpä kumminkin vetelen valkosipulit ihan ruoan seassa. Päivällä.


      • varmaan
        Ymmy kirjoitti:

        Selvä... Tässä päivälläkin alkoi vielä hirveä kipu vatsassa, kuin puukko olisi työnnetty läpi. Hellitti kun heittäydyin pitkäkseni.

        Ehkäpä kumminkin vetelen valkosipulit ihan ruoan seassa. Päivällä.

        tuli siitä,että nielit palasina,aikamoinen homma ruuansulatukselle.Eivatsa tykkää jos ravinto ei ole hienonnetua.Eli ruuansulatuskipuja.Oletkos varmakaan,miten huonosti sulavaa valkosipuli voi olla.Kannattaa murskata ja vaikka laittaa lautaselle ja kuumaa keittoa päälle,anna muhia sen aikaa kun keitto jäähtyy sopivaksi syödä.Murskatustahan ne tärkeät aineet imeytyy nopeamminkin.


    • pizzakokki

      tuosta valkosipulin "tuoksusta" sanoisin (kokemuksen syvällä rinta-äänellä), että kun syöt valkosipulia JOKA PÄIVÄ, -ei mitään hirveitä määriä, vaan kynsi-pari päivittäin,
      niin 100% varmasti kukaan ei tiedä sinun sitä syövän lainkaan enää kuukauden kuluttua. -eli se ei todellakaan haise jatkuvasti käytettynä.....vaan auta armias kun pidät viikonkin tauon, ja sitten syöt - niin johan on lemu valtaisa..........
      En tiedä, mikä sen selitys on, mutta kannattaa kokeilla, kai se elimistö jotenkin "tottuu" tms.
      mutta tämä on pelkkää faktaa, ei olettamusta !
      ps. on muuten lisäksi hemmetin hyvä ja halpa antibiootti

      • kokki

        Kysymys:

        onko marinoitu valkosipuli purkissa yhtä terveellistä kuin raaka vai häviääkö siinä valkosipulin taika? :)


      • Ymmy

        Vautsi, jännä juttu... Harmi etten millään varmaan keksi mitään ruokaa jokaikiselle päivälle johon sitä voisi lisätä, ellen sitten tosissaan vedä murskattuna. Onneksi siippa ei inhoa valkosipulin hajua, joten sikäli kyllä voisi tuota kokeillakin!

        Itseäni kyllä inhotti joskus vuosia sitten valkosipulikermaperunoiden haju aivan kuvotukseen asti, kun kumppani niitä veteli sikana eli jatkuvasti. Luulen kyllä että se oli se kokonaisuus mikä siinä inhotti, ei pelkkä v-sipuli.

        Niinkuin joku sanoi että ruoansulatus ei välttämättä kestä viipaleina, niin se on varmasti totta. Pari päivää tuon kipuepisodin jälkeen sain kahta kauheamman rintakivun, ja en ollut nauttinut edellisenä iltana/yönä sen kummallisempaa kuin kilohaileja öljyssä. Öljy on ennenkin aiheuttanut minulle kipuja rintaan - taitaa olla tuo sulatuspuoli taas vähän huonommassa kunnossa siis.


      • pizzakokki
        kokki kirjoitti:

        Kysymys:

        onko marinoitu valkosipuli purkissa yhtä terveellistä kuin raaka vai häviääkö siinä valkosipulin taika? :)

        vannon kyllä raa`an valkosipulin nimeen,
        mutta tietty marinointi tuo "vaihtelua ruokapöytään".
        neuvoisin kuitenkin marinoimaan valkosipulit itse,
        silloin tietää mitä syö. (valmiiksi maroinoiduissa käytetään valitettavan usein hieman "viallisia", esim. jo kuivahtaneita kynsiä, ja niistä ainakin on ne parantavat aineet kuivahtaneet myös)

        ps. esim ikea myy valkosipulin puristinta jossa voi musertaa kynnen kuorimatta ----> kuori jää puristimen sisään ja se ihana herkullinen ja terveellinen massa tulee "soseena" ulos.


      • pizzakokki
        Ymmy kirjoitti:

        Vautsi, jännä juttu... Harmi etten millään varmaan keksi mitään ruokaa jokaikiselle päivälle johon sitä voisi lisätä, ellen sitten tosissaan vedä murskattuna. Onneksi siippa ei inhoa valkosipulin hajua, joten sikäli kyllä voisi tuota kokeillakin!

        Itseäni kyllä inhotti joskus vuosia sitten valkosipulikermaperunoiden haju aivan kuvotukseen asti, kun kumppani niitä veteli sikana eli jatkuvasti. Luulen kyllä että se oli se kokonaisuus mikä siinä inhotti, ei pelkkä v-sipuli.

        Niinkuin joku sanoi että ruoansulatus ei välttämättä kestä viipaleina, niin se on varmasti totta. Pari päivää tuon kipuepisodin jälkeen sain kahta kauheamman rintakivun, ja en ollut nauttinut edellisenä iltana/yönä sen kummallisempaa kuin kilohaileja öljyssä. Öljy on ennenkin aiheuttanut minulle kipuja rintaan - taitaa olla tuo sulatuspuoli taas vähän huonommassa kunnossa siis.

        luulen, että rintakipusi/närästyksesi aiheuttaa pikemminkin öljy tai kovin öljyiset tuotteet kuin valkosipuli.....
        kerroin muuten jo "kokillekin" tuossa ed. että esim ikea myy kivaa puserrinta jossa voit murskata valkosipulin kynnen kuorimatta - helppoa ja hauskaa.
        ps. mitäpä jos murskaisit päivittäin kynnen aamiaisleivällesi ? silloin et tarvitse "lotrata" sitä joka ruokaan:)))


      • Ymmy
        pizzakokki kirjoitti:

        luulen, että rintakipusi/närästyksesi aiheuttaa pikemminkin öljy tai kovin öljyiset tuotteet kuin valkosipuli.....
        kerroin muuten jo "kokillekin" tuossa ed. että esim ikea myy kivaa puserrinta jossa voit murskata valkosipulin kynnen kuorimatta - helppoa ja hauskaa.
        ps. mitäpä jos murskaisit päivittäin kynnen aamiaisleivällesi ? silloin et tarvitse "lotrata" sitä joka ruokaan:)))

        Sen ekan kivun edellä en ollut nauttinut öljyisiä tuotteita, joten sillä kertaa kai ne palaset häikkäsivät.

        Mutta jatkossa tosiaan käytän puserrinta, sellainenkin talosta löytyy!

        Oliiviöljy kumma kyllä ei oireita aiheuta, siinä lillutettuja sardiineja voin syödä vaivatta...


    • valkosipuliherkkuni

      on: kevytleviä puoli purkillista kokonainen valkosipuli murskattuna, mukaan mausteita...hiven mustapippuria ja aromisuolaa. Sit vaan leivän päälle....NAM NAM!!!

      • ihan

        että, pikku tilkka oliiviöljyä, niin sekoitus käy paremmin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      108
      6927
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      4441
    3. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      48
      3846
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      48
      3522
    5. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      51
      3518
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      189
      3465
    7. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      24
      2969
    8. Nainen vinkkinä sulle!

      Jos laitat selvän tunnisteen niin kutsun sinut n*ssittavaksi.
      Tunteet
      67
      2674
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      47
      2507
    10. Hei seksikäs

      Upottava katse sinulla ja tiedät sen.
      Ikävä
      13
      1904
    Aihe