Mitä uskaltaa syödä kuubassa?

Liinu

Oletteko uskaltaneet syödä kaikkea Kuubassa? Jäätelöä? Salaatteja? Maitokahvia? Jäitä? jne.. Ainakin itse olen saanut sellaisen vaikutelman, että Kuubassa hygienia on vähän sitä sun tätä. Mutta olen päässyt myöskin sellaiseen käsitykseen, että näissä All Inclusive-hotelleissa ruoat ovat hyviä ja verrattain puhtaita (ainakin verrattuna esim. joihinkin katuravintoloihin). Oletteko uskaltaneet syödä näissä 'tasokkaissa' (all inclusive) hotelleissa kaikkea? Onko kokemuksia ruoan puhtaudesta Aurinkomatkojen hotelleissa Havannassa PLAZA ja Guardalavazassa COSTA VERDE?

9

3999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuri sieltä palannut

      Olimme Joulun - Uudenvuoden Playa Costa Verdessä ja söimme kaikkea mitä oli tarjolla. Ei minkäänlaisia ongelmia. Kaikki ravintolat ovat erittäin siistejä ja hygieniataso on korkea.
      Ei Castrolla ole varaa päästää Cuban mainetta repsahtamaan turistikohteena.
      Nämä hallituksen omistamat hotelliravintolat ovat tiptop.
      Plazassa asuin 2 vuotta sitten ja söin kaikkea mitä tarjolla oli, hyvin kokemuksin. Myöskin muissa ravintoloissa Havannassa tuli syötyä silloin eikä ilmennyt mitään ongelmia.
      Huonolla tuurilla saattaa sairastua Suomessakin, ainoan kerran elämässäni kun olen saanut salmonellan se tapahtui Helsinkiläisessä tunnetussa ravintolassa !
      Muista joka aterian päälle kahvin kanssa Tumma Rommi ilman jäitä ja Colaa, pitää vatsan kunnossa ! Tai kaksi rommia :)

      • turiset

        kyllä hygienia taso on aivan eri luokkaa kuubassa kuin täällä härmässä. täällä pitää ottaa pullo pöytäviinaa aterian päälle että pysyy pöpöt loitolla. raakana.


    • Tico Tico

      Itse olen syönyt kaiken maailman katukojuista ostamaani pöperöä ja hyvin olen voinut. Välillä olen toiminut ties mikä bakteerin tai meduusan isäntänä mutta lääkekuurilla niistäkin on aina selvitty. Jos turistiripuli on iskeäkseen niin sen voi saada vaikka viiden tähden hotellista. Itse asiassa pahimmat vatsataudit olen saanut juuri näistä "huippuhotellien" ravintoloista! Ripuli lähtee ripuloimalla ja oikeilla tropeilla katoaa yleensä vajaassa päivässä.

      Jos välttämättä haluaa rajoittaa ainutlaatuisia makuelämyksiä niin kannattaa pitäytyä pelkästään kuumennetussa tai rasvassa paistetussa ruuassa. Kehoitan kuitenkin nauttimaan kaiken maailman sapuskoista sekä ottamaan mukaan hyvän ja tehokkaan lääkesatsin. Neuvottele tropeista lääkärisi/apteekkarisi kanssa. Turha arkuus ja basillikammo pois sillä usein ne makuelämykset ovat matkan parasta antia!

      • Havanna ja Varadero tammiku...

        Tulimme juuri Kuubasta. Maa ei ole mikään kulinanrististivaltio mutta nälkään ei myöskään kuoltu eikä vatsatauteja saatu. Varaderossa hotelli villa cuba erittäin siisti. Rantabaarissa grillattiin päivällä ihan kuin meillä kesällä :kanaa, makkaraa. hampurilaisia, jäitä oli joka drinkissä ja pakasteesta otettu jäätelö hyvää siis ei huolta.
        Havannassa tilanne vaihteleva, joten kannatta katsoa vähän tarkemmin mitä syö!


    • chiquita

      Juomaksi kannattaa käyttää kaupasta ostettua pullotettua vettä. Olen kyllä itse kodeissa oleillessani juonut aina ihan kraanavettä... Ei kuitenkaan aina niin miellyttävin seurauksin... ;)

      Yleisesti hygieniaan liittyen kannattaa muistaa, että esim. hotellien ulkopuolella on varsin tavallista, että vessoissa ei ole pöntössä istumarengasta, ei peiliä, paperia, vesihanaa..... joten omaa paperia kannattaa pitää matkassa ja ehkä ns. savetteja, että saa kädetkin puhtaiksi.
      Ja huom: Kuubassa wc-paperit yms. yleensä heitetään roskikseen pöntön vieressä, ei pönttöön. Tukkeutumisvaara.

    • Zede

      Ravintoloissa ja kaduilta. Mitään ei ole koskaan tullut. Pahimmillaan vatsa on ollut vain löysällä. Kadulta syödessä kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

      Tosin en voi sanoa missä olisi turvallista tai missä ei, koska niin kuin täällä on sanottu ripuli voi tulla missä vain. Pääsääntö kuitenkin on, että hotellit hoitavat asiansa hyvin.

      Kuubalaisten luona olen myös juonut vettä niin kuin chiquita kertoi tehneensä, mutta se on ollut aina keitettyä enkä ole saanut mitään.

      Jäätelöä on syöty hirmuiset määrät erilaisissa paikoista. Ensimmäisen reissun jälkeen muuten luin ulkoasiainministeriön sivulta, ettei jäätelö suositeltaisi syötäväksi. Onneksi en lukenut etukäteen...;)

      Ja lopuksi tietoisku.Katupitsat tarjotaan pahvipalan päältä rasvaa tihkuvina..;) Hinta ei päätä huimaa, n.15 kuubalaista pesoa.

      • chiquita

        Joo, tuosta vedestä. Asuin sen verran aikaa paikallisissa oloissa, että ei tullut edes keitettyä vettä: söin ja join samoja juttuja kuin kuubalaiset ja sanotaan nyt vaikka, että koskaan ei ollut vatsa kovalla...hehe

        Lähinnä se veden keittäminen jäi siksi, että ei se muukaan hygienia ollut niin loistavaa, joten ei paljon olisi auttanut, vaikka olisi sen veden keittänytkin....


    • HeliEster

      Terveisiä Kuubasta! Palasimme juuri eilen Aurinkomatkojen Kuuban kiertomatkalta. Ensimmäisen viikon kiersimme Itä-Kuubaa syöden kaikkea eri ravintoloissa. Toisen viikon vietimme Playa Costa Verde-hotellissa. Katuravintoloista emme tosin missään vaiheessa syöneet.
      Seurueestamme yksi sai kiertomatkan aikana lievän vatsataudin ja kaksi vasta toisella viikolla hotellilla. Saivat tehokkaan lääkityksen, joten loma ei keltään mennyt kuin pariksi päiväksi osaksi pilalle. Käsihygieniasta kannattaa tietenkin huolehtia esim. ostamalla apteekista käsihuuhdetta. Myös ennen matkaa aloitettu maitohappobakteerikuuri auttaa vastustamaan erilaista bakteerikantaa. Sairastumisessahan ei välttämättä ole kyse epähygieenisyydestä vaan erilaisesta bakteerikannasta kuin mihin olemme tottuneet. Apteekista saatava Imodium auttaa myös pieneen oireiluun.
      Mielestäni matkasta kannattaa nauttia turhia pelkäämättä ja nautintoihin kuuluvat myös erilaiset ruuat ja juomat. Juomaveden ostimme pulloissa, hampaat pesimme kraanavedellä.
      Matkalla ollessamme saimme kotimaasta viestin, että nuorimmaisemme oli vatsataudissa!!!!

    • Kuubassa söin kaikkea mahdollista enkä saanut vatsatautia. Olin aloittanut Lacto seven pillerit paria päivää ennen matkaa. Aurinkomatkojen ko. hoellit ovat tasokkkaita ja ruoka todella hyvää. All inclusive paikassa ruokaa on tarjolla liikaakin; japanilaiseen ravintolaa suosittelen menemistä vaikka Kuubassa ollaankin. Todella hienolle matkalle olet lähdössä. Kuubalaiset ovat ystävällisiä, iloisia ja ilmosto on suomalaiselle mitä parhain. Itse nautin joka hetkestä lomallani Kuubassa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      252
      2463
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      186
      1572
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1396
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1123
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1119
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    Aihe