Uskaltaako enää matkustaa Lähi-itään?

epäröijä

Islamilaisissa valtioissa on vime päivinä poltettu ahkeraan Tanskan, Norjan ja myös Ruotsin lippuja. Suomea ei ilmeisesti ainakaan vielä ole yhdistetty Tanskasta lähteneeseen pilapiirrosjupakkaan.

Uskallatko pohjoismaalaisena enää matkustaa Lähi-itään, mikäli tilanne jatkuu samanlaisena?

8

2010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sapeli

      mä ainakin muutin matkakohteeni pois lähi-idästä.
      ja tästä lähtien en koskaan kanna rahojani muslimimaihin.pilkkaahan nekin meidän jumalia ja poltetaanko me niitten lippuja ja muuta.enpä ole kuullut.ite ne vouhkaa jostain tyhjänpäiväsistä huumori kuvista.no nehän näkyy olevan niinkun aasinsa hirnutaan ja potkitaan joka suuntaan.ja äö. on sama aasin kans paitsi aasit on viisaampia.no jospa se bush-setä tekis jonku lopullisen ratkasun koko lähi-itää aatellen.ei olis enään lähi-idän ongelmia...

    • matkustamisesta
      • xxxxx

        UM on aina "pyytänyt" kansalaisia varovaisuuteen muslimimaissa, ei se pelkästään tämän pilapiirrosjutun tuomaa varoittelua ole. Ja esim Arabiemiraattien kohdalla mainitaan tuoreimmassakin tiedotteessa että "turvallinen matkailukohde" joten eipä ruveta hysteerisiksi vielä.

        Tosin aina on mahdollisuus sattua ja tapahtua, kotiportaillakin.


    • mina taalla vaan

      oon asunu israelissa lahella jerusalemia yli viis kuukautta eika mitenka poikkee arabienka suhtautuminen ainaka minuun taalla...siis ihan perusvaaleelta skandilta naytan. edelleen kuljen muslimikorttelin basaareilla ilman etta vihamielista suhtautumista tulis (yks mies vaan oli hiukan viilea ostoksia tehdessani kun luuli etta tanskasta olen...). en sitten tieda muista maista mut taalla en ees tietais koko jupakasta ellei suomesta ois minua informoitu :)

    • Morwen

      Lähi-itä (ja Pohjois-Afrikka) on aina ollut varsinainen ruutitynnyri, mutta isäni työn takia olen käynyt "varsin paljon" ko. maissa. Tämä Muhammed-jupakka on vain yksi uusi asia lisäämään vettä myllyyn, eivätkä kaikki muslimit nytkään vihaa pohjoismaalaisia. Suuri osa heistä on palveluammateissa, ja he tietävät, että Pohjoismaista tulee usein melko rikkaita asiakkaita.

      Itse en pelkää enkä ole koskaan pelännyt mitään kansaryhmää - ei sellaiseen ole varaa kun matkustaa paljon. Oma asenne tietysti myös vaikuttaa. Jos matkustaa ajatellen että "kun te poltitte Tanskan lippuja niin minäpä raapustelen timanttiveitsellä teidän kauppojenne ikkunoihin Muhammed-pilapiirroksia", voi olla varma, että vastaanotto ei ole kovin miellyttävä.

      En osaa ilmaista asiaani selkeämmin, mutta itse en voisi kuvitella jättäväni yhtä osaa maailmasta tutkimatta vain siksi, että minun hotellini voidaan pommittaa hajalle. Se on yhtä hölmö ajatus kuin että "en matkusta, koska lentokone voi pudota". Tietysti pommi-iskuja tapahtuu nykyään useammin kuin ennen, mutta oikeasti todennäköisyys osua sen alle on pienempi kuin kuolla kotona tapaturmaisesti.

      Ja käyttäytymällä ystävällisesti ja kohteliaasti, saa yleensä ystävällistä käytöstä takaisinkin. Suomessa me olemme kaukana Lähi-idästä ja meitä olisi helppo vihata, mutten usko kansalaisuudella loppujen lopuksi olevan väliä, jollemme satu olemaan diplomaatteja.

    • kypros

      oli ihan ok paikka, kun viikko sitten olimme siellä, eikä meitä katsottu kieroon. Voi olla ,että ei ollu niin muslimipaikka, niin saatiin olla rauhassa Suomalaisia :)

      • elba

        Kypros on Euroopan Unionin jäsenmaa ja siellä on valtauskontona kristinusko, joten ei ehkä ollut "niin muslimipaikka"...


    • Oletteko aivan varmoja?

      Oletteko te nyt aivan varmoja mistä puhutte ? Viestini tulee pari vuotta myöhemmin, mutta kuitenkin esimerkiksi Dubaissa harvemmin aletaan kantaa kaunaa pohjoismaalaista kohti, sillä he jopa melkein palvovat meitä !
      En voi tietysti luvata mitään sillä esimerkiksi Saudi Arabia on aika tiukka maa näiden asioiden suhteen, mutta muuten anteeksi vain puheenne on täyttä roskaa...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      334
      3310
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2053
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1642
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1467
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1346
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      82
      1088
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1081
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      83
      1043
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      149
      915
    Aihe