Pianolakkaus

Vertek

Eliskäs, olen ihan itse tehnyt kaiuttimet ja valmistusmateriaalina käytin jalopuuta.
Olen ainakin itse tyytyväinen saamaani jälkeen ja nyt kun kaiuttimet on pintakäsittely valmiudessa niin haluisin mahd. hyvän lopputuloksen.
Eli kaiuttimet on normaali hyllykaiuttimien kokoiset ja jos kellään on tietoo niin missä kuka ja paljon maksais PIANOLAKKAUS tai RANSKALAINEN KIILOTUS?
Ja muitakin nasevia pinnoitus vaihtoehtoja otetaan vastaan. Ja siainti o pääkaupunki seutu.
Kiitän

12

12607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rahaa japaljon

      noi on käsitöitä ja käsityö maksaa.täälläpäin noin 30e/h ja tuskin siellä ainakaan halvemmalla.

      puusepät tekee,soittokierros vaan.

      • tuo on

        Voi juma, vain 30€/h, tuohan on tosi halpaa, kun ottaa huomioon, mitä tosta jää käteen.
        Itse kyllä otan ainakin 60€ tunnilta pianolakkauksesta, sillä työmäärä on omaa luokkaansa, mikäli halutaan oikein menetelmin tehty pinta.
        Niin tuohon hintaan tulee sitten raaka.aineet lisää, sillä lakkaa ei saa valmiina, vaan teen sen alkuperäisten ohjeiden mukaan. Osa materiaaleista hankalahkoja saada ja hiukka epäterveellisiäkin.


      • Sakari
        tuo on kirjoitti:

        Voi juma, vain 30€/h, tuohan on tosi halpaa, kun ottaa huomioon, mitä tosta jää käteen.
        Itse kyllä otan ainakin 60€ tunnilta pianolakkauksesta, sillä työmäärä on omaa luokkaansa, mikäli halutaan oikein menetelmin tehty pinta.
        Niin tuohon hintaan tulee sitten raaka.aineet lisää, sillä lakkaa ei saa valmiina, vaan teen sen alkuperäisten ohjeiden mukaan. Osa materiaaleista hankalahkoja saada ja hiukka epäterveellisiäkin.

        Kiinnostaisi maalata huonekalu upeaksi kiiltävän mustaksi, kuten vanhat pianot/flyygelit. Tikkurila neuvoi että miranolia - eivät taida tietää mitään. Mitenköhän homma hoidetaan ?


      • puupinta
        Sakari kirjoitti:

        Kiinnostaisi maalata huonekalu upeaksi kiiltävän mustaksi, kuten vanhat pianot/flyygelit. Tikkurila neuvoi että miranolia - eivät taida tietää mitään. Mitenköhän homma hoidetaan ?

        Miranol on hyvä vaihtoehto ruiskulla vedettynä. Vieläparempi olisi automaalaamoon vieminen.


    • coobee

      Kun olet tehnyt jalommasta puusta jos jälki on hyvää jo ennen pinta käsittelyä, niin omasta mielestä parafiini öljyä tai vastaavaa pintaan niin tulee huomattavasti paremmat kuin lakalla, matta muttta kuitenkin kiiltoa.

    • raindog

      sopii kaikkeen ja hyvin. Ihan lakkamaista kiiltoa ei kyllä sillä saa.

      • ei sitten

        lähellekkään pienolakkausta


    • maalta!

      Automaalarit taitavat olla yhteiskuntamme taitavimpia maalaajia. Jokin kaunis lakka tms jota vetelevät autojenkin pinnoille. Siellä on myös muita värejä tai jopa puumaaleja. Ellei muuten niin vie miranolia tms kuuluisaa maalia ja oleellista on pölyttömyys, korkealaatuinen ruiskujärjestelmä jne.

      Puusepät vetelee bilteman 100e ruiskulla tai jopa pensselillä verstaassaan viereisessä varastossa (pölyä).

    • hankkinut

      värisilmäliikkeestä myrkky ohenteista teollisuuslakkaa. Sitä ruiskulla ensin pari kertaa ja joka välissä siklillä ja teräsvillalla puusta nousevat nököt pois. Sitten pintalakkaa runsaasti pari kolme kertaa. Varo ettei valu, sitten annat kuivua kunnolla. seuraavaksi rättiin tai kiilloituslaikkaan hieman lakan ohennetta ja kiillotat (puleeraat) pinnan kiltäväksi. Itse olen päässyt näin todella kiiltävään lopputulokseen. Muista, että pohjat täytyy olla kunnolla tehty, pienetkin naarmut peilaavat....ja pöly näkyy herkästi. Kyllä puusepätkin osaa, samoin kuin automaalaritkin, on vaan nykyaikana vaikeaa löytää sellaista, jolla olisi oikeasti aikaa ja mielenkiintoa paneutua hommaan kohtuukustannuksia.

      • ArSi

        Epoxsi lakoista löytyy erittäin korkea kiiltoisia lakkoja, joita voidaan kiillottaa laikoilla peilipinnoiksi. Mutta epoxi lakoissa pitää huomioida materiaalin kosteusvaihtelut. Elämätön lakka ei sovi yhteen kosteuteen reakoivan materiaalin kanssa. Ehkä se kuitenkin toimisi levyrunkoisissa kajareissa. Danis oil on öljyvahaseos, jonka saa myös peilipinnaksi kiilloitettua. Vaatii vain paljon työtä ja kärsivällisyyttä. Mutta on en arvoinen. Aivan oma lukunsa on vielä japanilaiset luonnon lakat. Niiden käsittämätön kiilto ja silkkisyys on todella hienoa, mutta erittäin vaikea toteutetta suomessa.

        On ikävää että eräät ovat saaneet jostain käsityksen, ettei puusepät pysty tekemään hyviä pintakäsittelyjä. Voidaanko näin puhua yleisesti, jos asian tuntemus on rajallinen ja ei ole ollut mahdollista tutustua hyvään käsityölaatuun suomessa(en tarkoita Iskua tai Askoa). Onneksi automaalareille riittää maalattavaa omalla alueellaan. Nissanin hinnalla kun ei Audia saa, on tyydyttävä siihen mitä keltainen pörssi tarjoaa.


      • Puuseppo

        Uskonpa että puusepillä olisi aikaa ja mielenkiintoa ko. töihin mutta kun asiakkaat eivät ole halukkaita maksamaan kun kaikki pitäis saada ikean hintaan.


    • Lakkasinko

      Teinkö nyt sitten ihan väärin, kun ensin petsasin itsetehdyn kaapin ja sitten lakkasin sen kiiltävällä kalustelakalla? Ensimmäisen lakkakerroksen hioin 240 abranetillä kevyesti. Toisen - neljännen kerroksen vedin ensin siklillä suoraksi ja sitten hioin himmeäksi. Viides kerros olikin jo todella suora, eli puun syyt näkyy lakan läpi, mutta heijastus on kuin peili. Minusta näyttää ihan hyvältä, vaikka työtapa ja aineet olikin ihan väärin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe