gallubbi

taivaasta

1.onko taivas sinulle luterilaisen näkemyksen mukainen eli maasta sinä olet tullut ja maahan sinä olet menevä kunnes sinut herätetään..etc.?

2.vai pakanallinen näkemys enkeli tai "kummitus" olentona taivaassa?

3.onko sinulla inkarnaationäkemys?

4.ja mitä kuvittelet tekeväsi ikuisuuden taivaassa?

6

464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elisant

      Puhutaan hetki Taivaasta, ja siitä mihin kuoleman jälkeen uskon tapahtuvan.

      1. Toki ihmisruumis maatuu kun se maan lepoon siunataan, mutta henki ei kuole. Se jatkaa eteenpäin kohti seuraavaa tasoa, jota voitanee Taivaaksikin kutsua.

      2. Ihmisistä ei enkeleitä tule, eikä päinvastoin. Ja minusta tämä perusasia on hyvä muistaa ja pitää selkeästi erossa yleistyksistä. Minä uskon, että ihmisen sielu on näkymätön, hajuton, väritön ja mauton mutta silti hyvin todellinen ja olemassaoleva. Lähinnä miellän sen energiaksi.

      3. Uskon siihen, että omassa elämässään jokaisella on oma Tarkoitus ja Opetus, jonka joutuu oppimaan. Joskus se onnistuu ja useimmiten ei. Sielut jatkavat vaellusta, ja toisinaan vanhat sielut syntyvät uudelleen. Tämä näkyy toisinaan lapsista, jotka ovat syntyneet paljon ikäistään vanhempina ja suhtautuvat maailmaan jo paljon vakavammin, sillä elämänviisaudella, jonka he ovat joskus aikaisemmin hankkineet. On olemassa myös nuoria sieluja, joiden kiertokulku on vielä alussa, kesken, ja he taas käyttäytyvät ihmisinä aivan toisin.

      4. Ikuisuus on pitkä aika maallisessa mielessä, mutta tuolla jossain on mielestäni erilainen aikakäsitys. Ikuisuus voi tuntua pieneltä hetkeltä siellä. Ja sitten kun kiertokulku on päättynyt, opetukset opittu ja tarkoitus saavutettu, niin kenties, aivan vain kenties, sielut yhdistyvät jossain yhdeksi ja palaavat kotiin. Oli se koti missä tahansa, jokaisella uskonsa mukaan.

      Pieniä ajatuksia näin yöllä kun kello on kohta kaksi ja pitäisi jo nukkua. Jos vain uni tulisi. *hymy*

    • Crispus

      Lyhyesti

      1. Luterilainen näkemys ei käsittääkseni ole ihan sellainen, että kuolemassa vaivutaan tiedottomuuteen, kunnes viimeisenä päivänä herätetään (jos sitä nyt tarkoititkaan kirjoituksellasi, ehkä adventistien näkemys on sen suuntainen). Luther on eräs henkilö, joka on erittäin perustellusti ja laaja-alaisesti huomioinut Raamatun ilmoituksen ja pyrkinyt esittämään sen vielä helpommin ymmärrettävässä muodossa ja varsinkin meille länsimaalaisille sellainen selitys on usein tarpeen. Vastaukseni on, että kyllä käsitykseni taivaasta on hyvin luterilainen siinä mielessä, että ymmärrän Raamatun kuvaavan taivasta siinä määrin kuin sitä voidaan käsitteistöllämme kuvailla.

      2. Näkemykseni mukaan ihmisestä ei tule koskaan kummitusta tai enkeliä.

      3. Inkarnaatiosta puhutaan mm. Jeesuksen maan päälle tulemisen yhteydessä, joten kyllä siinä mielessä on. Re-inkarnaatio näkemystä sen sijaan en pidä perusteltuna.

      4. Taivaassa on paljonkin tekemistä :) Ikuisuutta en käsitä välttämättä vain loputtomana aikajatkumona, vaan mieluumminkin ajattomuutena. Ehkä ajan käsitekin lakkaa olemasta, kun ei ole sellaista, mistä sitä lasketaan, kuten nyt on maan kierto auringon ympäri tai atomin värähtelytaajuus tai vastaavaa. Taivaassa tiedetään ja tunnetaan koko elämän ja olemassaolon tarkoitus vielä syvemmin kuin se nyt on mahdollista. Siksi elämä on siellä vielä moninverroin mielekkäämpää tavalla, jota täällä emme tavoita.

    • TheOneAndOnly

      1. Taivas on nimi paikalle, jossa me elämme ennen kuin synnymme ja sen jälkeen kun kuolemme. Olemme siis kuolemattomia sieluja, jotka tulevat vain hetkeksi tänne maalliseen maailmaan.

      2. Ei enkelinä. Enkeli on aivan eri kehityskaaren olento. Enkeli ei koskaan synny ihmiseksi maan päälle. Enkeli on suoraan "täydellinen".

      Ei myöskään kummituksiksi, kuin erikoistapauksissa, joissa henkilö ei halua astua tuonne taivaaseen, vaan jää tänne roikkumaan jostain syystä.

      3. Kun kerran olemme kuolemattomia sieluja, niin on selvää, että yksi kerta syntyä tänne ei varmaankaan paljoa tyydytä. Eli synnymme monia kertoja eri aikoina ja eri sukupuoliksi.

      4. En vietä ikuisuutta taivaassa. Sielun kehitys on jatkuvaa uuden oppimista ja kehitystä. Tuo perinteisen taivaskuvan mukaan taivas olisi kauhean tylsä paikka. Ja ole siellä vielä ikuisuus!

      -Pete

    • kollektiivisuuteen

      1. Taivasta ei ole, eikä helvettiä.

      2. Ei kumpikaan.

      3. Ruumis kuolee, kollektiivinen tajunta jää. Wiccat kai kutsuvat sitä maan hengeksi. Suunnilleen niin, mutta otetaan Wiccalaisuudesta jumalat ja jumalattaret pois ja kutsutaan sitä joksikin muuksi.

      4. Niin tai avaruudessa... Olen epäminä, ilman omia muistoja, osana kaikkea.

    • Agno-Aapeli

      1) vain tuon alkuosan allekirjoitan, elikkäs "maasta sinä olet tullut ja maaksi sinä olet jälleen tuleva", mutta tuohon herättämiseen...tai no, riippuu miten se tulkitaan.
      2) puppua!
      3) minä uskon luonnon kiertokulkuun myös mitä tulee ihmiseen (ihmishenkeen ja sen energiaan, joka ei häviä)
      4) en usko taivaaseen (paratiisiin), vaan re-inkarnaatioon, eli kiertokulkuun: me synnymme uudelleen uudessa fyysisessä olemuksessa.

      • niinhän

        me todellakin synnynne aina uudelleen niin kauan,kun me olemme TÄYDELLISIÄ siis me olemme,kuin meidän henkiruumis on,siis täydellinen,se osa meitä,joka antaa meille hyvät neuvot elämään täällä maan päällä.Itsemme kannalta olisi hyvä,että edes joskus "kuuntelisimme"tätä ohjetta täällä maan päälä,ja tämä maanpällnen elämä ei todellakaan ole meille, kuin pieni hetki meidän kokonaiaselämäämme.Ts.Me elämme täällä ja nyt,mutta joskus toisessa elämässä jossain muualla.Älkäämme välittäkö mistään maailman pommeista ja tuhoaseista,joita ihminen on keksinyt vaan perehtykäämme OMAAN itseemme,siis siihen sieluun joka on meitä lähellä,joka on yksi meidän "muodoistamme".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7871
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      84
      3941
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1333
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1095
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1052
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1017
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      125
      848
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      728
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      725
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      40
      689
    Aihe