Huonoa onnea palapelin kanssa

Eemo Pikasso

Sain juuri koottua Educan Mona Lisa Miniature -palapelin (1000 palaa). Laatikossa olevan kuvan perusteella luulin palapelin kuvaa paljon tarkemmaksi, mutta se osoittautui niin epätarkaksi, että esimerkiksi kaikki tummat palat näyttivät ihan samalta. Sitten kun ne palat sopivat vielä erittäin hyvin väärille paikoille, niin kokoaminen oli erittäin hankalaa. Laatikon kuvan päällä oli vielä Educan logo, mikä vaikeutti entisestään kokoamista. Ajattelin laittaa sen nyt kehyksiin ja seinälle. Siihen tarkoitukseen olisi toivonut vähän parempilaatuista kuvaa, mutta tähän kai nyt on tyydyttävä. Ihan ongelmitta ei sen liimaaminenkaan käynyt. Käytin siihen palapelin mukana tullutta liimaa. Liima kostutti paloja niin paljon, että liimaa levittäessä muutaman palan kulma aukesi. Liiman vaikutuksesta palapeli myös turposi sen verran, että se oli sullottava väkivalloin kehyksiin. Ilman vahinkoja ei siitäkään selvitty.
Nyt olen aloittamassa Ricordi Arten Pablo Picasso - Toros y Toreros -palapeliä. Se vaikuttaa huomattavasti laadukkaammalta, kun tuo edellinen.

Onko muilla samanlaisia kokemuksia tai antaa neuvoja, että tällaisilta tilanteilta vältyttäisiin?

5

3166

Vastaukset

 • En ole koskaan käyttänyt palapelin mukana tulevaa liimaa (jauhepusseja) liimaukseen. Mielestäni parhaiten toimii tavallinen "eri keeper" yleisliima. Liimaan sekoitetaan vettä sen verran, että pensselillä levitys onnistuu. Liimaa voi levittää kaksi kerrosta (kuivatus välillä) ja pysyy hyvin. Palat ei tällä tavalla liimatessa turpoa tai kulmat aukeile.
  Kaj Stenvallin Ankka-palapeli (tacticin) on jo pari vuotta pysynyt hyvin kasassa ja liimausta on muiden harrastusten parissa kokeiltu riittävästi(kirjansidonta, portfoliot yms.), että uskallan väittää tämän toimivan.
  Parempaa onnea uuden palapelin kanssa!

  • Unohdin mainita, että olen liimannut taustapuolelta! Ei mene se pinta pilalle... Ja kääntäminen onnistuu kahden pahvin tai muun sopivan alustan kanssa. En ole vielä 5000 palan palapeliä yksin käännellyt, mutta 2000 vielä onnistuu.


 • mulla ainakin juuri tuosta Educasta (jonka palat muutenkin jotenkin läpryjä) ja Fame Puzzlesista.

  • Clementonista myös huonoja kokemuksia, huonosti leikattuja/liitoksia, samoin "palat sopivat vielä erittäin hyvin väärille paikoille"


 • Minulla huonoja kokemuksia tacticin, heye:n ja king:n palapeleistä. Palat sopivat monille paikoille. Heye ja king laadultaan kyllä muuten aika hyviä ja kuva kirkas ja tarkka. Tacticin palat on jotenkin turpean höttöisen oloisia jotka menee aika tiukasti paikoilleen. Vielä kun kuva on kauttaaltaan harmaabeige ja osittain sumuinen niin enpä tiedä viitsinkö edes loppuunasti tehdä. Minulla on parhaimmat kokemukset ravensburgerista ja clementonista, pala kun näissä menee paikoilleen voi olla melko varma, että se myös on oikeassa paikassa eikä vaan tungettu väärään paikkaan siksi, että samanvärisiä ja mallisia paloja on kymmenittäin!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  239
  3686
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  38
  433