Moi!
Ollaan aviopuolison kanssa ostamassa yhteistä asuntoa ja mietittiin, että jos otetaan talo:
a) vain toisen nimiin 100% (jotta ensiasunnon etu jää vielä toisen käyttöön)
b) omistusoikeudella 40/60% (jotta toinen voi vielä käyttää myöhemmin ensiasunnon etua)
...niin mitä talon omistukselle tapahtuu avioerossa, jos avioehtoa ei ole. Emme ole suinkaan eroamassa, mutta kuhan tässä mietitään...
Kiitos!
Asunto vain toisen nimissä
31
7950
Vastaukset
- asasasasasasas
talo reilusti molempien nimmin puoliksi ja sillä sipuli.
Muunlainen toiminta on mielestäni epärehellistä- Poliisi
Millähänlailla se on epärehellistä (vai oliko se vaan sinun mielipiteesi??). Siihen on toki oikeus.
Kieltääkö joku laki sen vai puuttuuko siihen verottaja?
Vai onko kyseessä vain perisynti johon itsekkin joskus syyllistyn, eli kateus??? - asasasasasasas
Poliisi kirjoitti:
Millähänlailla se on epärehellistä (vai oliko se vaan sinun mielipiteesi??). Siihen on toki oikeus.
Kieltääkö joku laki sen vai puuttuuko siihen verottaja?
Vai onko kyseessä vain perisynti johon itsekkin joskus syyllistyn, eli kateus???siinä muuta, mutta pistää v.......n toi tommonen keinottelu ja oman edun tavoittelu.
Se, että joku ei erikseen oo kielletty, ei onneks kaikille tarkoita sitä, että se ois toivottu toimintamalli.
- Sepa M
Osituksessa nettovarallisuus jaetaan pääsääntoisesti puoliksi. Varakkaampi maksaa siis köyhemmälle niin paljon omaisuutta että kummallekin jää yhtä paljon. Näin ollen mahdolliseen eroon liittyvät ongelmat eivät ole niitä suurimpia varainsiirtoverokeplottelussa.
Tässä on muutamia juttuja, mitkä kannattaa ottaa huomioon
a) jos kämppä on vain toisen nimissä, voi tulla ongelmia, mikäli molemmat maksavat lainaa. Mitä nämä suoritukset toiselle ovat? Lahjoituksia? Vai vuokraa? Mielestäni tämä heilahtaa veronkierron puolelle, ainakin sitten kun seuraava yhdessä maksettava "toisen oma" kämppä hommataan. En kokeilisi.
b) mikäli omistusosuudet ovat 40/60, joudutte maksamaan 40 % osalta varainsiirtoveroa. Mikäli rahoitatte suurelta osin asuntonne velkarahalla, tulee verosäästön vastapainoksi korkokulut. Tällä hetkellä korkotaso on matala, mutta nousussahan se on koko ajan. Vielä jos vakuuksien riittävyys on kysymyksenä, vähenee järjestelyn mielekkyys.
B-vaihtoehdon puolesta puhuu se, että jos varsinainen ensiasunto on asunto-osake ja seuraava asunto kiinteistö, syntyy verosäästöä, ainakin mikäli korkokulut eivät nouse suureksi. Lisäksi toinen asunto tuppaa usein olemaan kalliimpi.- Aviopari
Kiitos vastauksista! Tarkoituksena on ostaa ensiasunnoksi kiinteistö. Vielä seuraavaa kysyisin:
Olen ymmärtänyt, että aviopari voi toisilleen siirtää rahaa ilman että sitä katsotaan lahjoitukseksi tms. Olenko siis väärässä? Eri asiahan on, esim. lapsille siirrettävät rahat (kolmen vuoden välein saa siirtää lapselle noin 3000e, että siitä ei tarvitse maksaa veroa. Niin ja tämä koskee myös lapsilisiä...). Aviopari kirjoitti:
Kiitos vastauksista! Tarkoituksena on ostaa ensiasunnoksi kiinteistö. Vielä seuraavaa kysyisin:
Olen ymmärtänyt, että aviopari voi toisilleen siirtää rahaa ilman että sitä katsotaan lahjoitukseksi tms. Olenko siis väärässä? Eri asiahan on, esim. lapsille siirrettävät rahat (kolmen vuoden välein saa siirtää lapselle noin 3000e, että siitä ei tarvitse maksaa veroa. Niin ja tämä koskee myös lapsilisiä...)."Olen ymmärtänyt, että aviopari voi toisilleen siirtää rahaa ilman että sitä katsotaan lahjoitukseksi tms. Olenko siis väärässä?"
No olet. Lahja on lahja ja aviopuolisollekin tehty suuri rahalahjoitus on lahjaveron alainen. Eli jospa nyt vain luopuisitte ajatuksesta kusettaa verottajaa (ja sitä kautta koko yhteiskuntaa).- Aviopari
kriittinen kirjoitti:
"Olen ymmärtänyt, että aviopari voi toisilleen siirtää rahaa ilman että sitä katsotaan lahjoitukseksi tms. Olenko siis väärässä?"
No olet. Lahja on lahja ja aviopuolisollekin tehty suuri rahalahjoitus on lahjaveron alainen. Eli jospa nyt vain luopuisitte ajatuksesta kusettaa verottajaa (ja sitä kautta koko yhteiskuntaa).Kiitos vaan vastauksestasi.
Tarkoitus ei ole kusettaa yhteiskuntaa vaan käyttää lain rajoissa olevat mahdollisuudet hyväkseen. Kysyisin viestistäsi kuitenkin sen verran, että missä menee raja "avioparille tehdyn suuren rahalahjoituksen" määrässä? Mikä on siis lahjaveron raja aviopuolisoiden välillä, ja jos mahdollista niin laita nettilinkki vastaustasi tukemaan. - kriittinen2
Aviopari kirjoitti:
Kiitos vaan vastauksestasi.
Tarkoitus ei ole kusettaa yhteiskuntaa vaan käyttää lain rajoissa olevat mahdollisuudet hyväkseen. Kysyisin viestistäsi kuitenkin sen verran, että missä menee raja "avioparille tehdyn suuren rahalahjoituksen" määrässä? Mikä on siis lahjaveron raja aviopuolisoiden välillä, ja jos mahdollista niin laita nettilinkki vastaustasi tukemaan.Eikö olisi helpompaa soittaa verotoimistoon ja kysyä. Pitääkö täällä muitten aina tonkia kaikki linkit esiin kun toiset eivät viitsi...
ps.jos joku täällä neuvoo niin silti kannattaa varmistaa asia verottajalta - Aviopuolisolle
kriittinen2 kirjoitti:
Eikö olisi helpompaa soittaa verotoimistoon ja kysyä. Pitääkö täällä muitten aina tonkia kaikki linkit esiin kun toiset eivät viitsi...
ps.jos joku täällä neuvoo niin silti kannattaa varmistaa asia verottajaltaMietippäs oikein järjellä: Avioparilla yhteiset tilit, niin veikkaisin kyllä että raha saa liikkua näillä tileillä vapaasti suuntaan jos toiseenkin.
Eri asia on tietysti lapsien tai muiden sukulaisten kanssa, niiden suhteen summa on n.3500euroa/3v.
Toiset ei viitsi etsiä linkkejä, mutta onneksi sinä"kriittinen2" et ole niin laiska...:) - kaikille...
Aviopuolisolle kirjoitti:
Mietippäs oikein järjellä: Avioparilla yhteiset tilit, niin veikkaisin kyllä että raha saa liikkua näillä tileillä vapaasti suuntaan jos toiseenkin.
Eri asia on tietysti lapsien tai muiden sukulaisten kanssa, niiden suhteen summa on n.3500euroa/3v.
Toiset ei viitsi etsiä linkkejä, mutta onneksi sinä"kriittinen2" et ole niin laiska...:)Verottoman lahjan summa on se n.3500 €/3v. kenelle tahansa. Avio- tai avopuolisolle, lapselle, vanhemmille tai vaikka naapurille.
Vaikka teillä olisi yhteinen tili, saattaa verottja jossain vaiheessa rahansiirroista kiinnostua. Jos nyt ostatte asunnon toisen nimiin ja myöhemmin sen toisen nimiin, voi verottajaa alkaa kiinnostaa että mistäs tämä toinen yhtäkkiä on saanut niin paljon rahaa, että voi ostaa asunnon, kun ei ole aiemmin omistanut mitään. - En tajua
kaikille... kirjoitti:
Verottoman lahjan summa on se n.3500 €/3v. kenelle tahansa. Avio- tai avopuolisolle, lapselle, vanhemmille tai vaikka naapurille.
Vaikka teillä olisi yhteinen tili, saattaa verottja jossain vaiheessa rahansiirroista kiinnostua. Jos nyt ostatte asunnon toisen nimiin ja myöhemmin sen toisen nimiin, voi verottajaa alkaa kiinnostaa että mistäs tämä toinen yhtäkkiä on saanut niin paljon rahaa, että voi ostaa asunnon, kun ei ole aiemmin omistanut mitään.Mutta miten sitten aina noiden ketkujen liikemiesten kohdalla puhutaan että "omaisuus on siirretty vaimon nimiin" eikä siihen siis vouti pääse käsiksi. Joten tuolta pohjalta olen luullut että aviopari voi vapaasti siirtää omaisuutta keskenään ilman mitään veroseuraamuksia?
- Aviopari
En tajua kirjoitti:
Mutta miten sitten aina noiden ketkujen liikemiesten kohdalla puhutaan että "omaisuus on siirretty vaimon nimiin" eikä siihen siis vouti pääse käsiksi. Joten tuolta pohjalta olen luullut että aviopari voi vapaasti siirtää omaisuutta keskenään ilman mitään veroseuraamuksia?
Tämäkin asia kysyttiin verovirastosta, eli pitäisi olla varmaa tietoa. Jos aviopuolisot siirtävät rahaa toistensa tileille, on raja se n.3500e / 3 vuodessa. JOS on YHTEINEN tili, rahaa voi siihen / siitä siirrellä mielin määrin.
- Juudas
Aviopari kirjoitti:
Tämäkin asia kysyttiin verovirastosta, eli pitäisi olla varmaa tietoa. Jos aviopuolisot siirtävät rahaa toistensa tileille, on raja se n.3500e / 3 vuodessa. JOS on YHTEINEN tili, rahaa voi siihen / siitä siirrellä mielin määrin.
3.400 eurosta menee jo vero (85 e 1. veroluokassa)! Eli jos olet lahjoittanut 3 v sisällä 3 ½ tonnia niin sitten ikävä ihminen voi määrätä siitä veron. Sallittua on siis lahjoittaa 3.399 euroa 3 vuoden sisällä.
- Aviopari
Juudas kirjoitti:
3.400 eurosta menee jo vero (85 e 1. veroluokassa)! Eli jos olet lahjoittanut 3 v sisällä 3 ½ tonnia niin sitten ikävä ihminen voi määrätä siitä veron. Sallittua on siis lahjoittaa 3.399 euroa 3 vuoden sisällä.
Tiedän, että määrä ei ole tasan 3500e ja sen takia laitoinkin tuohon euromäärän eteen n-kirjaimen, joka on lyhennys noin-sanasta. Jokainen voi itse selvittää halutessaan sen tarkan euromäärän, mutta kiitoksia kuitenkin kun sen tänne laitoit. :)
- Emma
Aviopari kirjoitti:
Kiitos vastauksista! Tarkoituksena on ostaa ensiasunnoksi kiinteistö. Vielä seuraavaa kysyisin:
Olen ymmärtänyt, että aviopari voi toisilleen siirtää rahaa ilman että sitä katsotaan lahjoitukseksi tms. Olenko siis väärässä? Eri asiahan on, esim. lapsille siirrettävät rahat (kolmen vuoden välein saa siirtää lapselle noin 3000e, että siitä ei tarvitse maksaa veroa. Niin ja tämä koskee myös lapsilisiä...).Avioliitto ei tee puolisoiden omaisuudesta yhteistä. Eri asia sitten on, kun avioliitto päättyy joko eroon tai kuolemaan, astuu kuvioon avio-oikeus joka tarkoittaa puolta yhteisen omaisuuden säästöstä.
- Emma
Aviopari kirjoitti:
Kiitos vaan vastauksestasi.
Tarkoitus ei ole kusettaa yhteiskuntaa vaan käyttää lain rajoissa olevat mahdollisuudet hyväkseen. Kysyisin viestistäsi kuitenkin sen verran, että missä menee raja "avioparille tehdyn suuren rahalahjoituksen" määrässä? Mikä on siis lahjaveron raja aviopuolisoiden välillä, ja jos mahdollista niin laita nettilinkki vastaustasi tukemaan.eli 3399 euroa/3 vuotta, sen yli lahjavero ensimmäisen veroluokan mukaan, eli saman verran kuin esimerkiksi lapsille lahjoitettaessa.
- on, kun
talo jaetaan fifty-sixty-periaatteella.
- Aviopari
Soitimmepa tänään verovirastoon ja kysyimme asiaa. Sielläkään asia ei tuntunut olevan "yleistietoa", sillä puhelua siirrettiin henkilöltä henkilölle, ennenkuin lopulta joku tiesi asiasta... No, mutta asiaan. Ensiasunnon voi laillisesti ottaa prosenttiosuuksien mukaan miten haluaa (esim. 70/30, 55/45 jne). Tuossa myös hyvä linkki aiheeseen: http://www.heikniemi.net/lakiblogi/archives/000134.html
- säälittävää
Aviopari kirjoitti:
Soitimmepa tänään verovirastoon ja kysyimme asiaa. Sielläkään asia ei tuntunut olevan "yleistietoa", sillä puhelua siirrettiin henkilöltä henkilölle, ennenkuin lopulta joku tiesi asiasta... No, mutta asiaan. Ensiasunnon voi laillisesti ottaa prosenttiosuuksien mukaan miten haluaa (esim. 70/30, 55/45 jne). Tuossa myös hyvä linkki aiheeseen: http://www.heikniemi.net/lakiblogi/archives/000134.html
Todella säälittävää venkoilua muutaman satasen tähden, mutta kaippa siitä sitten tulee hyvä mieli.
- Säälittävää
säälittävää kirjoitti:
Todella säälittävää venkoilua muutaman satasen tähden, mutta kaippa siitä sitten tulee hyvä mieli.
Käsittääkseni tässä ei ole muuta säälittävää kuin SINÄ, joka olet niin tyhmä ettei sinulle ole tullut pieneen mieleesi menetellä näin. Nyt vaan itket kun kakkelit on jo puntissa.
:) - se nyt
Säälittävää kirjoitti:
Käsittääkseni tässä ei ole muuta säälittävää kuin SINÄ, joka olet niin tyhmä ettei sinulle ole tullut pieneen mieleesi menetellä näin. Nyt vaan itket kun kakkelit on jo puntissa.
:)No ei se nyt ihan niinkään oo.
Ihmettelen tota ahnetta asenetta.
Mitä muuten itse olisit valmis tekemään esim 1000 eurolla? - Kaikkea
se nyt kirjoitti:
No ei se nyt ihan niinkään oo.
Ihmettelen tota ahnetta asenetta.
Mitä muuten itse olisit valmis tekemään esim 1000 eurolla?vaikka vaimolle kuukia ja ja timantin:)
- buugi4
säälittävää kirjoitti:
Todella säälittävää venkoilua muutaman satasen tähden, mutta kaippa siitä sitten tulee hyvä mieli.
onpa sulla outo asenne. mun mielestä ei ole venkoilua jos lain rajoissa toimii.. Sä varmaan sitten voisit alentaa palkkaaskin muutaman satasen. koska mitäs väliä sitä on muutamalla satasella. turhaa venkoilua vaan pyytää enempää palkkaa.
- Säälittävää
buugi4 kirjoitti:
onpa sulla outo asenne. mun mielestä ei ole venkoilua jos lain rajoissa toimii.. Sä varmaan sitten voisit alentaa palkkaaskin muutaman satasen. koska mitäs väliä sitä on muutamalla satasella. turhaa venkoilua vaan pyytää enempää palkkaa.
voisin harkita myös palkan alennusta tiukan paikan tullen. Varsinkin silloin, jos työaikaa lyhennettäisiin vastaavassa suhteessa.
- Mitäs
se nyt kirjoitti:
No ei se nyt ihan niinkään oo.
Ihmettelen tota ahnetta asenetta.
Mitä muuten itse olisit valmis tekemään esim 1000 eurolla?No, entäs jos ostaa toiseksi asunnoksi 200 000 euron talon, ottaa omistuksen toisen nimiin, niin säästöä tulee 8000euroa
Mielestäni summa on aikas suuri vaikka se jakaantuu monelle vuodelle.
Mitä itse tekisin rahalla?? No netto vuosi tuloni on n.19 000euroa, eli voisin pitää vaikka puolenvuoden loman ja eläisin yhtä "rikkaana".
Jonkun mielestä saattaa olla kikkailua, mutta laillista eikä missään nimessä törkeimmästä päästä.
Mite urheiliat jotka asuvat ulkomailla?
Eivät taida maksaa verojaan tänne vaan yleensä Monakoon. Itseäni se ottaa päähän suunnattomasti ja se johtuu pelkästään kateudesta.
Puhumattakaan meidän euro-kansanedustajistamme; oleilevat vain tarvittavan määrän (0,5v) ulkomailla, niin johan saavat nauttia pienemmistä veroista.
Puhumattakaan meidän presidenttiehdokkaastamme (jäi hopealle), joka maksaa veronsa Luxenburgiin...
Eli kyllä nämä silakat on aikas pieniä joulukaloiksi - Asenne
Säälittävää kirjoitti:
voisin harkita myös palkan alennusta tiukan paikan tullen. Varsinkin silloin, jos työaikaa lyhennettäisiin vastaavassa suhteessa.
vai etkö vaan ymmärrä??. Itsekkin olen valmis lyhentämään työaikaani ei siitä ole kyse, vaan siitä että osaa ja ymmärtää käyttää valtion tarjoamia etuuksia. Ilmeisesti sinä et osaa. olen pahoillani puolestasi.
PS: veikö akka sulta asunnon kun erositte?? - ymmärrä
Asenne kirjoitti:
vai etkö vaan ymmärrä??. Itsekkin olen valmis lyhentämään työaikaani ei siitä ole kyse, vaan siitä että osaa ja ymmärtää käyttää valtion tarjoamia etuuksia. Ilmeisesti sinä et osaa. olen pahoillani puolestasi.
PS: veikö akka sulta asunnon kun erositte??Joo en ymmärä niitä ihmisiä, jotka kaikilla lain kirjaimen (vaan ei hengen mukaisilla mukaisilla toimilla haluavat maksimoida oman hyvinvointinsa yhteisen kassan avulla.
Olenkin miettinyt: saako siitä jotain ylimääräisiä kiksejä, kun onnistuu (vaikkapa lakimiesten avulla) saaman joka tilanteessa OMAN osuutensa yhteisestä kakusta, vaikka vatsa ei vetäisi ja muutenkin olisi jo ihan ähkyn partaalla. - Juudas
Mitäs kirjoitti:
No, entäs jos ostaa toiseksi asunnoksi 200 000 euron talon, ottaa omistuksen toisen nimiin, niin säästöä tulee 8000euroa
Mielestäni summa on aikas suuri vaikka se jakaantuu monelle vuodelle.
Mitä itse tekisin rahalla?? No netto vuosi tuloni on n.19 000euroa, eli voisin pitää vaikka puolenvuoden loman ja eläisin yhtä "rikkaana".
Jonkun mielestä saattaa olla kikkailua, mutta laillista eikä missään nimessä törkeimmästä päästä.
Mite urheiliat jotka asuvat ulkomailla?
Eivät taida maksaa verojaan tänne vaan yleensä Monakoon. Itseäni se ottaa päähän suunnattomasti ja se johtuu pelkästään kateudesta.
Puhumattakaan meidän euro-kansanedustajistamme; oleilevat vain tarvittavan määrän (0,5v) ulkomailla, niin johan saavat nauttia pienemmistä veroista.
Puhumattakaan meidän presidenttiehdokkaastamme (jäi hopealle), joka maksaa veronsa Luxenburgiin...
Eli kyllä nämä silakat on aikas pieniä joulukaloiksiTämäkin ketju meni taas politiikaksi.. mutta varainsiirtoverosuunnittelu lienee silloin kannattavinta, kun ensimmäinen asunto on halvempi osakehuoneisto (1,6 % vero) ja toinen sitten kalliimpi kiinteistö (4 % vero). Jos jo ensiasunto on kallis kiinteistö, kannattaa tarkkaan harkita, käyttääkö kerralla koko vapautuksen. Siitä 30 % tai vastaavasta pitää kuitenkin maksaa se vero. Ja jos lainarahoituksen osuus on huomattava, tulee tälle summalle myös korkokuluja, jotka pitäisi huomioida. Eikä muutenkaan ole kiva, jos asuntoa varten on otettu 115 % asunnon arvosta lainaa. Siis esim. veroja ja huonekaluhankintoja ym. varten. Eikä sitäkään voi tietää, onko saman puolison kanssa enää 5 vuoden päästä.
- Asenne
ymmärrä kirjoitti:
Joo en ymmärä niitä ihmisiä, jotka kaikilla lain kirjaimen (vaan ei hengen mukaisilla mukaisilla toimilla haluavat maksimoida oman hyvinvointinsa yhteisen kassan avulla.
Olenkin miettinyt: saako siitä jotain ylimääräisiä kiksejä, kun onnistuu (vaikkapa lakimiesten avulla) saaman joka tilanteessa OMAN osuutensa yhteisestä kakusta, vaikka vatsa ei vetäisi ja muutenkin olisi jo ihan ähkyn partaalla.Oletko koskaan ajanut ylinopeutta?
arvasin
en minäkään
- yksin velallinen
Olen naimisissa.Ostin talon yksin ja maksan lainat yksin omalta tililtäni.Siitä huolimatta ilman avioehtoa talo on yhteinen(kuoleman ja eron sattuessa).Näin sanoi pankin lakimies.
- Emma
kyllä sinä edelleen omistat sen talon yksin. Mutta sillä toisella puoliskolla on oikeus erotilanteessa saada puolet tuon asunnon säästöstä. Hänellä ei siis ole oikeutta vaatia puolta talon omistuksesta vaan oikeus saada arvomääräisestä puolta vastaava summa. Ja noissa edellisissä varainsiirtoverokikkailukirjoituksissa unohtui sitten kuitenkin se lahjaveroriski. Joo, saa laittaa omistusosuudet miten vaan, mutta jos ekasta asunnosta omistaa 49 % ja tokasta sitten 51%, niin siisä on kahden prosenttiyksikön heitto. Isolla asuntolainalla se heitto voi tarkoittaa tuon 3399 euron lahjaverorajan ylittymistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus64205Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va1142517Jos tapaisimme uudelleen?
niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J681068Mies pyysi rahaa
Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?191954- 37915
Mites nyt suu pannaan
Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va38901- 47884
- 36836
Taas Lieksassa tyritty
Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke119815Nähdäänkö ensi viikolla
paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.35792