Ollaan tuossa tyttöystävän kanssa ajateltu lähteä bulgariaan kesällä. Olen itse käynyt kerran sunny beachillä ja nyt haluaisin vähän rauhallisemman loman. Sveti Konstantin taitaa olla sopiva paikka siihen, mutta kysynkin että jos jokin ilta haluaisi kävästä diskossa tai baarissa niin minkänlaiset mahdollisuudet siihen on svetissä? Vai joutuuko lähtemään Kultahietikolle tai Varnaan...
Kiitoksia vastauksista.
Sveti Konstantin
17
8966
Vastaukset
- lomapaikka
rauhalliseen lomailuun, mutta kyllä sielläkin illalla on paikkoja mihin mennä.
Varmaan olet viime kesän viestejä selaillut, ja tiedätkin jo, että Sveti on puistomainen, viihtyisä, vehreä alue, vastakohta SB:lle.
Svetissäkin on oma "keskustansa" mihin keskittyy
"kaupallisuus", vaate-, postikortti-, limu-, jätski- ja krääsäkojut.
Varnan suuntaan kävellessä puistokäytäviä terasseineen on pitkän matkaa.
Svetin alueen välittömässä läheisyydessä on mukava puolipaikallinen ravintola-alue ja kauppoja, elintarvike- ja vaatekauppoja.
Tarjonta on turistisuuntautunutta: alkoholia, limuja, chipsejä, jäätelöä, hedelmiä, tupakkaa, t-paitoja yms.
Bussipysäkki on ihan Svetin kyljessä Varnan ostosparatiiseihin ja terasseille ja hyviin, edullisiin ravintoloihin.
Varnan keskustan kujilla on oikein nautinnollista kuljeskella ja kävellä kaikessa rauhassa, vaikka elämä onkin siellä vilkasta.
Vaate-, koru-, kenkä-, laukkumyymälöitä on vieri vieressä. Musiikkikauppojakin löytyy.
Varnassa on ihania kahviloita, baareja ja iltapaikkoja.
Varnan ranta-alueella on yli parin kilometrin pituinen diskoalue, kymmenittäin paikkoja vieri vieressä joka makuun, myös ruokapaikkoja.
Se kannattaa käydä vaikka päiväsaikaan etukäteen tsekkaamassa, tehdä pieni kävely merenrannassa.
Paikat avataan klo 22 maissa illalla, meno alkaa vasta puoliltaöin.
Bussi Svetistä menee pari-kolme kertaa tunnissa ihan Varnan keskustaan, matka on kuutisen kilometriä, noin 10 minuuttia.
Mitähän vielä ?
Sveti on oikein hyvä valinta !- ookke11
kiitoksia hyvästä ja asiallisesta vastauksesta! :) saahan niitäkin täältä joskus... taitaa olla lähellä lähtö tuonne svetiin...
- ja yleistä
ookke11 kirjoitti:
kiitoksia hyvästä ja asiallisesta vastauksesta! :) saahan niitäkin täältä joskus... taitaa olla lähellä lähtö tuonne svetiin...
Pieni paikallisravintola- ja kauppa-alue Svetin ulkopuolella kannattaa hyödyntää.
Hinnat on edullisemmat kuin Svetissä ja ruoka erittäin hyvää, vaikka Svetikin on halpa suomalaisen näkökulmasta.
Kun bussipysäkiltä kääntyy oikealle loivaa mäkeä ylös parisataa metriä siinä on esimerkiksi ravintola "Kopitoto" (=hevosenkenkä),
portin päällä on iso hevosenkengän muotoinen "merkki".
Ravintolassa on iso rauhallinen "kansanperinne"- pihaterassi, talonpoikaispuupöydät ja penkit ja muuta "asiaankuuluvaa" rekvisiittaa. Terassin keskellä on nurmikkoalue kukkineen.
Kannattaa mennä esimerkiksi alkuillasta iltaaurinkoon istumaan ajan kanssa ja syömään hyvin. Klo 20-22 välillä alkaa traditionaalinen (perinteinen) bulgarialainen laulu- ja tanssiohjelma (noin tunnin kestävä). Se on ihan kiva nähdä kerran, vaikka ei olisikaan "vanhanaikaisen" musiikin ystävä. Musiikki on nopeatempoista (turkkilais-arabialaisen kuuloista), tanssijat taitavia ja puvut kauniita ja jonakin iltana voi olla tulisilla hiililläkävely-ohjelmakin,
kaikenlaiset paikalliset erikoisuudet tuovat kummasti iloa ja sisältöä lomaan.
Ennen ohjelmaa on hyvä olla kaikki ruoka tilattuna ja alkuruoat ja varsinkin juomaa pöydässä, tarjoilijaa on vaikeampi saada kun terassi on täynnä.
Paikallisissa ravintoloissa ruoka kestää tulla kauan, koska se tehdään erikseen jokaista varten, se ei ole siis "turistirysän" mössöä, jota tehdään tuhat kiloa kerralla valmiiksi ja mikron kautta pöytään.
Kannattaa varata 3-4 tunnin "istunto" seurustelun ja rentoutumisen merkeissä, tilata ensin salaattia tai muuta alkuruokaa ja juomaa, vaikkapa pullo viiniä pöytään ja vesipullo (=butilka mineralna vodata, paikallinen tapa aina).
Siitä noin tunnin päästä tulee normaalisti varsinainen ruoka eli kaikki kannattaa tilata kerralla etukäteen.
Paikallinen tyyli on istua ainakin se 3-4 tuntia näitten ruokien kanssa, juomia lisää tilaillen. Salaatti on vain "rekvisiitta" ja kyytipoika, koska bulgarialainen ei koskaan juo ilman ruokaa, salaattia voi syödä vielä pääruoankin kanssa koko aterian ajan ja jättääkin, joissain paikoissa salaattiannokset ovat kolminkertaisia suomalaiseen verrattuna.
Kun salaatti tulee pöytään, joskus silmät leviää ja ihmettelee:
Mikä satsi, miten jaksan ikinä syödä pääruoankin ?!
Ei hätää:
Bulgarialainen yleensä tilaa salaattia ja muutakin pikkunaposteltavaa odotellessan pääruokaa, ja niitä sitten napsitaan illan kuluessa pikku hiljaa.
Ei ole mitään erikoisempaa sääntöä, mitä kuuluu etiketin mukaan tilata ja missä järjestyksessä syödä, kaikki on sallittua ja se on ihanaa !
Kukaan ei katso pitkään ketään !
Muutenkaan paikalliset eivät arvostele ketään eikä mitään ulkonäön, vaatteiden tai minkään perusteella, ihmisarvo annetaan kaikille:
ikään, kokoon, näköön, ammattiin tai varallisuuteen katsomatta.
Takaisin "ruokatapahtumiin".
Koska listat ovat pullollaan ennestään outoja ruokia, helpoin ratkaisu on tilata alkusalaatti, vaikka perinteinen Shopska-salaatti alkuruoaksi ja juomaa heti samalla. Sillä aikaa kun tarjoilija hakee juomat ja tuo salaatin ehtii päättää pääruoan ja voi sen jälkeen istuskella rauhassa ja keskittyä vai lisä juomatilauksiin :)
kesken aterian voi tilata lisää jotain jos tekee mieli ja bulgarialainen pistää tupakaksi noin 20 kertaa aterian aikana ja maljoja (nastrave ! = terveydeksi, kohotellaan usein)
Bulgarialaisten tyyli poltella tupakkia ei ainakaan ulkoilmaterassilla haittaa, vaikket itse polttaisikaan.
Bulgariassa on vielä melkein kaikki sallittua, bussikuskikin voi ajaessaan vedellä sauhuja.
Bulgarialaisilla on ihan eri tyyli mennä syömään ulos kuin suomalaisella.
Sitä istutaan kuin kotipöydän ääressä rupatellen pitkään, koko ilta.
Heistä on outoa, kun suomalainen tulee, tilaa, ruoka pitäisi olla pöydässä viidessä minuutissa, se hotkaistaan naamaan viidessä minuutissa ja poistutaan. Aikaa on suomalaisella kulunut korkeintaan puoli tuntia. Kummallista bulgarialaisen mielestä.
Viime kesänä paikallisravintolassa pullo
hyvää viiniä pöytään tuotuna maksoi noin
5-6 euroa,
salaatit karkeasti noin euron, pääruoka (lihaa lisukkeineen) karkeasti noin 3-5 euroa.
Eli 20 eurolla saa jo pullon vinkkua tai parit oluet, alkusalaatin ja pääruoan - kahdelle.
Hyviä olutmerkkejä on esimerkiksi Zagorka, Astika ja Kamenitza, kannattaa aina tilata hanaolutta, = "na livna bira", pullo-olut on pääsääntöisesti lämmintä. Oluttuoppi, pieni tai iso, maksaa paikallisravintoloissa alle euron.
Keitto/salaattilounas paikallisravintolssa monella oluella alas huuhdeltuna maksaa kahdelta noin 5-10 euroa, riippuu oluiden määrästä....
Kannattaa herkutella pitkän kaavan mukaan ajan kanssa ! On jopa halvempia paikkoja kylillä ja Varnassakin.
Paikallisravintoloissa liharuoan lisäkkeet, perunat tai riisit pitää muistaa tilata erikseen, annoksen voi koostaa ihan oman makunsa mukaan, vaikkapa niin monta lihavarrasta kuin haluaa ja lisukkkeita mitä haluaa.
Jos ei ota alkuruokasalaattia erikseen, voi tilata lautaselle tomaattia, kurkkua ym.
Listoilla löytyvät kaikenlaiset lisuketta, bulgariaksi "garnitura". Eikä tarvitse tutkia listaakaan, sen kun pyytää, tulee.
Ihmisille Bulgariassa ruoka ja juoma on seurustelun ja yhdessä istumisen "sivutuote",
ja sitä seurustelua kestää yleensä tuntikausia ystävien kesken, huomaat jos tarkkailet paikallisia.
Se pöytä mihin istut lounaalle tai illalliselle, on varattu sinulle loppuillaksi, kukaan ei tule hätistelemään sinua pois, vaikka olisi jonoakin.
Nauti tästäkin puolesta lomallasi !
Suomessa "joutuu" taas jonottamaan "valintalon" kassalla ja tekemään itse ruoat ja ehkä katsomaan kukkaroonkin.
Bulgariassa ravintolasyöminen on paikallistasolla jopa halvempaa kuin kotiruoka Suomessa, eikä tarvitse tiskata... - myökii mennää
ja yleistä kirjoitti:
Pieni paikallisravintola- ja kauppa-alue Svetin ulkopuolella kannattaa hyödyntää.
Hinnat on edullisemmat kuin Svetissä ja ruoka erittäin hyvää, vaikka Svetikin on halpa suomalaisen näkökulmasta.
Kun bussipysäkiltä kääntyy oikealle loivaa mäkeä ylös parisataa metriä siinä on esimerkiksi ravintola "Kopitoto" (=hevosenkenkä),
portin päällä on iso hevosenkengän muotoinen "merkki".
Ravintolassa on iso rauhallinen "kansanperinne"- pihaterassi, talonpoikaispuupöydät ja penkit ja muuta "asiaankuuluvaa" rekvisiittaa. Terassin keskellä on nurmikkoalue kukkineen.
Kannattaa mennä esimerkiksi alkuillasta iltaaurinkoon istumaan ajan kanssa ja syömään hyvin. Klo 20-22 välillä alkaa traditionaalinen (perinteinen) bulgarialainen laulu- ja tanssiohjelma (noin tunnin kestävä). Se on ihan kiva nähdä kerran, vaikka ei olisikaan "vanhanaikaisen" musiikin ystävä. Musiikki on nopeatempoista (turkkilais-arabialaisen kuuloista), tanssijat taitavia ja puvut kauniita ja jonakin iltana voi olla tulisilla hiililläkävely-ohjelmakin,
kaikenlaiset paikalliset erikoisuudet tuovat kummasti iloa ja sisältöä lomaan.
Ennen ohjelmaa on hyvä olla kaikki ruoka tilattuna ja alkuruoat ja varsinkin juomaa pöydässä, tarjoilijaa on vaikeampi saada kun terassi on täynnä.
Paikallisissa ravintoloissa ruoka kestää tulla kauan, koska se tehdään erikseen jokaista varten, se ei ole siis "turistirysän" mössöä, jota tehdään tuhat kiloa kerralla valmiiksi ja mikron kautta pöytään.
Kannattaa varata 3-4 tunnin "istunto" seurustelun ja rentoutumisen merkeissä, tilata ensin salaattia tai muuta alkuruokaa ja juomaa, vaikkapa pullo viiniä pöytään ja vesipullo (=butilka mineralna vodata, paikallinen tapa aina).
Siitä noin tunnin päästä tulee normaalisti varsinainen ruoka eli kaikki kannattaa tilata kerralla etukäteen.
Paikallinen tyyli on istua ainakin se 3-4 tuntia näitten ruokien kanssa, juomia lisää tilaillen. Salaatti on vain "rekvisiitta" ja kyytipoika, koska bulgarialainen ei koskaan juo ilman ruokaa, salaattia voi syödä vielä pääruoankin kanssa koko aterian ajan ja jättääkin, joissain paikoissa salaattiannokset ovat kolminkertaisia suomalaiseen verrattuna.
Kun salaatti tulee pöytään, joskus silmät leviää ja ihmettelee:
Mikä satsi, miten jaksan ikinä syödä pääruoankin ?!
Ei hätää:
Bulgarialainen yleensä tilaa salaattia ja muutakin pikkunaposteltavaa odotellessan pääruokaa, ja niitä sitten napsitaan illan kuluessa pikku hiljaa.
Ei ole mitään erikoisempaa sääntöä, mitä kuuluu etiketin mukaan tilata ja missä järjestyksessä syödä, kaikki on sallittua ja se on ihanaa !
Kukaan ei katso pitkään ketään !
Muutenkaan paikalliset eivät arvostele ketään eikä mitään ulkonäön, vaatteiden tai minkään perusteella, ihmisarvo annetaan kaikille:
ikään, kokoon, näköön, ammattiin tai varallisuuteen katsomatta.
Takaisin "ruokatapahtumiin".
Koska listat ovat pullollaan ennestään outoja ruokia, helpoin ratkaisu on tilata alkusalaatti, vaikka perinteinen Shopska-salaatti alkuruoaksi ja juomaa heti samalla. Sillä aikaa kun tarjoilija hakee juomat ja tuo salaatin ehtii päättää pääruoan ja voi sen jälkeen istuskella rauhassa ja keskittyä vai lisä juomatilauksiin :)
kesken aterian voi tilata lisää jotain jos tekee mieli ja bulgarialainen pistää tupakaksi noin 20 kertaa aterian aikana ja maljoja (nastrave ! = terveydeksi, kohotellaan usein)
Bulgarialaisten tyyli poltella tupakkia ei ainakaan ulkoilmaterassilla haittaa, vaikket itse polttaisikaan.
Bulgariassa on vielä melkein kaikki sallittua, bussikuskikin voi ajaessaan vedellä sauhuja.
Bulgarialaisilla on ihan eri tyyli mennä syömään ulos kuin suomalaisella.
Sitä istutaan kuin kotipöydän ääressä rupatellen pitkään, koko ilta.
Heistä on outoa, kun suomalainen tulee, tilaa, ruoka pitäisi olla pöydässä viidessä minuutissa, se hotkaistaan naamaan viidessä minuutissa ja poistutaan. Aikaa on suomalaisella kulunut korkeintaan puoli tuntia. Kummallista bulgarialaisen mielestä.
Viime kesänä paikallisravintolassa pullo
hyvää viiniä pöytään tuotuna maksoi noin
5-6 euroa,
salaatit karkeasti noin euron, pääruoka (lihaa lisukkeineen) karkeasti noin 3-5 euroa.
Eli 20 eurolla saa jo pullon vinkkua tai parit oluet, alkusalaatin ja pääruoan - kahdelle.
Hyviä olutmerkkejä on esimerkiksi Zagorka, Astika ja Kamenitza, kannattaa aina tilata hanaolutta, = "na livna bira", pullo-olut on pääsääntöisesti lämmintä. Oluttuoppi, pieni tai iso, maksaa paikallisravintoloissa alle euron.
Keitto/salaattilounas paikallisravintolssa monella oluella alas huuhdeltuna maksaa kahdelta noin 5-10 euroa, riippuu oluiden määrästä....
Kannattaa herkutella pitkän kaavan mukaan ajan kanssa ! On jopa halvempia paikkoja kylillä ja Varnassakin.
Paikallisravintoloissa liharuoan lisäkkeet, perunat tai riisit pitää muistaa tilata erikseen, annoksen voi koostaa ihan oman makunsa mukaan, vaikkapa niin monta lihavarrasta kuin haluaa ja lisukkkeita mitä haluaa.
Jos ei ota alkuruokasalaattia erikseen, voi tilata lautaselle tomaattia, kurkkua ym.
Listoilla löytyvät kaikenlaiset lisuketta, bulgariaksi "garnitura". Eikä tarvitse tutkia listaakaan, sen kun pyytää, tulee.
Ihmisille Bulgariassa ruoka ja juoma on seurustelun ja yhdessä istumisen "sivutuote",
ja sitä seurustelua kestää yleensä tuntikausia ystävien kesken, huomaat jos tarkkailet paikallisia.
Se pöytä mihin istut lounaalle tai illalliselle, on varattu sinulle loppuillaksi, kukaan ei tule hätistelemään sinua pois, vaikka olisi jonoakin.
Nauti tästäkin puolesta lomallasi !
Suomessa "joutuu" taas jonottamaan "valintalon" kassalla ja tekemään itse ruoat ja ehkä katsomaan kukkaroonkin.
Bulgariassa ravintolasyöminen on paikallistasolla jopa halvempaa kuin kotiruoka Suomessa, eikä tarvitse tiskata...kuin iso paikka se on? voitko joteskin hahmottaa kun tunnut tietävän bulgaariasta.
- vielä...
myökii mennää kirjoitti:
kuin iso paikka se on? voitko joteskin hahmottaa kun tunnut tietävän bulgaariasta.
Aluetta on rantaa pitkin arviolta puolisentoistatoista ehkä kaksikin kilometriä, riippuu mihin vetää rajan, Varnaan suuntaan pääsee kävelemään puistoteitä pitkin kauemmaksikin ja sinne suuntaan rantapoukamia on useampikin kuin mainoksissa näkyy.
Itse asiassa, jos osaa mennä alas rantaan Svetin ulkopuolelta, löytää rauhaisia kivoja poukamia auringonottoon ja uimiseen, joissa ei ole ehkä kuin muutama paikallinen.
Ranta näissä poukamissa on kyllä joskus vähän kivikkoinen.
Svetin tiiviimpi ydinalue on ehkä kilometri kertaa kilometri.
Alueella on myös vanha aito pieni Sveti Konstantinin luostari.
(Sveti Konstantinhan tarkoittaa suomeksi Pyhä Konstantin) Luostarin pihassa on kahvilaterassi.
Alueella on myös iso mineraalivesiallas "terveyskylpyihin", jossa paikallisetkin käyvät talvisin.
Svetin alue Varnan suuntaan jatkuu ihan normaalina bulgarialaisten asuma-alueena,
1-4 kerroksisia omakotitaloja.
Toiseen suuntaan on "Sunny Day"-rantaloma-alue, jonne sinnekin voi mennä kävelylle katselemaan.
Vastapäätä tien toisella puolella loivassa mäessä on paikallisasutusta ja kyliä, ja iso kasvitieteellinen "puistometsä" tien varressa.
Kulkuyhteydet on bussilla hyvät Varnaan kolmesti tunnissa. Ihan portilla on päätepysäkki, josta bussi 8 ajaa eestaas Varnan keskustaan aamusta iltamyöhään. Myös 31A menee siitä ylös Vinitzaan (Varnan kaupunginosa) kolmen kilometrin päähän ja toiseen suuntaan se ajaa Varnaan. - äijänjyrkkä
ja yleistä kirjoitti:
Pieni paikallisravintola- ja kauppa-alue Svetin ulkopuolella kannattaa hyödyntää.
Hinnat on edullisemmat kuin Svetissä ja ruoka erittäin hyvää, vaikka Svetikin on halpa suomalaisen näkökulmasta.
Kun bussipysäkiltä kääntyy oikealle loivaa mäkeä ylös parisataa metriä siinä on esimerkiksi ravintola "Kopitoto" (=hevosenkenkä),
portin päällä on iso hevosenkengän muotoinen "merkki".
Ravintolassa on iso rauhallinen "kansanperinne"- pihaterassi, talonpoikaispuupöydät ja penkit ja muuta "asiaankuuluvaa" rekvisiittaa. Terassin keskellä on nurmikkoalue kukkineen.
Kannattaa mennä esimerkiksi alkuillasta iltaaurinkoon istumaan ajan kanssa ja syömään hyvin. Klo 20-22 välillä alkaa traditionaalinen (perinteinen) bulgarialainen laulu- ja tanssiohjelma (noin tunnin kestävä). Se on ihan kiva nähdä kerran, vaikka ei olisikaan "vanhanaikaisen" musiikin ystävä. Musiikki on nopeatempoista (turkkilais-arabialaisen kuuloista), tanssijat taitavia ja puvut kauniita ja jonakin iltana voi olla tulisilla hiililläkävely-ohjelmakin,
kaikenlaiset paikalliset erikoisuudet tuovat kummasti iloa ja sisältöä lomaan.
Ennen ohjelmaa on hyvä olla kaikki ruoka tilattuna ja alkuruoat ja varsinkin juomaa pöydässä, tarjoilijaa on vaikeampi saada kun terassi on täynnä.
Paikallisissa ravintoloissa ruoka kestää tulla kauan, koska se tehdään erikseen jokaista varten, se ei ole siis "turistirysän" mössöä, jota tehdään tuhat kiloa kerralla valmiiksi ja mikron kautta pöytään.
Kannattaa varata 3-4 tunnin "istunto" seurustelun ja rentoutumisen merkeissä, tilata ensin salaattia tai muuta alkuruokaa ja juomaa, vaikkapa pullo viiniä pöytään ja vesipullo (=butilka mineralna vodata, paikallinen tapa aina).
Siitä noin tunnin päästä tulee normaalisti varsinainen ruoka eli kaikki kannattaa tilata kerralla etukäteen.
Paikallinen tyyli on istua ainakin se 3-4 tuntia näitten ruokien kanssa, juomia lisää tilaillen. Salaatti on vain "rekvisiitta" ja kyytipoika, koska bulgarialainen ei koskaan juo ilman ruokaa, salaattia voi syödä vielä pääruoankin kanssa koko aterian ajan ja jättääkin, joissain paikoissa salaattiannokset ovat kolminkertaisia suomalaiseen verrattuna.
Kun salaatti tulee pöytään, joskus silmät leviää ja ihmettelee:
Mikä satsi, miten jaksan ikinä syödä pääruoankin ?!
Ei hätää:
Bulgarialainen yleensä tilaa salaattia ja muutakin pikkunaposteltavaa odotellessan pääruokaa, ja niitä sitten napsitaan illan kuluessa pikku hiljaa.
Ei ole mitään erikoisempaa sääntöä, mitä kuuluu etiketin mukaan tilata ja missä järjestyksessä syödä, kaikki on sallittua ja se on ihanaa !
Kukaan ei katso pitkään ketään !
Muutenkaan paikalliset eivät arvostele ketään eikä mitään ulkonäön, vaatteiden tai minkään perusteella, ihmisarvo annetaan kaikille:
ikään, kokoon, näköön, ammattiin tai varallisuuteen katsomatta.
Takaisin "ruokatapahtumiin".
Koska listat ovat pullollaan ennestään outoja ruokia, helpoin ratkaisu on tilata alkusalaatti, vaikka perinteinen Shopska-salaatti alkuruoaksi ja juomaa heti samalla. Sillä aikaa kun tarjoilija hakee juomat ja tuo salaatin ehtii päättää pääruoan ja voi sen jälkeen istuskella rauhassa ja keskittyä vai lisä juomatilauksiin :)
kesken aterian voi tilata lisää jotain jos tekee mieli ja bulgarialainen pistää tupakaksi noin 20 kertaa aterian aikana ja maljoja (nastrave ! = terveydeksi, kohotellaan usein)
Bulgarialaisten tyyli poltella tupakkia ei ainakaan ulkoilmaterassilla haittaa, vaikket itse polttaisikaan.
Bulgariassa on vielä melkein kaikki sallittua, bussikuskikin voi ajaessaan vedellä sauhuja.
Bulgarialaisilla on ihan eri tyyli mennä syömään ulos kuin suomalaisella.
Sitä istutaan kuin kotipöydän ääressä rupatellen pitkään, koko ilta.
Heistä on outoa, kun suomalainen tulee, tilaa, ruoka pitäisi olla pöydässä viidessä minuutissa, se hotkaistaan naamaan viidessä minuutissa ja poistutaan. Aikaa on suomalaisella kulunut korkeintaan puoli tuntia. Kummallista bulgarialaisen mielestä.
Viime kesänä paikallisravintolassa pullo
hyvää viiniä pöytään tuotuna maksoi noin
5-6 euroa,
salaatit karkeasti noin euron, pääruoka (lihaa lisukkeineen) karkeasti noin 3-5 euroa.
Eli 20 eurolla saa jo pullon vinkkua tai parit oluet, alkusalaatin ja pääruoan - kahdelle.
Hyviä olutmerkkejä on esimerkiksi Zagorka, Astika ja Kamenitza, kannattaa aina tilata hanaolutta, = "na livna bira", pullo-olut on pääsääntöisesti lämmintä. Oluttuoppi, pieni tai iso, maksaa paikallisravintoloissa alle euron.
Keitto/salaattilounas paikallisravintolssa monella oluella alas huuhdeltuna maksaa kahdelta noin 5-10 euroa, riippuu oluiden määrästä....
Kannattaa herkutella pitkän kaavan mukaan ajan kanssa ! On jopa halvempia paikkoja kylillä ja Varnassakin.
Paikallisravintoloissa liharuoan lisäkkeet, perunat tai riisit pitää muistaa tilata erikseen, annoksen voi koostaa ihan oman makunsa mukaan, vaikkapa niin monta lihavarrasta kuin haluaa ja lisukkkeita mitä haluaa.
Jos ei ota alkuruokasalaattia erikseen, voi tilata lautaselle tomaattia, kurkkua ym.
Listoilla löytyvät kaikenlaiset lisuketta, bulgariaksi "garnitura". Eikä tarvitse tutkia listaakaan, sen kun pyytää, tulee.
Ihmisille Bulgariassa ruoka ja juoma on seurustelun ja yhdessä istumisen "sivutuote",
ja sitä seurustelua kestää yleensä tuntikausia ystävien kesken, huomaat jos tarkkailet paikallisia.
Se pöytä mihin istut lounaalle tai illalliselle, on varattu sinulle loppuillaksi, kukaan ei tule hätistelemään sinua pois, vaikka olisi jonoakin.
Nauti tästäkin puolesta lomallasi !
Suomessa "joutuu" taas jonottamaan "valintalon" kassalla ja tekemään itse ruoat ja ehkä katsomaan kukkaroonkin.
Bulgariassa ravintolasyöminen on paikallistasolla jopa halvempaa kuin kotiruoka Suomessa, eikä tarvitse tiskata...Tosi kauan viestistäsi. Luin sen tänään ja yllätyin positiivisesta asenteestasi. Siis kaikkeen, tosi mukava lukea tällaista asian tuntevuutta. Toivotaan, että jengi uskoo tämän. Kiva, että olet viihtynyt meillä Bullessa.
- Pettynyt
Svetissä ei ole lainkaan iltaelämää, puistossa muutama lastulevystä kyhätty kesäbaari ja rojukioski.
Svetissä on surkeat leväiset ja likaiset rannat,
rännistyneitä aallonmurtajia ja laitureita ja rannoille on kasattu betonijärkäleitä yms rakennusjätettä.
Hotellissa ruoka oli pahaa kasvissoossia (Dolphin Marina hotelli) baareissa töykeä palvelu. All inclusive sisälsi kaikki paikalliset alkoholijuomat, mutta olut oli laihaa, viinit hirveitä litkuja, juomakelvottomia.
Hotellilla ei ole omaa uimarantaa lainkaan vaikka aurinkomatkojen esitteessä sellainen oli.
Piti mennä polkua pitkin naapuri hotellin rannalle (maksullinen) haisevien baarien takapihojen vierestä.
Varnassa kerjäläiset ja rahanvaihtajat ahdistelivat, en suosittele Bulgariaa kenellekään matkakohteeksi.- uumyy
Tulimme eilen Sveti konstantinista Olimme viikon 5 ja 7 -vuotiaiden lasten kanssa dolphin marina hotellissa (all inclusive).
Kokemuksemme paikasta oli hyvä. Ruoka oli hyvä, lihaa monenlaista mutta nautimme myös kasvisruoasta. Lapsille löytyi myös vaihtoehtoja. Olut tyypillistä paikallisolutta. Juotavaa. Viiniä en maistanut. Uima-allasalue oli hyvä. Esitteessä ei hiekkarantaa luvattu! Esitteessä puhuttiin laiturista ja naapurihotellien hiekkarannoista. Paikka oli puistomainen ja vehreä. Autoja ja muuta meteliä oli tosi vähän. Lasten kanssa oivallinen paikka. Varnaan 20 min bussimatka, joka maksoi n. 50 senttiä.
Kaikenkaikkiaan hyvä loma! Hyvät ilmat ja muutenkin mukavaa. Miinuksena:
Ihmiset eivät olleet kovin palvelualttiita.
Kaupoissa sai katsella rauhassa. kukaan ei tullut "pakko myymään", mistä itse pidin.
Koko perhe olisi voinut olla vielä toisenkin viikon. - yx-täti
uumyy kirjoitti:
Tulimme eilen Sveti konstantinista Olimme viikon 5 ja 7 -vuotiaiden lasten kanssa dolphin marina hotellissa (all inclusive).
Kokemuksemme paikasta oli hyvä. Ruoka oli hyvä, lihaa monenlaista mutta nautimme myös kasvisruoasta. Lapsille löytyi myös vaihtoehtoja. Olut tyypillistä paikallisolutta. Juotavaa. Viiniä en maistanut. Uima-allasalue oli hyvä. Esitteessä ei hiekkarantaa luvattu! Esitteessä puhuttiin laiturista ja naapurihotellien hiekkarannoista. Paikka oli puistomainen ja vehreä. Autoja ja muuta meteliä oli tosi vähän. Lasten kanssa oivallinen paikka. Varnaan 20 min bussimatka, joka maksoi n. 50 senttiä.
Kaikenkaikkiaan hyvä loma! Hyvät ilmat ja muutenkin mukavaa. Miinuksena:
Ihmiset eivät olleet kovin palvelualttiita.
Kaupoissa sai katsella rauhassa. kukaan ei tullut "pakko myymään", mistä itse pidin.
Koko perhe olisi voinut olla vielä toisenkin viikon.Oisko 2010 St.konstantinissa olleiden kokemuksia.Paljonko hinnat nouseet? Näkyy nää vanhat mielipiteet olevan niin puolesta ja vastaan. Tuoreita kokemuksia kaivattaisiin. Täti lähtee reisuun syyskuussa.En kaipaa
mitään meno mestoja ikää on jo sen verran lakkarissa.Onko hotelli Panoramassa olleita? - Nazdrave
yx-täti kirjoitti:
Oisko 2010 St.konstantinissa olleiden kokemuksia.Paljonko hinnat nouseet? Näkyy nää vanhat mielipiteet olevan niin puolesta ja vastaan. Tuoreita kokemuksia kaivattaisiin. Täti lähtee reisuun syyskuussa.En kaipaa
mitään meno mestoja ikää on jo sen verran lakkarissa.Onko hotelli Panoramassa olleita?09/2011 Sveti Konstantiinissa ollut!
Hintataso edelleenkin erittäin edullinen:
Iso olut allasbaarissa 1,25€ /kaupassa 0,80€.
Kassillinen ruokaa aamupalalle n.10,00€
Tupakat 2,00€
Ruokailu esim. Sirius laivalla rannassa kaikkineen lisukkeineen 14,00€ (hyvää)
Taksi Varnaan 10,00€ (8min)
Bussi " 00,80€ (30-1h)
Kengät 6,00€ -n.40,00€ ( Varnan kenkäkadulla n.1,5km pitkä)
Verkkapuvut 24,00€ ja jne. jne.
Kiva mesta ...näin kolme kertaa Bulgarian eri lomakohteissa käyneelle ...ehkä hotellin siivouksessapieniä puutteita (Romanssin/ Splendid- huoneistohotelli) 250m rannalta.
Rauhallinen hotellikokonaisuus ainakin näin syksyisin. - Kaikki vinkit tervet
Nazdrave kirjoitti:
09/2011 Sveti Konstantiinissa ollut!
Hintataso edelleenkin erittäin edullinen:
Iso olut allasbaarissa 1,25€ /kaupassa 0,80€.
Kassillinen ruokaa aamupalalle n.10,00€
Tupakat 2,00€
Ruokailu esim. Sirius laivalla rannassa kaikkineen lisukkeineen 14,00€ (hyvää)
Taksi Varnaan 10,00€ (8min)
Bussi " 00,80€ (30-1h)
Kengät 6,00€ -n.40,00€ ( Varnan kenkäkadulla n.1,5km pitkä)
Verkkapuvut 24,00€ ja jne. jne.
Kiva mesta ...näin kolme kertaa Bulgarian eri lomakohteissa käyneelle ...ehkä hotellin siivouksessapieniä puutteita (Romanssin/ Splendid- huoneistohotelli) 250m rannalta.
Rauhallinen hotellikokonaisuus ainakin näin syksyisin.Svetissä olen käynyt ja taas ensi kesänä menossa, mutta Varnan kenkäkadulla en ! Kerro ihmeessä missä ja mikä katu niin menen tutkailemaan = SHOPPAAMAAN! Entä oletko käynyt Varnan mustalaistorilla ? Jos, niin kerro kokemuksesi ja torin sijainti. Muitakin hyviä vinkkejä otetaan vastaan !
- mjhg
Riippuu matkatoimistosta , mutta ainakin Aurinkomatkojen shoppailureissu Varnaan pysähtyy jonkin aikaa kenkäkadulla lähellä toria.
- Pliska
Hyvä ostoskatu Varnassa on Vladislav Varnentsik. Se alkaa Kadetraalin edestä Hristo Botev-kadun poikkikatuna. Linja-autoasema ja ostoskeskus Varna Mall löytyvät sen toisesta päästä. Sillä on kenkäkauppojakin. Toinen hyvä ostoskatu on Dr. Piskulieva. Se alkaa Kadetraalin toiselta puolelta ja menee samaan suuntaan kuin Vl. Varnentsik. Keskustan suurin tori on sillä.
Kadetraalia vastapäätä toisella puolella Hristo Botev katua alkavat rantaa kohti menevät kävelykadut, ns. turistikadut. Niinstä ensimmäinen on muistaakseni Preslav, teatteritalon (vaaleanpunainen rakennus) ja suihkulähteen jälkeen se jatkuu Knyaz Boris I -katuna McDonaldsille asti, siitä kävelykatu jatkuu Slivnitcana oikealle rantaan Meripuiston portille. Turistikaduilla on kaupungin kalleimmat kaupat. Kartta kannattaa ostaa jo ensimmäisenä lomapäivänä, Varnassa on helppo ja rauhallinen suunnistaa. Taskuvarkaita sietää varoa, kuten muuallakin, eniten heitä on Kadetraalin edessä silloin kun turistibussit saapuvat siihen. Taskuvarkaat näyttävät tekevän päivävuoroa, illalla heitä ei näy.
Mustalaistori lienee Teatteritalon takana oleva pieni ruokatori. Nimi on suomalaisturistien antama, mutta ei siellä ole sen enempää mustalaisia kuin muillakaan Varnan toreilla. Kolmas tori keskustassa on Osmi Primorski Polk- ja Chadaldza-katujen risteyksessa. Osmilla on myös vaate- ja kenkäkauppoja. - Kaikki vinkit tervet
Pliska kirjoitti:
Hyvä ostoskatu Varnassa on Vladislav Varnentsik. Se alkaa Kadetraalin edestä Hristo Botev-kadun poikkikatuna. Linja-autoasema ja ostoskeskus Varna Mall löytyvät sen toisesta päästä. Sillä on kenkäkauppojakin. Toinen hyvä ostoskatu on Dr. Piskulieva. Se alkaa Kadetraalin toiselta puolelta ja menee samaan suuntaan kuin Vl. Varnentsik. Keskustan suurin tori on sillä.
Kadetraalia vastapäätä toisella puolella Hristo Botev katua alkavat rantaa kohti menevät kävelykadut, ns. turistikadut. Niinstä ensimmäinen on muistaakseni Preslav, teatteritalon (vaaleanpunainen rakennus) ja suihkulähteen jälkeen se jatkuu Knyaz Boris I -katuna McDonaldsille asti, siitä kävelykatu jatkuu Slivnitcana oikealle rantaan Meripuiston portille. Turistikaduilla on kaupungin kalleimmat kaupat. Kartta kannattaa ostaa jo ensimmäisenä lomapäivänä, Varnassa on helppo ja rauhallinen suunnistaa. Taskuvarkaita sietää varoa, kuten muuallakin, eniten heitä on Kadetraalin edessä silloin kun turistibussit saapuvat siihen. Taskuvarkaat näyttävät tekevän päivävuoroa, illalla heitä ei näy.
Mustalaistori lienee Teatteritalon takana oleva pieni ruokatori. Nimi on suomalaisturistien antama, mutta ei siellä ole sen enempää mustalaisia kuin muillakaan Varnan toreilla. Kolmas tori keskustassa on Osmi Primorski Polk- ja Chadaldza-katujen risteyksessa. Osmilla on myös vaate- ja kenkäkauppoja.Kiitos Pliska ! Tällaista vastausta odotin !!!! Tarkoitus on seikkailla omin päin eikä johdetun lauman mukana :) Mutta tällaiset vinkit johtavat oikeille kaduille ettei tule lampsittua ihan koko kaupunkia ristiin rastiin.
- Pliska
Kaikki vinkit tervet kirjoitti:
Kiitos Pliska ! Tällaista vastausta odotin !!!! Tarkoitus on seikkailla omin päin eikä johdetun lauman mukana :) Mutta tällaiset vinkit johtavat oikeille kaduille ettei tule lampsittua ihan koko kaupunkia ristiin rastiin.
Varnaa kannattaa tutkia ominpäin. Se on mukava kesäkaupunki ja keskustan asemakaava on selkeä. Itse kävin siellä viimeksi viisi vuotta sitten, ehkä lähden tänä kesänä uudestaan. Jo muutaman kerran olen Bulgarian matkoillani majoittunut Varnassa tai muissa kaupungeissa, hietikoilla en ole ollut vuosiin. Toki olen Varnan reissuillani pistäytynyt Kultahietikolla, jos uiminen ja muu rantaelämä on sattunut innostamaan. Varnan Meripuistossakin on uimaranta ja pieni vesipuisto. Varnassa hyviä hotelleja ja mainioita ravintoloita ominpäin matkaajalle. Meripuiston huvittelukatu on iltaisin mukava paikka, siellä on menoa ja meininkiä. Itse olen usein istuskellut ravintola Preslavissa seuraamassa varnalaisten touhuja pliskalasi kourassa. Preslavissa on elävää musiikkia ja paikalliset innostuvat loppuillasta tanssimaan perinnetansseja. Varsinainen ruokapaikka Preslav ei ole, vaikka saa sieltä ihan kohtuu ruokaakin. Suosikkiruokapaikkojani Varnassa ovat olleet Paraklisa Joan Ekshart-kadulla, Morsko Sirena satamassa ja Timbaktu Meripuiston huvittelukadulla. Pikaruokapaikoista mieluisin on ollut Godzila.
- hannele
Olimme perheen (lapset 11 v. ja 13 v.) kanssa viime kesänä Albenassa ja pidimme kaikin puolin paikasta! Kaikki sujui hyvin, palvelu oli hyvää, ruuat hyviä. Söimme usein hotellin alakerran baarissa jossa hintataso vähän korkeampi. Kahtena iltana oli grilli-ilta joka oli edullinen! Tarjolla oli porsaan-, naudan- ja kananlihaa, vihanneksia, ihania jälkiruokia... Lapset uskalsi päästää kahdestaan shoppailemaan, myyjät eivät tyrkyttäneet tuotteita.
24.6. lähdemme Sveti Konstantiniin, Splendid -hotelliin. Saa nähdä miten reissu menee. Palaan kertomaan loman jälkeen!- Matka jo mielessä
Odotan kertomustasi.Olen lähdössä syyskuussa samaan hotelliin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1384078- 892009
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151911Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi571527Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541452Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1331405VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu991322- 741226
- 971104
- 691063