mac mini testissä

jrcash

Petteri Järvinen (tietotekniikka guru) testasi mac miniä tietokonelehden artikkelissa. Sai kehuja hijaisuudesta ja siitä että kirjoitin asentui kuin itsestään. Totesi että koneen käyttö ei sen helpompaa kuin windows koneella. Mail ohjelma sai koneen kaatuilemaan. Kaiken kaikkiaan jäi sellainen maku, että kyllä Petteri varmaan jatkaa windows käyttäjänä. Maccia mainostetaan poropeukaloille sopivana helppokäyttöisenä koneena, mutta onko totuus sittenkin jotain muuta?!!

4

1111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iiX

      kun sai maililla kaadettua macin, tässä perheessä (osx ja 4käyttäjää vuodesta 2001) ei sellainen temppu oo vielä onnistunu. Koneet tosin iMacG3 ja iMacG5

    • Jos luet jutun ilman Windows-rillejäsi, huomaat merkittäviä asioita:

      – Järvisen mukaan Windows vaatii jatkuvaa ylläpitoa, kun taas Macin ylläpidon tarve on minimaalinen
      – KOTIKÄYTÖSSÄ Mac kepittää Järvisen mielestä Windowsin luvuin 4-2 eli aivan kirkkaasti.

      Järvinen selittää jutun eräitä virheitä ja muuta täällä:
      http://www.omenamehu.org/index.php/topic,4936.0.html

    • AM Tiainen

      Itse asiassa Petteri on jo rekisteröitynyt toiseen kahden suomen isoimmista Mac foorumeista ja kyllä nyt siltä näyttää että Petteri on siirtymässä Maccia käyttämään.

      Lehdessä kuulema luki (hieman '94 jääkiekon MM suomi-ruotsi finaalipeliä mukailen) suoraan näin: Statuskäyttö: Mac vs. Win 4-1

      Kritiikkiä kyllä tuli Petterille foorumeilla mutta kyllä se on loppujen lopuksi hyvä että Petteri itsekin on päässyt haukkaamaan pala omenaa :-)

      Mukavaa että Petteri itse on myös vastannut asiallisesti saamaansa kritiikkiin. Ensin nopeasti analyysi foorumeilla käydyistä kohdista joita muutamia Macisteja jäi vaivaamaan:

      - Petteri vertasi Macin käytettävyyttä verrattiin suoraan Windowsin epäloogisiin pikanäppäimiin yms. ja siitä poikkeava logiikka oli jotenkin huonompi juttu. Tosin käytettyään kauemmin Maccia kyllä se tuntuu paljon paljon loogisemmalta vaikka olisi käyttänyt Windowsia koko ikänsä, sama kävi itselleni kun astuin Macin maailmaan 5 vuotta sitten

      - Petteri väitti ettei tekstitys toimi DigiTV korteissa vaikka se on korjattu Elgaton EyeTV 2.0 versiossa. Petteri myös väitti että digikortti on Applen valmistama vaikka se on Elgaton valmistama. Pitää kuitenkin myöntää että Elgato on lähes standardi/synonyymi kun puhutaan Macin DigiTV softista ja korteista, softan tosin pystyy ostamaan myös erikseen jos ostaa jonku muun digikortin kuin Elgaton oman. Lisää maailman parhaasta digiTVsoftasta osoitteessa http://www.elgato.com/ .

      - Petteri ihmetteli sitä ettei halvimmassa (Mac mini joka ei maksa kuin 500eur) koneessa tuli parikymppiä maksavia näppiksiä tai hiiriä?

      - Miksi jutussa ei puhuttu enempää Macin / Mac OS X käyttöjärjestelmän hienouksista?

      - Jotku eivät hyväksyneet sitä että Petteri väitti ettei Maccia ei voisi muka viritellä koska kaikkea pikkusoftia Mac OS X virittelyyn löytyy vaikka kuinka paljon.

      Ja alla on Petterin asialliset vastaukset:

      "Muutamia kommentteja Mac-jutusta esitettyyn kritiikkiin joka on poimittu omenamehu.org foorumilta:

      - Juttu oli kirjoitettu marraskuun alussa ja sen piti ilmestyä joulukuun lehdessä. Kun juttu sitten siirtyi myöhempään numeroon, siihen tehtiin muutamia lisäyksiä, mutta tv-adapterin tekstitysten toimivuutta ei tässä vaiheessa enää tarkistettu. Syksyllä tekstitys ei toiminut. Adapteri ei ole Applen omaa valmistetta, mutta Apple myi sitä verkkokaupassaan omien tuotteiden tapaan.

      - Jutun lähtökohtana oli katsoa Maciä Windows-käyttäjän perspektiivistä, sillä moni on ilmaissut kiinnostuksensa vaihtaa Windowsista Mac-puolelle, ei toimia puolueettomana vertailuna Mac vs. PC.

      - Saadakseen hinnan mahdollisimman alas, Apple myy tietokoneitaan ilman näppäimistöä. Tämän täytyy merkitä sitä, että Apple itsekin ajattelee koneissaan käytettävän muita kuin Applen omia näppäimistöjä. (Silti kuluttajavirastolla voisi olla huomauttamista asiaan. Uuden auton hinnassakin pitää olla renkaat, kun se myydään - joskin pelkät kesärenkaat riittävät.)

      - Valitettavasti toimitus oli lyhentänyt juttua ja jättänyt pois mm. melkein kaikki ruutukuvat, joissa esiteltiin havainnollisesti Tigerin hienouksia. Spotlightin kaltainen toiminnallisuus on ollut saatavissa Windowsiin ilmaiseksi yli vuoden ajan, joten vaikka se onkin Macissä integroitu käyttöjärjestelmään, en pitänyt ominaisuutta jutun kannalta kovin merkittävänä.

      - Nörttimäinen PC:n virittely on mahdollista myös modaamalla ja ylikellottamalla, joten kyse ei ole pelkästä softasta.

      - En aio kirjoittaa kirjaa Macintoshista, en liioin Linuxista enkä Windows Vistasta.

      Petteri"

    • Jortsu

      Petterihän itsekin kirjoittaa omenamehussa:
      "Jutun lähtökohtana oli katsoa Maciä Windows-käyttäjän perspektiivistä, sillä moni on ilmaissut kiinnostuksensa vaihtaa Windowsista Mac-puolelle, ei toimia puolueettomana vertailuna Mac vs. PC."

      Windows-ihmiset ovat tietenkin tottuneet tekemät asiat Windows-tapaan. Kun ne tehdään eri tavalla jossain toisessa käyttöliittymässä, saattaa se aiheuttaa muutosvastarintaa. Jos Windowsia on käytetty vuosia, niin tottahan sen käyttö on juurtunut selkärankaan. Windowsissa virustorjunnan, palomuurien ja muiden säätämiset eivät välttämättä enää tunnu suurilta urakoilta, mutta heti älähdetään jos Macissa yksikin näppäinkomento on eri tavalla.

      Se yleensä kuitenkin menee ohi kun pari kuukautta käyttää Maccia. Joillain muutosvastarinta on niin suurta, etteivät he koskaan pääse yli tottumuksistaan ja erilainen näppäinkomento on hirveä epäloogisuus josta ei koskaan päästä yli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      194
      1977
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1376
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1125
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      62
      1035
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      152
      1006
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      83
      957
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      82
      820
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      818
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      62
      744
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      739
    Aihe