Hyvä äänikortti musiikin kuunteluun?

Heke

Mikä olis hyvä ja korkeintaan 200€ äänikortti musiikin kuunteluun? Kaiuttimet on Wharfedale 40-vuotisjuhlamallia ja vahvistimeksi on tulossa HarmanKardon.

13

11864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heke

      Nykyiset äänikortit ovat Creative SB PCI 128 (CT4751)ja Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller. Onko nämä minkälaatuiset musiikin kuunteluun?

    • Heke

      Siis 70-vuotisjuhlamalli

    • Fidelisti

      Suosittelen lämmöllä M-Audion äänikortteja, jos et kaipaa mitään peli/lelu/hömpötyksiä vaan ainoastaan hifi-tasoista äänenlaatua. M-Audion kortit on tarkoitettu musiikin kuunteluun ja studiokäyttöön.

      Itselläni on M-Audion Audiophile 2496 jossa on ihan super äänenlaatu. Se on stereo-kortti.
      http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=pciinterfaces

      M-Audiolta löytyy myös 7.1 ja 5.1 kortteja jos tarvitset surroundia.

      Noita saa hesasta esim. www.musakauppa.fi tai sitten saksasta tilattua www.thomann.de

      • duke

        Tuli isäukolle hommattua turhan ylihieno äänikortti, M-Audio 1010LT, hän kun on "muusikko mies", mutta eihän tuo soittele muutoin kun syntikalla (2000€) tietokoneeseen koskematta :D phuaha! Mutta tulipahan hieno äänikortti koneeseen.

        Sviddu tekis mieli välillä pölliä se äänikortti ja laittaa oma SB audigy sen koneeseen, ei varmaan huomais mitään.


      • KALLISTA OLLUT
        duke kirjoitti:

        Tuli isäukolle hommattua turhan ylihieno äänikortti, M-Audio 1010LT, hän kun on "muusikko mies", mutta eihän tuo soittele muutoin kun syntikalla (2000€) tietokoneeseen koskematta :D phuaha! Mutta tulipahan hieno äänikortti koneeseen.

        Sviddu tekis mieli välillä pölliä se äänikortti ja laittaa oma SB audigy sen koneeseen, ei varmaan huomais mitään.

        153€ nykyään.


      • KALLISTA OLLUT kirjoitti:

        153€ nykyään.

        Niin asiakaspalautustuote Thomannilla, 166€ normaalihinta perusversiosta.
        En tie onko toi millon ollut tuota kalliimpi.

        Kiva korttihan tuo olis musiikkiäänityksiin, mutta ite pärjään tällä 2496:llakin.
        Teatteriäänentoistoon tuo taas ei kelpaa kun ei ole mikään surroundkortti.


    • deeeae

      elikkä itellä DirectX diagnostiikka kertoo että mulla on Realtek High Definition Audio äänikortti (?) ja olisin siis hankkimassa 5.1 kaiuttimia mutta en ole varma että onko tuo äänikortti yhteensopiva 5.1 kaiuttimien kanssa.. Eli tiedättekö että toimisiko 5.1:set tuolla kortilla ja jos ei toimi niin mikä olisi hyvä äänikortti lähinnä musiikin kuunteluun ja yleiseen käyttöön?

      • Tuo Realtek HIgh Definition Audio on semmoinen vakiojuttu, joka tarkoittaa jotakin Realtekin valmistamaa, emolevylle integroitua äänikorttia. Tarkemmat mallit on tyyliin ALC883 tai vastaavaa. Vähänkin uudemmat sellaiset tukee jopa 7.1 ääntä, mutta sen nyt näkee aika nopeasti katsomalla montako liitäntää siellä koneen takana on. 5.1 -kaiuttimiin tarvitsee kolme reikää jos perinteisiä 3,5 mm liittimiä käyttää, eli siis niitä mitä käytetään kaikissa kuulokkeissa ja peruskaiuttimissa.


      • Calade kirjoitti:

        Tuo Realtek HIgh Definition Audio on semmoinen vakiojuttu, joka tarkoittaa jotakin Realtekin valmistamaa, emolevylle integroitua äänikorttia. Tarkemmat mallit on tyyliin ALC883 tai vastaavaa. Vähänkin uudemmat sellaiset tukee jopa 7.1 ääntä, mutta sen nyt näkee aika nopeasti katsomalla montako liitäntää siellä koneen takana on. 5.1 -kaiuttimiin tarvitsee kolme reikää jos perinteisiä 3,5 mm liittimiä käyttää, eli siis niitä mitä käytetään kaikissa kuulokkeissa ja peruskaiuttimissa.

        Omassa emolle integroidussa on on juurikin Realtek HD audio ja valita voi kahden, neljän, kuuden ja kahdeksan kaiuttimen järjestelmän väliltä luonnollisesti subbarit päälle. Liittimiä on 6 pikkublugiliitäntää, joiden tarkoituksen voi määrätä seftapohjaisesti, esim. 1 stereokuulokkeille tai mikille, neljä stereoäänille ja 1 subbarille. Liittimien määrästä voi siis päätellä hyvin paljon

        Käytän kuitenkin erillistä m-Audion 2-kanavaista korttia.

        Kakkoskoneessa on vain kolme liitintä, joten on helppo päätellä ettei tuolla saa tehtyä yhtä monipuolista äänimaailmaa.


    • ulkoinen äänikortti

      Centrance Dacport LX.
      Tuo LX on edullisempi ja pienikokoisempi parin satasen malli, josta puuttuu A-luokan kuulokevahvistin, mutta jos riittää pelkät linjaulostulot niin äänenlaatu on parasta mitä koskaan on ollut markkinoilla.

    • korpix

      Olen hankkimassa olkkarin jättitelkuun liitettyyn PC.hen parempaa äänikorttia musan kuunteluun. Onko kortin vaihtaminen omatoimisesti vaikea homma? Onko siinä jotain eriyistä joka tulisi huomata, vaan sen kuin vaan ottaa entisen irti panee uuden paikalleen.

      Onko noissa HP.n halvemman luokan PC-koneissa varusteena huono äänikortti? Meillä on työhuoneessa HP Pavilion Elite, onko siinä parempi äänikortti kun kone maksoi 1500 euroa? Voiko vaihtaa hyvästä koneesta äänikortin olkkarin PC:lle?

      • behringer

        "Olen hankkimassa olkkarin jättitelkuun liitettyyn PC.hen parempaa äänikorttia musan kuunteluun. Onko kortin vaihtaminen omatoimisesti vaikea homma? Onko siinä jotain eriyistä joka tulisi huomata, vaan sen kuin vaan ottaa entisen irti panee uuden paikalleen.

        Onko noissa HP.n halvemman luokan PC-koneissa varusteena huono äänikortti? Meillä on työhuoneessa HP Pavilion Elite, onko siinä parempi äänikortti kun kone maksoi 1500 euroa? Voiko vaihtaa hyvästä koneesta äänikortin olkkarin PC:lle?"

        Noissa kaikissa pc-konepaketeissa on emolevylle integroitu (yleensä realtekin) äänipiiri. Niissä analoginen ääni on täyttä kuraa, ellei konetta liitä kotistereoihin tai vaikka A-luokan esivahvistimeen s/pdif liitännällä jolloin ääni ei huonone.

        Jos stereoista ei s/pdif liitäntää löydy, niin voi hankkia esim. 26€ maksavan Behringer UCA202 usb-dacin, jota myydään suomessakin kaikissa musiikkitarvikekaupoissa. Siinä on kohtalaisen laadukkaat Burr-Brownin da-muuntajat (maksavat valmistajallekin 7€/kpl 2000 kappaleen erissä), ja ääni on paljon parempi kuin useimmilla äänikorteilla. Äänikorttiin pitäisi laittaa todella paljon rahaa, että saisi parempaa ääntä ulos.

        UCA202 on tulitikkurasian kokoinen ja helppo asentaa, ei tarvita ajureita eikä mitään, liität vain usb-porttiin ja stereoihin rca-kaapelilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe