Muutto Englantiin

Mimiks

Olen muuttamassa Englantiin, Cambridgeen aikakin viideksi kuukaudeksi. Lähden ystäväni kanssa ja tarkoitus olisi hankkia töitä ja asunto, sekä järjestää muut asiat muuttoa varten.
Miten hankin työluvan ja mitä muita lupia tarvitsen? Mitä pitää ottaa huomioon muuttaessaan Englantiin ja mistä kannattaisi lähteä hakemaan töitä? Melkein mikä vaan työ käy, koska eihän sitä voi heti huipulle hypätä.
Tarvitsen kuitenkin tietoa ja kenties jollakin on kokemuksiakin vastaavasta, jotta saisin kaiken järjestykseen ennen muuttoa, että en lentokoneesta noustessani jää puille paljaille. Siis, kertokaa kaikki! :) Kiitos teille jo etukäteen! :)

6

7222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pop

      Kay www.finn-guild.org keksustelufoorumissa, sielta loytyy paljon tietoa britteihin muuttamisesta ja siella asumisesta. Myos www.isory.org voi auttaa jos olet opiskelija.

      • oikeesti

        Et kai oikeesti luule etta tarvitaan tyolupa!!


      • Zeynep1
        oikeesti kirjoitti:

        Et kai oikeesti luule etta tarvitaan tyolupa!!

        Englannissa suomalaiset voi tyoskennella ilman lupia. Mutta ilman varsinaista asumislupaa, jonka saa Home Officesta hakemusprosessin kautta, taalla toita tekeva suomalainen ei ole maan virallinen asukas vaan pelkka "hengaaja".

        Jos on aikomus olla maassa vain 5-12kk eika esim. pysyvasti asettua tanne, oleskeluluvalla ("sinisella kortilla") ei tee mitaan. Jos taas aikoo asettua aloilleen ja vaikkapa anoa asuntolainaa pankista, kannattaa hakea lupaa heti kun on aloittanut tyot.


    • Matkalaukun kanssa Englanti...

      Hei!

      EU:n jasenmaiden kansalaiset eivat tarvitse tyo- tai asumislupia Englannissa. Voimassa oleva passi pitaa luonnollisesti olla.

      Toita loytyy alasta ja alueesta riippuen, mutta joudut kilpailemaan niista oman maan kansalaisten kanssa. Jos tyokokemus, -osaaminen ja kielitaito ovat riittavat, mahdollisuudet ovat kokemukseni perusteella hyvat. Tai sitten voit hakea toita, joita hakevat ammattitaidottomat (esim. siivoustoita). Minimipalkka on £5.05/tunti (yli 22-vuotiailla), mutta kaytanto vaihtelee. Toita kannattaa hakea esim. rekrytointifirmojen kautta, silla ne eivat valttamatta suosi oman maan kansalaisia samoin kuin tyovoimatoimistot. Eri aloilla on omat rekrytointitoimistonsa. Kannattaa etsia esim. internetin valityksella (esim. www.reed.co.uk).

      Jotta tyonantaja voi palkata sut, on sun haettava National Insurance –numero paikallisesta sosiaalitoimistosta. Ota selvaa, mita papereita tarvitset sita varten. Ensin saat tilapaisen numeron, jolloin voit jo aloittaa tyonteon. Pankkitilin avaamiseen tarvitset muutaman asuntokohtaisen laskun (puhelin-, kaasu-, sahko- tms), joissa on sun nimi ja osoite seka tietysti passin.

      Asunnon vuokraamiseen yleensa tarvitaan n. 3 kk vuokratakuu (eli 3 kk vuokra). Poikkeuksia on. Vuokrien suuruudesta Cambridgen alueella tietoa loytyy esim http://cambridge.gumtree.com/cambridge/2310_1.htm. Eli kaksio (1 bedroom flat) noin £550/kk plus juoksevat kulut. Internetista loytyy tietoa.

      Yleensa vuokrasopimus tehdaan vuodeksi, mutta lyhyempiakin vuokrasopimuksia on. Valikoima ei ole silloin ihan yhta hyva. Tai sitten kannattaa harkita sita, etta vuokraa huoneen talossa ja kayttaa yhteisia tiloja muiden vuokralaisten kanssa.

      Asuntojen tasot vaihtelevat kovasti alueesta ja hinnasta riippuen. Asumistaso ei ole hintatasoon verattuna yhta hyva kuin Suomessa (eli samalla tai kalliimmalla vuokralla saa huonompitasoisen kuin vastaava Suomessa).

      Suosittelen, etta otat ensin selvaa mahdollisimman paljon alueesta, jonne olet muuttamassa, ettei tule pettymysta tai lopu rahat heti kattelyssa. Internet on siina aivan haka.

      Toivottavasti tasta on apua!

      • Britannia-fani

        moi,
        Onko englannissa suomenkielistä koulua?


      • James UK
        Britannia-fani kirjoitti:

        moi,
        Onko englannissa suomenkielistä koulua?

        Olen Englanti. Ei ole monia suomalaisia ​​kouluihin Englannissa, sinun pitäisi tutkia ensin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe