Muutto Englantiin

Mimiks

Olen muuttamassa Englantiin, Cambridgeen aikakin viideksi kuukaudeksi. Lähden ystäväni kanssa ja tarkoitus olisi hankkia töitä ja asunto, sekä järjestää muut asiat muuttoa varten.
Miten hankin työluvan ja mitä muita lupia tarvitsen? Mitä pitää ottaa huomioon muuttaessaan Englantiin ja mistä kannattaisi lähteä hakemaan töitä? Melkein mikä vaan työ käy, koska eihän sitä voi heti huipulle hypätä.
Tarvitsen kuitenkin tietoa ja kenties jollakin on kokemuksiakin vastaavasta, jotta saisin kaiken järjestykseen ennen muuttoa, että en lentokoneesta noustessani jää puille paljaille. Siis, kertokaa kaikki! :) Kiitos teille jo etukäteen! :)

6

7207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pop

      Kay www.finn-guild.org keksustelufoorumissa, sielta loytyy paljon tietoa britteihin muuttamisesta ja siella asumisesta. Myos www.isory.org voi auttaa jos olet opiskelija.

      • oikeesti

        Et kai oikeesti luule etta tarvitaan tyolupa!!


      • Zeynep1
        oikeesti kirjoitti:

        Et kai oikeesti luule etta tarvitaan tyolupa!!

        Englannissa suomalaiset voi tyoskennella ilman lupia. Mutta ilman varsinaista asumislupaa, jonka saa Home Officesta hakemusprosessin kautta, taalla toita tekeva suomalainen ei ole maan virallinen asukas vaan pelkka "hengaaja".

        Jos on aikomus olla maassa vain 5-12kk eika esim. pysyvasti asettua tanne, oleskeluluvalla ("sinisella kortilla") ei tee mitaan. Jos taas aikoo asettua aloilleen ja vaikkapa anoa asuntolainaa pankista, kannattaa hakea lupaa heti kun on aloittanut tyot.


    • Matkalaukun kanssa Englanti...

      Hei!

      EU:n jasenmaiden kansalaiset eivat tarvitse tyo- tai asumislupia Englannissa. Voimassa oleva passi pitaa luonnollisesti olla.

      Toita loytyy alasta ja alueesta riippuen, mutta joudut kilpailemaan niista oman maan kansalaisten kanssa. Jos tyokokemus, -osaaminen ja kielitaito ovat riittavat, mahdollisuudet ovat kokemukseni perusteella hyvat. Tai sitten voit hakea toita, joita hakevat ammattitaidottomat (esim. siivoustoita). Minimipalkka on £5.05/tunti (yli 22-vuotiailla), mutta kaytanto vaihtelee. Toita kannattaa hakea esim. rekrytointifirmojen kautta, silla ne eivat valttamatta suosi oman maan kansalaisia samoin kuin tyovoimatoimistot. Eri aloilla on omat rekrytointitoimistonsa. Kannattaa etsia esim. internetin valityksella (esim. www.reed.co.uk).

      Jotta tyonantaja voi palkata sut, on sun haettava National Insurance –numero paikallisesta sosiaalitoimistosta. Ota selvaa, mita papereita tarvitset sita varten. Ensin saat tilapaisen numeron, jolloin voit jo aloittaa tyonteon. Pankkitilin avaamiseen tarvitset muutaman asuntokohtaisen laskun (puhelin-, kaasu-, sahko- tms), joissa on sun nimi ja osoite seka tietysti passin.

      Asunnon vuokraamiseen yleensa tarvitaan n. 3 kk vuokratakuu (eli 3 kk vuokra). Poikkeuksia on. Vuokrien suuruudesta Cambridgen alueella tietoa loytyy esim http://cambridge.gumtree.com/cambridge/2310_1.htm. Eli kaksio (1 bedroom flat) noin £550/kk plus juoksevat kulut. Internetista loytyy tietoa.

      Yleensa vuokrasopimus tehdaan vuodeksi, mutta lyhyempiakin vuokrasopimuksia on. Valikoima ei ole silloin ihan yhta hyva. Tai sitten kannattaa harkita sita, etta vuokraa huoneen talossa ja kayttaa yhteisia tiloja muiden vuokralaisten kanssa.

      Asuntojen tasot vaihtelevat kovasti alueesta ja hinnasta riippuen. Asumistaso ei ole hintatasoon verattuna yhta hyva kuin Suomessa (eli samalla tai kalliimmalla vuokralla saa huonompitasoisen kuin vastaava Suomessa).

      Suosittelen, etta otat ensin selvaa mahdollisimman paljon alueesta, jonne olet muuttamassa, ettei tule pettymysta tai lopu rahat heti kattelyssa. Internet on siina aivan haka.

      Toivottavasti tasta on apua!

      • Britannia-fani

        moi,
        Onko englannissa suomenkielistä koulua?


      • James UK
        Britannia-fani kirjoitti:

        moi,
        Onko englannissa suomenkielistä koulua?

        Olen Englanti. Ei ole monia suomalaisia ​​kouluihin Englannissa, sinun pitäisi tutkia ensin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      129
      9905
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2891
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      177
      2687
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1508
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe