onko ketään

mariya

moi! onko lankalta palanneita? tai ihan just nyt lähdössä olijoita?

4

919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hikkaduwa fan

      Hei:
      Palasin helmikuun lopulla Lankasta taas kerran :-)
      Paikat olivat uskomattoman siistissä kunnossa.Turisteja vaan oli todella vähän :-( Paikalliset ihmiset odottavat heidän paluutaan, kuin kuuta nousevaa.

      Tiet ovat todella huonossa kunnossa koska melkein kaikki tiet ovat kunnostuksen alla. Matkaan mihin ennen meni päivä saa nyt varata 2 päivää.

      Hinnat oliva kohonneet yllättävän vähän, mutta tinkiä silti kannattaa jos siltä tuntuu !Varsinkin hinnat Hikkaduwassa ovat huomattavasti korkeammat kuin muualla.Katselkaa ennen ostamista vähän hintasasoa ja ostakaa vasta sitten.

      Ottakaa mukaan vähän huonompia kesävaatteita mukaan ja jättäkää ne sinne.Tarvitsijoita on. Näin saatte myös laukkuun tilaa tulijaisille.

      Suba dawasak !
      Hikkis

    • Petetty ystävä

      Palattu on aivan just sil`ään.

      Paljon on taas opittu 3 kk:n matkalla, mm. mitä on lankalainen ystävällisyys, ystävyys, hymy, nauru, iloisuus, valoisuus, jne. Lyhyesti sanoen se voi olla myös salakavalaa ja petollista.

      Menin vasiten nyt tällä matkalla selvittämään lankalaisen ystäväni kanssa tekemiämme mm. kulta ja jalokivikauppoja vuosien takaa. Olin tuolloin hankkinut ja myös maksanut hänelle 18 karatin arvoisia kultakoruja. Myöhemmin Suomessa selvisi, että ne olivatkin vain 14 karatia, vaikka leimat olivat 18 kr. Nyt halusin puuttua asiaan ja perua kaupan tai saada uudet sovitun mukaiset korut tilalle, mutta turhaan. Olisin kyllä saanut uudet jos olisin maksanut erotuksen.

      Miksi olisin enää maksanut lisää, kun olen ne kerran jo maksanut - 18 kr arvosta. Toiseksi, olisinko nytkään saanut asianmukaista laatua - tuskin? Lopulta tämä vuosien takainen ystäväni hävisi, kuin kusi lumeen. Ei enää suostunut vastaamaan puheluihin, eikä tekstiviesteihin. Eikä ollut enää kotonaan tavattavissakaan.

      Poliisin puheille en voinut mennä, koska minulla ei ollut kuitteja. Tämä taas johtui siitä, kun tämä lankalainen ns. ystäväni (yaaluwa) ei halunnut koskaan mistään kaupoistamme tehtävän kuitteja. Hän vetosi aina ja voimakkaasti meidän keskinäiseen ja pitkäaikaiseen ystävyyteen, jopa että olemme hänen perheen (paulà) jäseniä, eikä perheen jäsenet näin ollen tarvitse kuitteja - "vai etkö sinä luota minuun" hän kysyi usein.

      Onneksi kauppa ei ollut taloudellisesti mitenkään järisyttävää luokkaa - se oli periaatteellinen. Halusin nähdä puhuuko hän totta, vai kusetetaanko minua?

      Muitakin ikäviä ystävyden nimissä hankittuja kokemuksia vuosien varrelta on, mutta niistä ehkä tuonnenpana lisää - myös mukavista ja iloisista.

      Halusin kertoa tämän, koska minua harmittaa tämä petetyksi tuleminen melkoisesti, sekä se, että niin monet lankalla matkaavat suomalaiset turistit niin usein kehuvat, jopa ylistävät heitä ja heidän YSTÄVYYTTÄÄN - tälläkin palstalla.

      Pitkäaikaiseen kokemukseeni perustuen, totean vain, että monen lankalaisen hymyn ja lupauksen takana on aivan muuta, kuin todellinen ystävällisyys - YSTÄVYYS. Se ei ainakaan ole suomalaista ystävyyttä. Vai, liekö tämäkin vain kulttuurieroista johtuvaa väärin ymmärrystä kohdallani tai, jopa lankalaisten panettelua, ehkä jonkun hyväuskoisen mielestä, mutta ei minun?

      Jo riittää hyväuskoisuus ja perusteeton lankalaisten kehuminen.

      Silmät auki - suomalaiset, erityisesti nyt tsunamin jälkeen. Kehoitan suomalaisia kohtuulliseen varovaisuuteen lankalaisten vetoavan hymyn ja ystävällisyyden suhteen.

      Millaisia kokemuksia sinulla on?

      • rehellisyys kunniaan

        Olen kanssasi samaa mieltä tästä ystävällisyydestä ja rehellisyydestä. Minusta se ei ole aina aitoa vaan hyvinkin kieroa meininkiä. Itse koin pientä välistä vetoa rahanvaihdossa, vaikka sen tyypin piti olla tosi luotettava "suomalaisten luottopoika". Lisäksi huomasin muutakin sellaista mitä ei olisi pitänyt oikeastaan meidän turistien huomata. En enää luota siihen aina hymyilevään tyypppiin pätkääkään. Ihmettelen suuresti eikö muut suomalaiset ole huomanneet ko. "luottopojan" lipevyyttä ja omien etujensa ajamista muiden paikallisten kustannuksella. Kai muidenkin silmät aukeavat joskus.


    • Palattu on

      Olen tullut Lankasta 18.9. Mitä tahdot tietää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe