Hei!
Voisko teistä joku kirjoittaa mulle rasvarieskan ohjeen. Tarvitsisin sitä kipeästi. Kiitos
rasvarieska
8
5043
Vastaukset
- eilatti
Rasvarieska
3 rieskaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
7 dl ohrajauhoja
Porsaan kylkisiivuja tai
pekonikuutioita
Paista kylkisiivut tai pekonikuutiot pannulla
Sekoita suola kylmään maitoon. Lisää jauhot ensin puuhaarukalla ja lopuksi kädellä sekoittaen. Taikina saa olla pehmeää, mutta leivottavaa. Leivo taikinasta kolme pyöreää 1/2 cm paksuista lättyä ja pistele niihin haarukalla reikiä. Levitä kylkiviipaleet tai pekonikuutiot rieskojen pinnalle. Paista rieskat 300 asteen lämmössä noin 5 minuutin ajan. Kääri valmiit rieskat leivinliinan sisään pehmenemään.
Toivottavasti maistuu!- hoffnung
eilatille
Kiitos tuhannesti reseptistä. Kokeilen heti. Nam, jo etukäteen.
- eilatti
Rasvarännikkä
2 rieskaa
Kuori:
1,5 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
Täyte:
3 dl maitoa
1,5 dl kermaa
1 rkl voisulaa
0,5 tl suolaa
2,5-3 dl karkeita ohrajauhoja
Ensin valmistetaan täyte. Ohrajauhot sekoitetaan kermamaitoon, voisula ja suola lisätään. Seos saa turvota tunnin verran.
Kuoritaikinaa varten sekoitetaan suolalla maustettuun veteen jauhot vähitellen. Käytä sekoittamiseen puukauhaa, kädellä sekoittaminen lämmittää turhaan taikinaa. Pöydälle ripotellaan runsaasti ruisjauhoja, ja taikina vaivataan pöydällä sitkeäksi. Taikina jaetaan kahteen osaan. Niistä muotoillaan taputtelemalla ohuet, pyöreät levyt, joiden reunat nostetaan pystyyn siten, että muodostuu noin senttimetrin syvyinen kuppi. Levyt nostetaan uunipellille ja täyte kaadetaan tasaisesti reunoihin asti. Keskelle täytettä pannaan ruokalusikallinen kermaa (estää ylikiehumisen paistamisen aikana). Paista ränniköitä 300 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Parhaimmillaan rasvarännikät ovat uunituoreina. - LeipäpappiM
tuota ensimmäistä vaihtoehtoa(Eilatin ohje) rasvarieskana. Ei varmaan pahaa tuo toinenkaan.
varmasti kumpikaan ollut sitä sorttia rasvarieskaa, jota minä söin 50 v sitten!
Rieskaanhan EI kuulu laittaa mitään muita aineita kuin ohrajauhoja, vettä ja suolaa! Ja rasvarieskaan tietysti läskinpaloja.
Jotenkin se tehtiin tavallista rieskaa paksumpi, olisiko ollut puolisen tuumaa paksu ja lautasen kokoinen pyörylä, johon muotoiltiin reunukset ettei rasva valu rieskalta pois. Sitten läskinpalat painettiin keskustaan muun rieskan tasalle. Sitten uuniin paistumaan.
Hyvää oli lämminnä maidon kanssa!
Tarkempaa reseptiä en muista, itse en ole tehnyt.- LeipäpappiM
sitroen kirjoitti:
varmasti kumpikaan ollut sitä sorttia rasvarieskaa, jota minä söin 50 v sitten!
Rieskaanhan EI kuulu laittaa mitään muita aineita kuin ohrajauhoja, vettä ja suolaa! Ja rasvarieskaan tietysti läskinpaloja.
Jotenkin se tehtiin tavallista rieskaa paksumpi, olisiko ollut puolisen tuumaa paksu ja lautasen kokoinen pyörylä, johon muotoiltiin reunukset ettei rasva valu rieskalta pois. Sitten läskinpalat painettiin keskustaan muun rieskan tasalle. Sitten uuniin paistumaan.
Hyvää oli lämminnä maidon kanssa!
Tarkempaa reseptiä en muista, itse en ole tehnyt.tuohivirsumies tietää. En minäkään ohjeita tiedä, mutta syönyt olen.:))ja hyvää oli. Ei sitä kyllä normaali rieskaan laitetakaan muuta. Potturieskaan tietysti pottuja lisäksi. Älähän auto kaasuttele liikaa.
- Anonyymi
Oulunläänin Paavolasta kotoisin ollut isoäitini teki rasvarieskaa jossa oli kansi päällä.Sisällä oli reilun rasvaista sian kylkeä paljon.Teki ohrajauhoista (vähän myös vehnäjauhoja).
- Anonyymi
Ihan pelkästään kuulostaakin kamalalta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S617790- 1334494
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.323737- 213098
- 232642
- 282576
- 502276
- 252170
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3922123- 322049