rasvarieska

hoffnung

Hei!
Voisko teistä joku kirjoittaa mulle rasvarieskan ohjeen. Tarvitsisin sitä kipeästi. Kiitos

8

4974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eilatti

      Rasvarieska


      3 rieskaa

      5 dl maitoa
      1 tl suolaa
      1 dl vehnäjauhoja
      7 dl ohrajauhoja
      Porsaan kylkisiivuja tai
      pekonikuutioita


      Paista kylkisiivut tai pekonikuutiot pannulla

      Sekoita suola kylmään maitoon. Lisää jauhot ensin puuhaarukalla ja lopuksi kädellä sekoittaen. Taikina saa olla pehmeää, mutta leivottavaa. Leivo taikinasta kolme pyöreää 1/2 cm paksuista lättyä ja pistele niihin haarukalla reikiä. Levitä kylkiviipaleet tai pekonikuutiot rieskojen pinnalle. Paista rieskat 300 asteen lämmössä noin 5 minuutin ajan. Kääri valmiit rieskat leivinliinan sisään pehmenemään.

      Toivottavasti maistuu!

      • hoffnung

        eilatille
        Kiitos tuhannesti reseptistä. Kokeilen heti. Nam, jo etukäteen.


    • eilatti

      Rasvarännikkä


      2 rieskaa

      Kuori:
      1,5 dl kylmää vettä
      0,5 tl suolaa
      1,5 dl vehnäjauhoja
      2 dl ruisjauhoja

      Täyte:
      3 dl maitoa
      1,5 dl kermaa
      1 rkl voisulaa
      0,5 tl suolaa
      2,5-3 dl karkeita ohrajauhoja

      Ensin valmistetaan täyte. Ohrajauhot sekoitetaan kermamaitoon, voisula ja suola lisätään. Seos saa turvota tunnin verran.
      Kuoritaikinaa varten sekoitetaan suolalla maustettuun veteen jauhot vähitellen. Käytä sekoittamiseen puukauhaa, kädellä sekoittaminen lämmittää turhaan taikinaa. Pöydälle ripotellaan runsaasti ruisjauhoja, ja taikina vaivataan pöydällä sitkeäksi. Taikina jaetaan kahteen osaan. Niistä muotoillaan taputtelemalla ohuet, pyöreät levyt, joiden reunat nostetaan pystyyn siten, että muodostuu noin senttimetrin syvyinen kuppi. Levyt nostetaan uunipellille ja täyte kaadetaan tasaisesti reunoihin asti. Keskelle täytettä pannaan ruokalusikallinen kermaa (estää ylikiehumisen paistamisen aikana). Paista ränniköitä 300 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Parhaimmillaan rasvarännikät ovat uunituoreina.

    • LeipäpappiM

      tuota ensimmäistä vaihtoehtoa(Eilatin ohje) rasvarieskana. Ei varmaan pahaa tuo toinenkaan.

      • varmasti kumpikaan ollut sitä sorttia rasvarieskaa, jota minä söin 50 v sitten!
        Rieskaanhan EI kuulu laittaa mitään muita aineita kuin ohrajauhoja, vettä ja suolaa! Ja rasvarieskaan tietysti läskinpaloja.
        Jotenkin se tehtiin tavallista rieskaa paksumpi, olisiko ollut puolisen tuumaa paksu ja lautasen kokoinen pyörylä, johon muotoiltiin reunukset ettei rasva valu rieskalta pois. Sitten läskinpalat painettiin keskustaan muun rieskan tasalle. Sitten uuniin paistumaan.
        Hyvää oli lämminnä maidon kanssa!
        Tarkempaa reseptiä en muista, itse en ole tehnyt.


      • LeipäpappiM
        sitroen kirjoitti:

        varmasti kumpikaan ollut sitä sorttia rasvarieskaa, jota minä söin 50 v sitten!
        Rieskaanhan EI kuulu laittaa mitään muita aineita kuin ohrajauhoja, vettä ja suolaa! Ja rasvarieskaan tietysti läskinpaloja.
        Jotenkin se tehtiin tavallista rieskaa paksumpi, olisiko ollut puolisen tuumaa paksu ja lautasen kokoinen pyörylä, johon muotoiltiin reunukset ettei rasva valu rieskalta pois. Sitten läskinpalat painettiin keskustaan muun rieskan tasalle. Sitten uuniin paistumaan.
        Hyvää oli lämminnä maidon kanssa!
        Tarkempaa reseptiä en muista, itse en ole tehnyt.

        tuohivirsumies tietää. En minäkään ohjeita tiedä, mutta syönyt olen.:))ja hyvää oli. Ei sitä kyllä normaali rieskaan laitetakaan muuta. Potturieskaan tietysti pottuja lisäksi. Älähän auto kaasuttele liikaa.


    • Anonyymi

      Oulunläänin Paavolasta kotoisin ollut isoäitini teki rasvarieskaa jossa oli kansi päällä.Sisällä oli reilun rasvaista sian kylkeä paljon.Teki ohrajauhoista (vähän myös vehnäjauhoja).

    • Anonyymi

      Ihan pelkästään kuulostaakin kamalalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe