rasvarieska

hoffnung

Hei!
Voisko teistä joku kirjoittaa mulle rasvarieskan ohjeen. Tarvitsisin sitä kipeästi. Kiitos

8

5043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eilatti

      Rasvarieska


      3 rieskaa

      5 dl maitoa
      1 tl suolaa
      1 dl vehnäjauhoja
      7 dl ohrajauhoja
      Porsaan kylkisiivuja tai
      pekonikuutioita


      Paista kylkisiivut tai pekonikuutiot pannulla

      Sekoita suola kylmään maitoon. Lisää jauhot ensin puuhaarukalla ja lopuksi kädellä sekoittaen. Taikina saa olla pehmeää, mutta leivottavaa. Leivo taikinasta kolme pyöreää 1/2 cm paksuista lättyä ja pistele niihin haarukalla reikiä. Levitä kylkiviipaleet tai pekonikuutiot rieskojen pinnalle. Paista rieskat 300 asteen lämmössä noin 5 minuutin ajan. Kääri valmiit rieskat leivinliinan sisään pehmenemään.

      Toivottavasti maistuu!

      • hoffnung

        eilatille
        Kiitos tuhannesti reseptistä. Kokeilen heti. Nam, jo etukäteen.


    • eilatti

      Rasvarännikkä


      2 rieskaa

      Kuori:
      1,5 dl kylmää vettä
      0,5 tl suolaa
      1,5 dl vehnäjauhoja
      2 dl ruisjauhoja

      Täyte:
      3 dl maitoa
      1,5 dl kermaa
      1 rkl voisulaa
      0,5 tl suolaa
      2,5-3 dl karkeita ohrajauhoja

      Ensin valmistetaan täyte. Ohrajauhot sekoitetaan kermamaitoon, voisula ja suola lisätään. Seos saa turvota tunnin verran.
      Kuoritaikinaa varten sekoitetaan suolalla maustettuun veteen jauhot vähitellen. Käytä sekoittamiseen puukauhaa, kädellä sekoittaminen lämmittää turhaan taikinaa. Pöydälle ripotellaan runsaasti ruisjauhoja, ja taikina vaivataan pöydällä sitkeäksi. Taikina jaetaan kahteen osaan. Niistä muotoillaan taputtelemalla ohuet, pyöreät levyt, joiden reunat nostetaan pystyyn siten, että muodostuu noin senttimetrin syvyinen kuppi. Levyt nostetaan uunipellille ja täyte kaadetaan tasaisesti reunoihin asti. Keskelle täytettä pannaan ruokalusikallinen kermaa (estää ylikiehumisen paistamisen aikana). Paista ränniköitä 300 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Parhaimmillaan rasvarännikät ovat uunituoreina.

    • LeipäpappiM

      tuota ensimmäistä vaihtoehtoa(Eilatin ohje) rasvarieskana. Ei varmaan pahaa tuo toinenkaan.

      • varmasti kumpikaan ollut sitä sorttia rasvarieskaa, jota minä söin 50 v sitten!
        Rieskaanhan EI kuulu laittaa mitään muita aineita kuin ohrajauhoja, vettä ja suolaa! Ja rasvarieskaan tietysti läskinpaloja.
        Jotenkin se tehtiin tavallista rieskaa paksumpi, olisiko ollut puolisen tuumaa paksu ja lautasen kokoinen pyörylä, johon muotoiltiin reunukset ettei rasva valu rieskalta pois. Sitten läskinpalat painettiin keskustaan muun rieskan tasalle. Sitten uuniin paistumaan.
        Hyvää oli lämminnä maidon kanssa!
        Tarkempaa reseptiä en muista, itse en ole tehnyt.


      • LeipäpappiM
        sitroen kirjoitti:

        varmasti kumpikaan ollut sitä sorttia rasvarieskaa, jota minä söin 50 v sitten!
        Rieskaanhan EI kuulu laittaa mitään muita aineita kuin ohrajauhoja, vettä ja suolaa! Ja rasvarieskaan tietysti läskinpaloja.
        Jotenkin se tehtiin tavallista rieskaa paksumpi, olisiko ollut puolisen tuumaa paksu ja lautasen kokoinen pyörylä, johon muotoiltiin reunukset ettei rasva valu rieskalta pois. Sitten läskinpalat painettiin keskustaan muun rieskan tasalle. Sitten uuniin paistumaan.
        Hyvää oli lämminnä maidon kanssa!
        Tarkempaa reseptiä en muista, itse en ole tehnyt.

        tuohivirsumies tietää. En minäkään ohjeita tiedä, mutta syönyt olen.:))ja hyvää oli. Ei sitä kyllä normaali rieskaan laitetakaan muuta. Potturieskaan tietysti pottuja lisäksi. Älähän auto kaasuttele liikaa.


    • Anonyymi

      Oulunläänin Paavolasta kotoisin ollut isoäitini teki rasvarieskaa jossa oli kansi päällä.Sisällä oli reilun rasvaista sian kylkeä paljon.Teki ohrajauhoista (vähän myös vehnäjauhoja).

    • Anonyymi

      Ihan pelkästään kuulostaakin kamalalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Uskalla lähestyä minua

      Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S
      Ikävä
      61
      7790
    2. Päätin että suostun keskustelemaan

      Jos sellainen tilanne tulee.
      Ikävä
      133
      4494
    3. Oulaskankaan päätöksistä

      https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.
      Oulainen
      32
      3737
    4. EMMINÄ JAKSA OOTTAA KOLMEA VIIKKOA!

      Kyllä se aiemmin parantuu😘
      Ikävä
      21
      3098
    5. On niin ikävä sua

      Ikävöin hymyäsi, näkemistäsi, sitä millainen olet.
      Ikävä
      23
      2642
    6. Tiedoksi että

      En aijo laittaa viestiä enkä soittaa enkä edes harkitse asiaa.
      Ikävä
      28
      2576
    7. Vielä me saadaan toisemme

      Uskotko kulta siihen?
      Ikävä
      50
      2276
    8. Oikeasti tekisi

      Mieli hypätä sun kaulaan eikä kävellä ohi
      Ikävä
      25
      2170
    9. Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!

      Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun
      Suomi24 Blogi ★
      392
      2123
    10. Miten menee?

      Tykkäätkö minusta nyt vähemmän kun näit minut?
      Tunteet
      32
      2049
    Aihe