Pohjois-Carolina!

informations pls :)

Onko teillä mitään tietoa Pohjois-Carolinasta? Miten pitkä matka New Yorkista (lentokoneella siis)? Mitä olen itse yrittänyt saada ko. osavaltiosta nyt tietoa, niin ainakin luonto on mahtavan näköistä. Ja ilmasto mukavaa (kesällä 20-30 astetta, talvisin about 10*C).

Mitä tiedätte sanoa Charlotte-kaupungista? Paljon asukkaita, yöelämä, muu aktiviteetti etc? Sen lähistölle olisi tarkoitus mennä siis Aupairiksi ja parhe vaikuttaa tosi hyvältä. Ai niin ja eikai niitä hirmumyrkyjä ole paljon?

Kaikki, siis ihan kaikki tieto on tervetullutta!!

5

1973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----

      Minkäs ikäinen olet?
      Ajattelin vain että jos yöelämää mietit niin muista että jenkeissä on hieman eri ikärajat kuin suomessa tuohon alkoholin käyttöön.

      • tietoa NC:sta

        Ja todennäköisesti isäntäperheesi ei katso suopein silmin mitään jatkuvaa bailausta viikonloppuisin. Useimmat jenkkiperheet ovat kuitenkin kohtalaisen konservatiivisia ja alkoholin kanssa läträämistä ei ymmärretä siellä samallalailla kuin täällä. Lisäksi tupakointiin suhtaudutaan kielteisesti. Toki jenkkinuoriso bailaa mutta pienemmässä mittakaavassa kuin meillä ja lähinnä siinä vaiheessa kun asuvat pois kotoa, eli opiskelevat collegessa tai yliopistossa.

        Pohjois-Carolina sijaitsee itä-rannikolla, joten hurrikaanikauden aikana voi olla mahdollisuus, että hurrikaani iskee alueelle. Toki suurin osa Atlantilta tulevista hurrikaaneista kääntyy pohjoiseen ennen rannikkoa eikä tule mantereelle. Mutta hurrikaanien reittiä seurataan tarkasti, joten sen tuleminen ei ole koskaan yllätys. Ja käytänössä Charlottan kohdalla se tarkoittaa lähinnä vuorokauden kestävää myrskyä, paljon sadetta ja tuulta, mahdollisesti kaatuneita puita ja irronneita kattoja, muttei mitään sen kummempaa. Lisäksi voi esiintyä tornadoja, jotka ovatkin sitten jo huomattavasti vaarallisempia kuin hurrikaanit. Tornadot iskevät äkkiä ja ovat tuhovoimaltaa hurjia. Mutta USA:ssa on hyvä seurantajärjestelmä tornadoille ja yleensä siellä tiedetään milloin tornadoja voi alueella esiintyä. Tällöin mm. TV:ssä annetaan tornado- huomio/varoitus (tornado watch/warning), varoitus annetaan silloin kun tornado on havaittu silmin tai tutkan avulla, huomio silloin kun olosuhteet ovat otolliset tornadon syntymiselle.

        Kesä on kuuma ja kostea, lämpötila yleensä 30 C ja yli ja ilmankosteus korkea. Talvet voivat olla lumettomia tai vähälumisia, lämpötila -5- 10 C. Jos lunta tulee vähänkin, niin koulut sulkeutuvat, samoin suuri osa kaupoista herkästi, koska tuolla alueella ei olla totuttu lumeen eikä siellä ole tehokasta lumenpoistokalustoa. Muutama sentti lunta riittää sekoittamaan koko alueen, usko pois kokemusta on. Ja mikä tuolla on luntakin pahempi, jäätävä sade, joka maahan sataessaan muuttuu heti jääksi ja liukastaa tiet peilikirkkaaksi jääksi. Jos olet joskus nähnyt tv:sta pätkän, jossa autot menevät miten sattuu päin toisiaan ja ramppien kaiteita, niin sellaista saa aikaan jäätävä sade.

        Lentäen New Yorkin kentiltä pääsee Pohjois-Carolinaan noin 1.5-2 tunnissa, Washingtoniin saman verran.

        Ilman autoa et pääse mihinkään, joten jos isäntäperheelläsi ei ole autoa sinulle käytössä, olet pulassa. Lisäksi koulut ja tarhat sijaitsevat yleensä pidemmän ajomatkan päässä. Jenkit tekevät yleensä pitkiä työpäiviä, useimmiten ei klo 8-16, vaan tulevat klo 18 jälkeen töistä. Au pairiksi meneminen vaatii paljon sopeutumista ja joustavuutta. Isäntäperheelläsi on tietyt odotukset ja sinulla omasi, eivätkä ne välttämättä ole kovinkaan lähillä toisiaan. Parhaiten pärjäät kun olet sopeutuvainen ja joustava, sekä olet osa perhettä etkä sulkeudu huoneeseesi heti kun työvuorosi on ohi, vaan osallistut perheesi askareisiin, autat tiskeissä yms vaikkei se olisikaan enää työtäsi.

        En halua mitenkään pelotella sinut, mutta Eurooppa ja USA ovat sen verran erilaisia, että helposti ajaudutaan törmäyskurssille isäntäperheesi kanssa, suurimpana syynä varmasti viina ja juhliminen, koska bailaus on Euroopassa huomattavasti yleisempää ja näkyvämpää kuin USA:ssa ja tiedän kokemuksesta, että nämä ovat niitä tavallisimpia asioita jotka hiertävät. Lisäksi pitää pystyä puhumaan isäntäperheen kanssa jos ongelmia tulee, silloin voi asiat vielä ratkaista, eikä perheenvaihtoon jouduta. Samoin voi osoittautua, että isäntäperhe ei olekkaan sellainen kuin mitä sinä oletit. Siksi suosittelen menemään au pairiksi vain ja ainoastaan järjestön kautta.


    • amerikastakiinnostun

      Millainen luonto on Pohjois-Carolinassa? Onko metsää paljon?

    • pohjoiscarolinalaine

      Pohjois-Carolinassa on suurin piirtein samanlainen luonto, kun suomessa. Siellä kasvaa paljon mäntyjä ja kuusia, mutta metsä ei ole yhtä tiheää kuin Suomessa. Metsää on paljon ja asutusta on vähän. Jos Amerikkaan lähtee, niin Pohjois-Carolina ei ole välttämättä paras lomakohde, koska siellä ei kertakaikkiaan ole mitään. Vietin itse Pohoijs-Carolinassa 3 viikkoa, eikä lomasta Pohjois-Carolinan osalta ole kehumista. :)

    • Amerikassa käynyt

      Itse olin kuukauden pohjois-carolinassa poikaystäväni luona ja luonto oli minusta aivan lumoava. Greensborossa on paljon puistoja joissa kannattaa käydä kävelemässä. on kilpikonnia ankkojen kanssa lammikoissa sekä mahtavia puita köynnöksineen. Sateinen ilma siellä tosin oli toissa kesänä, mutta lämmintä muuten ja mukavaa. Poikaystäväni kertoi että siellä on myös eläintarha, ja odotan sinne pääsyä ensi kesänä. ^^

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1669
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      26
      1483
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1149
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1111
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1082
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      991
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      960
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      954
    Aihe