Goloka Vrindavan

Vaisnava

Goloka Vrindavan on Krishnaa rakastavien ihmisten paratiisi. Se merkitsee eri asioita eri ihmisille. Yhteistä kaikille näkemyksille on se, että Goloka Vrindavan on tuskien loppu, päätepiste, josta ei tarvitse palata takaisin syntymän ja kuoleman kiertokulkuun. Ja ennen kaikkea, siellä tapaamme Krishnan ja saamme aina olla Hänen kanssaan.

Joillekin Goloka Vrindavan on konkreettinen Taivas, Intiassa sijaitsevan luonnonkauniin Vrindavanan kuva, jossa saamme kirmailla maisemiin sopivissa yliaistillisissa hahmoissa. Sai Baba puhuu Goloka Vrindavanista olotilana, joka on saavutettavissa jo tässä elämässä :-) Sitä edeltää kolme muuta olotilaa, "planeettaa" tai bhaktin tasoa (miten vain haluamme lokan kääntää).

A-Vidhya Loka on se, mistä aloitamme, surun ja tuskan täyttämä paikka, josta haluamme pois, eteenpäin. Juuri elämän vaikeudethan ajavat monet Krishnan syliin! Seuraava loka on Vidhyaloka, jossa meidän ei enää tarvitse rämpiä suossa vaan pääsemme eteenpäin tiedon ajoneuvossa. Sieltä käsin näemme, mikä on oikein ja väärin, mikä jyvä ja mikä akana. Tällä ajoneuvolla etenemme kohti seuraavaa osoitetta, Aanandhalokaa, autuuden tyyssijaa. Siellä saamme esimakua Krishnan ikuisesta voimasta ja rauhasta.

Go-Loka on päätepysäkki. Sai Baba kuvailee sitä paikkana, jossa sielut ovat yhtä, aaltoja rakkauden ekstaasin ja valaistuksen meressä, joka on Krishna. Tässä on Sai Baban neuvoja niille, jotka haluavat muuttaa Go-Lokalle:

Kasva rakkaudessa, mietiskele Krishnana tunnettua rakkauden ruumiillistumaa. Ellei sydän ole ahdistuksen sulattama ja pehmentämä, tuskasta kouristunut, nälkäänsä voihkiva, Krishna ei soita huiluaan korvaasi. Rakkauden lähde ei voi pulputa, jos se on tukittu ylpeydellä. Voit olla mestari Krishnan palvelemisessa, mutta jollei sinulla ole rakkaudesta taottua avainta, et voi löytää Go-Lokan porttia! Voit takoa sitä vuosikaudet ja vaatia päästä Hänen lähelleen, mutta et voi tuntea Krishnaa ellet viljele rakkautta sydämessäsi. Rakkautesi Jumalaan näkyy siinä, kuinka paljon Häntä palvelet, kuinka paljon Häntä kaipaat.

Luomistyö vaatii luojansa; mitään ei tapahdu ilman tahtoa. Juuri tahto pitää meidät karman pyörässäkin kiinni. Jumala on läheisin lähimmäisemme, rakkain rakkaamme, kaikista ystävistä innokkain olemaan kanssamme. Ota pettämätön henkivakuutus. Tahdo Hänet. Kaipaa Häntä. Vakuutusmaksusi on säännöllinen palvelus. Palvele Häntä, ja vakuutuksesi tulee vielä pelastamaan sinut.

9

881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maha Vishnu das

      Kuka on Sai Baban guru ja mihin oppilasketjuun hän kuuluu?

      • Vaisnava

        Sathya Sai Baban edeltäjä oli Shirdi Sai Baba. Shirdi tunsi läpikotaisin Veedat, Gitan ja muut hindulaiset kirjoitukset, mutta hänen vanhempansa antoivat pojan moneksi vuodeksi muslimien kasvatettavaksi, jotta hän oppisi kaiken myös Islamista. Dalai Lama -tyyliin Sai Babojen uskotaan olevan sama henkilö; Shirdi oli Sathyan edellinen inkarnaatio.

        Kehotan tutustumaan Sai Babojen opetuksiin :) He ovat lokerointien yläpuolella ja levittävät kaikista uskonnoista löytyvää ydintä. Ihminen voi päästä Golokaan, tunnustipa hän mitä hyvänsä uskontoa. Sai Baba pyytää jokaista kutsumaan Jumalaa sillä nimellä joka on itselle rakkain, kutsumaan Häntä jatkuvasti ja muistamaan että Hän on kaikkialla. Krishna ei ole parempi kuin Allah tai Jeesus, Krishna on Allah ja Jeesus!


      • Vaisnava

        1. Shri Dattatreya
        2. Sripaad Vallabha
        3. Shri Nrisimha Saraswati
        4. Swami Samarth of Akkalkot
        5. Shri Sai Baba of Shirdi
        6. Shri Sathya Sai Baba


      • Sai Singh
        Vaisnava kirjoitti:

        1. Shri Dattatreya
        2. Sripaad Vallabha
        3. Shri Nrisimha Saraswati
        4. Swami Samarth of Akkalkot
        5. Shri Sai Baba of Shirdi
        6. Shri Sathya Sai Baba

        Joo, Sai Babaa kannattaa kunnella, varsinkin kun kyseessä on Krishna -- hän kun on itse kertonut olevansa Krishna niin tietää mistä puhuu.


      • Vaisnava
        Sai Singh kirjoitti:

        Joo, Sai Babaa kannattaa kunnella, varsinkin kun kyseessä on Krishna -- hän kun on itse kertonut olevansa Krishna niin tietää mistä puhuu.

        Sinäkin olet todelliselta olemukseltasi Krishna :) Kiillota itsesi puhtaaksi himosta, vihasta ja ahneudesta, ja loistat Häntä kirkkaampana kuin aurinko. Sai Baba sanoo, että jokainen ihminen on samalla tavalla Jumalaa kuin hän itse.


    • Pidin kovasti niistä Sai Baban sanoista, joita siteeraat viestisi lopussa. Tuostahan hengellisyydessä nimenomaan pitäisi olla kyse: sydämen pehmenemisestä, sisäisestä muutoksesta, rakkauteen oppimisesta. Sääli, että se niin usein jää vähemmän tärkeiden asioiden ja kiistojen alle.

    • saara

      niin kauniisti kuvailtu goloka vrndavanaa.tulipa jokunen rakkauden kyynel vuodatettua.on rukous nimeltä.namo brahmanya-devaya go-brahmana-hitaya ca jagad-ditaya krsnaya govindaya namo namah.osoitan kunnioitustani sri krsnalle,joka on brahmanoiden palvonnanarvoinen jumaluus,brahmanoiden ja lehmien hyväntoivoja ja koko maailman siunaaja.kumarrun yhä uudelleen kunnioittavasti jumaluuden persoonallisuutta,joka tunnetaan nimillä krsna ja govinda.parhain tapa lähestyä krisnaa on palvella hänen palvelijoitansa.ja lehmiä ne ovat hyvin rakkaita krisnalle.ei kannata suoranaisesti yrittää lähestyä krisnaa.se ei viehätä häntä niin paljon kuin hänen palvelijoittensa palveliminen.jos haluat saada nopeasti krsnan huomion niin palvele hänen bhaktoja,ja seurustele heidän kanssaan.tulet huomaamaan krisnan armon hyvin nopeasti.terveisin saara.

    • krsnan

      Nitai gauranga! Kaikki toiveet tulee kohdistaa Krisnaan.

      Jos siis keskitämme taipumuksemme rakastaa yksinomaan Krsnaa,maailmankaikkeudellinen rakkaus,ykseys ja rauha toteutuvat itsestään.

      Yleensä ihmiset luulevat tulevansa onnelliseksi noudattamalla moraaliperiaatteita ja uskonnollisia rituaaleja.

      Ja jotkut kuvittelevat,että onnellisuus voidaan saavuttaa taloudellisen kehityksen avulla.Jotkut taas luulevat tulevansa onnelliseksi pelkästään tyydyttämällä aistejaan.

      Tosiasia kuitenkin on ,että ihmiset voivat tulla onnelliseksi vain rakastamalla Krsnaa.

      On olemassa kaksitoista pääasiallista rakkaussuhdetta Krsnaan.Krsnaa voidaan rakastaa pitäen häntä ylimpänä tuntemattomana.

      Korkeimpana valtiaana,ylimpänä ystävänä,rakkaimpana lapsena tai korkeimpana rakastajana.Nämä ovat viisi perusrasaa eli rakkaudellista mielenlaatua. Jne....

    • Vrindavan

      Ne joiden rakkaus Jumalaa kohtaan on täysin herännyt,palaavat Goloka Vrndavana-planeetalle henkiseen taivaaseen,kun taas ne joissa rakkaus Jumalaa kohtaan on juuri herännyt seuran ansiosta,kohoavat Vaikuntha-planeetoille.

      Pohjimmiltaan Golokan ja Vaikunthan välillä ei ole mitään aineellista eroa,mutta Vaikunthoilla herraa palvellaan äärettömän rikkauden ilmapiirissä,kun taas Golokassa Jumalan palvelemista leimaa luonnollinen rakkaus.Rakkaus Jumalaa kohtaan herää puhtaiden bhaktojen seurassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe