Bitumieristäjäksi

Jesmiina

Olen 22-vuotias nainen ja kiinnostunut bitumieristäjän työstä. Mitä bitumieristäjät tekee? Onko työ liian raskasta ja mihekästä naiselle? Eräs miespuolinen tuttu kehui, että alalla hankkii ihan kotuullisesti??? Kehui työtä vaihtelevaksi. Kertoi myös vihaavasa sadeppäiviä, jos niitä liian paljon. Vaikuttaako sadeppäivät palkkaukseen? Hän myös piti vitsinä sitä, kun kerroin, että olisin kiinnostunut hakeutumaan alalle ja ei ottanut minua todesta.
Kertokaa alan hyvistä ja huonoista puolista. Kertokaa myös palkkauksesta ja rehellinen mielipiteenne voiko nainen tehdä niitä hommia.
Tuli vaan tällainenkin uravalinta mieleen, sillä käsittääkseni alalla töitä olisi.

6

4131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan hyvin

      Kyllä voi tehdä ihan mainiosti. Kunhan vain jätät naismaisuudet kotia. Eli et valita jokaisesta pikkuasiasta ja et kyseenalaista koko ajan, että eikö tätä voisi tehdä näin tai näin. Teet vaan niin kuin sanotaan ja teet sen huolellisesti ja hyvin, niin takuulla pärjäät siinä missä miehetkin.

    • maatiaisen

      Onhan sinulla suomalaisen maatiaisnaisen kroppa?
      Nostelet huoparullia. Työnnät pikipataa. Kampeet pataan pikee jne.

    • Ice-

      Ihan vaan tiedoksi seuraavalle naishalukkaalle piki"miehen" alaa harkitseminen ei sinulle kannata. Jos et ole super nainen, niin et kattomiehen alalla pärjää.

      Itse olen 183/85 lihaksikas 28v. mies. Ollut alalla 7 vuotta ja voin sanoa että naisille ei ole mitään asiaa alalle. Joku tossa ylempänä kehui mikset sinäkin voi tehdä mitä miehet tekee... tiedoksi; jos et tiedä, älä puhu paskaa.

      huoparullat painaa 40kg, bitumipaalit 20kg, pienet kaasupullot n. 20kg ja isot n.70kg, sammuttimet n. 12kg x 2kpl. Työt tapahtuu 80% katolla ja loput kaivannoissa sokkelin teossa. Bitumin lämpötila 220 astetta ja sisältää pah kaasuja jotka on haitallisia terveydelle. Polttimen päästä tulee n. 800 astetta kuumaa liekkiä ja työpäivät 10-14h. Ei muuta kun tervetuloa alalle, mutta suosittelen opiskelemaan!

    • hämeen laatukatto

      Nostetaas keskustelu näin kevään kynnyksellä ylös...
      Ylläoleva aito pikimies, joka selvästi on ylpeä ammatistaan puhuu osittain asiaa, mutta eihän tuota tosissaan kannata ottaa. Rullat tosiaankin sen 40 kg painaa, mutta meillä niitä ei montaakaan metriä kanneta, kun nosturit näinä vuosina noi siirrot pääasiassa hoitaa. Sama koskee kaasupulloja, ei niitä kannella metriäkään, pyöritetään korkeintaan se muutama hassu metri. Työpäivät meillä ei ainakaan mitään 14 tuntisia ole, päinvastoin, en muista koska viimeksi olisin työmaalta 15:30 poistunut.

      Lämmintä hommaahan se on, mutta kesällä tulee hyvä bruna ja kuumuuteen vedoten voi parin tunnin välein käydä kahvilla. Isommilla työmailla hommat hoidetaan aika pitkälti bitumieristäjän toiveiden mukaan. En tiedä mistä mestareiden arvostus meitä kohtaan johtuu, mutta hyvä vaan.
      Palkkahan ei ikinä ole liian iso, mutta kyllä tässä pärjää. Tuntityöstä tulee se 16 euroa per tunti ja urakalla päiväpalkka ehkäpä keskimäärin 200 euroa päivä, mutta ei tässä iässä jaksa enää urakalla pahemmin työtä tehdä.
      Sadepäivät tosiaan hankaloittaa elämistä ja nehän näkyy suoraan tilipussissa, mutta toisinaan sitä oikein odottaa, että sataispa huomenna ja sais jäädä kotio nukkumaan.

      Tervetuloa alalle niin naiset kuin miehetkin. Kyllä nää hommat pääasiassa muut rakennusalan työt voittaa mennen tullen!

    • fghhb

      no eipä nuo huopamiehet sen kummoisempia superihmisiä ole kuin muutkaan :) en ainakaan itse keksi miksi nainen ei pärjäisi noissa homissa siinä missä mieskin. en väitä etteikö työ olisi hieman raskaanpuoleista mutta ei niitä rullia kuitenkaan tarvi kantaa katolle ja jos tarviikin niin tiedän kyllä että on myös miehiä joilta jää kantamatta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe