Kuljetulaatikko vai kantokassi?

Kissan emäntä

Kissan äskettäin hankkineena kyselen, että kumpi olisi parempi hankinta: kissankuljetuslaatikko vai kantokassi? Katselin netistä kuvia näistä molemmista, mutta onko kokemuksia käytännössä kumpi olisi järkevämpi hankinta?

Ainakin eläinlääkärillä käyntejä jossain vaiheessa on edessä. Kesällä varmaan matkustan jonnekin, jolloin täytyy viedä kissa hoitoon tai ottaa se mukaan.

Voiko kissan ottaa matkaan junamatkalle, jos matka kestää useamman tunnin? Miten kissan WC-asiat voi järjestää tuollaisen matkan aikana vai onko mahdotonta kissa ottaa mukaan tuollaiselle reissulle? Kertokaa jos on kokemuksia tällaisesta kissan kanssa matkustuksesta?

15

3093

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lilli

      Eli ehdottomasti kantokoppa on parempi.

      Kyllä kissan kanssa voi lähteä pidemmälle matkalle. Kannattaa antaa kissalle ruokaa vähemmän ennen matkaa, ja antaa pelkästään vettä. Pidä huoli, että kissa käy tekemässä tarpeensa ennen matkaa. Kissat kestävät aika kauan ettei niiden tarvitse tehdä tarpeitaan. Eivätkä usein matkan aikana teekään. Kannattaa joka tapauksessa laittaa kopan pohjalle, pehmusteiden alle, esim. sanomalehteä ja vaihtaa ne sitten jos kissa kuitenkin tekee tarpeensa koppaan. Eli varaudu vaihtoalusilla mieluummin. Muistathan pitemmillä matkoilla ottaa kuitenkin vettä mukaan jota voit tarjota kissalle (eli asetat juoma-astian hetkeksi kopan sisälle, älä päästä kissaa ulos juomaan.

    • musti

      Olen ehdottomasti kopan kannalla. Meillä on tilava koppa, johon kissa voi asettua kyljelleen nukkumaan automatkojen ajaksi (lonkkavika), mutta nuori kissa sopii pienempäänkin koppaan. Se suojaa kissaa huomattavasti paremmin (koiran puraisut,kolhut yms.) matkojen aikana. Ja pohjalle imukykyinen suojus pissin tai ripulin varalta. Kantokassit ovat vain hätävara.

    • epä

      Näin eräässä eläinkaupassa jonkinlaisia kissankantoreppuja. En missään nimessä omaa kissaani sellaiseen laittaisi. Melkoisen epämukavalta näytti. Eihän siinä voi maata kunnolla ollenkaan ja "kurkistusreikä" oli kovin korkealla. Kissa on vieläpä laitettava kaulapannalla kiinni repun takaseinään, koska kurkistusaukossa ei ole edes mitään verkkoa. Kissankidutusväline moinen reppu.

      • sotp

        Meillä on markkinoiden suurin koppa. Alle sai pyörät ja vetonarun. Jos joutuu lähtemään pidemmälle niin koppaa mahtuu myös pissa-astia!

        Juuri viime JKL:n näyttelyistä palatessamme näimme kuinka kantokoppa on kissalle se järkevin matkustus tapa. Eräs nainen ajoi auton ulos ja kissa oli sellaisessa kantokassissa. Onneksi selvittii säikähykseltä, mutta huonosti siinä kissalle olisi käynyt jos auton tavarat olisivat pyörineet päälle:(


      • Anonyymi

        Mulla on semmonen pelkästään ulkoilukäytössä ku mennään kävelylle ja hyvin mhtuu makoilee siellä ja oikeen mukavasti olemaan. Tykkää kataella maisemia verkko seinän läpi ja on tykänny. Kerran tosin sikähti koiraa ja pääsi valjaista ja karkasi mutta opin ettem jätä luukku auki ku kävellää


    • riippuu

      Olen ajatellut hankkia kissalleni kovan kopan lisäksi kassin, sillä koppa on raskas kantaa. Kuljemme silloin tällöin julkisissa kulkuvälineissä ja niillä matkoilla kassi olisi helpompi, autossa kova koppa on parempi.

    • kokeilla

      kroonikkovaippaa jos kisu tekee koppaan asiansa. me itse käytämme kroonikkovaippaa ja tyytyväisiä olemme olleet imukyky on niin hyvä. vaippa kannattaa kyllä silti vaihtaa kun kissa on asiansa tehnyt, eihän kukaan tykkää olla likaisessa kuljetuslaatikossa! niitä saa apteekeista

    • ...

      koppa mielestäni parempi!! Tai ainakin jos kassin hommaat, ni hommaa sellainen jossa on verkot joka aukossa..meidän kisu "tipahti" ulos verkottomasta kassista kun pelkäsi autoja.. ja siinä on aina se valjaidenvirityskin haittana.. mutta siis minulla ei ole kokemusta sellaisesta "laatikkomaisesta" kassista jossa on verkot..ties vaikka olisi hyvä?

      • Anonyymi

        Mulla on vähän sen tyyppinenm kova pohja ja verkot joka puolella ja on tosi hyvä kävelyllä


    • Anonyymi

      Minun kissalla on käytössä kantolaukku. Tai on sillä koppakin, mutta sitä ei käytetä, koska kissa selvästi kokee sen stressaavampana, kuin laukun. Laukussa kissa on lähellä minun kehoa, ikäänkuin sylissä. Joskus on matkustanut tavallisessa repussakin, jota pidän mahan puolella, jotta kokoajan näen mitä kissalle kuuluu. Huomaa, että stressaa kopassa enemmän, koska pudottaa karvoja siellä. Autossa tulee halutessaan sylissä olevasta laukusta katselemaan maisemia, mutta voi myös pysyä piilossa siellä.

      • Anonyymi

        Ainoa edes kutakuinkin turvallinen kuljetukseen on nimenomaan mahdollisimman vankka laatikko/häkki, joka on turvavöissä kiinni. Jo kissan kokoinen sinkoava kappale kantolaukkuineen/reppuineen vie onnettomuustilanteissa ihmishenkiä. Vähintään kissa itse on märkä läntti ilmalentonsa jälkeen, joten ehdottomasti autoon asianmukaiset kuljetusvälineet!


    • Anonyymi

      Muovinen, tukeva koppa, ei liian iso on paras. Tällainen koppa on pestävä ja kestävä. Päältä avattavasta kissan saa helpoiten ulos, jos se ei tule oma-aloitteisesti vaikkapa eläinlääkärissä.
      Pohjalle pehmustetta.
      Kissa ei oikein sovellu kassissa kuljetettavaksi.

      Kissa pärjää pitkilläkin matkoilla autossa, bussissa, junassa, laivassa ja lentokoneessa. Pissaaminen ja kakkaaminen matkan aikana on harvinaista. Helposti menee puoli päivää. Laivan hyttiin mukaan pieni hiekkalaatikko. Muissa kulkuneuvoissa kissaa ei pidä päästää kuljetuslaatikosta. Useimmat kissat eivät esim näyttelypäivän aikana toimita tarpeitaan, vaikka on hiekkalaatikko häkissä.

      Jotkut kissat oksentelevat ainakin autossa. Siksikin pestävä kuljetuslaatikko on välttämätön.

    • Anonyymi

      Kuljetusboksi on enemmän kissaa ja aikaa kestävä. Itsellä jo nykyinen kissa sai perintöboksin entiseltä. Boksin ikä on nyt jotain 17 vuotta,hyvässä käyttökunnissa yhä. Boksiinkin voi laittaa kantoliinan,plus pehmusteen sille puolen mikä osuu omaan lonkkaan tai reiteen.
      Oikein vilkas kossa tuhoaa kantokassin.

      • Anonyymi

        Tiesitkö, että niissä kuljetuslaatikoissa on rajallinen käyttöikä kuten lasten turvaistuimissa ja -kaukaloissa? Jos mielii, että kissalla on mahdollisimman turvallinen matkustuspaikka, jotta se todennäköisimmin selviää kolaritilanteesta, niin kannattaa uusia ennen kuin kuljetuslaatikko on niin hapero, että se hajoaa omia aikojaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö, että niissä kuljetuslaatikoissa on rajallinen käyttöikä kuten lasten turvaistuimissa ja -kaukaloissa? Jos mielii, että kissalla on mahdollisimman turvallinen matkustuspaikka, jotta se todennäköisimmin selviää kolaritilanteesta, niin kannattaa uusia ennen kuin kuljetuslaatikko on niin hapero, että se hajoaa omia aikojaan.

        Ja minä en kuljeta silleen autossa. Kannan kopassavitse. Joskus pyörän kyydissä.
        Ei ole koko ajan käytössä,koppa säilytetään lämpimässä.
        Jopa vsljaissa taluttaen kissa liikkuu mielellään,pidemmällekkin,mutta hitaampaahan se.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe