Kissa levittää lintuinfluenssaa

uutiset kuunnellut

Velvollisuus huolehtia siitä, ettei kissa kulje vapaana muiden tonteilla näyttää unohtuvan poikkeuksetta jokaiselta kissaihmiseltä ainakin Nurmijärvellä.

Tälläkin palstalla itse kissanpitäjät kyllästyvät virtsan hajuun. Niin myös sellaiset jotka kärsivät ylimielisten naapureidensa vastuuttomasta kissan vapaanapitämisestä. Miksi päästätte kissanne virtsailemaan toisten tonteille?

Nyt kun on todistettu kissan kantavan ja levittävän lintuinfluenssavirustakin sen toksoplasmoosin lisäksi olisi viranomaisten syytä terävämmin puuttua valvontaan ja kiinniottoihin.

Jos lapsesi leikittyään omalla pihallaan sairastuu vakavasti naapurin kissan jätöksistä syntyy mielenkiintoinen vastuukysymys.

23

1157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ljljljlj
      • Sakari

        Kyllä pitää lapsille myös opettaa etteivät koske kuolleisiin lintuihin tai näiden ulosteisiin. On niissä suurempi vaara saada salmonella kun kissan ulosteista. Sorsalentsu on vielä eläintauti, joka tarttuu huonosti ihmisiin, mutta eiköhän siitä aikanaan saada sellainen herkemmin tarttuva muunnoskin vaivoiksemme.


    • skatter

      Eräs asiantuntija sanoi TV:ssä: lintuinfluenssa voi teoriassa tarttua koiriin ja kissoihin, mutta ei käytännössä. En ole vielä kertaakaan kuullut tautiin sairastuneista lemmikeistä edes niistä maissa joissa tautia esiintynyt. Ei olla vielä hysteerisiä.

      • Anonyymi

        Kyllä kissoilla on todettu lintuinfluenssaa. Asiasta luin jonkun uutisenkin, joku oli menettänyt useita kissoja.
        Mitä tulee tähän eläimen valvontaan, niin valjasulkoilu on aina se oikea vaihtoehto. Kissoilla kun on jalat, ja ne eivät ole vastuussa metsästyslain tai järjestyslain noudattamisesta. Kissanomistaja sensijaan on vastuussa lemmikistään, ja jopa sen tekemisistä. Nyt kun sirutuspakko kissoillekkin on tuloillaan, kolttosen tehneen kissan omistaja on helppo löytää vastuuseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kissoilla on todettu lintuinfluenssaa. Asiasta luin jonkun uutisenkin, joku oli menettänyt useita kissoja.
        Mitä tulee tähän eläimen valvontaan, niin valjasulkoilu on aina se oikea vaihtoehto. Kissoilla kun on jalat, ja ne eivät ole vastuussa metsästyslain tai järjestyslain noudattamisesta. Kissanomistaja sensijaan on vastuussa lemmikistään, ja jopa sen tekemisistä. Nyt kun sirutuspakko kissoillekkin on tuloillaan, kolttosen tehneen kissan omistaja on helppo löytää vastuuseen.

        Sirutuspakko ei estä kissaa vapaana pitämään. Sen sijaa jos olet niin eläinvastainen pitäisikö sinun huolehtia lapsestisi paremmin,ettei syö kissankakkaa hiekkalaatikolla


    • kiinnostus asiaan

      Miksi ette vastaa kysymykseen?

      • aihe

        kun se on niin huono ja tylsä.


      • tekijä...
        aihe kirjoitti:

        kun se on niin huono ja tylsä.

        Tuntuu olevan loukulle töitä sielläkin päin...


    • pulu

      Olet aivan oikeassa. Kissat eivät kuulu Suomen luontoon. Kissojen omistajat, jotka päästävät kissansa ulos ilman valvontaa ovat vastuuttomia.
      Toisaalta kissojen syyllistäminen lintuinfulenssan levittämisestä on vastuutonta.
      Väitän, että vaikka kaikki Nurmijärven vapaana liikkuvat kissat ja niiden omistajat kiinniotettaisiin ja eristettäisiin tai lopetettaisiin, niin sillä ei olisi suurtakaan vaikutusta lintuinfulenssan leviämiseen.
      Vaarallisin lintuinfulenssan levittäjä on ihminen itse. Pitäisikö matkustaminen kieltää?
      Riski saada toksoplasmoosi huonosti kypsennetystä jauhelihasta tai huonosti pestyistä vihanneksista
      on paljon suurempi kuin saada se kissan jätöksistä.

      • KAIKILLEEE

        eikä jossain maasa ollut puhe että lintuinfluenssa liittyy myös jotenkin sikoiin? tai kun me katoimme koulussa jotai haastattelupätkää niin siinä kuvattiin sikoja.. en kyllä muista miksi.


      • Anonyymi

        Lintuinfluenssan levittäjä on vielä lintu. sillä on kätevästi siivet, joilla voi lajista riippuen lennellä pienehköllä alueella ympäri vuoden, tai tehdä maanosan sisällä vaelluksia, tai muuttaa jopa toiseen maanosaankin itsenäisesti.
        En ole kuullut vielä kotikissojen siirtyvän millään muulla tavalla niin laajasti, kuin ihmisen mukana.
        Että mikäli kissassa on lintuinfluenssa, kyllä se ihminen itse on joka kuskaa sitä kissaa levittämään sitä yhtä tehokkaasti kuin linnut.


    • KAIKILLEEEE

      ja eikäs ranskassa ne keksiny että sen lintuinfluenssa jutun tappaa ylikuumuus? ainakin uutisissa oli. ja ne aikoo rokottaa kaikki häkkilinnut, kanat yn muut. Ja ne oli siellä ranksassa siis kokeillut jotai uunitipua ja siinä se lintuinfluennsa oli sitten kuollut siitä kuolleesta tipusta ylikuumuudessa. Tai sitten kuulin väärin.. :/ Ranskalaiset on hullujA! äijät vetää kanaa poskee vaikka se influenssa on Ranskassa! typeryksiä sanon minä..

    • epä

      Siis koska kissa levittää lintuinfluenssaa, on pääteltävä, että jokaisella kissalla on se...

      Noh, olen jäävi kylläkään osallistumaan keskusteluun, koska en vielä omista kissan kissaa ja toiseksi, kun niitä toukokuussa kaksin kappalein tulee, niitä missään nimessä aseteta sellaiseen vaaraan, että kulkisivat ulkona vapaana. Enkä nyt tarkoita mitään lintuinfluenssaa.

      • tikku&takku

        joo, sehän nyt riippuu siitä missä asuu. Taajamassa parempi pitää kissat ihan lemmikkeinä vaan sisällä, mutta näin landella kissa on hankittu osaks sen takia että joutuu myös hiiren metsästys hommiin. Ja en olis kerrostaloon ikinä kissaa hankkinut, vaan nimenomaan vasta kun tämmöiset olosuhteet että kissa pystyy ulkoilemaan. ps.Uutisissa oli kylläkin että kissat, koirat, lapset ja aikuiset voivat ulkoilla ihan samaan malliin kun ennenkin..


    • minä vaan

      Itse omistan kaksi kissaa, enkä päästä niitä ulos ilman valvontaa (vain valjaissa tai tarhassa), koska en pidä itsekkään että kissat merkkailevat pihassani paikkoja. Ja mielestäni on myös edes vastuutonta päästää kissa ulos, ulkona kun on monia vaaroja esim. autot ja nämä ajattelemattomat kissavihaajat.
      Monet sanovat että kissan kuuluu elää vapaana ulkona eikä sisällä vankeudessa, olen täysin eri mieltä. Luin juuri jostakin lehdestä vai oliko se uutisissa että kissa EI kuulu luontoon.
      En syyllistäisi silti niin kissan osuutta lintuinfluenssaan, voihan koirakin kantaa sitä siinä missä kissakin. Että yhtä hyvin lapsi voi saada tartunnan koiran jätöksistä. Ja eikö lapsille pitäisi opettaa että eläimien jätöksiin ei kosketa. Ja jos olet yhtään uutisia seurannut niin sika on ainut eläin joka sitä voi levittää.
      Ja myös koira kantaa jotain bakteeria joka tulee koiran suusta, yksi ihminen on kuollut tähän koiran levittämään bakteeriin. En ole tuohon bakteeriin niin kauhean hyvin perehtynyt niin enpä voi siitä enempää sanoa.
      Mutta kyllä silti löytyy koiria ja kissoja talosta vaikka bakteereja levittäisivätkin :)

    • Anonyymi

      Vanha mutta taas ajankohtaiseksi noussut ketju. Toivottavasti nyt viimeistään aletaan ymmärtää ettei ns. "ulkokissoja" saa olla lemmikkeinä, eikä koskaan ole saanutkaan olla.

      "Ulkokissa" on kyllä validi termi mutta koskee lämpimien aavikkoseutujen kissaeläinasukkaita, joilla ei ole yhteyksiä ihmislajiin .e

      • Anonyymi

        Lämpimien seutijen kissa, jolla ei ole mitään yhteyksiä ihmiseen on eri lajia kuin kotikissa. Sen laji on afrikanvillikissa, tai vähän viileämmässäkin toimeen tuleva euroopanvillikissa. Jopa hietakissa. Miksei manulikin.


      • Anonyymi

        Siirrän ihan kohta kissani ulkokissaksi. Sille tulee narun toiseen päähän haitta,eli omistaja. Vieyetään pari tuntia osapuilleen näin ulkona,reviirit pitää tarkastaa.
        Ja vai että kissa se LINTUINFLUENSSAN levittäjä onkin. Ettei vaan olisi kuitenkin jokin jolla on siivet.
        Mutta kunnollinen kissan hoito on sitä ettei sitä ulkoiluteta alueella,jolla linnuissa riehuu tämä kissoille vaarallinen tauti.
        Ihmiseen tauti on vielä tarttunut huonosti. Saas nähdä milloin muuntuu,että saadaan oikein ärhäkkä ihmisiin tarttuva variantti.
        Mutta nyt kisdojen syyttely lintuinfluenssasta poikki.
        Se kun ei ole tosi että kissat nimenomaan levittävät sitä tautia.
        Linnut levittävät!


    • Anonyymi

      On kahdessakin eri laissa määräykset lemmikkien pitämisestä, koskevat myös kissoja.
      Useimmat kissanomistajat eivät tunnu tietävän tai eivät ainakan välitä noudattaa lakeja!
      Jos kissa on vapaana eikä ole omistajansa tai haltijansa välittömässä valvonnassa, se on silloin heitteillejätetty ja heitteillejättö itsessän on jo rikos.

    • Anonyymi

      Hei. Tällainen sinun viestisi ei levitä muuta kuin hysteriaa. Toksoplasmoosi on kissan omistajille yleinen. Jos kissa kävelee ohitsesi ei plasmoosi hyökkää kimppuun eikä lintuinfluenssakaan.

      • Anonyymi

        Ulkokissat levittää toksoblasmoosiaan ihmisiin, ulostamalla lastenleikkipaikoille, kukkapenkkeihin ja kasvimaille. Lehmiin kissat levittää toksoblasmoosia ulostamalla niiden rehuihin. Jolloin toksoblasmoosia saa lehmän lihastakin.
        Navettakissat, on Terveysriski!!!

        Googlaa toksoblasmoosi ihmisellä


    • Anonyymi

      Omalle pihalle voi loukun virittää. Syötiksi tonnikalaa. Kun kissa loukussa, kuljetus löytöeläintalolle. Helppoa ja ei loukkaa kissaa.

    • Anonyymi

      Kissoilla Varsinais-Suomessa paljon Fiv iä.
      Kissa levittää sitä eritteillään. Jopa tarhassakin ulkoilevat vaarassa, jos vieras kissa käy merkkaamassa, tai sihisemässä tarhakissoille.
      Tautin ei rokotusta kohtalokas monille kissoille, ja elinikäinen!!!!!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe