Hammametiin menossa

ruusunen

Hei Matkaopas!

Olen lueskellut lähettämiäsi tiedonantoja Tunisiasta ja olen todella otettu tyylistäsi kertoa epävarmoille turisteille maasta:)
Itse olen lähdössä mieheni kanssa tulevana perjantaina Hammametiin. Hotellimme on Sol Azur, neljän tähden hotelli meren rannalla. Onko sinulla tästä hotellista tietoja, mitä olisi hyvä tietää etukäteen?
Olemme lomalla vain viikon ja levon lisäksi olisi mukavaa retkeilläkkin. Onko hyviä ideoita?
Mitä muita vinkkejä haluaisit kertoa matkakuumeesta kärsivälle parille:)? Kaikki tieto otetaan vastaan:) Kiitos jo etukäteen!

3

1115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marina

      Olimme pari vuotta sitten maaliskuun puolessa välissä
      Yasmine Hammametissa. Silloin oli kylmä, fleecetakki ja trikoot olivat ihan tarpeen. Rannoilla ei ollut rantapetejä, rantabaarit eivät
      olleet vielä auenneet, paikalliset käyttivät toppatakkeja ja karvakaulustakkeja, mutta mepä
      ensimmäisinä turisteina menimme reippaasti hotellin uima-altaalle aurinkoa ottamaan, teimme
      tuulisuojan ja aurinko paistoi, niinpä saimme väriäkin. Hammametin keskusta oli suht.koht. lähellä ja siellä kävimme ostoksilla.

    • MATKAOPAS

      Hei Ruusunen! :)

      Sydänlämpöiset kiitokset vielä kerran kauniista viestistäsi, kylläpä se lämmitti matkaoppaan mieltä! :)

      JO perjantaina olisi lähtö ja matkakuume sen mukainen! NOU HÄTÄ, se kuuluu asiaan, pikkainen sellainen pitää aina olla! :)))

      Olette viesteistäni varmaankin lukeneet, että kysymykset, joita minulle lähetetään saavat ohessa vastauksia aina muistakin aiheista kuin mitä kirjoittaja on kysynyt. Näin tekemällä pyrin hyödyntämään jokaiseen kysymykseen liittyvät aiheet laajemmilla vastauksillani, jotta jokainen lukija voisi halutessaan taas hyödyntää niitä mahdollisimman paljon.
      Olen ilokseni huomannut, että käyntikertoja palstalla on näinkin lyhyessä ajassa kertynyt kiitettävän paljon ja siksi haluan, että jokainen lukija saisi aina jonkun toivomansa vastauksen.
      Sallithan "Ruusunen", että tälläkin kertaa toimin samoin? :) KIITOS ! :)

      Teidän hotellinne Hammametissa on siis aivan rannalla sijaitseva ****tähden SOL AZUR. Palveluita ja aktiviteetteja riittää. Olette varanneet viikon loman ja levon lisäksi Teistä olisi mukavaa vähän retkeilläkin. :)

      Seuraavassa vinkkejä, josta toivoisin olevan hyötyä myös muillekin Tunisiaan lähteville.

      1. ONKO TARKISTETTU, ETTÄ MOLEMPIEN PASSIT OVAT VOIMASSA VIELÄ 3 KUUKAUTTA MATKAN JÄLKEEN!
      Jos passissasi on Israelin leima, se ei ainakaan tähän päivään mennessä ole vaikuttanut Tunisiassa mitenkään negatiivisesti. Omassa passissani leimoja on monia, enkä vielä kertaakaan ole joutunut Tunisiassa niiden kanssa hankaluuksiin. Niistä ei ole edes kysytty mitään. Eri asia on esim. Jordania, siellä Israelin leimoja ei sallita.
      JOS SINULLA NYT KUITENKIN ON ISRAELIN LEIMA PASSISSASI, NIIN ÄLÄ SÄIKÄHDÄ!
      Annat passitarkastuksessa tunisialaisen poliisin vain kaikessa rauhassa tarkastella passiasi, ja jos Hän sinulta jotain kysyy, niin hymyile ystävällisesti ja kerro, että sinulla on ystäviä Israelissa, tai mikä sitten onkaan syy passissasi olevaan leimaan niin kerro se reilusti.

      PIENENÄ VINKKINÄ KAIKILLE, että tunisialaiseen, kuten arabialaiseen elämäntapaan yleensä, kuuluu kiireettömyys ja tämä on yksi asia minkä huomaat jo tullessasi passitarkastukseen. Poliisi saattaa pyörittää passia käsissään, välillä katsoen Sinua tarkasti silmiin ja taas selailla sivuja passistasi. Ehkä Hän kysyykin sinulta jotain esim. Mikä Sinua kiinnostaa Tunisiassa? Siihen voisit vastata vaikkapa: "Tunisia maana, ja olen kuullut, että tunisialaiset ovat erittäin ystävällisiä ihmisiä!" :) Poliisi hymyilee :) ja katsoo Sinua jälleen ystävällisesti silmiin, saattaa vielä pyöräyttää pari sivua passistasi ja sitten toivottaen hyvää lomaa leimaa passisi..:)

      Jos tällaisessa tilanteessa on kärsimätön niin passintarkastaja huomaa sen heti ja ymmärtää asian niin, että et arvosta häntä ihmisenä ollenkaan ja sen Sinä näet heti hänen ilmeestään. Ei siis tarvitse aviopuolisoiden olla "mustiksia" näissä tilanteissa, ei siinä sen kummempaa kuin, että poliisi tykkää katsella nättiä tyttöä vielä vähän pitenpään, - onneksi on oma prinssi vierelläsi ja voittekin antaa passinne tarkastettavaksi yhtäaikaa! :)
      Meillä kotimaassahan tällainen passintarkastaja tuntuisi aika humoristiselta kaverilta, mutta maassa maan tavalla, näihän se oli, - eiks juu! :)

      Eräs, noin vuosi sitten Tunisiassa opasharjoittelijana työnsä aloittanut neitokainen kertoi minulle, että Tunisiaan matkustavilla ei saa olla Israelin leimaa passissaan. Kerroin hänelle, että todellisuudessa se ei kyllä pidä paikkaansa, jos pitäisi, niin sittenhän Tunisia olisi muuttanut politiikkansa täysin Israelin vastaiseksi, kun tähän asti he ovat asuneet sulassa sovussa kuin veljekset ikään, - ja "veljeksiähän" he ovatkin. Pyysin innokasta, uraansa aloittelevaa opasta olemaan tarkkana puheissaan, sillä vääränlaiset puheet vain vahingoittavat kaikkea sitä hyvää mitä monet tunisialaisia ihan oikeasti arvostavat oppaat ovat tunisialaisten yhteistyökumppaneiden kanssa maittemme hyväksi tehneet. Evästin tämän suloisen nuoren tytön kansiolla, jossa oli kaikki mahdollinen tieto Tunisiasta "eilen ja tänään" ja kerroin, että niillä eväillä hänen ei tarvitse hävetä mitä milloinkin puhuu..
      Sydäntälämmittävät viestit häneltä ovat kertoneet, miten upeasti Hän on pärjännyt ja miten iloisina asiakkaat ovat hänen retkiltään takaisin hotelliin palanneet. :)

      Oppaitakin on monenlaisia. On heitä, jotka vilpittömästi ovat kiinnostuneita maan asioista ja sen huomaa jo heti heidän palvelualttiudestaan ja siitä, että he puhuvat asiallisesti ja kauniisti tunisialaisista mollaamatta heitä mitenkään.. Sitten on heitä, jotka eivät viihdy maassa eivätkä oppaana/kohdepäällikkönä ollenkaan ja tämänkin huomaa heti heidän päinvastaisella toiminnalla. Miksi näin? Koska monet alalle halunneet LUULIVAT, että työ on ruusuista "rannalla makaamista" ja yökerhoissa bailaamista, mutta sitten huomattiin, että pitääkin tehdä töitä "kellokorttiin" katsomatta ja oltava iloisin mielin valmis palvelemaan ja vastaamaan asiakkaiden monenlaisiin kysymyksiin. Monet lähtevät pois, mutta monet myös jäävät ja pärjäävät hyvin. :)

      Tämmöistä tuli tähän väliin matkaoppaalle mieleen. Ehkäpä tästäkin on jotakin hyötyä jollekin. Ainakin se, että aidosti palvelualttiin ja hymyilevän oppaan luo on kiva mennä juttelemaan ja kysymään asioita mitä haluaa tietää.
      Toki, "myrtsitkin" oppaat JOS HEITÄ ON, ovat Tunisiassa juuri TEITÄ VARTEN, JA PALAUTE LOMAN JÄLKEEN ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ, koska näin voidaan parantaa palvelua ja "risujakin" saanut voi "parantaa tapansa". :)

      MUTTA, MENNÄÄMPÄ SITTEN ETEENPÄIN. :)

      2. ONHAN MATKAVAKUUTUS OTETTU !!! Tätä pitäisin erittäin tärkeänä ja olen siitä jo aikaisemmissa kirjoituksissani useinkin puhunut:
      ÄLÄ LÄHDE MATKALLE ILMAN MATKAVAKUUTUSTA ajatellen, "ettei minulle mitään satu". LÄHES KAIKKI sairaustapaukset, joita minun urani aikana on sattunut on VALITETTAVASTI ollut ilman matkavakuutusta matkalle lähteneitä. Itse en koskaan lähde matkalle ilman matkavakuutusta. Huomisesta emme voi tietää, mitä se pitää sisällään.. Matkavakuutus on pieni menoerä siihen nähden, mitä maksaisi, jos joutuisi esim. vakavan vatsataudin seurauksena sairaalahoitoon ja itse joutuisi maksamaan hoidot paikan päällä ja lisäksi vielä kotimaassa, kun ei ollut vakuutusta JA LOMA MENI PILALLE! Matkavakuutuksen kanssa olisi kaikki korvattu ja vakuutuksesta riippuen saatu jopa uusi matka.. ETTÄ MATKAVAKUUTUS KANNATTAA AINA!!! :)

      MATKAVAKUUTUSTA HANKKIESSA TARKISTA AINA, ONKO KYSEISELLÄ VAKUUTUSYHTIÖLLÄ SOPIMUSLÄÄKÄRI SEKÄ SOPIMUSSAIRAALA MAHDOLLISIA SAIRAUSTAPAUKSIA VARTEN, ESIM. NYT TUNISIASSA!
      Niin Tunisiassa kuin Jordaniassakin työskennellessäni, oli nämä asiat meillä AINA KUNNOSSA. LÄÄKÄRI TAI SAIRAALA LASKUTTI AINA SUORAAN VAKUUTUSYHTIÖTÄ. ASIAKKAAN EI TARVINNUT MAKSAA MITÄÄN, vaan Hän sai toipua rauhassa ilman matkakassansa hupenemisen aiheuttamia sydänsuruja.

      SUOSITTELEN, ETTÄ HOTELLISSA PIDETTÄVÄSSÄ TIEDOTUSTILAISUUDESSA KYSYTTE OPPAILTA SOPIMUSLÄÄKÄRIN JA SOPIMUSSAIRAALAN NIMEN! TÄMÄ LUKEE YLEENSÄ MYÖS HOTELLIKANSIOSSA, MUTTA VARMUUDEN VUOKSI SE KANNATTAA KYSYÄ. OPPAAT KYLLÄ ILMOITTAVAT JOS NIMET JA OSOITTEET LÖYTYVÄT MAINITUSTA KANSIOSTA.
      JOS ASIAT EIVÄT OLE EDELLÄ KERTOMALLANI TAVALLA KUNNOSSA, NIIN VOITTE HYVIN KYSYÄ, MIKSI EI OLE JA PYYTÄÄ, ETTÄ ASIA KORJATAAN PIKAISESTI KUNTOON.
      TÄSSÄ ON NIIN ISOISTA ASIOISTA KYSE, ETTÄ NIIDEN KANSSA ON HYVÄ OLLA TARKKANA!
      OLI NIIN TÄRKEÄ ASIA, ETTÄ PITI IHAN ISOLLA KIRJOITTAA! :)

      Suomesta voi ostaa myös esim. saksalaisten vakuutusyhtiöiden vakuutuksia, joissa korvaukset ovat huomattavasti paremmat kuin monilla kotimaisilla v.yhtiöillä. Vertailuista on siis hyötyä, JA ENNENKAIKKEA KYSYMYKSISTÄ KYSYMYSTEN PERÄÄN, NIILLÄ SAADAAN AINA PARAS LOPPUTULOS!!! :)
      Mikäli Teille herää tästä asiasta lisäkysyttävää niin kirjoittakaa ujostelematta.. :)

      3. LENTOLIPUT passin välissä!

      4. MAAHANTULO/MAASTALÄHTÖKORTIN TÄYTTÖOHJE PASSIN VÄLISSÄ (jonka olen KYSY TUNISIASTA! MATKAOPAS JATKAA JA KYSY TUNISIASTA! matkaopas korjaa 7.2. -06 ohjeeksi ja printattavaksi kirjoittanut).

      5. LUOTTOKORTIT, VISAELECTRON MUKANA! - HYVÄ! :)
      6. SITTEN VOIMMEKIN SIIRTYÄ KAPSÄKIN PUOLELLE..
      Näin maaliskuun alussa on päivälläkin vielä viileää, yöllä jopa kylmää. Jotta "kommelluksilta" vältytään, niin laitetaanpa sinne kapsäkkiin seuraavaa:
      - vähän ohuempi toppatakki
      - ohuet toppahousut, jos lähtee Saharan retkelle
      - tuulipusero
      - fleesipusero
      - lämpimät trikoopusero ja -housut
      - miehille pitkät kalsarit
      - ohuempi villapusero
      - ohut pipo
      - ohuet käsineet
      - ohut kaulaliina (Saharan retkelle, jos hiekkalentää, saa sen kasvojensa suojaksi)
      - villasukat (kaakelilattiat ovat illalla kylmiä)
      - lämpimät sisätossut (kaakelilattiat)
      - kunnon paksupohjaiset retkikengät (lenkkarit)
      - uimapuku !!! :))) kyllä aurinkokin varmaan paistaa, vaikka viileää voi vähän ollakin.
      - aurinkosuojavoiteet
      - aurinkolasit
      - fööni
      - matkasilitysrauta
      - kahvia ja kahvin/vedenkeitin (tunisialainen kahvi on mustaa, eikä maistu kaikille)
      - "pyhäkengät ja -vaatteet" molemmille! (muista pyhäkengät)
      - disperiiniä ja vatsalääkettä.

      Jos vatsatauti yllättää, KANNATTAA PAIKALLISESTA APTEEKISTA käydä ostamassa vatsalääkettä, koska he osaavat antaa omaan bakteerikantaansa sopivat lääkkeet!!!
      Jos on kielivaikeuksia, niin pyörittele kädellä vatsaasi, niin pian on rohdot pöydällä ja käyttöohjeet kyljessä esim. yksi tabletti kaksi kertaa päivässä viiden pvän ajan on näin: 1x2 x5. :)
      JOS vatsatauti kestää 2 pvää RAJUNA, ota yhteys oppaaseen. Opas hoitaa lääkärin paikalle. :)
      Ymmärrätte varmasti, etten halua näillä asioilla mitenkään "peloitella", ne vaan on tärkeät asiat ottaa huomioon.
      Tunisialaiset lääkärit ovat lähes kaikki Ranskassa koulutuksensa saaneita ja alansa ammattilaisia.
      Toivon ja rukoilen, että Te kaikki säilytte terveinä. Viisasta on kuitenkin jo edeltä suojautua erillaisen bakteerikannan takia hyvin.
      Tiedotustilaisuudessa oppaat kyllä kertovat myös
      näistäkin asioista ja suosittelevat ruokapaikkoja joissa on turvallista syödä.

      MUISTATTEHAN, TIEDOTUSTILAISUUTEEN KANNATTAA JOKAISEN OSALLISTUA, VAIKKA LENTOKENTÄLTÄ HAMMAMMETIIN OLISI BUSSISSA PUHUTTU MONISTA ASIOISTA, NIIN TOKKOPA KOVIN PALJOA NIISTÄ MUISTAA, KUN ON YÖLENTO JA MATKA MONASTIRISTA HAMMAMETIIN KESTÄÄ NOIN 1 1/2-2 TUNTIA.

      !!! MUISTATTEHAN OTTAA LÄHTIESSÄ MUOVISEN 1-1/2 L VESIPULLON KÄSIMATKATAVAROIHIN MUKAAN, KOSKA JOS MATKATOIMISTONNE EI OLE TILANNUT HUONEISIINNE VESIPULLOA, NIIN TULEE JANO, JOS AAMUUN ASTI JOUTUU ODOTTAMAAN. KAIKISSA HOTELLEISSA KUN EI OLE 24 TUNNIN HUONEPALVELUA JA KRAANAVETTÄ EN SUOSITTELE JUOTAVAKSI, VAIKKA SITÄ VOISIKIN JUODA, MUTTA ERILLAISEN BAKTEERIKANNAN TAKIA ON PAREMPI NOUDATTAA VAROVAISUUTTA.
      VAIKKA OLENKIN TÄSTÄ JO AIKAISEMMIN KIRJOITTANUT, NIIN KERTAANPA VIELÄ, ETTÄ NE ALKOHOLIJUOMAT KANNATTAA OSTAA KOTIMAASTA LÄHTIESSÄ, KOSKA TUNISIASSA NE OVAT KALLIITA.

      SITTEN VIELÄ "PYHÄVAATTEISIIN!" :)
      Tunisiassa, varsinkin ****tähden hotelleissa pukeudutaan yleensä "juhla-asuihin" aina illalliselle mentäessä. Se on oikeastaan kivaa ja olo tuntuu juhlavalta. Hotellin henkilökuntakin ihailee asiallisesti pukeutuneita ruokailemaan tulevia asiakkaitaan.
      En tarkoita, että ihan iltapuku pitäisi päällä olla, vaan asialliset siistit "pyhävaatteet". :)

      Eikä miesten tarvitse ihan puku päällä kulkea, joku kiva pikkutakki ja kauniita paitoja/puseroita joihin voi pukeutua rennosti ovat oikein mukavia asuja. Voihan sen kokopuvunkin mukaan ottaa jos haluaa ja jos matkalaukussa on tilaa. Katsoo sitten paikan päällä haluaako sitä käyttää vai jättääkö käyttämättä..
      ****tähden hotellit ovat monet niin upeita, että niissä suorastaan haluaa iltaisin pukeutua. Päivällä on rennompi meininki, kun ihmiset ovat rannalla (nyt ei tarkene) ja kulkevat kylpytakit päällä hotellien auloissa, mutta ei koskaan ruokailuun mennessä, paitsi allasbaareissa.
      Myös ***tähden hotelleihin voi hyvin soveltaa tätä samaa suositustani pukeutumisesta ja miksei **tähdenkin hotellissa. Onhan se matkalla ihan kiva pukeutua siististi, kun lähtee esimerkiksi ostoskeskuksien ruokapaikkoihin diskoihin/ yökerhoihin.

      "RUUSUSELLE" SUOSITTELEN HOTELLISSANNE: Thalassokylpylässä (suolahoito) käyntiä, turkkilaista saunaa pesijällä. Matkaopas on sen verran ujo, että itse ottaisin naispesijän/ hierojan. Molemmat on kokemus sinänsä ja
      KYLLÄ VIRKISTÄÄ IHANASTI TEITÄ MOLEMPIA! :)

      HOTELLINNE ON AIVAN MAHTAVALLA PAIKALLA. Keskustaan vain 1 km matkaa. Ette huomaakkaan, kun olette kävelleet jo medinan (vanha muurien ympäröimä kaupunki) kapeille kujille.
      Viettäkää siellä kahdestaan aikaa.. Tutustukaa tuotteisiin ja erilaisiin liikkeisiin. Hinnoista puolet jo suoraan tinkimällä pois. Tehkää se leikkisästi, "heittäytyen" maan tavan mukaan humoristiseen kaupankäyntiin, jossa kauppias saattaa kutsua Teidät liikkeeseensä maan kuululle makealle minttuteelle, kuitenkaan suuttumatta, vaikka ette mitään ostaisikaan.
      Joskus tinkiminen voi vähän hermostuttaakin, mutta älkää antako sen häiritä itseänne.
      Voitte lempeästi sanoa haluavanne vain katsella ja "ehkä myöhemmin sitten palaamme ostoksille".
      Tärkeintä on ystävällisyys. Antakaa tunisialaisten kokea, että suomalaiset ovat heidän ystäviä ja arvostavat heitä, niin Te saatte huomata heidän oikean kätensä sydämensä kohdalle viemisestä ja "hellästä" katseesta, että he ovat ymmärtäneet Teidän sydämellisen ystävyytenne aitouden.

      RETKISTÄ SUOSITTELEN TEILLE : TUNIS-KARTHAGO SIDI BOU SAID'in kokopäivän retkeä pääkaupunki Tunisin liepeille, kuuluisan Karthagon raunioille ja maailman arvokkaimpien mosaiikkikokoelmien äärelle Pohjois-Afrikan toiseksi suurimpaan Bardo-museoon.

      Tällä retkellä oppaanne kertoo Teille Tunisian mielenkiintoisen historian Karthgosta nykypäivään. Mosaiikeista, niiden synnystä, sekä mosaiikkien kuvaamista ihmeellistä ihmeellisemmistä tarinoista ja paljon paljon muusta, mitä kannattaa todellakin lähteä näkemään ja kuulemaan.

      Retkistä olenkin jo aikaisemmissa kirjoituksissani kirjoittanut mm. Kimmolle 23.1.-06.
      Tiedoksi vaan kaikille, että jokaisesta kirjoituksesta voi löytyä jotakin hyödyllistä.

      JOS HALUATTE TUNISIALAISEEN "HUIPPUKOVAAN" MENOON MUKAAN, NIIN TOISEKSI JÄRJESTETYKSI RETKEKSI VIIKON MATKALLE SUOSITTELEN TUNISIALAISTA BEDUIINI-ILTAA "AITO-TUNISIALAISESSA" YMPÄRISTÖSSÄ, MAAN KANSALLISRUOKAA SYÖDEN JA ERILLAISIA VIRVOKKEITA NAUTTIEN.
      MENO ON NIIN "HURJAA", ETTÄ SE SAA HITAIMMAN HÄMÄLÄISENKIN LANTIOT LIIKKEELLE! :) :)))

      SITTEN LOPUKSI:

      HOTELLINNE UPEASSA NÄKÖALARAVINTOLASSA ON SINULLA "RUUSUNEN" AIVAN MAHTAVA TILAISUUS NAUTTIA RAKKAAN PRINSSISI KANSSA ROMANTTISESTA ILLALLISESTA. :)
      VALAISTU PUUTARHA - VAIN SINÄ JA HÄN - KUUNSIRPPI JA KIRKASTA KIRKKAAMPI TÄHTITAIVAS, JOLLAISTA ETTE USKOAKSENI OLE AIKAISEMMIN NÄHNEET...


      Sydämestäni toivotan Teille oikein hyvää ja siunattua lomaa Tunisian Hammametissa.. :)

      Ystävällisin terveisin,
      matkaopas


      PS."RUUSUNEN" - Saammehan me kaikki sitten lomalta palattuanne kuulla kuulumisenne, niin risut kuin ruusutkin, - ihan reilusti vaan! :)

      ::::::::::::::::::::::::::::::::::

      Tietääkö kukaan, miksi nämä rivit heittelevät pahasti, vaikka ennen lähetystä tarkistaessani ne ovat aina ojennuksessa kuin sotapojat!? :)

      ENSI MAANANTAI-ILTAAN MENNESSÄ VASTAAN: "Muniralle" ja "Haaveilevalle"

      • matkustava äiti

        Hei!

        Luin nimimerkki matkaoppaan neuvoja Tunisiaan aikoville. Olisin kysynyt, miten kylmää esim. Soussessa on oikeasti Joulukuun puolivälissä ja kannattaako ja uskaltaako sinne lasten kanssa lähteä säiden puolesta? Meillä on kaksi kouluikäistä, ja Tunisiaan haluaisimme, emme ole mitään auringonottajia, vaan tykkäämme enemmän historian havinasta ja Saharaakin kävisimme katsomassa. Paleltuuko hotellihuoneeseen, jos joulukuussa lähtee ja pitääkö olla lämmitys hotellissa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe