Lentokonetta ostamassa

Selvis

Vuonna 1975 Elvis halusi oman suihkukoneen, koska oli kyllästynyt vuokraamiinsa koneisiin. Hän iski ensin silmänsä erään maasta karanneen talousrikollisen omistuksessa olleeseen Boeing 707:ään ja maksoi siitä jo 75 000 dollarin käsirahankin. Kone oli kuitenkin surkeassa kunnossa ja sen korjaaminen olisi maksanut omaisuuden, joten ostosta luovuttiin ja Elvis menetti käsirahansa.

Sitten Joe Esposito löysi eräältä käytettyjen koneiden kauppiaalta sopivan 880 Convairin, joka oli 17 vuotta vanha ja kuulunut aikaisemmin Delta-yhtiölle. Hintakin oli sopiva: 250 000 dollaria. Joe soitti Elvikselle, että sopiva kone oli löytynyt. Elvis käski Joen ostaa se.

"Etkö halua nähdä konetta ensin?" Joe kysyi.
"Minä tiedän miltä nelimoottorinen suihkukone näyttää", Elvis vastasi.

Kone ostettiin ja lennätettiin Fort Worthiin Teksasiin, jossa sitä sisustettiin 450 000 dollarilla. Koneeseen rakennettiin mm. iso makuuhuone, kokoushuone, ruokailutila ja olohuone. Koneen nimeksi tuli Lisa Marie, joskin lennonjohtajat tapasivat kutsua sitä nimellä Hound Dog One.

Kuten monet muutkin, olen kävellyt koneen läpi sen nykyisellä sijoituspaikalla Gracelandin museossa Memphisissä. Koneesta irrotettiin siivet ja se hinattiin museoon Elviksen kuoltua. Google Earth -karttaohjelmalla kone näkyy selvästi. Sen sijainti on 35*02'48,82" N, 90*01'32,55" W.

Elviksen uima-allas on päärakennuksen eteläpäädyssä (35*02'43,56" N, 90*01'22,41" W).

6

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elvis.......

      Juuu !

      Semmosta..

    • Selvis

      Kaikki Elviksen ystävät tiennevät, mistä lentokoneen nimen Hound Dog -osa tulee. Lopun One perustui siihen, että Yhdysvaltain presidentin matkoillaan käyttämää konetta kutsuttiin - ja kutsutaan yhä - nimellä Air Force One.

    • Cilla

      Kävin n. vuosi sitten Gracelandissä ja olen samaisen koneen kävellyt päästä päähän ja kyllä siinä siivet silloin oli paikallaan! Minusta otettiin vielä valokuva niitten siipien alla! Ja kyseessä oli "Lisa Marie".

      -TCB-

      • Selvis

        No totta kai siivet pantiin takaisin kiinni sen jälkeen kun kone oli hinattu paikalleen. Siivethän näkyvät hyvin (ilmaisella) Google Earth -ohjelmallakin! Etkö ole katsonut?

        Onneksi Memphisin kansainvälinen lentokenttä on aika lähellä Gracelandiä. Jostakin kaupungin toiselta laidalta ison koneen kuljettaminen olisi ollut hankalampaa.


      • Cilla
        Selvis kirjoitti:

        No totta kai siivet pantiin takaisin kiinni sen jälkeen kun kone oli hinattu paikalleen. Siivethän näkyvät hyvin (ilmaisella) Google Earth -ohjelmallakin! Etkö ole katsonut?

        Onneksi Memphisin kansainvälinen lentokenttä on aika lähellä Gracelandiä. Jostakin kaupungin toiselta laidalta ison koneen kuljettaminen olisi ollut hankalampaa.

        Jo mä ajattelin tosta sun kirjotuksesta, et olenko ollu niin sokea ja kamera valehtelee kun olen omin silmin nähny siivet livenä ja kuvassa mun pään yläpuolella. Sori kamu, tuli vähä väärä käsitys tuosta stoorista, mut asia oijottu. En ole käyny katsomassa Google Earth:ssa mitään koska päätin käydä ihan paikan päällä livenä tsiikailees! Hieno oli reissu kaikinpuolin!!!!

        -TCB-


    • URHEILU-TIETÄJÄ

      VUONNA 1975 ELVIKSELLÄ OLI JO VIIDES SUIHKARI HAKUSESSA JA PARHAIMMILLAAN 4 OMISTUKSESSA.

      5 OLI SURULLISUUDEN KUULUISA JET STAR!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe