Nykytaide=roskaa

O

Tästa aiheesta on ehkä keskusteltu tällä palstalla aiemminkin.

Taidetta näyttää tänä päivänä olevan kaikki mitä sellaiseksi kehdataan vakavalla naamalla väittää.

Eduksi on se,jos väitteen esittäjä(suomalainen taiteilija) on opiskellut alaa taideakatemiassa tms. tai peräti ulkomailla(Pariisissa).

Jos"taiteilija"on kotoisin vaikkapa amerikasta(New Yorkista)niin häntä suorastaan palvotaan,virtsa ja veri tehosekoittimessa muuttuu välittömästi yleväksi taiteeksi.

Asiaan kuuluu se,että "taiteilija"selittää teoksiaan ja sitä miten niitä pitää tulkita ja katsoa,jotta ne avautuisivat.Teokseen liitetään mielellään jokin ylevä filosofinen tai maailmankatsomuksellinen selitys (tai sitten puhutaan jotain käsittämättömyyksiä mistä kukaan ei ymmärrä mitään).
-------------
Kun kankaalle on maalattu esimerkiksi kaksi neliötä,kertoo "suuri taiteilija" nöyrällä mielellä ja vakavalla naamalla mistä elämässä ja HÄNEN taiteessaan oikein on kysymys.

Jos tällainen"taiteilija"olisi rehellinen hän myöntäisi,että tässä on nyt tarkoitus lyödä rahoiksi surkealla taululla,jonka tekemiseen on mennyt noin puoli tuntia(joskus vähän pidempäänkin).
-------------
Nimen saavuttaminen taiteilijana on ensiarvoisen tärkeää,jos haluaa taiteellaan rikastua.Kotimainen "taiteilija"saa nimeä helposti pitämällä näyttelyn vaikkapa Pariisissa tai New Yorkissa.On samantekevää missä kellarissa näyttely on pidetty kunhan kotimaassa tiedetään ,että noissa kaupungeissa"taiteilija"on ollut esillä.Kaikenlainen esilläolo julkisuudessa on "nimeä" ,julkisuutta ja RAHAA saalistavalle taiteilijalle ensiarvoisen tärkeää.

Kun "nimeä"on sitten saavutettu riittävästi,voi "taiteilija"sutia melkein mitä tahansa ja menekki on aina taattu.

Nämä julkisuuden kipeät rahastavat huijarit näyttävät onnistuvan usein tavoitteissaan.

Totuuden nimissä on mainittava ,että on myös toisenlaisia ,rehellisiä taiteilijoita,mutta heistä tiedämme vähemmän,koska he eivät pidä itsestään niin kovaa ääntä julkisuudessa.

16

739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iron Mike

      Olet oikeassa. Taide on suurimmalta osin täyttä kusetusta. Minä annan arvoa vain sellaiselle taiteelle, joka pärjää omillaan ja ilman yhteiskunnan tukea. Sekään ei tosin vielä takaa sitä, että taide on korketasoista.

      Ihminen on helppo manipuloida uskomaan milloin mitäkin. Jos joku taitava ja kyvykäs taidekauppias tai galleristi päättää nostaa jonkun taiteilijan taulujen arvoa niin se kyllä onnistuu. Keinot ovat monet ja osa niistä on täyttä kusetusta. Yksi keno on huutokaupat. Bulvaanit huutavat ko. taitelijan töitä roimaan ylihintaan. Luetteloihin jää merkintä hinnoista ja ihmisille saattaa tulla täysin väärä käsitys taulun todellisesta arvosta.

      Musiikissa on vaikeampi kusettaa, sillä ihmiset eivät osta roskaa, joka ei miellytä lainkaan. Musiikkia ei voi myöskään käyttää kappatavarana kuten tauluja.

      Eräs koijjari jenkeissä levytti kappaleen 3.44 jossa oli 3.44 minuuttia pelkkää hiljaisuutta. Kun joku myöhemmin sivusi ko. aihetta, niin hän joutui oikeuteen ko. "taideteoksen" kopioinnista.

      Palmu on hyvä esimerkki alle keskitason maalarista, mutta huipputason kauppamiehestä.
      Palmun taulujen hinnat on erilaisin taitavin kikkailuin nostettu kohtuuttomiin hintoihin. Aika tulee kuitenkin näyttämään, että mitä tahansa taidetta ei voi taiteeksi kutsua.

      • O

        ...sanoisin,että siinä huijataan laajalla rintamalla ja raskaasti.Huijareina eivät ole niinkään yksittäiset artistit vaan suuret levy yhtiöt keskinäisillä sopimuksillaan.

        Suurilla levy yhtiöillä oli (ja on) resursseja niin paljon,että yhteisellä sopimuksella -90 luvulla ne alkoivat tuottaa alaarvoista musiikkia ja valtasivat tuolla roinalla lähes kaikki markkinat.Se tapahtui musiikkivideoita pyörittävien tv-kanavien ja radioasemien avustuksella ja tietysti suurella rahalla.

        Ihmiset aivopestiin ja aivan erityisesti nuoret musiikin ystävät.

        Esimerkiksi rock musiikki tarjonta oli eräässä vaiheessa (vuosia)pelkkää käsittämätöntä möykkää.Hyviä levyjä joutui tilaamaan ulkomailta(itse mm. tein niin)pienistä levyyhtiöistä.

        90-luvun loppupuolella pienemmät riippumattomat levyyhtiöt(lähinnä euroopassa) alkoivat tuottaa hyvintehtyä ja melodista rock musiikkia suuremmassa mittakaavassa esim.hardrock/AOR/proge metal.
        Näitä levyjä on kuitenkin edelleen melko vaikea löytää suurten ketjujen hyllyiltä(poikkeuksena tietysti kotimaiset heavy/proge/powermetal tuotokset).

        Myös valtavirta rock musiikki on muuttunut melodisempaan ja laadukkaampaan suuntaan muutaman viimevuoden aikana.Grungesta ja death metallista on onneksi pelkät jäänteet enää jäljellä.

        USA:ssa aikuiset ovat kuunnelleet jo vuosia country rockia.Lapset ja nuoret (jotkut aikuisetkin) taitavat kuunnella yhä lähinnä new metallia (rock puolella).New metal on pääasiassa
        puberteettista kapinaa ja sekameteli soppaa,
        tosin siinäkin osastossa on tapahtunut jonkinlaista kehitystä melodisemman ilmaisun suuntaan viime aikoina.

        Suuret levy yhtiöt loivat (ja luovat) erilaisia muotisuuntauksia ja tyylejä,joiden ulkopuolelta on ja oli vaikea päästä levyttämään isompiin levy yhtiöihin(vaikka musiikki olisi kuinka laadukasta tahansa).Nyt onneksi näyttää siltä,että tilanne on muuttumassa (ehkä?) parempaan suuntaan.

        Vielä kun ymmärrettäisiin laskea CD-levyjen hinta
        järkevälle tasolle,joka olisi noin 10-14 euroa/CD.Erityisesti levy yhtiöiden tulisi pienentää omaa katettaan/levy.Myyntimäärien kasvaessa huomattavasti,kokonaistuotto levy yhtiöille lisääntyisi joka tapauksessa.

        Itselleni on olemassa VAIN HYVIÄ JA HUONOJA musiikki kappaleita.Nykyisillä hinnoilla CD-levyjen hankkiminen kaupasta on kuitenkin tehty kohtuuttoman vaikeaksi.On olemassa levyjä,jotka ovat hintansa arvoisia,sisältäen koko levyllisen hyvää musiikkia.Valitettavasti tosiasia on kuitenkin se,että suurin osa nykyisistä levyistä on rakennettu yhden tai muutaman hyvän kappaleen varaan.


      • r2

        on ainoota oikeata nykytaidetta, en tiedä mitä näettä niissä kiasmankin "taiteellisissa" paskakasoissa mutta sitten piissiä haukutaan joksikin onnettomaksi töhryksi.


    • Excalibur/O

      ...tämä keskustelu.

    • *Lepotus
      • wrgGR

        mielissairaalan tuotteita


    • Gallerist

      On nykytaide ja on "nykytaide" =)

      Tulkaa käymään meidän galleriassa Helsingissä Fabianinkadulla 8 katsomaan georgialaisen taiteilijan näyttelyn =)

    • rtkk

      Ratkaiskoon markkinat mikä kelpaa! Ja nuiden ihailijat haluavat aiankin esiintyä suurina taiteen tuntijoina!
      Onkohan sellaisilla jotenkin korkeampi henki vai markkinoiden veto, saavat hintakehityksestä hyvän voiton.

    • aerghea

      pillerihumalassa oleva kriitikko kehuu paskoja tekeleitä, ja kulturelli henkilö myötäilee....eihän hän voi olla eri mieltä kuin kriitikko...ymmärtävät näet "taidetta" molemmat.
      Apurahoja taas jaetaan "hyvä veli -järjestelmällä"
      Eipä ihme, että näitä teemumäkiä ym. vilisee "piireissä".
      Kissan hakkaaminen puolikuoliaaksi, ja kuolevan kissan päälle runkkaaminen on niin suurta "taidetta", että piti oikein aikoinaan Kiasman kokoelmiin saada...ja taiteen professuuri kiitokseksi....
      jos olisi toimittu oikein, porukkaa olisi ohjattu hoitoon.

    • 0 mikä 0

      niinpä, siihen heillä on mahdollisuus vain näillä keskustelupalstoilla. :)

      • 45yw456

        "terveitten" mukana "sessioihin".


    • taidettavaan

      Liki kaikki muuttuu taiteeksi jos tekijä sen tosissaan tekee, tämä kuuluu taiteeseen. Yleisön tehtävä on sitten määritellä se taiteen laatu.. näin se vaan menee. Taide sanana ei tarkoita oikeastaan yhtään mitään, se määrittelee teoksen ei-käyttö-hyödykkeeksi, ei muuta.

      • ....se....

        ...suurinpiirtein on. Toiset tykkäävät....toiset ei. Onko tuota nyt niin vaikea sisäistää?
        Suurimmat tällaisen haloon aiheuttajat ovat juuri taiteilijat jotka omassa pikku päässään ovat tehneet itsestään suuria taiteilijoita. Kun sitten raadollinen totuus tässä yhtä raadollisessa maailmassa paljastuukin hänelle, niin sitten on pakko yrittää muuttaa niitä ihmisten käsityksiä tällaisilla mielipidepalstoilla.
        Näin on aina ollut ja näin tulee olemaan jatkossakin. Se on valitettava totuus!


    • rtkk

      Tilastoin mukaan koko systeemi joutuu tuollaiseen kaaos tilaan vuosina 2012 - 2017!

      • Nyky-ihminen

        roskaa verrattuna johonkin menneisyydestä kaivettuun luurankoon.
        Taide on kehittynyt ihmisen mukana koska se on ihmisen tuottamaa. Vaikea sitä nykytaidetta on käsittää jos omaa kovin vanhat aivot.


    • alisa.n

      Jokainen ansaitsee leipänsä tavallansa tänä päivänä. Kaikesta ei tarvitse tykätä ja olla samaa mieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe