Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

PATRUUNOIDEN OSTO!!!???

Kivärimies

Eli, mulla on luvat 9.3 kivärille. Saanko ostaa näillä luvilla 9x19 patruunoita??
Koska tuo minun 9.3x62 on paljon tehokkaampi kuin tuo "ysimillinen"

50

25430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soppa

      Kaksi eri asiaa, saatko ostaa tai myykö kauppias.
      Periaatteessa saa ostaa sellaisen aseen patruunoita, jonka saa lainata nykyisellä luvallaan. Kiväärin luvalla ei saa lainata pistoolia, joten ensimmäinen vastaus on ei. Mutta kieltämättä on olemassa myös kivääreitä kaliberissa 9x19. Helpompaa olisi toisinpäin, jos on lupa 9 millin pistooliin, niin kiväärikaliberisten patruunoiden osto ei ole ongelma.
      Lainsäätäjä on vähän voimaton tämän ongelman edessä. Uuden aselain ensimmäinen versio taisi olla tiukempi, mutta sitten pykäliä muutettiin.
      Hylsyjä ja luoteja saa ostaa kuka vaan (ERVA-luodit). Nalleja ja ruutia saa ostaa jos jonkinlaisen aseen kantolupa. Nallit sopivat moniin eri hylsyihin. Vähän hullultahan se tuntuu, jos joku ostaa pistooliruutia kiväärin luvilla. Haluaako hän kiväärin lukon ohtaansa. Mutta jotain väljyyttä säännöissä täytyy olla, ei elämä muuten toimi.
      Onko airut tulevasta, että uuden hirvikoeasetuksen mukaan kokeen voi ampua vain aseella, johon on kantolupa tai rinnakkaislupa?

      • Kivärimies

        ostan ruutia, luoteja ja nalleja. Hylsyjähän mulla on ja niitä saa jopa ilmatteeksi. Latausvehkeetkin löytyy. Ja tosiaan tuota 9x19 kaliperin kivääriäkin on olemassa, jota kai tuolla minun 9.3 luvilla pitäisi saada lainata.
        Viimeksi kun ostin lataustarpeita(ruutia ym) , niin eihän nuo edes kysyneet lupia.


      • mustaruutia

        Eikös mustaruuti ole kuitenkin lupavapaata? Sinällään hassua, kun kuitenkin mustaruutiaseisiin tarvitaan luvat(ketähän tämäkin palvelee...), poikkeuksena tietenkin ennen 1890 vuotta valmistetut aseet. Tosin onhan sillä mustalla ruudilla paljon muutakin käyttöä kun aseet.


    • Lukee

      9,3x62 kiväärin.., niin et saa ostaa mitään muuta.

      Jos kaliberia ei ole yksilöity on minkä tahansa määritelmään sopivan patruunan ostaminen mahdollista.

      Aikoinaan, kun oli 22/22 magnum revolveri, niin kanslistia piti muistuttaa, että lupaan tuli sana magnum tai vain cal 22, eikä pienoiskiväärin patruunoita, kuten usein kävi.

      Toiset kirjoitti pistoolilupaan vain pistoolinpatruunoita ja silloin oli mahdollista ostaa, mitä sielu sieti, mutta usein siihen tuli tarkennus 9mm tai cal 357. Silloin myyjän kädet oli sidottu.

    • Kivärimies

      Laki on yksiselitteinen. Minulla on 9.3x62 kivääriin luvat, saan lainata sillä 9x19 kivääriä. Johon saan myös ostaa patruunoita, kuten ostinkin. Asiantuntevalle aseliikkeelle tämä oli päivänselväjuttu ja sain patruunani!

      • joku vaan

        mihin tarvitset 9*19? ethän vain myy luvattomille pistoolin omistajille?


      • Kivärimies
        joku vaan kirjoitti:

        mihin tarvitset 9*19? ethän vain myy luvattomille pistoolin omistajille?

        siihen kivääriin noita patruunoita!!! Siis minulla on lainassa kaveriltani ruger merkkinen_luvallinen_ kaliperiltaan 9x19 kivääri, jos nyt olet tyytyväinen vastaukseen...


      • näin on
        Kivärimies kirjoitti:

        siihen kivääriin noita patruunoita!!! Siis minulla on lainassa kaveriltani ruger merkkinen_luvallinen_ kaliperiltaan 9x19 kivääri, jos nyt olet tyytyväinen vastaukseen...

        Sehän taisi olla niin, että aikoinaanhan piti hakea patruunoiden ostolupa erikseen. 500 kpl oli jo hirveä määrä (vallesmannihan sai sporttelit joka lupapaperista) Sitten laki muuttui joskus 80-luvulla ja kauppiaat myivät patruunoita hallussapidon omaaville, mutta vain luvassa merkittyä kaliberia. Vanhan lain mukaan aseen sai antaa lainaksi sellaiselle, jolla oli aseenkantolupa. Siis Ukko-Mauserin sai antaa lainaksi kaverille, jolla oli vain pienoiskiväärin lupa. Mutta kuten totesin, patruunoita tämä lainaaja ei onnistunut ostamaan.
        Uusi aselaki antoi tarkkoja määrittelyjä kenelle saa lainata ja mitä. Oliko laista aluksi sellainen versio, että puoliautomaattisen hirvikiväärin lainaaminen ei ollut mahdollista jos vastaanottajalla oli vain pulttilukkoinen hirvikivääri. Tämä kyllä on nyt poistettu, kivääri kun kivääri. Ja jos on lupa taskuasekokoiseen 9 mm pistooliin saa ottaa lainaksi minkä tahansa aseen paitsi ns. ERVA-aseen, eli ei sarjatulirynkkyä tai konepistoolia.
        Patruunoiden oston suhteen uusi laki ja sen tulkinta on aika liberaali. Saa ostaa melkein mitä vaan, pienoiskiväärin luvilla ei ehkä muuta kuin piekkarin paukkuja. Ja ERVA-patruunat ovat se oma lukunsa.
        Kait se on niin, että latausvälineiden yleistyttyä on mahdotonta estää patruunoiden jakelua laittomiinkaan aseisiin. Pitää vaan pistää itse aseet tarkemman syynin alle.


    • raketin tekeminen

      ruudin ostaminen

      mitenkäs toi ruudin ostaminen onnistuu normi henkilöltä esim ton jutun mukaan ruuti olis lupavapaata että saisko normi tyyppi jolla ei ole mitään lupia ostaa tota ruutia tai mustaa ruutia tai savutonta ruutia esim pienten raketti moottreiden valmistamiseen

      • -eSa-

        Ei saa ostaa. Sinulla pitää hallussapitolupa aseeseen jonka patruunoita voidaan ladata itse. Esim. pienoiskiväärin patruunoita ei kukaan lataa itse, joten et piekkarin luvalla saa ostaa ruutia.

        Sen sijaan jos sinulla on lupa esim. metsästyshaulikkoon, niin saat ostaa irtoruutia. Ruutia saa säilyttää normaalissa asunnossa maksimissaan 2 kg kerrallaan.

        Suomessa myydään ruutipohjaisia, kertakäyttöisiä rakettimoottoreita, mutta niidenkin myynti on rajoitettua. Yleisin moottorvalmistaja on Estes. Moottoreihinkin pitää siis olla jonkinlainen ostolupa, lisäksi laki / viranomaiset sallivat ainostaan A,B,C tai D tason moottorit. Esim. USA:ssa noita moottoreita myydään johonkin H-luokkaan tai vastaavaan saakka.


    • Vantaan ukko

      Miten niin ei saa ostaa?
      Eikös uudenvuoden raketeissa ole ruutia?
      Niitähän saa ostaa niin paljon kuin haluat.

      • ei sokeutunut

        10 iässä oli aika hullu, jos ei purkanut raketeista ruuteja parempaan käyttöön. Noitapillit olivat parhaita. Oli tukeviakin noitapillejä, joissa ajoaine oli kuin pätkä taululiitua. Siitä riitti 50 piekkarin hylsyyn kireitä jysyjä. Rautakaupasta sai 60-luvulla kunnollista sytytyslankaa. Musta ruuti raketeissa on aika pehmoista teholtaan.


    • Vielä suomen säännöt

      Eli jos joku vielä eksyy tänne ja pohtii kukakohan tässä keskustelussa on oikeassa.
      Saat ostaa panoksia aseeseen jonka saisit luvillasi lainata.
      Eli jos sinulla on kiväärin kantolupa, saat ostaa kaikkia patruunoita mitä kiväärille on tehty (myös 9x19). Jos omistat haulikon kantoluvat saat ostaa haulikon panoksia kaikissa kaliibereissä. Jos omistat vain pistoolin kantoluvan saat ostaa kaikkia pistoolikaliberin panoksia.
      Jos sinulla on aseen kantolupa (mikä tahansa) saat ostaa nalleja ja ruutia (luvan varaiset). Hylsyt ja luodit eivät ole luvan varaisia, eikä myöskään mitkään jälleen lataus välineet (puristimet, holkit. jne)
      Toivottavasti tämä on nyt kaikille selvänä.
      Ei pidä kaikkien huuteluita kuunnella.
      Parhaiten asiaa voi myös varmistaa aseliikkeestä.

    • --------------------

      Muuten hyvä, mutta piekkarin luvan kanssa heiluvalle ei kyllä tarvitse myydä ruutia tai nalleja, koska kyseessä on ruutiase jonka patruunoita ei voi ladata.

      • Anonyymi

        Väärin. 22LR patruunoita voi ladata uudelleen. Jos vain osaa tehdä nallimassaa. nallimassan valmistus-ohjetta ei löydy mistään.


    • tietäjä

      "Eli jos sinulla on kiväärin kantolupa, saat ostaa kaikkia patruunoita mitä kiväärille on tehty (myös 9x19). Jos omistat haulikon kantoluvat saat ostaa haulikon panoksia kaikissa kaliibereissä. Jos omistat vain pistoolin kantoluvan saat ostaa kaikkia pistoolikaliberin panoksia."

      Ei pidä paikkaansa ei voi ostaa 9x19 patruunaa kiväärin luvalla koska se on pistoolin patruuna ja jos omistaa 22 pistoolin ei voi ostaa esim: 9mm pistoolin patruunoita.

      • ammuskelija.

        Kyllä 9x19 patruunaa käytetään myös kiväärissä.

        Esim.

        Mustakissa-aseen aselupahakemukseen asetyypiksi on merkittävä - KIVÄÄRI -

        CAL. 9MM TOIMINTATAPA 1 KERTATULI



        Uusi Tornado-sarjan tulokas:

        kevyt ja äänetön

        miellyttävä ampua, ei potki

        optimaalinen ratkaisu metsästykseen ja harjoitteluun edullisilla 9mmPb:n patruunoilla

        Tekniset tiedot:

        kaliiperi 9mm Luger (Pb)

        tehokas ampumaetäisyys reilut 100 metriä

        kokonaispituus alle 1 metri

        paino 2,8 kg

        tukkimalli "Tornado",

        perän pituus säädettävissä 0-50 mm


        Vottoselta Aseteknosta.


      • Anonyymi

        Mihin helkuttiin toi mun kommentti meni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin helkuttiin toi mun kommentti meni.

        Helkutti kun sotkeudut ikivänhään ketjuu. Olisit antanut vain olla tuollaisen marginaalisen huomautuksen.


    • tietäjä

      Olen kyllä tietoinen että tämmöisiä kivääreitä on mutta ei aseliikkeet silti myy 9x19 patruunoita kiväärin luvalla, kokeile ellet usko.

      No sitten myy jos näytät hallussapitoluvan kyseiselle kiväärille mutta esimerkiksi 7,62x53r hallussapitoluvalla ei myy 9x19 patruunoita, ei ainakaan täälläpäin.

      • Lakimies2

        Näin tapahtuessa kyseinen liike rikkoo ampuma-aselakia.
        Tapahtumasta voi tehdä tutkintapyynnön poliisille, joka sitten tutkii onko tapahtunut rikosta.


      • tikullasilmään
        Lakimies2 kirjoitti:

        Näin tapahtuessa kyseinen liike rikkoo ampuma-aselakia.
        Tapahtumasta voi tehdä tutkintapyynnön poliisille, joka sitten tutkii onko tapahtunut rikosta.

        Juttu on jo rikosasiana vanhentunut.....kun viimeisestäkirjoituksesta on jo yli kolme vuotta. Älä kaivele vanhoja....aloita uusi ketju.


    • ylijäämä

      "optimaalinen ratkaisu metsästykseen ja harjoitteluun edullisilla 9mmPb:n patruunoilla"

      Kyllä 7,62x39 patruuna on halvempi kun sitä saa 14senttiä kappale ja 9mmPb maksaa 20 senttiä kappale

    • Tietoav

      Miten on jos omistaa luvat 22 lr pienoispistoolille niin saako sillä luvalla ostaa 6,35 pistoolin panoksia?

      • S.A.45

        Ei saa ostaa, sinulla on lupa pienoispistoolille, mutta 6,35 kuuluu pistooleihin, tai taskuaseisiin.
        Eli sinulla ei ole oikeutta lainata pistoolia, jos sinulla on lupa vain pienoispistoolille. Googleta aselaki, sieltä löytyy mm. kaikki aseluokat.


    • Clint

      Aika harvalla täällä on aseenkantolupa, hallusapitolupa varmasti monella.

    • ihxdig

      Tuo seikka aselaissa on sellainen jonka saisivat poistaa kun aselakiin tiukennuksia miettivät, mielestäni ei pitäisi sallia ostaa mitään muita patruunoita kuin niiden aseiden mitä itse omistaa, esim jos omistat 9 mm pistoolin niin saat ostaa vaikkapa juuri noita 6.35 patruunoita ja tuo seikka on sellainen jolla joku luvattoman aseen omistaja on mahdollista hankkia jonkun epärehellisen aseen omistajan kautta patruunoita luvattomaan aseeseensa.

      Mikä lie ollut lainsäätäjillä ajatuksena kun aselakiin tuollainen pykälä on sorvattu? Lienee jokin järkevä selitys mutta tuo samalla aselakiin porsaanreiän mutta toisaalta siinä punnitaan sitten aseenomistajan rehellisyys ja kaverisuhde.

      • älyhoijärkiäläjätä

        Lain säätäjän ajatus on ollut järkevä. Jos omistat aseen, niin saat lainata vastaavan aseen kaveriltasi ja hankkia siihen patruunoita.
        Olisiko mitään järkeä, jos omistat tavallisen 12/70 haulikon, muttet voisi lainata kaverin 12/89 haulikkoa. Taikka 53R kivärin omistaja ei saisi lainata .308 kivääriä. Asiassahan ei olisi mitään järkeä.


    • Anonyymi

      Valte ties kertoo että 9.3 pultti Lukko kiväärin suap muutettua sarjatul vehkeeks ja kääp Jati-maticin lipas ja silloha sillä pystyy ampumaan 9 mm pistoolin panoksia.

      • Anonyymi

        Mene pois, ei liity kysymykseen mitenkään.


    • Anonyymi

      Meikä ei kyllä aseitaan lainaisi kellekkään. On kyllä senverran henkilökohtaisia kapistuksia

      • Anonyymi

        Miten tämä nyt liittyy kysymykseen. Kysehän oli siitä, että asetta lainattaessa voi ostaa siihen sopivia patruunoita, jos on saman luokan ase.


    • Anonyymi

      Hei!

      Jos sinulla on lupa kivääriin esimerkiksi tuohon 9.3x62 sillä luvalla saat ostaa vain kiväärin patruunoita. On myös olemassa 9x19 kivääreitä jota saat luvallasi lainata mutta huom lyhyellä lippaalla mikäli sinulla ei erva lupia ole. Tähän saat myös ostaa patruunoita koska se on kivääri.

      Tiedän tapauksen kun aseliike ei myynyt 9x19 patruunaa 30-06 luvalla mutta kun tämä henkilö haki luvat myöhemmin 9x19 kivääriin ja haki siihen patruunoita hän kysyi samalta myyjältä kuinka voit myydä pistoolin patruunoita kiväärin luvalla? Oli myyjä myöntänyt ettei ole ihan perillä asiasta mutta tällä luvalla oli sitten patruunat myynyt.

      Jotku kauppiaat vaativat kyseisen aseen hallussapito lupaa mihin ostat patruunoita mutta tämä on vanhentunut toiminta tapa koska nykyään sovelletaan lainaamiseen perustuvaa käytäntöä.

      Kuten myös mikäli joku jostain tässä tilanteessa nalleja saa niitäkin saa ostaa enemmän kuin 1000kpl kerralla koska laki niidenkin osalta muistaakseni 2015 on muuttunut. Ennen sai pitää vain 1000 nallia varastossa mutta nykyään raja on 20 000 patruunaa tai niiden sytytin nallia. Löytyy aselaista.

      Tiedän että osa kauppiaista yskii tuon 9x19 patruunan kohdalla kivääri luvalla ostaessa mutta täysin luvallista on myydä ja ostaa.

      Kuumia piippuja!

      • Anonyymi

        Väärin meni. Kiväärin luvalla saat ostaa kiväärin, haulikon ja pienoiskiväärin patruunoita.

        Asia löytyy helposti hakusanalla "aseen lainaaminen"

        Älkää kaivako vanhoja juttuja esille, jos ette varmasti tiedä mistä puhutte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väärin meni. Kiväärin luvalla saat ostaa kiväärin, haulikon ja pienoiskiväärin patruunoita.

        Asia löytyy helposti hakusanalla "aseen lainaaminen"

        Älkää kaivako vanhoja juttuja esille, jos ette varmasti tiedä mistä puhutte.

        Hei!

        Olet oikeassa kyseessä on nimenomaan aseen lainaaminen. Jos lainaat 9mm pcc kivääriä niin silloin saat ostaa siihen patruunoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei!

        Olet oikeassa kyseessä on nimenomaan aseen lainaaminen. Jos lainaat 9mm pcc kivääriä niin silloin saat ostaa siihen patruunoita.

        Laitan nyt vielä tämän suoran lakitekstin ettet turhaan googlaa vanhaa tietoa.


        61 § (7.6.2019/724)

        Patruunoiden hankkiminen ja hallussapito
        Aselupa ja rinnakkaislupa oikeuttavat hankkimaan ja pitämään hallussa sellaisia muita kuin erityisen vaarallisia patruunoita, jotka soveltuvat käytettäviksi luvan haltijan ampuma-aseessa tai sellaisessa ampuma-aseessa, jonka lainaamiseen luvanhaltijalla on oikeus 87 §:n 1 momentin mukaisesti

        87 §
        2) kiväärin tai yhdistelmäaseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus kiväärin tai yhdistelmäaseen hallussapitoon.


    • Anonyymi

      Saat ostaa juuri tuolla lainaamis pykälän mukaan. Kaikkiin aseisiin mitä sulla on oikeus lainata saat ostaa myös patruunaa. Miten tämä voi tulla vielä uutena asiana vaikka ollut jo lähes 4 vuotta voimassa?

      • Anonyymi

        Höpsistä, ei tämä mikään uusi asia enää kenellekään ole.

        Eikä sekään, että 9x19 kivääreitä on markkinoilla.

        Tosin ei niitä montaa luvallista asetta Suomesta liene ja suunnilleen kaikki semmoisilla kavereilla, joilla on 9x19 aseita jo ennestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsistä, ei tämä mikään uusi asia enää kenellekään ole.

        Eikä sekään, että 9x19 kivääreitä on markkinoilla.

        Tosin ei niitä montaa luvallista asetta Suomesta liene ja suunnilleen kaikki semmoisilla kavereilla, joilla on 9x19 aseita jo ennestään.

        Höppnä keskustelu aloituksesta lähtien. Mutta kysyntään kumminkin,voiko ruutia tilata Matkahuollon kautta. Köyhän Salon asukas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsistä, ei tämä mikään uusi asia enää kenellekään ole.

        Eikä sekään, että 9x19 kivääreitä on markkinoilla.

        Tosin ei niitä montaa luvallista asetta Suomesta liene ja suunnilleen kaikki semmoisilla kavereilla, joilla on 9x19 aseita jo ennestään.

        Ei ihan pidä paikkaansa. Esim practicalissa moni harrastaja on vuoden harrastuksen jälkeen päätynyt juuri 9x19 kivääriin 223 tai 7.62 kohonneiden patruunakustannusten takia. Esim mulla ei oo ennestään 9x19 lyhyttä mutta pitkä 9x19 on. Aika paljon noita 9x19 kyllä radalla näkyy.


        Btw nykyään aselaki ei tunne sanaa pistoolin patruuna vaan keskisytyyteinen, reunasytytteinen jne jne…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihan pidä paikkaansa. Esim practicalissa moni harrastaja on vuoden harrastuksen jälkeen päätynyt juuri 9x19 kivääriin 223 tai 7.62 kohonneiden patruunakustannusten takia. Esim mulla ei oo ennestään 9x19 lyhyttä mutta pitkä 9x19 on. Aika paljon noita 9x19 kyllä radalla näkyy.


        Btw nykyään aselaki ei tunne sanaa pistoolin patruuna vaan keskisytyyteinen, reunasytytteinen jne jne…

        Hetkonen!!

        Practical-harrastaja, jolla ei ole keskisytytteistä patruunaa ampuvaa käsiasetta? Niinkö?

        Kaliiperinhan ei tarvitse välttämättä olla 9x19, kunhan on keskisytytteistä patruunaa ampuva pistooli tai revolveri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hetkonen!!

        Practical-harrastaja, jolla ei ole keskisytytteistä patruunaa ampuvaa käsiasetta? Niinkö?

        Kaliiperinhan ei tarvitse välttämättä olla 9x19, kunhan on keskisytytteistä patruunaa ampuva pistooli tai revolveri.

        Hetkonen 2 ?
        Miksi practical-harrastajalla välttämättä pitäisi olla keskisytytteistä patruunaa ampuvaa käsiase ?
        Itse en pistoolilla/revolverilla ko. lajia harrasta, kiväärillä ja haulikolla kylläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hetkonen 2 ?
        Miksi practical-harrastajalla välttämättä pitäisi olla keskisytytteistä patruunaa ampuvaa käsiase ?
        Itse en pistoolilla/revolverilla ko. lajia harrasta, kiväärillä ja haulikolla kylläkin.

        Eihän kukaan ole väittänyt, että välttämättä pitäisi olla.

        Hyvin usein kuitenkin henkilöt, jotka practicalia harrastavat, eivät jätä harrastustaan pelkästään yhden asetyypin varaan.

        Mutta poikkeuksethan vahvistavat säännön, vai mitä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän kukaan ole väittänyt, että välttämättä pitäisi olla.

        Hyvin usein kuitenkin henkilöt, jotka practicalia harrastavat, eivät jätä harrastustaan pelkästään yhden asetyypin varaan.

        Mutta poikkeuksethan vahvistavat säännön, vai mitä...

        Itselleni tuli mieleen että harrastuskerrat ei riitä vielä käsiase lupaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itselleni tuli mieleen että harrastuskerrat ei riitä vielä käsiase lupaan?

        Kyllä juuri näin minulla. 9x19 löytyy mutta luvat on myös 223.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höppnä keskustelu aloituksesta lähtien. Mutta kysyntään kumminkin,voiko ruutia tilata Matkahuollon kautta. Köyhän Salon asukas.

        Voi tilata.


    • Anonyymi

      Tällä hetkellä kyseisellä päivämäärällä osa kaupoista myy ja osa ei. Poliisisetä vois olla sen verran viksu että ohjeistais kauppoja että yksinkertaisesti 9x19 kivääreitä on olemassa ja niihin voidaan myydä normikiväärin luvilla patruunoita.

    • Anonyymi

      Itselläni suurikaliiperisin kivääri 8,2 mm ja se kun on ollut kukkarossa, niin sillä on saanut ostaa kaikkia sitä pienempi kaliiperisia patruunoita. Ei ole ollut tarvetta ostaa pistoolin panoksia kun ei ole pistoolia, mutta kiväärin panoksia ainakin saa laidasta laitaan.

    • Anonyymi

      Mulla menee melkein pistooli ruutia "n300 sarjalaista" enemmän kun kiväärin, vaikka ei yhtään pistoolia olekkaan. Haulikon paukut syö tota N340 ja N350

    • Anonyymi

      Ei, koska et saa kivääriluvalla lainata käsiasetta.

      Aiemmin aseliikkeet saattoivat myydä mitä vain patruunoita, kun vain vilautti jotain lupaa.

      Käsiaseiden patruunoiden ja erityisesti vanhojen ”taskuaseiden” kuten 6,35mm jne. patruunoiden myynnin seurantaa on poliisin toimesta tehty, kertoi tuttu asekauppias.

      Kauppiaat ovat ihan syystäkin nyt hyvin varovaisia, ja hiljattain yhdessä liikkeessä myyjä empi myydä 9mm pistooliluvalla .38 paukkuja (pidän mukana yleensä vain 3 lupakorttia; 9mm pistoolin, 12/70 - .308 drillingin ja 7.62x39 RK:n lupia, joilla saa lainkin mukaan hallussapitää mitä vain asetta ja ostaa kaikkia paukkujakin!)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe